ewakop 06.07.08, 12:37 Może komuś wpadły w oko jakieś przeceny na walizki podróże (firmowe np. Samsonite, Wittchen)? Gdzie mogę je zakupić najtaniej? Z góry dziękuję za odpowiedzi, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agni71 Re: Walizki 06.07.08, 22:31 Samsonite kupowałam w outlecie (Factory w ursusie). Przy czym, po pierwszym wyjeżdzie wakacyjnym jedna z walizek Samsonite jest trochę popruta na szwie. Wiadomo, ze nikt sie z walizkami na lotnisku nie cacka, ale jednak po tej firmie spodziewałam się czegos trwalszego. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Walizki 06.07.08, 22:43 To mialas chyba wyjatkowego pecha. Moj najstaszy samsonite ma 8 lat, pozostale po 3 lata i zadna nigdy nie zostala uszkodzona, a niektore maja za soba kilakdziesiat lotow. Mialam tez 2 nonamy z Auchan i te juz przy drugim locie mialy raczki wylamane. I w sumie w naprawie byly 6 razy, za siodmym linia lotnicza wymienila nam je nafirmowe porzadne Niestety nie wiem gdzie kupic w promocji. Kiedys miewali fajne obnizki w sklepie z walizkami w Wawie rog Hozej i Marszalkowskiej (nazwy nie pamietam), ale nie wiem czy wciaz miewaja. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Walizki 06.07.08, 22:53 Te moje walizki to takie materialowe, pewnie całe z tworzywa są trwalsze. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Walizki 07.07.08, 10:35 Moje tez. Wszystkie samsonite'y mam materialowe. Nie lubie "skorup" bo mniej je wypchac mozna niz tekstylne. Odpowiedz Link Zgłoś
paniwaz Re: Walizki 06.07.08, 22:40 Ceny markowych walizek w Polsce są powalające. Sama chciałam kupić Sky Wheelera Samsonite i cena między Polską a UK różniła się o prawie 250PLN. Dlatego super byłoby, gdybyś mogła poprosić o pomoc kogoś w Anglii lub w Niemczech. Sprawdź sama: www.ebags.co.uk/samsonite/sky_wheeler_spinner_69cm/product_detail/index.cfm?modelid=85173&NDA=NTT-sky%20wheeler%2055 i dla porównania www.vip-firma.com.pl/?id_menu=2&id_podmenu=4&id_stronywww=4&opis_towaru=d05*069 Pani Wąż "Ten Cię kocha przez kogo płaczesz" Miguel de Cervantes Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Walizki 06.07.08, 22:55 Albo Factory Outlet, albo w sklepach VIP robią przeceny na starsze modele walizek. Z tym, że akurat teraz pewnie niczego nie przeceniają, bo to sezon walizkowy. Natomiast firma Samsonite ma specjalną serię tańszych walizek, które można kupić np w hipermarketach, są naprawdę porządne (kupiłam taką dla taty dwa lata temu, przetrwała już kilka lotów i nic się nie popruło). Jeśli ktoś będzie na wakacjach w Tunezji, to tam w sklepie wolnocłowym na lotnisku Monastir można kupić walizki Benettona za śmieszne pieniądze, kupiłam jedną materiałową (turkusowo-zieloną) i do dzisiaj żałuję, że nie kupiłam jeszcze największej z rózowego plastiku . Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Walizki 07.07.08, 10:38 Pewnie chodzi Ci o serie American Tourister by samsonite. Dostepne m.in. w Makro. Swego czasu skorupy AT mozna bylo kupic w Ikea w dzile Ikea Family. Kupilam wtedy na probe jedna 120l za niecale 200zl i tez zaluje, ze nie wiecej. Piekne czarne z pomaranczowymi zaczepami. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakop Re: Walizki 08.07.08, 13:44 Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Potrzebuję walizkę na prezent i się przejadę do Factory. Co za zrządzenie losu, wróciłam 03/07 z Tunezji i grasowałam na lotnisku w Monastirze, ale robiłam zakupy spożywczo-monopolowo- perfumowe a na walizki nie patrzyłam P.S. Dowiedziałam się,że jeszcze Wittchen ma swój sklep firmowy w Kiełpinie(pod Warszawą)Może się komuś przyda ta informacja. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Walizki 08.07.08, 18:17 W Monastirze obok lotniska jest fabryka Bennettona, może dlatego te rzeczy są takie tanie. Za moją cudną walizkę zapłaciłam 120 zł. W tym sklepie na lotnisku można było jeszcze kupić torebki (sisley), kosmetyczki, klapki, ciuszki dziecięce. Ja nie mogłam się zdecydować, bo mój niemąż straszył, że nie wpuszczą mnie z tą walizą jako bagaż podręczny, ale jakieś obce kobitki tam mnie namawiały, że kupiłam. Oczywiście waliza weszła do luku bagażu podręcznego lekko i żałowałam, ze nie wzięłam drugiej, większej, plastikowej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakop Re: Walizki 08.07.08, 20:59 Pia, czy to był taki butik? Wydaje mi się,że coś kojarzę. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
r0sie Re: Walizki 06.07.08, 23:11 Dzis z Outlecie w Factory - Usrsus widzialam przecenione walizki. Szczegolow nie podam, bo szukalam czegos innego ale widzialam przy okazji ze sa jakies walizki w wyprzedazy. Odpowiedz Link Zgłoś
niula01 Re: Walizki 08.07.08, 14:35 www.allegro.pl/show_item.php?item=392674218 To jest dobra okazja Odpowiedz Link Zgłoś