Dodaj do ulubionych

pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po praniu?

15.10.08, 09:23
czy kupić coś tańszego??
interesuje mnie 3 czesciowa pościel( poszewka poducha i kołderka, ochraniacz)
jak ten ochraniacz wygląda po praniu-czy kształt zostaje czy się deformuje?
Obserwuj wątek
    • kaliaa Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 15.10.08, 10:01
      posciel jest super, nic sie z nia nie dzieje. Pralam juz
      wielokrotnie i ochraniacz nadal piekny, wysoki, i miesisty. Swietna
      jakosc za swietna cene, do tego super wzory. Bardzo jestem z tego
      kompletu zadowolona, mam porownanie do glucka, klupsa, i jakiejs no
      name z allegro i zadna z tych poscieli nie rowna sie z feretti a
      gluck i lups byly drozsze.
      Takze ja polecam, na pewno sie nie zawiedzies. Ps kupilam ja bo moje
      dwie kolezanki ja mialy i bylam zadziwiona ze po dwoch latach
      uzytkowania wygladaja nadal jak nowe, w szczegolny zachwyt wprawial
      mnie ten super ochraniacz smile
    • mariza11 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 15.10.08, 10:24
      Witam!
      Ja też polecam tą pościel. Ładna i dobra gatunkowo. Tylko, że trudno się prasuje sad Ale rozwiązanie ochraniacza jest super. Wkłady ze środka sie wyjmuje i pierze sie samą poszewkę w pralce razem z resztą poscieli więc nie ma prawa się zdeformować. Wkładów jeszcze nie prałam, ale myślę, ze przy praniu ręcznym i bez wirowania nic się im nie stanie.
      • magdalenkaad Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 15.10.08, 10:46
        Popieram poprzedniczki. Pościel jest super. Praliśy też ochraniacze
        i nic się z nimi nie działo .A propos ochraniaczy to chyba nie
        widzialam fajniejszych, tzn. miękkie, wysokie itp smile
        • pitu_finka Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 15.10.08, 12:32
          Też uważam że to najfajniejsza pościel. Po praniu bez zmian.
          • berciunia1 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 15.10.08, 18:16
            Dzięki- więc postanowione kupiesmile do tego dokupię tylko nie oryginalne powłoczki
            (mamy takie za 30 zł już trzy lata i sprawdziły się -po praniu i wirowaniu są
            nadal ok no i są cieńsze)
            www.allegro.pl/item450810573_wypelnienie_135_x_100_antyalergiczne.html bo
            te oryginalne feretti sa grube a u nas w domu nawet w zimie jest strasznie ciepło.
            • kkolasinska Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 10.03.09, 16:10
              Słuchajcie ,sama nie znałam tej poscieli dopóki nie dostałam jej do
              testów.Jak kompletowałam wyprawke kupiłam "zwykła"posciel.Teraz po
              tygodniu testów widze róznice. Feretti jest strasznie mieciutka do
              tego przewiewna i zarówno w zimie i w lecie bedzie sie moim zdaniem
              sprawdzac.Zreszta moja córeczka spi w wywietrzonym pokoju.kaloryfer
              odkrecony na 1,5.
              Ja jestem pod wrazeniem tej poscieli.
    • mielin Re: pościel do łóżeczka Feretti - nie polecam! 10.03.09, 16:57
      Mam te wypełnienia Feretti, niestety beznadzieja. Poduszka już po pierwszym
      praniu się skawaliła i natychmiast wyrzuciłam, a kołdra, od samego używania. Pod
      światło w pikowaniach widać puste miejsca. Ten komplet poduszka + kołderka
      kosztował w Smyku 139zł, a jest gorszy od pościeli z IKEAsad
      Ale kupiłam go już ze 3 lata temu, może jakość się poprawiła, chociaż wiem, że
      Smyk zrezygnował z tych wypełnień i teraz promuje Piórex i jeszcze jakąś
      niemiecka firmę.
      • leila78 Re: pościel do łóżeczka Feretti - nie polecam! 10.03.09, 17:13
        hmmm, ja z wkładów akurat jestem bardzo zadowolona a uzywam ponad rok. nic się
        nie stało. może mam inny rodzaj? ochraniacz super ale same powłoczki już nie.
        ciężkie do prasowania i ściągają się w mejscach aplikacji i taśmy ozdobnej, mimo
        naciąganiauncertain
      • adela1978 Re: pościel do łóżeczka Feretti - nie polecam! 10.03.09, 19:13
        hmm... dla obu moich chłopaków kupowałam pościel feretti - nie miałam żadnych
        problemów z tą pościelą i z wypełnieniami, wszystkie znajome mamy u nas w
        rodzinie mają tę pościel i jest naprawdę ok. wzory są śliczne, a co
        najważniejsze dla mnie - nic się nie dzieje z tą pościelą po praniu. po kilku
        latach używania wygląda tak jak nowa.

I oczywiście nieprawda, że smyk zrezygnował z feretti - kupowałam pościel jakieś
        pół roku temu, wcześniej dwa lata temu i mieli pościel i wypełnienia w stałej
        sprzedaży. nie chce mi się wierzyć, że kołderka mogła się "zbrylić" od samego
        używania... od prania to jeszcze, pościel przy aplikacji jest też faktycznie
        troszkę trudna do prasowania, ale też bez przesady. mało wiarygodna ta opinia.
    • kumakk ja tez odradzam 10.03.09, 17:36
      Ja juz przestalam uzywac moja sliczna posciel Feretti, bo wypelnienie sie zbilo
      w nierozerwalne gluty po pierwszym praniu (pranie wg przepisu!) a posciel byla
      nie do doprasowania. Cos koszmarnego. Zaczynam podejrzewac, ze u nich wszystko
      zalezy od konkretnej partii i nikt nie umie przewidzec na co sie trafi. Zreszta
      wrzuc w wyszukiwarke, byl juz watek na ten temat i zdania tez byly krancowo
      odmienne - co potwierdza moja teorie. Albo zachwyty, albo przeklenstwa, nic
      pomiedzy.
    • ax-a1 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto- polecam 10.03.09, 18:34
      mam od 8 m-cy i jest super, mam komplet koldra,poduszka, ochraniacz, poszwa i poszewka, niestety nie mam przescieradla, i nie mozna kupic osobno, a w smyku sa caly czas,
    • donkaczka Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 10.03.09, 19:02
      mam ja dwa lata
      wklady sie zesmacily i zbily, teraz kupuje poldauna allerban hollofil
      poszewki - no ladne, ale tkanina z tych koszmarnie gniotacych nie do uprasowania
      a troczki od ochraniacza przyszyte sa z wierzchu i mojemu dziecku urwanie ich
      zajelo jakis miesiac

teraz kupuje inna posciel, piekna haftowana, fleuresse, jak ktos ma mozliwosc
      kupic w de to polecam - miod i malina
      • birma74 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 12.03.09, 09:21
        Ja też tej pościeli wcześniej nie znałam. Kupiłam na allegro Małej
        taką zwykła pościel i taki był efekt że leży w szafie a dziecko
        spało pod kocem owleczonym w poszewke (strasznie się Mała pociła pod
        kołderką). Od wtorku testuje antybakteryjną pościel Feretti z
        najnowszej kolekcji, ja mam Bella melon. Przysłała mi firma PR.
        No i jestem pod wrażeniem. Po pierwsze- względy estetyczne - ta
        pościel po prostu jest bardzo ładna. Mała jest zachwycona misiem na
        ochraniaczu. A ja jestem zachwycona ochraniaczem. Taki wielki i
        gruby ! Jeszcze pościeli nie prałam, jak wypiorę to napisze. Ale
        najważniejsze- dziecko pod pościelą Feretti się nie poci! A to jest
        dla mnie najwazniejsze. A jak dalej będzie się sprawować- zobaczymy.
        Testujemy dopiero dwa dni. Ale już mogę napisać. Żałuję że nie
        miałam jej od początku.
        • agni71 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 12.03.09, 10:22
          Uzywałam pościeli feretti (zarówno wypełnienia, jak i poszewek, ale
          bez ochraniacza) troche dłuzej niz 2 dni smile i moge powiedzieć, że
          jest bardzo ładna,
          pokrycie kołderki i poduszki jest dośc sztywne, szeleszczące
          poszewki równiez sa sztywnawe i szeleszczące
          kiepsko sie prasuje, szczególnie przy aplikacjach
          dobrze znosi pranie - uzywana przez ok. 2 lata, ale na zmiane z
          innymi - wcale sie nie zniszczyła.
          • 123asiula Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 12.03.09, 14:39
            ja już 2 tygodnie testuję pościel Feretti od 121 pr i jestem na tak! prałam i prasowałam bez przeszkód ( może to zależy od kolekcji bo mają ich do wyboru do koloru). tym bardziej że na pewno nie są poszwy sztywnane (moje) wręcz odwrotnie mięciutkie i delikatne. a jaką pościel masz? my mamy pony premium smile
            • agni71 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 12.03.09, 14:50
              Safari banana
            • agni71 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 12.03.09, 14:51
              Taką:

tiny.pl/b5b6
              • agni71 Re: własciwy link 12.03.09, 14:53
                www.feretti.pl/images/stories/09/safari_bannana.jpg
    • jola1-7 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 13.03.09, 07:13
      Polecam kołderkę i poduszeczkę firmy "DREWEX",a pościel FERETTI-
      naprawdę warto,ta pościel u nas sprawdza się od dwóch lat.
      Mamy dwa komplety prane non stop i ciągle wygląda jak nowa.
    • donkaczka Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 13.03.09, 08:39
      wiecie, to chyba zalezy od postrzegania rzeczy

dla jednego cos ciagle bedzie "jak nowe", inna osoba widzi niedoskonalosc
      pokazalam kolezancete zbita posciel, to stwierdzila "ee dobra jest co sie czepiasz"
      jej by nie przeszkadzalo, mi owszem

co do zachwytow po 2 dniach czy 2 tygodniach testowania - no sorki, obsmialam
      sie jak norka
      • leila78 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 13.03.09, 09:08
        hehe co fakt to fakt. ale jak czytam to faktycznie chyba zależy od partii też.
        ja się czepiam każdej pierdoły a u mnie naprawdę te wypełnienia są ok. po roku
        używania jedynie podusia się przyklepała ale nie pozbijała. kołdry używam już 16
        mcy. powłoczek już nie ubieram bo szeleszczą i nie są już tak ładne przez to, że
        ciężko je rozprasować na aplikacjach (pościągana taśma).
        • kkolasinska Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 16.03.09, 14:49
          To jest własnie tak ze kazda z nas zwraca uwage na to pod czym i na
          czym spia nasze dzieci.Zreszta nie dotyczy to tylko spania.Wiec ja
          równiez podpisze sie pod tym ze jestem przewrazliwona mamawink
          • jomadi84 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 16.03.09, 20:39
            kupiliśmy pościel feretti w prezencie (właściwie na zamówienie biorców)kupuja dla dziecka tylko super dobre rzeczy i jak powiedziałam że pranuję dla małej na urodzinki pościel to powiedzieli że tylko tę firmę..
            • agapy555 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 16.03.09, 22:14
              kupiłam 2 komplety- niestety...
              nie jestem wogóle zadowolona. poduszka przyklepana, kołdra ma
              przeswity, materiał poszewek bardzo gruby , mięsisty- co za tym
              idzie?? trzeba się mocno namęczyć żeby wyprasować-aplikacje sie
              zwijają.
              poszewki szeleszczą.
              ochraniacze bardzo wysokie, gdy tylko dzieciak zaczął wstawać
              musiałam zdjąćwink
              uzywałam ok 1,5roku, na szczęście zmieniłam dzieciakowi łóżko, więc
              i pościel musiałam wymienić na większą smile)))
              A feretti niech sobie leży na dnie szafy, mam nadzieję że o niej
              zapomnęwink
              • agni71 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 16.03.09, 22:19
                > A feretti niech sobie leży na dnie szafy, mam nadzieję że o niej
                > zapomnęwink

sprzedaj na Allegro, mnie się całkim dobrze sprzedała niedawno.
            • ola5777 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 19.03.09, 15:30
              Ile elementów ma Wasza posciel Feretii ?
              Mozna kupic np. same obijaki ? I czy one sa wykonane dokładnie z
              tego samego co posciel?
              • birma74 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 19.03.09, 16:35
                Ja testuje zestaw pościeli 5 częściowej (poszwa, poszewka, kołderka,
                poduszka i ochraniacz). Pościel Feretti dostępna jest w
                różnych "konfiguracjach". Np. kołderka i poduszka, albo poszwa i
                poszewka ...itp. Widziałam na allegro sam ochraniacz w sprzedaży.
                • birma74 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 19.03.09, 16:45
                  Ochraniacze można prać w pralce. Wyjmuje się wypełnienie (które się
                  nie pierze) i już. A po wypraniu ochraniacza wkłada się wypełnienie,
                  zasuwa i już. Kołderki wypełnione są włóknem Ingeo i można je prać.
                  A ochraniacze mają system tzw. Easy Wasch i dzięki temu nie
                  niszczysz wypełnienia.
                  • 123asiula Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 19.03.09, 20:03
                    tak ten system easy wash jest super. do tej pory miałam problem ze swoimi kołdrami. szkoda że nie mają dla dorosłych
                • ola5777 Re: pościel do łóżeczka Feretti warto?? jak po pr 26.03.09, 14:46
                  Fajnie ze np. mozna kupować oddzielnie.Myslałam ze jak mi zalezy
                  tylko na ochraniaczu to musze kupic cała posciel.To prawda jak pisza
                  dziewczyny ze w Smyku mozna ja kupic ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka