dta 08.11.03, 19:23 Czy któraś z Was używała pieluch TESCO? Jeżeli tak to proszę o opinię na ich temat. Pozdrawiam, Dorota Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dosiamamafilipa Re: Pieluchy TESCO 08.11.03, 20:29 my jestesmy b. zadowoleni ale do tej pory uzywalismy tylko tych fioletowych bialych nigdy. choc trzeba patrzec na promocje innych pieluch np pampers bo tesco nasz rozmiar 60 szt. kosztuje 36,99 a niedawno byla promocja pampers w tesco gdzie 56 szt kosztowalo 39,99 wiec nie duza roznica Odpowiedz Link Zgłoś
joana123 Re: Pieluchy TESCO 08.11.03, 20:54 A my uzywamy białe (64 szt kosztują 22zł),są dobre,ale na noc i na spacer mamy pampersy.Pozdrawienia-Asia i Ola Odpowiedz Link Zgłoś
anakon Re: Pieluchy TESCO 09.11.03, 23:23 ja tez uzywam tesco bialych podobnie na noc pampersy, tylko nie wiem czy mam pecha, czy cos sie zmienilo, ale ostatnio kupione tesco sa po prostu nie do uzytku, czy ktos tez to zauwazyl??? jakos tak sie przemaczaja doszczetnie i robi sie mokra wielka plackowata pielucha, do tej pory bylam z nich nie mniej zadowolona niz z pampersow, a teraz nie wiem czy ryzykowac kolejny zakup...a byly sporo tansze... Odpowiedz Link Zgłoś
gosiuniek Re: Pieluchy TESCO 13.11.03, 23:12 Polecam te w fioletowych opakowaniach, według mnie niczym nie ustepują Pampersom a jednak są sporo tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaiola Re: Pieluchy TESCO 14.11.03, 10:15 My też używamy tylko tych białych, filoetowe kupujemy jak są w promocji po około 30 zł za paczkę 64 szt. Te białe są dwóch rodzajów - różnią się obrazkami - jedne mają hipopotamki, krokodyle i takie tam a drugie takie skromne obrazki z rybkami. Te pierwsze są ciut lepsze, choć nie bardzo wiem dlaczego. My jak kupujemy to patrzymy bo przez folię widać co jest na obrazkach. Odpowiedz Link Zgłoś
justysia_g Re: Pieluchy TESCO 15.11.03, 14:12 uzywam fioletowych "tesco" w ciagu dnia -sa nawet, nawet. ale na noc nie ryzykuje i pakuje corcie w pampersa. ostatnio sie zastanawialam,czy oszczedzam cos na pieluchach, stosujac je w ten sposob (na dzien - tesco, na noc - pampers). wydaje mi sie,ze sa to znikome oszczednosci, bo nawet na ilosci pieluch nie wychodze lepiej (tesco czesciej zmieniam niz pampers). tak wiec pozostaje mi tylko dla wlasnej przyjemnosci ludzic sie, ze cos tam zaoszczedzam. moze sprobuje tych bialych, skoro tyle was pisze, ze tez sa "zjadliwe"... pozdrawiam justic )) Odpowiedz Link Zgłoś
michalinka11 Re: Pieluchy TESCO 15.11.03, 14:23 A my juz długo uzywamy fioletowych Tesco zarówno na dzien jak i na noc i jestesmy bardzo zadowoleni. Zmieniamy z taką samą częstotliwościa jak wczesniej Pampersy i zero przecieków, nawet po nocy. Za co tez je tez cenie, to to że nie mają takiego brzydkiego zapachu jak Pampersy. Huggiesy są też ostatnio często w promocji i tez nie "capią" tak jak Pampersy, no ale my niestety nie możemy skorzystać, bo bardzo uczulaja moja córcie. Nie polecam natomiast białych Tesco, my wyprobowalismy i ostatecznie złe nie były, ale jednak musiałam je zmieniac dużo częściej niz inne pieluszki, więc w sumie chyba nie było jednak taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
justysia_g Re: Pieluchy TESCO 15.11.03, 14:21 ja uzywam fioletowych tesco na dzien, a na noc nie ryzykuje i wsadzam corcie w pampersa (zreszta, do 9 m-ca wlacznie uzywalam tylko pampers - nie chcialam, aby dziecko mialo odpazenia i inne takie nieprzyjemne historie). moze sprobuje tych bialych, skoro twierdzicie, ze sa nawet, nawet... zaczelam uzywac tesco,bo chcialam zaoszczedzic na pieluchach, ale cos mi sie zdaje, ze wcale nie oszczedzam (tesco zmieniam patuni czesciej niz pampers). jak ktoras z was ma dobry sposob na oszczedzanie na pieluchach - prosze, niech sie podzieli!!! pozdrawiam justic, mama 10-m. pati Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: Pieluchy TESCO 15.11.03, 23:15 Od dłuzszego już czasu stosuje pieluchy TESCO. Michał ma 1,5 roku i żadnych problemów związanych z tymi pieluchami. Na noc stosuje fioletowe (mały śpi około 11h) a w ciągu dnia białe. Co do częstości zmieniania to ja to robię w ciągu dnia kilkakrotnie, bo niestety taką przemianę materii ma mój szkrab (2-3 kupki w ciągu dnia to standard, a teraz ma antybiotyk więc nawet 4). Ania Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Pieluchy TESCO 16.11.03, 17:36 My uzywalismy fioletowych, zmienialam je mniej wiecej tak samo czesto jak Pampersy. Na noc jednak Pampers. Teraz ostatnio zaryzykowalam biale i na pewno kupie je ponownie. Mimo, ze sa ceratkowe, to nie odparzaja pupy - w przeciwienstwie do bella happy - niby papierowe, a pupa po nich czerwona, nawet przy czestym zmienianiu. jesli chodzi o oszczednosci na pieluszkach, to ja tych tanich uzywam szczegolnie wtedy, kiedy wiem, ze pieluche zakladam na krotko. Np. zmieniam pieluche po nocy i zakladam biala Tesco, bo wiem, ze w przeciagu godziny-dwoch corcia zrobi kupke. Podobnie, jesli zdarzy sie kupka na godzine przed pora kapieli - wtedy tez zakladam taka tansza. W ten sposob naprawde troche sie oszczedza. aga Odpowiedz Link Zgłoś
kalioppe Re: Pieluchy TESCO- sprzedam 17.11.03, 14:22 trochę nie na temat, dałam ogłoszenie na sprzedaj, ale cisza. Mam do sprzedania opakwanie fioletowych Tesco (9-18 kg) - całe, nierozpakowane wraz z dołączonymi husteczkami. Sztuk 60, jestemz Warszawy. kalioppe Odpowiedz Link Zgłoś
jorutka Re: Pieluchy TESCO 06.01.04, 15:01 Dziewczyny, czy któras z Was może miała problem z przeciekaniem pieluch Tesco? Czytajac posty skusiłam się na zakup pieluch fioletowych i z pierwszysch dwóch paczek byłam bardzo zadowolona. Ale wczoraj rano patrze a moja córcia ma mokre rajstopki. Pielucha sucha a ubranie mokre, jakby nie zdązyo wsiąknąc i wyleciało. zdziwiłam się i zwaliłam na karb zle załozonej pieluchy. Ale potem niestety wydażyło się to kilkakrotnie. MOze to jakas feralna partia akurat mi się trafiła? Troche straciłam zaufanie. Czy moze miałyscie takie doswiadczenia? Pozdrawiam, Joanna Odpowiedz Link Zgłoś