Gość: jak IP: *.kielnet.net 11.01.02, 14:30 Nie mam sposobu na odpedzenie sie od tych brutali myjacych na przejazdach kolejowych ,swiatlach itp. szyb samochodowych z regoly juz kilka razy wczesniej umytych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grzegorz Re: skuteczny i sprawdzony sposób: IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.01.02, 14:45 gdy widzisz jak do ciebie podchodzą, włącz swój spryskiwacz i wycieraczki- nie podejdą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: skuteczny i sprawdzony sposób: IP: *.kielnet.net 11.01.02, 14:50 im to nie przeszkadza -przeciez wyrwa te wycieraczki. Widzialem juz kierowcow co sie 20 m wczesniej zatrzymywali. Ale myjacze leca z tymi scierami i takiego dopadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: skuteczny i sprawdzony sposób: IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.01.02, 15:12 Gość portalu: jak napisał(a): > im to nie przeszkadza -przeciez wyrwa te wycieraczki. > Widzialem juz kierowcow co sie 20 m wczesniej zatrzymywali. > Ale myjacze leca z tymi scierami i takiego dopadaja. > mówie przecież, że skuteczny i SPRAWDZONY!!! Nikt mi nie chciał wyrywać wycieraczek, po prostu rezygnują gdy się włączy spryskiwacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: skuteczny i sprawdzony sposób: IP: *.kielnet.net 11.01.02, 15:19 nastepnym razem zastosuje Twoj sposub. Moze bedzie mniej stresowo ! Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYY Wyjsc z auta, IP: 170.28.16.* 11.01.02, 16:11 i dac mu piescia w twarz. Widzialem to raz w Nowym Jorku, bardzo poskutkowalo, Murzyn od razu upadl na ziemie, kierowca spokojnie odjechal. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Wyjsc z auta, 11.01.02, 16:19 Gość portalu: NYY napisał(a): > i dac mu piescia w twarz. Widzialem to raz w Nowym Jorku, bardzo poskutkowalo, > Murzyn od razu upadl na ziemie, kierowca spokojnie odjechal. A ja mialem znajomego, tez w nowym jorku, co zajechal muzynowi droge. Ten go dogonil na swiatlach, wyciagnal z samochodu i spral do nieprzytomnosci. Rozne przypadki chodza po ludziach. P.S ta cala dyskusja jest o tych co myja szyby gdzie..w Polsce? U nas w NY na szczescie "jakos" znikneli od pewnego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYY Re: Wyjsc z auta, IP: 170.28.16.* 11.01.02, 16:26 Wniosek 1: Zamykac drzwi podczas jazdy. Wnisosek 2: Zajezdzac dalej droge Murzynom. Kolega jezdzi z otwartymi tylnymi szybami w lecie. Murzym probowal go zlapac przez te szybe raz za gardlo, takze za zajechanie drogi. Kolega szczesliwie zamknal szybe przytrzaskujac mu dlon i odjechal. Po 100 metrach jazdy w ten sposob Murzyn przeprosil i przyznal sie do bledu. Nie ma to jak lagodna perswazja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Wyjsc z auta IP: *.netcom.ca 11.01.02, 16:36 Gos´c´ portalu: NYY napisa?(a): > Wniosek 1: Zamykac drzwi podczas jazdy. > Wnisosek 2: Zajezdzac dalej droge Murzynom. > Kolega jezdzi z otwartymi tylnymi szybami w lecie. Murzym probowal go zlapac > przez te szybe raz za gardlo, takze za zajechanie drogi. Kolega szczesliwie > zamknal szybe przytrzaskujac mu dlon i odjechal. Po 100 metrach jazdy w ten > sposob Murzyn przeprosil i przyznal sie do bledu. Nie ma to jak lagodna > perswazja. Czy byl to ten sam Murzyn, ktoremu zajechano droge? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYY Tak, ten sam. IP: 170.28.16.* 11.01.02, 17:15 Nowojorsscy Murzynkowie lub nasi Latynoscy przyjaciele uznaja czest zwykla zmiane pasa jazdy za zajechanie im drogi. Ale by to zrozumiec, trzeba mieszkac w NY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: To ten sam MF! IP: *.netcom.ca 11.01.02, 17:25 Ja tez kiedys go spotkalem na Madison Ave. i 45-tej. Uderal w pare pustych pudelek po farbie i udawal, ze gra na perkusji. Do dzis ma szrame na reku ... a te pasy to chyba pomalowali dosc niedawno, na wizyte Millera, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: Wyjsc z auta, 11.01.02, 16:20 Gość portalu: NYY napisał(a): > i dac mu piescia w twarz. Widzialem to raz w Nowym Jorku, bardzo poskutkowalo, > Murzyn od razu upadl na ziemie, kierowca spokojnie odjechal. mozna takze osobnika zadusic - nie nalezy tego robic jesli szybe chce umyc nadobna panna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walek Re: Wyjsc z auta, IP: *.uc.nombres.ttd.es 11.01.02, 16:32 Tak to jest plaga-oczywiscie w Kielcach szczegolnie dokuczliwa.ale na zachodzie to lzej sie znosi ,nie ma przejazdow kolejowych w miescie )A jednak czasy sie zmieniaja ! Jeszcze do niedawna zmartwieniem mieszkancow metropolii podobnych Kielcom byly ulice pelne furmanek i zasrane konskim gownem,a teraz plaga "pomywaczy " szyb samochodowych.Co by tu nie powiedziec postep niesie ze soba i niewygody ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Wyjsc z auta IP: *.netcom.ca 11.01.02, 16:50 Zapomniales jeszcze o pladze tzw. scyzorykow kieleckich. Prasa pisala o tym szeroko swego czasu, np. Sztandar Mlodych. Naczelnym byl tam wtedy nie kto inny jak A. Kwasniewski ... dawno i nieprawda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi Re: Nie wolno ......Wyjsc z auta IP: 130.68.2.* 12.01.02, 01:52 Jezeli widzisz ze myja szyby , 1.. nie wolno wychodzic z auta. to morze byc pulapka dla naiwnych i drugi z myjacych zaczajony z tylu odjedzie twoim swiezo umytm autkiem. 2. spryskiwacz i wlaczone wycieraczki sa najlepsze. 3. uwaga - on zacznie czaic sie z tylu i trzeba patrzec dookola samochodu 4 . nalezy pisac do wladz miasta i zglaszac na policje o utrudnieniach na ulicy 5 W NYC dawno juz pozbyto sie tego problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Nie wolno ......Wyjsc z auta IP: *.ipt.aol.com 12.01.02, 02:50 najlepszy sposob - uchyl okno tylko na tyle zeby sie zmiescil otwor lufy [od plasikowego pistoletu] i warknij - out !!! - efekt murowany, beda tak uciekac ze pogubia swoj "sprzet " Odpowiedz Link Zgłoś
szopracz decyzja miasta 12.01.02, 16:32 W Toronto policja sciga tych, ktorzy chca myc szyby na skrzyzowaniach. Zostalo zatwierdzone by-law, ze jest to utrudnianie ruchu i narazanie siebie i innych uzytkownikow na niebezpieczenstwo, wiec robic tego nie wolno. Chyba naprawde najlepszym sposobem jest monitowanie wladz miasta by rozwiazaly ten problem prawnie. Mnie to zreszta az tak nie przeszkadzalo - zawsze mi jakos zal tych bezdomnych nastolatkow - jest cos tragicznego w tym, ze w zamoznym i bezpiecznym swiecie tylu mlodych ludzi widzi dla siebie wylacznie miejsce na ulicy czy pod mostem. Zaraz sie pewnie do mnie przyczepicie, ze mam miekkie serce, no mam - nic na to nie poradze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi Miekkie serce = mycie szyb IP: 130.68.2.* 12.01.02, 16:44 Dlatego ze maja kierowcy miekkie serce - to oni myja nachalnie szyby Wjezdzajac do NYC zaraz za Holand -tunelem, stali chlopcy i myli szyby. Dwa kroki od policji. Artykuly w gazetach ze zdjeciami , telefony i listy do miasta spowodowaly ze burmistrz ostro wzial sie za dziadostwo i teraz jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Miekkie serce = mycie szyb IP: *.uc.nombres.ttd.es 12.01.02, 20:14 Zapomnial wol jak cieleciem byl ?Panowie szlachta ,arystokracjo e migracyjna ! Juz zapomnieliscie jak wiekszosc z was zarabiala na zycie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi Re: legalne - mycie szyb IP: 130.68.2.* 12.01.02, 20:31 Ci co myja szyby szkoly nie maja. ci co chca pracowac otwieraja w garazach myjnie samochodowe. Znikneli z ulicy pracuja na myjni i jest OK Trzeba tylko znalezc rozwiazanie. Wlasciciel firmy "Myjna" nie jest szlachcicem a zarabia, Wystarczy dobrze pracowac. Znam dobrego boksera i wlasnie facet z myjni samochodowej mu pomagal. Jeden i drugi mieli pieniadze. jedni pracuja i maja cos z tego a inni pracuja i nic z tego nie maja. Do jakiej grupy nalezysz sam sobie odpowiedz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: legalne - mycie szyb IP: *.proxy.aol.com 15.01.02, 10:54 Gość portalu: zybi napisał(a): > jedni pracuja i maja cos z tego a inni pracuja i nic z tego nie maja. > Do jakiej grupy nalezysz sam sobie odpowiedz !!! do tej drugiej-a wiesz dlaczego? zatrudniam amerykanow wiec oni maja cos z tego a dla mnie nie zostaje Mysle powaznie o zaczeciu mycia szyb na skrzyzowaniu to by tu bylo nowe dotychczas to stoja z napisami bezdomy,weteran,pracuje za jedzenie(?) Atak naprawde to nawet dzisiaj jednemu dalem kilka $chcialem zobaczyc czy poleci po piwo.Wracalem po 15 minutach a on dalej stal widocznie piwa nie pije tylko mocniejsze trunki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WC Re: Miekkie serce = mycie szyb do Dona IP: *.qc.sympatico.ca 12.01.02, 20:31 Gość portalu: Don napisał(a): > > > Zapomnial wol jak cieleciem byl ?Panowie szlachta ,arystokracjo e > migracyjna ! Juz zapomnieliscie jak wiekszosc z was zarabiala na zycie? Masz racje chlopie, dodam jeszcze ze wiekszosc we Woszech Odpowiedz Link Zgłoś
szopracz Re: Miekkie serce = mycie szyb 12.01.02, 20:34 Gość portalu: Don napisał(a): > > > Zapomnial wol jak cieleciem byl ?Panowie szlachta ,arystokracjo e > migracyjna ! Juz zapomnieliscie jak wiekszosc z was zarabiala na zycie? Ja nie mylam szyb ale cudze podlogi i kible owszem. Moze dlatego zal mi tych mlodych... Ale i w Polsce dorabialam za studenckich czasow myciem wagonow kolejowych na stacji Krakow-Plaszow. To byla wtedy calkiem niezla fucha i zdecydowanie mniej "kontrowersyjna" niz bycie squeegee kid na ulicach wielkich miast. Tu widze wszyscy sami intelektualisci co to od poczatku emigracji pracowali w biurach i nie zhanbili sie praca fizyczna. Well, good for you - mnie tak dobrze nie bylo. I wole dac dolara dzieciakowi, co mi umyje szybe niz takiemu, co tylko siedzi i zebrze. Jak juz napisalam - to cholernie glupie miekkie serce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Miekkie serce = mycie szyb IP: *.uc.nombres.ttd.es 12.01.02, 20:28 Zapomnial wol jak.....Panowie szlachta,arystokracjo emigracyjna.Juz zapomnieliscie jak wiekszosc z was zarabiala lub do dzisiaj zarabia na zycie.? Co juz nawet macie takich ,krorych nazywacie cholota.Juz chcecie "porzadki " robic!Pomywacze szyb to juz w waszych oczach "element zaklocajacy" przeszkadzaja wam co?Juz jestescie wyzarci ,juz z was "Amerykany"Nawet Murzyni nizej stoja od was co?Ja bym was choloto cholerna poslal do waszych zabitych dechami wiosek-do gnoju .przypomniec sobie jak zyliscie buraki ciemne. Juz otrzepaliscie gnoj z gumiakow? Samochody macie? Niniejszy post odnosi sie do adresatow innych oczywiscie nie dotyczy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi Rdrobna pomylka= mycie szyb IP: 130.68.2.* 12.01.02, 21:19 Mieszkam w USA i mycie szyb inaczej wyglada tu niz w Europie. Murzyni : W NYC przy wyjezdzie z Holland Tunelu stali murzyni o nie milym wygladzie i czaili sie na samochdy z NJ rejestracja. Wyludzajac na sile pieniadze od naiwnych kierowcow. oni nie stali na innych skrzyzowaniach. oni czekali na nowo przybylych z innego stanu. Nowojorczycy nie otwierali okien i mieli to w nosie. Dzieci: uczniowie szkol myja okna w samochodach. Ale na staccji benzynowej , maja odpowiednie plakaty i hasla reklamujace ich biznes. Kierowcy z usmiechem daja im napiwki. Inne mycie szyb; na niektorych stacjach benzynowych, pracownik nalewajacy paliwo myje szyby i nie robi tego nachalnie i tez dostaje napiwki Sa rozne sposoby zdobywania pieniedzy. Ale dlaczego- DON - wyjezdza ze szlachecka kareta cigniona przez woly . to ja nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N R: mycie szyb IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.01.02, 23:25 prosze o nie mycie i daje mu dolara.on tez czlowiek a na co zuzyje tego dolara to jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Rdrobna pomylka= mycie szyb IP: *.uc.nombres.ttd.es 13.01.02, 00:55 Gość portalu: zybi napisał(a): > Mieszkam w USA i mycie szyb inaczej wyglada tu niz w Europie. > Murzyni : > W NYC przy wyjezdzie z Holland Tunelu stali murzyni o nie milym wygladzie i > czaili sie na samochdy z NJ rejestracja. > Wyludzajac na sile pieniadze od naiwnych kierowcow. oni nie stali na innych > skrzyzowaniach. oni czekali na nowo przybylych z innego stanu. Nowojorczycy nie > > otwierali okien i mieli to w nosie. > Dzieci: > uczniowie szkol myja okna w samochodach. Ale na staccji benzynowej , maja > odpowiednie plakaty i hasla reklamujace ich biznes. Kierowcy z usmiechem daja > im napiwki. > Inne mycie szyb; > na niektorych stacjach benzynowych, pracownik nalewajacy paliwo myje szyby i > nie robi tego nachalnie i tez dostaje napiwki > Sa rozne sposoby zdobywania pieniedzy. > Ale dlaczego- DON - wyjezdza ze szlachecka kareta cigniona przez woly . to ja > nie wiem. Oczywiscie wiem ,ze mieszkasz w USA,nalezysz do tych bardzo zamoznych-o czym to czytalem ok 100 x na roznych F. Chyle czola przed czlowiekiem sukcesu.I jak zaznaczylem Ty nie jestes adresatem. Teraz pozwolisz ,ze opisze Ci jak sie myje szyby w Europie,poniewaz napisales ,zr w USA myje sie innaczej.Jest kilka sposobow ale wszystko sprowadza sie do tego by namoczana szybe przetrzec do czysta i koniec.Tak my myjemy w Europie ! Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Re: Miekkie serce = mycie szyb 15.01.02, 08:13 DOn, W kwestii formalnej: twoj adres jest z Hiszpanii nie USA. Tak na wszelki wypadek gdybys tego nie zauwazyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Miekkie serce = mycie szyb IP: *.uc.nombres.ttd.es 15.01.02, 20:45 drapieznik napisał(a): > DOn, > > W kwestii formalnej: twoj adres jest z Hiszpanii nie USA. Tak na wszelki > wypadek gdybys tego nie zauwazyl. A ta pani ponizej jest ze szwecji i co to ma za znaczenie ? Tak na wszelki wypadek gdybys tego nie zauwazyl ! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: jak uchronic sie przed myciem szyb samochodowych 15.01.02, 11:04 Mysle, ze najlepszym rozwiazaniem tej trudnej kwestii , jak opedzic sie od nachalnych brutali chcacych umyc szyby w samochodzie, nalezacym do czlowieka sukcesu jest: nie miec samochodu. Gwarantuje problem sam zniknie. Ewentualnie byc czlowiekiem bardzo duzego sukcesu i byc wozonym przez kierowce. Wtedy on sam problem "zalatwi". My w tym czasie czytamy bardzo wazna lekture i podejmujemy strategiczne decyzje))) pozdrawiam K. Odpowiedz Link Zgłoś