kahapala 01.02.09, 18:31 Chcę kupić córce fotelik samochodowy do 36kg. Jakie sobie chwalicie, a które wg Was są dziadostwem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka_i_dzieci Re: fotelik 15-36 01.02.09, 18:42 My mamy 9-36 firmy concord i bardzo chwalimy. Jest wygodny, mimo,ze nie kładzie się oparcie to Amelka jak zaśnie nie leci głową do przodu tylko może spokojnie oprzeć o brzeg fotelika przy głowie Odpowiedz Link Zgłoś
dida7 Re: fotelik 15-36 01.02.09, 18:58 Ja polecam fotelik recaro monza.Jest wygodny i bezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: fotelik 15-36 01.02.09, 19:21 Ja mam Graco, ktory szczerze odradzam mimo kilku fajnych bajerow typu podstawki do kubkow i regulowana wysokosc podlokietnikow. Jest zbyt plytki, maluch w kurtce dolny pas ma wlasciwie poza podlokietnikami, czyli wbrew temu, jak fotelik powinien byc montowany, nie w kazdym samochodzie jest stabilny i glowa dziecku wisi do przodu jak przysnie, boczne oslony to pic na wode, nie spelniaja swojego zadania. Kupilismy jako rezerwe i tylko tak uzywamy (jezdzimy 2-ma samochodami i dziecko czesto sie od mamy do taty przesiada, nie zawsze jest mozliwosc przelozenia fotelika). Drugi, a wlasciwie pierszy zakupiony mamy Romer, juz drugi tego producenta i goraco polecam. Jest masywny, duuuzo glebszy, dziecku w nim wygodnie, glowe moze oprzec na bocznych oslonach i nawet jak zasnie siedzac zupelnie pionowo, to glowa nie leci mu do przodu. W Holandii w testach wychodzi od lat w czolowce najbezpieczniejszych fotelikow. Tapicerke tez mozna latwo zdjac i wyprac w pralce, co przy moim urwisie, nieraz zmuszonym do dluzszych wyjazdow i odjadania w samochodzie jest nie bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mak-111 Re: fotelik 15-36 01.02.09, 21:16 my mamy ten i wydaje sie byc ok www.allegro.pl/item534988149_maxi_cosi_rodi_xr_dutch_sky_kolekcja_2009_od_g_7.html#gallery Odpowiedz Link Zgłoś
myroad Re: fotelik 15-36 02.02.09, 08:47 Ja kupie maxi cosi rodi xr Co do romera ponoc tez jest dobry tylko starsza wersja ( nie pamietam modelu chyba kid) Ponoc polepszyli ten model i przez to "polepszenie" stracił na bezpieczesntwie. Ja jeszcze czekam na kwiecien kiedy na stronie podadza najnowsze wyniki testu zderzeniowego fotelików Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: fotelik 15-36 02.02.09, 08:51 Römer KidFix dla samochodow z isofixem, jeden z chyba dwoch modeli z isofixem w tej kategorii wagowej. Bardzo sobie chwalimy, dobre zabezpieczenia boczne , dziecko twierdzi, ze mu wygodnie, konstrukcja zaglowka sprawia, ze w razie drzemki glowa dziecka sie nie telepie i nie opada do przodu, na klatke piersiowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kahapala Re: fotelik 15-36 02.02.09, 17:01 Dziękuję za podpowiedzi. Zawsze można na Was liczyć. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś