alicja513 07.07.08, 14:57 Myślą o kupnie łóżeczka turystycznego, jakie wg Was Drogie Mamy są warte uwagi? Na co trzeba zwracać uwagę przy kupnie łóżeczka turystycznego? Co myślicie o takim łóżeczku firmy Baby Design? Warte uwagi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bast3 Re: Łóżeczko turystyczne 07.07.08, 15:19 A ile ma maluszek, i czy będzie ono używane w podróży, w domu?? Podobno zdrowsze są normalne łóżeczka jeśli kupisz odpowiedni materacyk. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja513 Re: Łóżeczko turystyczne 07.07.08, 15:48 To łóżeczko to z myślą o wyjazdach, bo ostatni wyjazd i spanie z dwójką dzieci w jednym łóżku dało mi popalić. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-majki-emi Re: Łóżeczko turystyczne 07.07.08, 15:38 Rok temu kupiliśmy łóżeczko turystyczne firmy Coneco i zabraliśmy je nad morze.Super sprawa, bo małe kończyny nie wchodzą między szczebelki i o nic się nie uderza. Śpi cała noc a w zwykłym łóżeczku ze 4 razy w nocy była pobódka. Poprostu po powrocie z wczasów mój mąż wyciął kawałek twardej sklejki wielkości materacyka więc jest usztywnione i wytrzymało wszystkie boje naszej pociechy łącznie ze skakaniem w nim to chyba najleprzy pomysł bo dał nam spokojne noce a w tym roku równiez zabieramy je nad morze Odpowiedz Link Zgłoś
manna_poranna Re: Łóżeczko turystyczne 07.07.08, 15:46 my mamy Graco, bardzo sie dobrze sparwdziło i w górach i nad morzem, jest nie do zdarcia- zadeptania i zaskakania )) Oczywiście takie łóżeczko jest dobre na tydzień, maks. półtora, bo "materacyk" ma raczej pośledniej jakości ) Odpowiedz Link Zgłoś
akos6 Re: Łóżeczko turystyczne 07.07.08, 16:19 moja corka od urodzenia spi w turystycznym. z tym ze ma materac na zamowienie zrobiony bo te ktore sa w komplecie moga posluzyc na pare nocy. u mnie sprawdzilo sie super. teraz najwazniejsze ze ma odpinane wyjscie dla malej... rano nie placze tylko przychodzi do nas do lozka. wchodzi sama jak jest zmeczona i zasypia. poza tym jest to lozeczko turystyczne troche szersze niz wiekszosc. firma miko. w zaleznosci od tego ile ma twoj maluch mozesz kupic z przewijakiem, dwustopniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
chmielanka Re: Łóżeczko turystyczne 10.07.08, 06:38 moje dziecko też od urodzenia śpi w takim łóżeczku. Jest super i innego już sobie nie wyobrażam. Fakt, materacyk się zgiął, kupiłam nowy z kokosa, i to naprawdę dobra rzecz. Polecam, tym bardziej, że żadne szczebelki nie stanowią tu ryzyka, jak w przypadku drewnianych. Odpowiedz Link Zgłoś
maltom69 Re: Łóżeczko turystyczne 07.07.08, 16:20 Kupiliśmy łóżeczko turystyczne, jak córeczka skończyła pół roku i spała w nim ponad półtora roku. Mogliśmy przełożyć do niego materacyk z łóżeczka drewnianego, ponieważ znaleźliśmy turystyczne o typowych wymiarach 120/60. Od przeprowadzki do niego mała zaczęła świetnie sypiać, ponieważ, jak już wspomniała jedna z mam, przestała uderzać się o szczebelki. Sprawdziło się też na wakacjach. www.dziecko-sklep.pl/index.php?zobacz=461 Odpowiedz Link Zgłoś
ruminacja Re: Łóżeczko turystyczne 07.07.08, 19:06 ja kupiłam na allegro najtańsze firmy Meggy - świetnie się sprawdza w podróży i w domu jako kojec. Materac jest (jak to w tego typu łóżeczkach) taki "łamany" ale wystarczająco miękki i wg. mnie odpowiedni, można wyłożyć kocem albo włożyć jakąś sztywną wkładkę... Jedno co bym zmieniła to kolor siatki-jest biały, więc gorzej sie przez nią patrzy niż gdyby była ciemniejsza, dziecko z początku trochę zezowało (warto zwrócić na to uwagę czarna siateczka-najlepsza). Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Łóżeczko turystyczne 07.07.08, 19:43 ja mam takie zwykle z yuska (jakkolwiek sie to pisze), ma jedna wade miekki materac wiec materac zabieramy ze zwyklego lozeczka, ale mamy kombiaka wiec co to za problem? a czy sie przydalo???? REWELACJA< niw wyobrazam sobie nawet wyjazdu na weekend do tesciow bez niego Odpowiedz Link Zgłoś
natasha23 Re: Łóżeczko turystyczne 07.07.08, 22:16 ja wlasnie tez mysle o kupnie takiego lozeczka tylko takiego bez zmiany wysokosci syn ma rok wiec nie potrzebne mi takie byle mialo bok odpinany tez myssle ze mozna przelozyc ze zwyklego lozeczka materacyk i bedzie ok , bo syn tez uderza o szczebelki a nie raz gdy sie przewroci wiec w turystycznym nie zrobi sobie takiej krzywdy yez zastanawiam sie ktore wybrac Odpowiedz Link Zgłoś
alicja513 Re: Łóżeczko turystyczne 07.07.08, 22:33 Wybrałam Baby Design Simple - zobaczę jak się sprawdzi Odpowiedz Link Zgłoś
paniwaz Re: Łóżeczko turystyczne 08.07.08, 08:34 Polecam jakiekolwiek, najtańsze, bez zbędnych bajerów jak melodyjki, wibracje, płozy do bujania, karuzelka, przewijak czy nawet kółka ale wyposażone w dwie funkcje: górny poziom dla najmłodszych dzieci - przydaje się dla ochrony i tak nadwyrężonego kręgosłupa mamy oraz odpinany bok dla starszych dzieci. Tu jest tanie łóżeczko ze wszystkimi podstawowymi funkcjami: www.allegro.pl/item396722969_lozeczko_turystyczne_kolyska_fw2_wyprzedaz.html Odpowiedz Link Zgłoś
annika23 Re: Łóżeczko turystyczne a dwulatek 08.07.08, 09:25 A jak myślicie czy dwulatek,który na co dzień śpi na tapczaniku będzie w takim spał???Bo z jednej strony nie wyobrażam sobie spania z nim przez 2 tyg. a z drugiej szkoda mi 150 wyrzucać w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
bona5 Re: Łóżeczko turystyczne a dwulatek 08.07.08, 09:55 jasne że będzie spał , moja córka też ma 2 latka a kupiłam specjalnie na wczasy jak jechaliśmy nad morze, gdyz nie wyobrażam sobie spac razem z nią,chociaż w domu niekiedy w nocy chce przyjść do naszego łóżka, ale ja wtedy juz mam po spaniu- córka spi raz w nogach, raz mi na głowie - więc łózeczko się sprawdziło . Odpowiedz Link Zgłoś
p_linka Re: Łóżeczko turystyczne 09.07.08, 14:25 Mam łóżeczko Baby Design (jednostopniowe bez przeiwjaka) jak je kupowaliśmy to sprzedawca doradził nam że Mały niedługo zacznie siadać i może przeważyć (nie mówiąc o wypadnięciu) więc szkoda kasy na te bajery. Mamy je ponad rok, jest bardzo mocno eksploatowane (śpi w nim w dzień u Babci, działka, wakacje) dość często składane i rozkładane. Niestety coś się stało z "kolankiem" w jednym boku i teraz bardzo ciężko jest go złożyć (tylko mój mąż umie), poza tym na instrukcji było napisane że jest chyba do 15 kg (nie pamiętam dokładnie). Nie było bardzo drogie i ogólnie jestem zadowolona ale faktem jest że mam takie obserwacje więc o nich piszę - może to wadliwy egzempalrz . Odpowiedz Link Zgłoś