doloreska99 19.09.08, 20:17 Mam na oku takie z allegro za 63 zł do ucha lub czoła na podswietleniu. Czy one się sprawdzają?. Wiem, że super jest termometr braun, ale aktualnie nie stac mnie na niego koszt około 250 zł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doloreska99 Re: Termoment elektroniczny 19.09.08, 20:29 Przepraszam za błąd- termometr Odpowiedz Link Zgłoś
mearulezz Re: Termoment elektroniczny 19.09.08, 20:48 ja mam taki wlasnie brauna- i nawet nie wiem gdzie lezy [moze nadnie szafy a moze juz go wywalilam???] one sa niedokladne i uzywam zwyklego termomertu- moim zdaniem jest najdokladniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
biedro_neczka Re: Termoment elektroniczny 19.09.08, 21:10 mam elektroniczny za ok. 10 zł i świetnie się sprawdza Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: Termoment elektroniczny 19.09.08, 21:17 mam i brauna do ucha i zwykly i oba uzywam w zaleznosci, do ktorego mam blizej. z tym, ze w braunie trzeba korygowac temp. odejmujac 0,5 od tej, ktora wyszla. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Termoment elektroniczny 19.09.08, 21:38 do d.u.p.y. przynajmnie mój AEG, co pomiar, to inna temperatura... I to nie w zakresie dziesiątych stopnia. W jednym uchu np. 35,8 a w drugim 37,5... Zdaję sobie sprawę, że rtęciowe są niebezpieczne, jednak o niebo dokładniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: Termoment elektroniczny 19.09.08, 21:48 Termometry elektroniczne są do kitu. Rtęciowe o niebo dokładniejsze i chociaż w miarę żyję według nich. Według elektronicznych to jestem jedną nogą w grobie. Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka28 Re: Termoment elektroniczny 19.09.08, 21:50 Ja użytkuję taki i bardzo sobie chwalę! www.alejahandlowa.pl/tr/produkt/termometr-do-ucha-solac-u500-warszawa_1622458.html Co do pokazywania różnych temperatur...niestety trzeba się nauczyć dobrze wkładać do ucha żeby pokazał tę właściwą. Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: Termoment elektroniczny 19.09.08, 21:55 dlatego trzeba zawsze mierzyc w tym samym uchu. i w ogole przy pierwszym uzyciu, gdy dziecko jest zdrowe, zmierzyc i zapisac temp. korygujac do 36,6. potem wiadomo, ile trzeba odjac (tak nam w aptece tlumaczyli, jak kupowalismy). przynajmniej u mnie tak jest i zgadza sie zawsze z rteciowym Odpowiedz Link Zgłoś
doloreska99 Re: Termoment elektroniczny 19.09.08, 22:54 dzieki za info juz mam wybrany pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś