pia_ 24.06.08, 13:01 DPD podniosło ceny makabrycznie (przesyłka do 3 kg kosztowała 23 zł, teraz 32 zł!!!) i niestety jestem zmuszona zakończyć z nimi współpracę. Ma ktoś tańszą, sprawdzoną firmę kurierską? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
berciunia1 Re: Poszukuję tańszej firmy kurierskiej 24.06.08, 13:44 www.ppdistribution.pl/index1.html polecam p&p Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Poszukuję tańszej firmy kurierskiej 24.06.08, 14:24 Ceny atrakcyjne, a jak z solidnością? Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ P&P 24.06.08, 15:07 Oj, co za szybkość, ledwie do nich napisałam, a już mam przesłane mailem formularze umów, mam nadzieję, że z dostarczasniem paczek są tak samo błyskawiczni. Co mi szkodzi spróbować, z DPD byłam bardzo zadowolona, ale z tymi cenami to przegieli na maksa, jak potanieją to do nich wrócę. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa250 Re: Poszukuję tańszej firmy kurierskiej 24.06.08, 13:52 www.paf.pl cena 20,09 zł Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Poszukuję tańszej firmy kurierskiej 24.06.08, 14:25 PAF mi trochę podpadł, mieli się ze mną skontaktować i czekam już 2 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: Poszukuję tańszej firmy kurierskiej 24.06.08, 14:52 a ups sprawdzałaś? my korzystaliśmy z dhl ale drogo było. teraz mamy ups Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Poszukuję tańszej firmy kurierskiej 24.06.08, 15:05 Sprawdzę jakie ceny Odpowiedz Link Zgłoś
eszulczewska UPS 24.06.08, 15:35 Nie polecam jako odbiorca - kurierzy niby się umawiają na konkretny przedział czasowy a potem sie nie dostosowują. "Awizo" naklejają na wejście do klatki schodowej w bloku (gdzie każdy sobie poczyta lub zerwie) tłumacząc się brakiem możliwości wejścia do środka byy wrzucić do skrzynki (ciekawe, że wszyscy ulotkarze sobie z tym dają radę). Jako nadawca - miałam wśród rodziny syt.,że paczka zaginęła/nie dotarła do klienta i przez ponad 5 miesięcy trwała procedura wyjaśniająco-reklamacyjna... Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
berciunia1 p&p 25.06.08, 08:09 wysyłałam kilka przesyłek w tym wózki i jak dotąd nic zlego czy niepokojącego się nie zdarzyło. Mójznajmy ma sklep internetowy i też nie narzeka na p&p Odpowiedz Link Zgłoś
ewa250 Re: Poszukuję tańszej firmy kurierskiej 24.06.08, 15:25 bo u nich trzeba sie dobijać i zadzwonić raz jeszcze. moj mąż jak się nie odezwali na drugi dzień to zadzwonił. w tym samym dniu robił wysyłkę , a ruch mieli spory bo akurat poczta zastrajkowała. Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 ups 25.06.08, 11:17 Do znajomego zadzwonił obcy facet, który powiedział że znalazł paczkę adresowana do niego i stąd nr telefonu miał.A paczkę tą znalazł na środku jezdni(dośc duża była bo zawierała część do auta)w samym środku lasu.Zgubił ją(ale jak??)kurier ups. Znajomy pojechał do faceta, podziękował, wręczył znaleźne a do ups zadzwonił zapytać czemu jeszcze nie dostał paczki.To powiedzieli jemu,że kurier ma ją w samochodzie i jutro dostarczy.To jutro trwa już ponadz tydzień.UPS z uporem maniaka twierdzi że paczkę ma i że dostarczy!!Oczywiście znajomy nic nie powiedział że już od dawna on ją ma dzięki uczciwości i chęcią obcego człowieka. Teraz trwa procedura reklamacyjna Odpowiedz Link Zgłoś
basia799 UPS 25.06.08, 17:47 Witam, ja też szukam jakiejś ciekawej oferty, mamy umowę z UPS, ale nie polecam, i to z kilku względów. Przede wszystkim ceny za ich usługi też poszły mocno w górę ostatnio, ale też są bardzo nierzetelni. Przede wszystkim nie doręczają paczek terminowo - ostatnio coraz częściej im się zdarza, a o sobocie czy ekspresie to już można zapomnieć, nie dość, że np. za sobotę płaci się prawie 50 zł. to jeszcze nam się nie zdarzyło, żeby doręczyli w sobotę paczkę. Do tego kilka ostatnich "wpadek" 1. kurier na ulicy uzyskał informację, od jakiegoś pana, że klienta tam nie mieszka i nawet nie zaszedł pod wskazany adres - paczka następnego dnia trafiła do nas, z adnotacją: adresat odmówił przyjęcia paczki 2. paczka trafiła na tą właściwą ulicę, ale nie do Krakowa, ale do WARSZAWY - oddano ją przypadkowej osobie, całe szczęście był to bank, więc zadzwonili do nas, że mają naszą paczkę 3. przesyłka ze szkłem, odpowiednio oznaczona - w środku miazga, ktoś musiał tym rzucać, ale ok, jest stłuczka, protokół szkody, trudno zdarza się, wysyłamy ten sam towar, do tej samej klientki jeszcze raz - znowu stłuczka, mało tego paczka dotarła cała mokra, widocznie wpadła w kałużę... I takie sytuacje zdarzają się praktycznie co tydzień - masa nerwów, dziesiątki telefonów, a płacimy za przesyłkę grubą kasę, a do tego jeszcze musimy dzwonić przy co drugiej paczce i interweniować. Nie polecam UPS, szkoda kasy i nerwów Pozdrowionka i może ktoś ma jeszcze jakieś propozycje rzetelnych firm kurierskich, za przyzwoite stawki? Odpowiedz Link Zgłoś