aniapolo 22.09.08, 12:24 kochane zamierzam kupic corce nowy fotelik 9-18, ktory polecacie: Maxi cosi priori, ramatti, romer king czy chicco a moze zupelnie inny. Zalezy mi na pozycji do spania i latwym zapinaniu a nadewszystko na bezpieczenstwie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clio_1 Re: do doswiadczonych mamusek 22.09.08, 12:29 Mamy Roemera King TS Plus, jesteśmy bardzo zadowoleni. Popatrz na testy fotelików www.fotelik.info/ Maxi Cosi i Chicco wypadają gorzej niż Roemer, Ramatti w ogóle w testach nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: do doswiadczonych mamusek 22.09.08, 12:30 mam tego samego Romera, polecamy Odpowiedz Link Zgłoś
blankak1 Re: do doswiadczonych mamusek 22.09.08, 12:48 my mamy maxi-cosi i jestesmy bardzo zadowoleni i akurat w testach byl na rowni z romerem; Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: do doswiadczonych mamusek 22.09.08, 12:52 nawet więcej, maxi cosi Tobi miał lepsze wyniki niż Romer w jednej kategorii ale my sadzaliśmy córkę do obu i Tobi był poprostu bardzo wąski i jakiś taki wielki Priori nie braliśmy pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
blankak1 Re: do doswiadczonych mamusek 22.09.08, 12:56 chodzi mi oczywiscie o maxi-cosi priori Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: do doswiadczonych mamusek 22.09.08, 13:32 Nie zgodzę się - wg adac romer king ts plus miał ocenę gut a mc priori xp befriedigend www.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/archiv.asp?ComponentID=147766&SourcePageID=147654# wg fotelik.info priorifix miał taką samą ocenę jak king ts plus, ale zwykły priori - ocenę o jeden punkt mniej fotelik.info/pl/testy/grupa:9-18/ocena/malejaco/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: do doswiadczonych mamusek 22.09.08, 14:53 To jeszcze zależy od tego w którym roku robione były testy. Ja wybierałam pomiędzy Tobim a Roemerem Kingiem. Tobi lepiej nam "leżał" w samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalilki Re: do doswiadczonych mamusek 22.09.08, 14:57 No wlasnie, sprawdz (w dobrym sklepie pozwola wyniesc fotelik i postawic w samochodzie) co Ci pasuje do kanapy w samochodzie. Ja mam Ramatti - zawsze dobrze sie sprawdzal, jest tanszy bo polski ale atesty ma te same. Fajne jest to ze jedna reka mozna go rozlozyc do lezenia. Nigdy na szczescie nie mielismy stluczki, wiec glowy za niego nie dam, ale wyglada solidnie. Odpowiedz Link Zgłoś