magda.bogucka 15.10.03, 14:50 Koleżanka ma wózek Peg-Perego Piumotta i juz trzy razy reklamowała poszycie, które ciągle sie pruje. Czy ktoś miał podobne problemy i czy udało sie uzyskać zwrot pieniędzy? Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sizi1 Re: co sądzicie o wózkach Peg-Perego? 17.10.03, 09:59 Wozek jest naprawde fajny - ja mam model ATLANTICO - co prawda tez mi sie wyprulo poszycie na szwie ale to byla raczej wina zlego montazu i ruchliwosci dziecka. A, gdzie sie poprulo Twojej kolezance? Moze tez zareklamuje. Ale pomijajac to to wozek jest super - lekki, zwrotny, praktyczny, wszystko mozna prac... Tylko drogi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda.bogucka Re: co sądzicie o wózkach Peg-Perego? 17.10.03, 10:21 Raz popruła się budka i dwa razy spacerówka. I nie wynikło to bynajmniej z ruchliwości dziecka, ponieważ drugi raz spacerówka popruła się tydzień po odebraniu z reklamacji. Dziecko jest jeszcze nieduże, nie chodzi i mało waży, około 8 kg, a chyba wózki te tez są przeznaczone dla większych dzieci. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
zyna Re: co sądzicie o wózkach Peg-Perego? 17.10.03, 10:57 Ja uważam, że Peg Perego jest super. Mam Peg Perego Nido - to jest model sprzed pięciu lat. Wożę w nim już drugie dziecko i ani gondola ani spacerówka się nie prują. Pokrycie spacerówki i budkę prałam już sporo razy i dalej są w porządku. Ja nawet bym może chciała, żeby coś się popruło, bo miałabym pretekst do kupienia nowego wózeczka)) Jedyną wadą Peg Perego jest, jak napisała poprzedniczka, cena. Odpowiedz Link Zgłoś
agika Re: co sądzicie o wózkach Peg-Perego? - do zyna 17.10.03, 16:41 Hej, moglabys napisac jaki masz stelaz w swoim modelu Peg Perego ? Tzn z jakim zawieszeniem: krzyzowym , czy na kazde kolko, no i czy masz skretne kola. dzieki, Agika Odpowiedz Link Zgłoś
zyna Re: co sądzicie o wózkach Peg-Perego? - do zyna 17.10.03, 17:00 Zawieszenie, chyba krzyżowe. Skrętnych kółek nie mam, ale chyba żaden model Peg Perego nie ma. Chociaż nie wiem. Wózek podobny do mojego możesz obejrzeć na www.baby.com.pl nazywa się Alice Touring głęboko-spacerowy. Grażyna mama Michasia (08.10.98)i Wojtusia (13.08.03) www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=621&w=8503536&a=8503536&v=2&strona=0 Odpowiedz Link Zgłoś
agika Re: co sądzicie o wózkach Peg-Perego? - do zyna 18.10.03, 17:40 Dzieki Grazyna. Zastanawiam sie wlasnie nad peg perego gleboko spacerowym z "klasycznym" zawieszeniem. Jak sie sprawia Twoj wozek w miescie, przy wjezdzaniu na wysokie krawezniki, czy pomimo braku skretnych kolek jest w miare poreczny ? I jak dlugo dziecko w nim jezdzilo (kiedy / czy przestawilas sie na lzejsza spacerowke) dzieki bardzo, Agika PS. masz super synkow Odpowiedz Link Zgłoś
zyna Re: co sądzicie o wózkach Peg-Perego? - do zyna 19.10.03, 14:44 Wózek sprawuje się bardzo dobrze. Prowadzi się go leciutko nawet jedną ręką, nasze chodniki pokonuje bez problemów i ma naprawdę bardzo dobrą amortyzację. Moje pierwsze dziecko jeździło w nim do trzech lat (najpierw w głębokim, a potem w spacerówce), bo nie kupowałam nowej spacerówki. Z głębokiego przesiadł się do spacerówki w wieku 5-6 miesięcy, bo rozkłąda się ona na leżąco i spokojnie takie dziecko może już w niej jeździć. Jedyną wadą jest to, że stelaż jest duży i w małym samochodzie zajmie cały bagażnik więc niektórzy wolą kupić później spacerówkę która się skłąda jak parasolka i zajmuje ,mniej miejsca. Ja nie miałam takiego problemu i dlatego miałam tylko jeden wózek. Drugie dziecko jeździ na razie w gondolce, ale za dwa trzy miesiące też go przesadzę do spacerówki. Jestem z wózka bardzo zadowolona, bo używany był naprawdę intensywnie, a wygląda jak nowy (tylko po kółkach widać trochę zużycia). Poszycie natomiast nawet troszkę nie wypłowiało na słońcu. Drogi był jak piorun, ale warto było) Odpowiedz Link Zgłoś
sizi1 Re: co sądzicie o wózkach Peg-Perego? 17.10.03, 12:06 Zgadam sie - pokrycie mozna prac raz w tygodniu i nic sie nie dzieje. A to ze sie poprulo to raczej na pewno moja wina.... Odpowiedz Link Zgłoś
sizi1 Re: co sądzicie o wózkach Peg-Perego? 17.10.03, 12:06 Zgadam sie - pokrycie mozna prac raz w tygodniu i nic sie nie dzieje. A to ze sie poprulo to raczej na pewno moja wina.... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_i_werka Re: co sądzicie o wózkach Peg-Perego? 17.10.03, 21:58 Ja miałam(a właściwie jeszcze mam ale chcę już sprzedać) w ózek Veneia i jestem bardzo zadowolona.Nic sie nie pruło,kółka są skrętne,rączka się przekłada,niby spacerówka a rozkłada się na płasko-naprawdę brdzo fajny wózek.Osobiście polecam Odpowiedz Link Zgłoś
squaw1 Re: co sądzicie o wózkach Peg-Perego? 17.10.03, 22:53 A jak Ci sie jezdzilo tym wozkiem? Ja wlasnie wczoraj kupilam peg-perego model Venezia i dzisiaj wybralam sie na spacerek, aby go wyprobowac i jestem ogromnie ROZCZAROWANA, w szyny na schodach w ogole nie wchodzi musze wnosic i znosic,wjezdzajac na krawezniki kolka staja bokiem a z kolei blokujac kolka ledwo moge podniesc przod wozka, aby na chodnik wjechac,na polcentymetrowym wystepie w chodniku wozek stanal mi nagle deba, wozek ma co prawda male kolka ale nie moglam uwierzyc ze nie poradzil sobie z wjazdem na doslownie tyci schodek, po przelozeniu raczki do przodu jest jeszcze gorzej, przy kazdej probie uniesienia przodu wozka mam wrazenie ze raczka zaraz sie zlamie, nie wspomne juz ile sily trzeba wlozyc, aby ten cholerny przod sie dzwignal. Nie wyobrazam sobie jazdy tym wozkiem w zimie (a moze wyobrazam sobie az za bardzo).Jezeli nie uda mi sie go wymienic na inny wozek, to go sprzedam chociaz z wygladu bardzo mi sie podoba, no ale nie wyglad najwazniejszy. W poniedzialek ide kupic naszego dobrego Polaka model Orion sport, ktory niczym nie umywa sie do zachodnich(smiem stwierdzic, ze od "wloszczyzny" jest nawet lepszy), tym bardziej ze poprzednik (Polak Laser) znakomicie zdal egzamin na najgorszych wertepach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martael Re: co sądzicie o wózkach Peg-Perego? 18.10.03, 17:09 Cześć, Ja natomiast mam wózek Converse firmy Peg Perego i jestem na razie zadowolona. Jest lekki, fantastycznie się prowadzi, ma duży kosz na zakupy...Nic się w nim nie pruje i na razie nie psuje, ale jeżdżę nim dopiero drugi miesiąc. Jeżeli chodzi o reklamacje i uwagi dotyczące wózków, to kiedyś czytając forum trafiłam na opinię, że dystrybutor Peg Perego w Polsce - firma Akord odpowiada na każdy mail. Sama nie próbowałam, bo nie było potrzeby. Gdyby komuś był potrzebny namiar do firmy, podaję adres strony www: akord.poznan.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_mm Re: co sądzicie o wózkach Peg-Perego? 22.10.03, 10:34 ja tez mam Converce i jestem bardzo zadowolona, jeździmy już nim 3 miesiac prawie i nie mam rzadnych zastrzezen) nei wiem tylko dlaczego trzeba ten wozek zamawiac i nei ma go w wielu sklepach - przeciez to jedyny w tym segmencie wazacy ok 10 kg!! a nie kazdy ma dom lub blok z windą.... Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 Wózek Peg-Perego Converse Carravell kolor Eleganza 08.01.04, 13:47 Jade dzis na al Solidarnosci 78 obejrzec ten wozek. mieszkam na 4tym pietrze bez windy i musze miec cos lekkiego na 2 x. Moze ktos z niego korzystal i jest zadowolony? aha! cena ok 1200 zl. Renia Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Wózek Peg-Perego Converse Carravell kolor Ele 08.01.04, 13:53 Hej! Ten wozek to b. dobre rozwiazanie Twojego problemu z wnoszeniem po schodach (my mamy Atlantico, ale nie mamy tyle schodow). Bardzo polecam! Pinik Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 Re: Wózek Peg-Perego Converse Carravell kolor Ele 08.01.04, 13:57 dziekuje, zastanawiam sie tylko czy na wszelki wypadek mzona stelaz bezpiecznie zapiac ? tzn czy ma taki stelaz (zespawany) zeby nie dalo sie odkrecic, wyjac itp i zapiecie bedzie trzymnac? Renia Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Wózek Peg-Perego Converse Carravell kolor Ele 08.01.04, 13:59 A moze jestes zainteresowana zakupem fotelika pasujacego do stelaza caravel (i innych Peg perego)? Mam taki z baza. Jest jak nowy. Kolor: bialo-granatowa kratka (nazywa sie chesapeake). Cena: 300 zl. Odbior w W-wie na Kabatach. Jesli sie nim interesujesz, to odpisz na kurop000@hotmail.com Pinik Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 Re: Wózek Peg-Perego Converse Carravell kolor Ele 09.01.04, 20:13 Witaj! Jestem zainteresowana i wyslalam Ci maila na podany adres! pozdrawiam, Renia pinik napisała: > A moze jestes zainteresowana zakupem fotelika pasujacego do stelaza caravel (i > innych Peg perego)? Mam taki z baza. Jest jak nowy. Kolor: bialo-granatowa > kratka (nazywa sie chesapeake). Cena: 300 zl. Odbior w W-wie na Kabatach. > Jesli sie nim interesujesz, to odpisz na kurop000@hotmail.com > > Pinik Odpowiedz Link Zgłoś
zmarta Re: co sądzicie o wózkach Peg-Perego? 19.10.03, 21:51 Mam ten wózek model Atlantico i jestem baaaardzo zadowolona. Mogę szczerze polecić tylko ta cena Odpowiedz Link Zgłoś
p_swiat Re: co sądzicie o wózkach Peg-Perego? 21.10.03, 21:37 ja mam Peg Perego Atlantico i jest super naprawdę polecam swietnie sie prowadzi jest szeroki mam go już 6 miesięcy i nic sie nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
ma.pi Re: co sądzicie o wózkach Peg-Perego? 08.01.04, 17:19 A ja mialam Peg Perego i nie bylam zadowolona. Hamulce bardzo szybko sie zepsuly. Niby naprawili, ale juz nigdy nie dzialaly tak dobrze jak na poczatku. Chyba po dwoch miesiacach budka przy skaldaniu lub rozkladaniu "strzelala" - robila okropny chalas, ze budzila dziecko. Niby naprawili, ale dalej byl chalas tylko nico mniejszy. Boki wozka, tam gdzie dziecko czesto dotyka, szybko stracily kolor. I wogole szybko stal sie taki jakis "rozchwiany". Jedyna jego zaleta ja dla mnie to byla jego waga. Dosyc lekki. Mam kolezanke, ktora tez ma wozek Peg Perego i twierdzi, ze nie jest wart ceny ktora sie za niego placi. Pozdr. A material na budce, na szfach szybko sie podarl. Wygladalo to tak jakby bylo za malo tego materialu i szfy poscily, bo byl za bardzo naciagniety. Odpowiedz Link Zgłoś
mysia_pysia Re: co sądzicie o wózkach Peg-Perego? 08.01.04, 21:25 Czesc.Ja ma Plico P3 Completo i jestem z niego zadowolona. Bardzo podoba mi się pomysł z folią przyczepianą na suwak oraz osłonką na nogi podszytą polarem i odpinaną po środku. Jest to jedyna osłonka która nie jest za mała na mojego dwu latka. No i lekkość i to składanie. Oczywiście ma to swoją cenę w tym ze wozek nie jezdzi tak super jak na szprychowanych kołach. Ale to jedyna wada. Nie polecałabym ich dla młodszych dzieci bo takie musza mieć pompowane koła ale dla nieco starszych na pewno. Acha, do tej pory jednak nie wiem czy nie powinnam wybrać Atlantico... Jest szerszy dla dziecka i ma ciut wieksze kola ale za to nie składa sie jak parasolka. Caly czas mowie o modelach z 2003 roku te wczesniejsze roznia sie bardzo nawet wykonaniem. Cene mają wysoka ale nie az tak jak inne. Pozdrawiam,Mysia Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 Peg-Perego Converse 09.01.04, 08:51 Witam serdezcnie! ogladalam wczoraj peg Perego Converse na najlzejszym stelazu 9tlyko taki moge wniesc na 4te pietro)zastanawiaja mnie dwie rzeczy po wczorajszych ogledzinach (wlasnie na solidarnosci 78) 1. nie ma uchwytow w czesci gondolowo-spacerowkowej a ja mam to wnosic na 4te pietro. Moze da sie jakies tam doszyc uchwyty? 2. troche malo miesjca w tej najwezszej (na poziomie pleckow) czesci. chcialabym pozniej jezdzic jako spacerowka tym wozkiem. dokiedy Wasze dzieciaczki (wiekowo/wagowo) sie do niego mieszcza bez problemu? Renia Odpowiedz Link Zgłoś
nulka2 Re: co sądzicie o wózkach Peg-Perego? 09.01.04, 19:25 Ja też kupiłam Plico P3. Jest to moim zdaniem rewelacja, najlepsza spacerówka tego typu (parasolka). Super wykonanie, fajne i przydatne bajery, leciutki i świetnie się prowadzi. Fakt, drogi ale nie trudno będzie go w przyszłości odsprzedać Odpowiedz Link Zgłoś
m_fifi Re: co sądzicie o wózkach Peg-Perego? 09.01.04, 21:20 Korzystamy z Atlanico już 1,5 roku, od samego początku. Raczej jesteśmy zadowoleni, ale: - pokrycie się zmechaciło jak synek zaczął być bardziej ruchliwy na spacerach - mechanizm do składania po ok. pół roku zaczął źle funkcjonować (tzn. nie za pierwszym razem załapuje) Dużym plusem jest waga, to że można z niego korzystać od pierwszych dni, a później pełni rolę wygodnej, skrętnej spacerówki. Uważam, że świetnie daje sobie radę na koślawych chodnikach i na polnych drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
reni28 Re: co sądzicie o wózkach Peg-Perego? 19.01.04, 17:54 Planuje zakup wózka peg pergo Atlantico z kolekcji 2004 bo sa nowe kolorki. Czy miałyscie dużo problemów z tym wózkiem. Bo tu na forum czytałam, że częstow peg pergo prują się poszycia. Już sama nie wiem co mam myśleć. Widziałm na stromach implast ich nową kolecję wózków. I zaczynam się zastanawiać. Co mam robić? poradźcie. Dodam że chę korzystać z tego wózka od urodzenia dziecka. Czy dobrze sie sprawuje atlantico. Renata Odpowiedz Link Zgłoś
kaligardi1 Re: co sądzicie o wózkach Peg-Perego? 20.01.04, 12:57 Czesc, Atlantico to swietne wozeczki. Ale niestety nie dla niemowlaka. Sa znakomite dla troche starszego szkraba. Wg. mnie nie obejdzie sie bez klasycznej gondolki na pompowanych kołkach. Chyba ze rodzisz w pelni lata i nie wybierasz sie z noworodkiem na bardzo dlugie spacery bo np zwykle bedziecie siedziec w ogrodzie tak jak my. Pozdrawiam,Ola Odpowiedz Link Zgłoś
vgnes Re: co sądzicie o wózkach Peg-Perego? 20.01.04, 11:35 Miałam wózek głęboki peg perego głęboki, gondolka CULLA, stelaż chromowany, koła duże. Wózek spisywał się znakomicie, żadnych problemów z podjeżdzaniem na krawężniki itp. Materiał się nie pruł, tylko budka wypłowiała od slońca. Odpowiedz Link Zgłoś
nasmah Re: co sądzicie o wózkach Peg-Perego? 20.01.04, 11:41 Witaj, ja mam wózek (gondolkę) Peg Perego na stelażu Culla, ma duże pompowane koła. Po prostu rewelacja, wózek spisuje się znakomicie, niestraszne mu kwężniki, dziurawe chodniki, śnieg czy lód. Minusem tego wózka jest cena, ale cóż... Naprawdę polecam! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 Re: co sądzicie o wózkach Peg-Perego? 20.01.04, 14:36 a mzoe ktos chce spzredac PP converse? Renia Odpowiedz Link Zgłoś
bczerwin1 Re: do użytkowniczek Pliko 20.01.04, 21:57 Dziewczyny, które, posiadają ten wózek parasolkę, mam do Was ogromną prośbę, czy możecie zmierzyć długość swojego pokrowca na nóżki, będę bardzo wdzięczna. Z góry dziękuję Beata Odpowiedz Link Zgłoś
reni28 Re: co sądzicie o wózkach Peg-Perego? 25.01.04, 16:23 dzieki wszystkim za pomoc w wyborze wózka. Ostatnio podobaja mi sie wózeczki ABC Design Tempo Light. Tylko nie wiem czy one rozkładaja się do poziomu, tak abym mogła tam zmieścic tzw nosidełko gondolke. Odpowiedz Link Zgłoś
larvva stelaz classic silver 29.02.04, 15:40 rozwazam zakup gondoli na takim stelazu (nie chce pompowanych kol) zastanawiaja mnie kolka - ktore sa lite... czy macie jakas opinie na temat tego stelaza? poczatkowo myslalam o implascie (4xl lub roy) ale teraz mysle o p-p (narazie patrze na stelaz, pozniej dojda rozwazania z jaka budka )) jestem cala glupia )) Odpowiedz Link Zgłoś
reni28 Re: stelaz classic silver 29.02.04, 16:21 Witam mam podobny problem. Widziałam implast 4xl i maja duże ciężkie koła pąpwane. Do ego trzeba zdjąć górę żeby go złożyć.A tak poza tym to jest super. Zależy czy będziesz wnosić wózek do domu, na którym piętrze mieszkasz, czy masz duży samochód itp. Ja zastanawiam się nad p-p Atlantico z powodu rozmiarów rozmiarów ciężaru. Odpowiedz Link Zgłoś
larvva Re: stelaz classic silver 29.02.04, 16:39 oj... mialam nadzieje ze w 4xl bedzie opcja jak w wozku roy (czyli mozliwosc kupienia ze zwyklymi kolkami). planowalam zostawiac wozek na klatce w ciagu dnia, wnosic go do domu na noc. coraz bardziej podoba mi sie opcja p-p (zwlaszcza zakup gondoli plus fotelika samochodowego z platforma). nie potrzebuje teraz spacerowki (dopiro na wiosne przyszlego roku) wiec wlasciwie nie musialby to byc wozek wielofunkcyjny (jak roy czy 4xl) a jedynie gondola. tyle, ze z mozliwoscia zamontowania zamiennie fotelika samochodowego... Odpowiedz Link Zgłoś
larvva jeszcze kilka pytan do posiadajacych wozki p-p 29.02.04, 18:12 bede niebawem szla do sklepu aby sie dowiedziec... ale moze wiecie i powiecie: czy kupowalyscie moze dodatkowe akcesoria do wozkow peg-perego? jesli tak, jakie sa orientacyjne ceny na np. parasolke, folie przeciwdeszczowa, torbe. czy mocowanie fotelika samochodowego do stelaza wozka odbywa sie rzeczywiscie bezposrednio, czy musi byc uzywany adapter? jesli adapter - jaki jest jego koszt? no i ponawiam pytanie o stelaz classic silver - czy takie pelne kolka sprawdzaja sie? na fotce wygladaja jak od wozka dla lalek nie moge sie doczytac jaki jest rodzaj amortyzatorow... Odpowiedz Link Zgłoś
lidka_edziecko Re: jeszcze kilka pytan do posiadajacych wozki p- 01.03.04, 16:15 Miałam wózek na stelażu Classic Silver. Bardzo go chwaliłam, na nierównościach sobie świetnie radził. Ten wózek zawieszony jest na niby paskach (tutaj jest plastik), i to jest ta jego amortyzacja, ale nie narzekałam na niego nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś