berciunia1 15.10.08, 09:23 czy kupić coś tańszego?? interesuje mnie 3 czesciowa pościel( poszewka poducha i kołderka, ochraniacz) jak ten ochraniacz wygląda po praniu-czy kształt zostaje czy się deformuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaliaa Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 15.10.08, 10:01 posciel jest super, nic sie z nia nie dzieje. Pralam juz wielokrotnie i ochraniacz nadal piekny, wysoki, i miesisty. Swietna jakosc za swietna cene, do tego super wzory. Bardzo jestem z tego kompletu zadowolona, mam porownanie do glucka, klupsa, i jakiejs no name z allegro i zadna z tych poscieli nie rowna sie z feretti a gluck i lups byly drozsze. Takze ja polecam, na pewno sie nie zawiedzies. Ps kupilam ja bo moje dwie kolezanki ja mialy i bylam zadziwiona ze po dwoch latach uzytkowania wygladaja nadal jak nowe, w szczegolny zachwyt wprawial mnie ten super ochraniacz Odpowiedz Link Zgłoś
mariza11 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 15.10.08, 10:24 Witam! Ja też polecam tą pościel. Ładna i dobra gatunkowo. Tylko, że trudno się prasuje Ale rozwiązanie ochraniacza jest super. Wkłady ze środka sie wyjmuje i pierze sie samą poszewkę w pralce razem z resztą poscieli więc nie ma prawa się zdeformować. Wkładów jeszcze nie prałam, ale myślę, ze przy praniu ręcznym i bez wirowania nic się im nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenkaad Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 15.10.08, 10:46 Popieram poprzedniczki. Pościel jest super. Praliśy też ochraniacze i nic się z nimi nie działo .A propos ochraniaczy to chyba nie widzialam fajniejszych, tzn. miękkie, wysokie itp Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 15.10.08, 12:32 Też uważam że to najfajniejsza pościel. Po praniu bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
berciunia1 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 15.10.08, 18:16 Dzięki- więc postanowione kupie do tego dokupię tylko nie oryginalne powłoczki (mamy takie za 30 zł już trzy lata i sprawdziły się -po praniu i wirowaniu są nadal ok no i są cieńsze) www.allegro.pl/item450810573_wypelnienie_135_x_100_antyalergiczne.html bo te oryginalne feretti sa grube a u nas w domu nawet w zimie jest strasznie ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
kkolasinska Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 10.03.09, 16:10 Słuchajcie ,sama nie znałam tej poscieli dopóki nie dostałam jej do testów.Jak kompletowałam wyprawke kupiłam "zwykła"posciel.Teraz po tygodniu testów widze róznice. Feretti jest strasznie mieciutka do tego przewiewna i zarówno w zimie i w lecie bedzie sie moim zdaniem sprawdzac.Zreszta moja córeczka spi w wywietrzonym pokoju.kaloryfer odkrecony na 1,5. Ja jestem pod wrazeniem tej poscieli. Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: pościel do łóżeczka Feretti - nie polecam! 10.03.09, 16:57 Mam te wypełnienia Feretti, niestety beznadzieja. Poduszka już po pierwszym praniu się skawaliła i natychmiast wyrzuciłam, a kołdra, od samego używania. Pod światło w pikowaniach widać puste miejsca. Ten komplet poduszka + kołderka kosztował w Smyku 139zł, a jest gorszy od pościeli z IKEA Ale kupiłam go już ze 3 lata temu, może jakość się poprawiła, chociaż wiem, że Smyk zrezygnował z tych wypełnień i teraz promuje Piórex i jeszcze jakąś niemiecka firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: pościel do łóżeczka Feretti - nie polecam! 10.03.09, 17:13 hmmm, ja z wkładów akurat jestem bardzo zadowolona a uzywam ponad rok. nic się nie stało. może mam inny rodzaj? ochraniacz super ale same powłoczki już nie. ciężkie do prasowania i ściągają się w mejscach aplikacji i taśmy ozdobnej, mimo naciągania Odpowiedz Link Zgłoś
adela1978 Re: pościel do łóżeczka Feretti - nie polecam! 10.03.09, 19:13 hmm... dla obu moich chłopaków kupowałam pościel feretti - nie miałam żadnych problemów z tą pościelą i z wypełnieniami, wszystkie znajome mamy u nas w rodzinie mają tę pościel i jest naprawdę ok. wzory są śliczne, a co najważniejsze dla mnie - nic się nie dzieje z tą pościelą po praniu. po kilku latach używania wygląda tak jak nowa. I oczywiście nieprawda, że smyk zrezygnował z feretti - kupowałam pościel jakieś pół roku temu, wcześniej dwa lata temu i mieli pościel i wypełnienia w stałej sprzedaży. nie chce mi się wierzyć, że kołderka mogła się "zbrylić" od samego używania... od prania to jeszcze, pościel przy aplikacji jest też faktycznie troszkę trudna do prasowania, ale też bez przesady. mało wiarygodna ta opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
kumakk ja tez odradzam 10.03.09, 17:36 Ja juz przestalam uzywac moja sliczna posciel Feretti, bo wypelnienie sie zbilo w nierozerwalne gluty po pierwszym praniu (pranie wg przepisu!) a posciel byla nie do doprasowania. Cos koszmarnego. Zaczynam podejrzewac, ze u nich wszystko zalezy od konkretnej partii i nikt nie umie przewidzec na co sie trafi. Zreszta wrzuc w wyszukiwarke, byl juz watek na ten temat i zdania tez byly krancowo odmienne - co potwierdza moja teorie. Albo zachwyty, albo przeklenstwa, nic pomiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ax-a1 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto- polecam 10.03.09, 18:34 mam od 8 m-cy i jest super, mam komplet koldra,poduszka, ochraniacz, poszwa i poszewka, niestety nie mam przescieradla, i nie mozna kupic osobno, a w smyku sa caly czas, Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 10.03.09, 19:02 mam ja dwa lata wklady sie zesmacily i zbily, teraz kupuje poldauna allerban hollofil poszewki - no ladne, ale tkanina z tych koszmarnie gniotacych nie do uprasowania a troczki od ochraniacza przyszyte sa z wierzchu i mojemu dziecku urwanie ich zajelo jakis miesiac teraz kupuje inna posciel, piekna haftowana, fleuresse, jak ktos ma mozliwosc kupic w de to polecam - miod i malina Odpowiedz Link Zgłoś
birma74 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 12.03.09, 09:21 Ja też tej pościeli wcześniej nie znałam. Kupiłam na allegro Małej taką zwykła pościel i taki był efekt że leży w szafie a dziecko spało pod kocem owleczonym w poszewke (strasznie się Mała pociła pod kołderką). Od wtorku testuje antybakteryjną pościel Feretti z najnowszej kolekcji, ja mam Bella melon. Przysłała mi firma PR. No i jestem pod wrażeniem. Po pierwsze- względy estetyczne - ta pościel po prostu jest bardzo ładna. Mała jest zachwycona misiem na ochraniaczu. A ja jestem zachwycona ochraniaczem. Taki wielki i gruby ! Jeszcze pościeli nie prałam, jak wypiorę to napisze. Ale najważniejsze- dziecko pod pościelą Feretti się nie poci! A to jest dla mnie najwazniejsze. A jak dalej będzie się sprawować- zobaczymy. Testujemy dopiero dwa dni. Ale już mogę napisać. Żałuję że nie miałam jej od początku. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 12.03.09, 10:22 Uzywałam pościeli feretti (zarówno wypełnienia, jak i poszewek, ale bez ochraniacza) troche dłuzej niz 2 dni i moge powiedzieć, że jest bardzo ładna, pokrycie kołderki i poduszki jest dośc sztywne, szeleszczące poszewki równiez sa sztywnawe i szeleszczące kiepsko sie prasuje, szczególnie przy aplikacjach dobrze znosi pranie - uzywana przez ok. 2 lata, ale na zmiane z innymi - wcale sie nie zniszczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
123asiula Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 12.03.09, 14:39 ja już 2 tygodnie testuję pościel Feretti od 121 pr i jestem na tak! prałam i prasowałam bez przeszkód ( może to zależy od kolekcji bo mają ich do wyboru do koloru). tym bardziej że na pewno nie są poszwy sztywnane (moje) wręcz odwrotnie mięciutkie i delikatne. a jaką pościel masz? my mamy pony premium Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 12.03.09, 14:50 Safari banana Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 12.03.09, 14:51 Taką: tiny.pl/b5b6 Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: własciwy link 12.03.09, 14:53 www.feretti.pl/images/stories/09/safari_bannana.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
jola1-7 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 13.03.09, 07:13 Polecam kołderkę i poduszeczkę firmy "DREWEX",a pościel FERETTI- naprawdę warto,ta pościel u nas sprawdza się od dwóch lat. Mamy dwa komplety prane non stop i ciągle wygląda jak nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 13.03.09, 08:39 wiecie, to chyba zalezy od postrzegania rzeczy dla jednego cos ciagle bedzie "jak nowe", inna osoba widzi niedoskonalosc pokazalam kolezancete zbita posciel, to stwierdzila "ee dobra jest co sie czepiasz" jej by nie przeszkadzalo, mi owszem co do zachwytow po 2 dniach czy 2 tygodniach testowania - no sorki, obsmialam sie jak norka Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 13.03.09, 09:08 hehe co fakt to fakt. ale jak czytam to faktycznie chyba zależy od partii też. ja się czepiam każdej pierdoły a u mnie naprawdę te wypełnienia są ok. po roku używania jedynie podusia się przyklepała ale nie pozbijała. kołdry używam już 16 mcy. powłoczek już nie ubieram bo szeleszczą i nie są już tak ładne przez to, że ciężko je rozprasować na aplikacjach (pościągana taśma). Odpowiedz Link Zgłoś
kkolasinska Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 16.03.09, 14:49 To jest własnie tak ze kazda z nas zwraca uwage na to pod czym i na czym spia nasze dzieci.Zreszta nie dotyczy to tylko spania.Wiec ja równiez podpisze sie pod tym ze jestem przewrazliwona mama Odpowiedz Link Zgłoś
jomadi84 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 16.03.09, 20:39 kupiliśmy pościel feretti w prezencie (właściwie na zamówienie biorców)kupuja dla dziecka tylko super dobre rzeczy i jak powiedziałam że pranuję dla małej na urodzinki pościel to powiedzieli że tylko tę firmę.. Odpowiedz Link Zgłoś
agapy555 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 16.03.09, 22:14 kupiłam 2 komplety- niestety... nie jestem wogóle zadowolona. poduszka przyklepana, kołdra ma przeswity, materiał poszewek bardzo gruby , mięsisty- co za tym idzie?? trzeba się mocno namęczyć żeby wyprasować-aplikacje sie zwijają. poszewki szeleszczą. ochraniacze bardzo wysokie, gdy tylko dzieciak zaczął wstawać musiałam zdjąć uzywałam ok 1,5roku, na szczęście zmieniłam dzieciakowi łóżko, więc i pościel musiałam wymienić na większą ))) A feretti niech sobie leży na dnie szafy, mam nadzieję że o niej zapomnę Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 16.03.09, 22:19 > A feretti niech sobie leży na dnie szafy, mam nadzieję że o niej > zapomnę sprzedaj na Allegro, mnie się całkim dobrze sprzedała niedawno. Odpowiedz Link Zgłoś
ola5777 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 19.03.09, 15:30 Ile elementów ma Wasza posciel Feretii ? Mozna kupic np. same obijaki ? I czy one sa wykonane dokładnie z tego samego co posciel? Odpowiedz Link Zgłoś
birma74 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 19.03.09, 16:35 Ja testuje zestaw pościeli 5 częściowej (poszwa, poszewka, kołderka, poduszka i ochraniacz). Pościel Feretti dostępna jest w różnych "konfiguracjach". Np. kołderka i poduszka, albo poszwa i poszewka ...itp. Widziałam na allegro sam ochraniacz w sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
birma74 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 19.03.09, 16:45 Ochraniacze można prać w pralce. Wyjmuje się wypełnienie (które się nie pierze) i już. A po wypraniu ochraniacza wkłada się wypełnienie, zasuwa i już. Kołderki wypełnione są włóknem Ingeo i można je prać. A ochraniacze mają system tzw. Easy Wasch i dzięki temu nie niszczysz wypełnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
123asiula Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 19.03.09, 20:03 tak ten system easy wash jest super. do tej pory miałam problem ze swoimi kołdrami. szkoda że nie mają dla dorosłych Odpowiedz Link Zgłoś
ola5777 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 26.03.09, 14:46 Fajnie ze np. mozna kupować oddzielnie.Myslałam ze jak mi zalezy tylko na ochraniaczu to musze kupic cała posciel.To prawda jak pisza dziewczyny ze w Smyku mozna ja kupic ? Odpowiedz Link Zgłoś