ilo9 11.04.09, 16:58 Wlasnie sprawdzilam przed momentem i widze,ze pojawila sie polska flaga) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minkapinka Re: Zakupy na stronie internetowej Next w Pl juz 11.04.09, 17:31 ale fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
tosieuda Re: Zakupy na stronie internetowej Next w Pl juz 11.04.09, 18:33 fajnie, tylko ceny są w euro, są inaczej naliczane i wszystkie rzeczy wychodzą sporo drozej niz kupowane w UK w funtach, ja robię duze zakupy, w moim przypadku to będą wielkie róznice i wygląda na to, ze nadal mi będzie bardziej opłacało się ściągać to z Anglii. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Zakupy na stronie internetowej Next w Pl juz 11.04.09, 19:38 Hm, ceny w euro faktycznie kosmiczne, nawet na wczorajszym zamowieniu bylabym bardzo do tylu. Zalozylam sobie konto na wszelki wypadek, ale mysle, ze bede nadal korzystac z pomocy kumpla z UK Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Zakupy na stronie internetowej Next w Pl juz 11.04.09, 19:50 A ja skorzystam w okresie wyprzedażowym Ciekawe, ile płaci się za wysyłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Zakupy na stronie internetowej Next w Pl juz 11.04.09, 19:51 5euro Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Zakupy na stronie internetowej Next w Pl juz 11.04.09, 19:56 Ujdzie Teraz sprawdzam sobie ofertę dla UK i tam są promocje, a na PL nic... Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
anjaand Re: Zakupy na stronie internetowej Next w Pl juz 11.04.09, 21:35 A wicie może co to jest " Optional Promotion Code" - ostatnie w formularzu rejestracji. W prawdzie wypełnienie nie jest konieczne ale chciałabym wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_ch Re: Zakupy na stronie internetowej Next w Pl juz 11.04.09, 21:42 ja ktos kupuje bezposrednio w angielskim nexcie to tutaj jest drogo ale porownujac do cen z allegro to jest taniej ceny sa takze porownywalne do tych ze zlotych tarasow Odpowiedz Link Zgłoś
ilo9 Re: Zakupy na stronie internetowej Next w Pl juz 11.04.09, 21:49 Czasami dostaje sie kod znizkowy do zrealizowania przy zamowieniu Odpowiedz Link Zgłoś
ilo9 Re: Zakupy na stronie internetowej Next w Pl juz 11.04.09, 21:51 Ja akurat dostalam tylko raz np.na darmowa dostawe Odpowiedz Link Zgłoś
anjaand Re: Zakupy na stronie internetowej Next w Pl juz 11.04.09, 22:13 Dzięki za wyjaśnienie Miało być oczywiście "wprawdzie"!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beata1974 Re: Zakupy na stronie internetowej Next w Pl juz 12.04.09, 12:21 a ja mam pytanie czy do płatności to trzeba mieć kartę visa kredytową czy wystarczy tylko visa płatniczą - nie posiadam typowej karty kredytowej tylko taką płatniczą do płacenia w sklepach i wypłaty w bankomacie czy to wystarczy? co się podaje jak się płaci za rachunek czy można płacić kartą innej osoby jeśli np. ja jestem zalogowana i zrobię zakupy a chcę płacić np. z karty kredytowej mojej cioci. czy lepiej jej założyć konto i ona zapłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
migotka_bober Re: Zakupy na stronie internetowej Next w Pl juz 12.04.09, 14:50 ja place w necie karta meza, w wiekszosci pytaja o dane wlasciciela karty, wtedy je podaje a zalogowana na danej stronie jestem ja Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Zakupy na stronie internetowej Next w Pl juz 12.04.09, 17:13 ale w terms & conditions na stronie next euro (wczoraj wnikliwie przeanalizowalam) jest wyraznie napisane, ze karta musi byc osoby, ktora jest zalogowana, malo tego, adres dostawy musi sie pokrywac z adresem wlasciciela karty. IMO karta musi byc kredytowa, nie platnicza, taka z wypuklymi cyframi, jak we wszystkich sklepach internetowych. No moze przetestuje ich i zamowie jakas czapke, na tym duzo nie strace Odpowiedz Link Zgłoś
nellyssima Re: Zakupy na stronie internetowej Next w Pl juz 12.04.09, 19:10 Jeżeli tak jest faktycznie, to będziemy miec problem, ja jestem zameldowana zupełnie gdzie indziej nz mój mąż, a nasze karty sa jeszcze na inny trzeci adres Odpowiedz Link Zgłoś
nellyssima Re: Zakupy na stronie internetowej Next w Pl juz 13.04.09, 12:36 Czytam te terms&conditions na stronie euro i żadnej takiej informacji nie znalazłam. Mozesz podac link? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Zakupy na stronie internetowej Next w Pl juz 13.04.09, 15:11 Nie chce mi sie znow tego sledzic, ale wrzuc cos do koszyka i przejdz na strone platnosci a od razu dostaniesz taka informacje. Daje glowe, bo zlozylam pierwsze zamowienie Nie wiem natomiast, czy to tylko takie "puste gadanie", czy naprawde tego przestrzegaja. Odpowiedz Link Zgłoś
fizia-kulawa Re: Zakupy na stronie internetowej Next w Pl juz 12.04.09, 21:36 a możecie podać link do strony sklepu? Odpowiedz Link Zgłoś
helginia Re: Zakupy na stronie internetowej Next w Pl juz 14.04.09, 09:09 jak kogoś interesuje koszt przesyłki, to za moje zamówienie zapłaciłam 5 Euro. termin realizacji do 10 dni roboczych (nie wszystko co wzięłam mieli na miejscu) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Zakupy na stronie internetowej Next w Pl juz 14.04.09, 09:14 helginia napisała: > jak kogoś interesuje koszt przesyłki, to za moje zamówienie zapłaciłam 5 Euro. > termin realizacji do 10 dni roboczych (nie wszystko co wzięłam mieli na miejscu > ) > 5 euro i 10 dni roboczych to standard, jesli wszystko maja na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re:Przesyłka do PL czy jest ubezpieczenie możliwe? 14.04.09, 09:20 Wiecie dziewczyny, bardzo dużo przesyłek z UK do Polski ginie jeśli jest wysłana zwyczajną pocztą, to 5 Funtów to na pewno zwykła przesyłka a nie polecona czyli SIGNED FOR, ona kosztuje extra 3,50 funta, ale warto, ja z Ebaya straciłam 5 z 7 przesyłek bo nie były nigdzie zarejestrowane i ślad po nich zaginął , one idą w zwykłym worku (a Signed for otwiera tylko! kierownik każdej poczty i nic już nie zginęło mi od 3!lat). Już nic nie kupię bez Signed for!!!! Wyobraźcie sobie taką słodką paczuszkę oklejoną taśmą z Next - toż to dla pocztowego złodzieja czysty drogowskaz, a potem Allegro pełne naszych rzeczy! Czy ktoś przy okazji zamówienia może zapytać w Customer Serivce Nexta czy jest lub będzie opcja ubezpieczona. Proszę koniecznie dajcie znać, tu na forum. Ja już dziś bez wahania zrobiłabym duże zamówienie z Next, ale nie bez ubezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re:Przesyłka do PL czy jest ubezpieczenie możliwe 14.04.09, 09:55 Wiesz co, ja wiele razy kupowalam w brytyjskich ksiegarniach internetowych i przesylka zaginela mi raz! Zlozylam wtedy reklamacje w tej ksiegarni i oni gratis wysylali mi te zabawki jeszcze raz (akurat to byly 2 ksiazeczki z pluszanymi Myszkami Angelina i Alicja). Drugi raz dotarly bezpiecznie. Wiec moze nie jest tak zle. Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re:Przesyłka do PL czy jest ubezpieczenie możliwe 14.04.09, 10:31 No, nie chce was martwić, ale zwykłą naiwnością jest myśleć, że zwykłe przesyłki z UK będą dochodzić, co któraś na mur beton zniknie Wystarczy zajrzeć, np. na forum biuściastych: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=81516066&a=81516066 i zobaczyć w jednym ! tylko z wątków jak wielki jest to problem (kradzieże), nasza kochana poczta co roku wypłaca 2 mln! odszkodowań za ukradzione paczki niestety! Co do ceny to 5 Eur odpowiada 3,95 Funta ze strony Angielskiej i przesyłki idą pocztą z Anglii. Ale ja tylko uprzedzam, każdy wypróbuje uczciwość naszych pocztowców na własnej kieszeni - ja już nie zamierzam, dopóki wysyłać będą zwykłą pocztą będę korzystać z pośredników. Oby nie było jak z niektórymi sprzedawcami z UK co to do Polski już! nie wysyłają i umieszczają to w opisie aukcji, jak myślicie czemu??? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=82434448&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re:Przesyłka do PL czy jest ubezpieczenie możliwe 14.04.09, 16:28 Matko i corko, jak zginie to wiecej nie zamowie. Zrobilam test na probe, bo jak pisalam mam znajomych w UK i nie mam zadnego problemu, zeby dalej korzystac z ich pomocy. Moze jest to kwestia konkretnych urzedow pocztowych? Ja naprawde sporo zamawiam z zagranicy, w tym US i UK i nigdy nie zawodlam sie na moim urzedzie na wsi. Aha, ta jedyna przeyslka, co mi 3 lata temu zaginela byla zamawiana na adres warszawski, wiec inny urzad. Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Czy jest mozliwe ubezpieczczenie.Juz jasne:-( 16.04.09, 10:58 Oto odpowiedź z Next na pytanie czy jest lub będzie dostępna opcja Signed for (ubezpieczona) dla przesyłki z UK: Dear Mrs .... Thank you for your recent e-mail. I must inform you that currently we can only offer the standard postage to European countries which is €5 per delivery. I am sorry for any inconvenience this may cause you Regards Nicolai Freeborn AIT Department Next Directory Nicolai Freeborn Accounts Investigation Advisor UK TEL: 0844 844 8901 EIRE TEL: 1800 805 393 EURO TEL: 0034 902 007 402 E-MAIL nextdirait@next.co.uk FAX: + 44 (0) 116 2844 207 Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re:Przesyłka do PL czy jest ubezpieczenie możliwe 14.04.09, 09:59 Przesyłka kosztuje 5 Euro, a nie Funtów więc moze to inaczej idzie? Odpowiedz Link Zgłoś
ilo9 Re:Przesyłka do PL czy jest ubezpieczenie możliwe 14.04.09, 10:06 Jezeli chodzi o przesylki to zawsze gdy wysylam nowe rzeczy poczta do Pl wybieram International Signed For,wole nie ryzykowac,jezeli wysylam rzeczy o mniejszej wartosci,lub uzywane to wysylam zwykla przesylka small packets,dochodza srednio po 6-7 dniach.Nigdy nie zdazylo mi sie,zeby cos nie doszlo,owszem raz przesylka krazyla dosc dlugo w Pl,i juz spisalam na straty,ale doszla po 4 tygodniach jakos.Ja tak myslalam,ze moze Next bedzie najpierw jakos przywozil przesylki do Pl,a stad doopiero poczta,bo cena 5 euro to rzeczywiscie jakos tanio w przypadku duzych zamowien,choc z drugiej strony pewnie maja jakoa umowe z poczta podpisana i moze dlatego tak tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
helginia Re:Przesyłka do PL czy jest ubezpieczenie możliwe 14.04.09, 13:30 no to mam niezłego stresa. moje zamówienie nie należny do małych....w ogóle a kasa zapłacona. Odpowiedz Link Zgłoś
iona1210 Re: Zakupy na stronie internetowej Next w Pl juz 14.04.09, 14:22 Chciałam zapytać jak robicie zakupy w sklepie internetowym NEXT w UK? Przede wszystkim jaki wpisujecie adres??? Wiem że można wpisać adres firmy kurierskiej w Anglii, czy możecie podać namiary na taką firmę kurierską??? Czy można korzystać z karty kredytowej męża? Czy jest to weryfikowane?czy dzwonią do właściciela karty żeby potwierdzić zamówienie???Dziękuję z góry za cenne info Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ella111 Re: Zakupy na stronie internetowej Next w Pl juz 14.04.09, 14:28 Ja zamawialam do Belgii i nikt nie dzwonil zeby potwierdzic zamowienie. Karta kredytowa musiala byc belgijska (wczesniej zamawialam do Francji i mozna bylo placic tylko francuska karta). Od czasu jak dostarczjaa do Francji/Belgii nie bylo nigdy zadnych promocji przy zamawianiu do tych krajow Odpowiedz Link Zgłoś
iona1210 dzięki za info :///// 16.04.09, 13:38 szkoda że nikt nie odpowiedział na moje pytania((( Ja zrobiłam zakupy u pośrednika i za spodenki z bluzą i przesyłką dałam 160zł a to trochę dużo:/// dlatego chciałam spróbować zamówić w UK ale skoro nikt nie słuzy pomocą to dam sobie spokój... Odpowiedz Link Zgłoś
iona1210 Re: dzięki za info :///// 16.04.09, 13:40 A może jest ktoś kto zamawia i mogłabym się co jakiś czas przyłączyć do zakupów??? Słyszałam że jak się robi regularne zakupy w NEXT to oni dają rabaty na zakupy, nie wiem czy to faktycznie prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
patka_s Re: dzięki za info :///// 16.04.09, 13:46 A dlaczego chcesz namiary na firmę kurierską? Ja z ciekawości założyłam sobie konto na swoje dane, adres itp. A z karta nie wiem... Ale dla bezpieczeństwa załóż konto na właściciela karty. Ja natomiast chciałabym wiedzieć ile "stracę" polskich złotówek na zakupy, wg jakiego kursu to jest przeliczane. Odpowiedz Link Zgłoś
ilo9 do iona1210 :) 16.04.09, 14:49 Ja robie bardzo duze zamowienia mozna powiedziec(vip) i zadnych rabatow od nich nie dostalam nigdy,oprocz tego,ze dwa razy mialam darmowa dostawe i nic wiecej.Dziwi mnie np.ze nie ma darmowej dostawy,jezeli sie zamowi powyzej wyznaczonej przez nich kwoty,tak jak to bywa w wiekszosc sklepow internetowych w Uk, w next nic takiego niestety nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn Re: do iona1210 :) 16.04.09, 18:00 Zamawiam w Next juz ponad 3 lata na bardzo duze kwoty i NIGDY nie otrzymalam rabatu z racji tego, iz Next nie udziela rabatow. Mialam za to dwa razy zaproszenie do vipowskiej wyprzedazy oraz zaproszenie do zamowienia z nowej kolekcji zanim ukazala sie ona w internecie ze znizka 15%. Ale do tego nie potrzebowalam zadengo kodu. Promotional code to nic innego jak kod na darmowa wysylke, ja dostalam go moze 3 razy, jednak zawsze w internecie jest jakis aktualny kod, trzeba poszukac Co do adresu firmy kurierskiej - nie nie mozna podac, musisz konto zalozyc na siebie i na adres w Uk, karta musi byc zarejestrowana na ten sam adres na ktory dostajesz paczki. Mozna tez placic przelewem z banku, ale do tego potrzebujesz angielskie konto Mam nadzieje, ze pomoglam Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn Ile placicie za euro? 14.04.09, 23:20 w kantorze dzis skup byl po 4.30 a sprzedaz 4.44 - a ile bank sobie zyczy??? ciekawa jestem ile w rzeczywistosci kosztuja takie zakupy, czy rzeczywiscie duzo taniej niz na allegro? Odpowiedz Link Zgłoś
neska12 Re: Ile placicie za euro? 15.04.09, 12:30 Zamówiłam ubranka z nexta i mam nadzieję, ze do mnie dotrą, choć nie ukrywam, ze mnie przeraziłyście tymi informacjami o kradzieżach...Jeśli któraś z Was dowie się, , czy można zamawiać przesyłkę ubezpieczoną, niech da znać. Odpowiedz Link Zgłoś
patka_s Re: Ile placicie za euro? 16.04.09, 13:11 Dziewczyny, a jak zapłaciłyście? Jaka kartą? Jak to jest z przeliczeniem na euro? Odpowiedz Link Zgłoś
helginia ja zrobiłam zakupy w nextonline 16.04.09, 14:27 ale jeszcze paczka mi nie przyszła. Nieźle mnie tu nastraszyłyście faktem kradzieży na poczcie. Mam nadzieję, że otrzymam zamówienie, bo nie jest ono na małą kwotę. Zalogowałam się na stronie, wpisałam swoje dane, zamówiłam, zapłaciłam karta kredytową (wypukła trzcionka) zarejestrowaną na mnie i na adres dostawy. I tyle. Czekam na paczkę. Nie wiem jak sprawa kursu, bo nie sprawdzałam. Jak dotrze do mnie zamowienie dam znac. Pozdrawiam. ps. zamówienie czysta przyjemność, byleby tylko w komplecie dochodziło do domku. Odpowiedz Link Zgłoś
patka_s Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 16.04.09, 14:38 No ale pieniądze są od razu "ściągane" z konta? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 16.04.09, 18:53 patka_s napisała: > No ale pieniądze są od razu "ściągane" z konta? Placic mozna karta kredytowa, nie platnicza, wiec nic nie jest sciagane z konta tylko ksiegowane na rachunku karty. Mi zaksiegowali nastepnego dnia po transakcji, wiec jak na sklep internetowy to blyskawica Przeliczone po kursie 4.35. Odpowiedz Link Zgłoś
migotka_bober Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 16.04.09, 19:47 hihi to ja wam powiem cos lepszego,podobno nawet recorded delivey giną z UK listem zwyklym juz raz wyslalam fotki nowo narodzonego synka dziadkow i nigdy nie doszly.. raz kartka imieninowa zostala wyslana do Zambii- mam pieczatki- zamiast do PL,pewnie mysleli ze to gdzies blisko ) ja mieszkam w UK i czesto kupuje ciuchy dla znajomych,wysylam paczki tylko recorded delivery, jest drogo bo 3,5 funta stala oplata za usluge plus koszt paczki wagowo, ale paczki dochodza poki co w 5 dni pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ilo9 Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 16.04.09, 20:04 Chyba chodzi Ci o International Signed For,nie ma recorded delivery do PL) Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 16.04.09, 20:39 Recorded delivery to jest to samo co Signed for, tylko nieformalnie Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 17.04.09, 11:53 aniaop napisała: >Przeliczone po kursie 4.35. Czyli wcale nie jest bardzo tanio, porownujac ceny w euro i w funtach wychodzi podobnie jak u posrednika a do tego dochodzi oplata 5 euro za wysylke oraz oplata za karte kredytowa (???) no i niewiadoma czy ciuszki dotra czy nie.... Odpowiedz Link Zgłoś
jardain Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 17.04.09, 12:14 ja podjęłam decyzję - nadal będę korzystać z pomocy pośrednika - zakładając, że płacę 6- 6,2zł za funta (przesyłkę mam gratis) - niewiele taniej wyszłoby, gdybym sama robiła zakupy i płaciła w euro - ale najważniejsze - CHCĘ SPAĆ SPOKOJNIE, ZE PRZESYŁKA DOTRZE- tak jak do tej pory. To, że przysyłki z UK giną "przerabiałam" na własnej skórze (na szczęście przesyłka była rejestrowana). Nie zaryzyguję kilkuset złotych, żeby zaoszczędzić parę groszy... No i jeszcze jeden szczegół (no bo z tym, że on-line kilka stron jest dla nas niedostępna jakoś sobie można poradzić) - wiele rzeczy jest niedostepnych w momencie składania zamówienia- jedne za tydzien- dwa, inne 2-3 tygodnie - dla mnie istotna komplikacja... Odpowiedz Link Zgłoś
patka_s Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 17.04.09, 13:10 Ktory posrednik liczy wam po kursie 4,35?? Najtaniej to 6 zł spotkałam... Więc to się bardziej opłaca? Odpowiedz Link Zgłoś
jardain Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 17.04.09, 13:59 4,35 zł/euro - tak przeliczył bank 6zł/ za funta ceny na "naszej" stronie w euro są wyższe niż te w funtach. najlepiej zrobić "symulację" - koszyk w funtach i taki sam koszyk w euro + przesyłka dla mnie najistotniejsze jest chyba jednak poczucie bezpieczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 17.04.09, 16:19 Robiąc zakupy samodzielnie ze strony next, trzeba pamiętac o tym, ze 1) ceny w euro są o wiele wyższe niż w funtach np. sandałki w przeliczeniu: funty: ~53pln euro: ~ 63pln 2) koszt wysyłki zamawiając samodzielnie ok. 20pln, u pośrednika zazwyczaj 10-12pln 3) zamawiając samemu ryzyko zagubienia przesyłki ogromne, u pośrednika żadne 4) nie wiem, czy płaci się za transakcję kartą z PL? jeśli nie kosztów nie ma, jeśli tak, tez trzeba doliczyć. Trzeba przekalkulować i zobaczyc, co nam sie bardziej opłaca. w tej chwili pośrednicy biorą ok. 6-6.5pln za funta. Odpowiedz Link Zgłoś
jardain Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 17.04.09, 18:11 anyx27 napisała: > Trzeba przekalkulować i zobaczyc, co nam sie bardziej opłaca. w tej > chwili pośrednicy biorą ok. 6-6.5pln za funta. > no i przekalkulowałam właśnie - voila: 3 bluzy, 2 pary szortów, 1 t-shirt: 6 rzeczy koszyk w funtach: 66,50, co daje po 6zł/ funta = 399zł ( za przesyłkę nie płacę) ta sama zawartość kosza w euro: 87,50 + 5 euro przesyłka = 92,50 euro (ktoś podawał, że bank przeliczył mu po 4,35zł), co daje kwotę = 402 zł i co się bardziej opłaca? Ja nadal będę korzystać z pomocy mojego pośrednika, byłabym szalona gdybym zrobiła inaczej "skazując się" na możliwość utraty nigdzie niezarejestrowanej paczki.... Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 17.04.09, 18:34 jardain napisała: > > anyx27 napisała: > > > Ja nadal będę korzystać z pomocy mojego pośrednika, byłabym szalona > gdybym zrobiła inaczej "skazując się" na możliwość utraty nigdzie > niezarejestrowanej paczki.... > Masz rację, też przeliczyłam. nijak sie nie opłaca. ja mam ciuchy teraz za ok. 6pln za funta, wysyłka gratis, więc nie ma nad czym się zastanawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 17.04.09, 13:33 beata.londyn napisała: > > oplata za karte kredytowa (???) he???? co masz na mysli???? Uzywam karty non stop, wiec oplaty rocznej za karte nie kalkuluje przy zadnych wydatkach, zreszta ostatnio chyba w ogole oplata ta zostala zniesiona. BTW za przelew posrednikowi tez sie placi Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 17.04.09, 22:28 beata.londyn napisała: > Nie kazdy ma > karte kredytowa w Polsce bo z tego co slyszalam (! a nie z tego co > wiem) jest to droga sprawa. Boshe, nie znam czlowieka, nawet w PL, ktory nie ma karty kredytowej! Kurcze, nie zyjemy chyba w jakims zascianku. Naprawde miedzy Warszawa a Londynem nie ma az tak duzej roznicy > > Ja nie place za przelewy, i moi klienci tez nie placa za przelewy > dla mnie - mowie tutaj o bankach w Polsce oczywiscie. Ja tez mowie o bankach w PL. W wiekszosci sie jednak placi za kazdy przelew. Nie tylko taki zrobiony w okienku u pani, takze ten internetowy. W moim banku np 50gr, o. > > Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 17.04.09, 22:35 aniaop, chyba mylisz kartę debetową (płatniczą) z kredytową. poczytaj definicję obu i okaze się , ze wszyscy to mają kartę debetową, nie kredytowa Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 17.04.09, 22:50 anyx27 napisała: > aniaop, chyba mylisz kartę debetową (płatniczą) z kredytową. > poczytaj definicję obu i okaze się , ze wszyscy to mają kartę > debetową, nie kredytowa nie, absolutnie nie myle, troche znam sie na bankowosci widocznie obracamy sie w innych srodowiskach > Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 20.04.09, 14:06 Wlasnie inne srodowiska, wiec nie drwij sobie. W moim otoczeniu tylko ja mam kredytowki, reszta nawet debetowych uzywa sporadycznie, za to z oddzialow banku i wizyt w okienkach regularnie. Wsrod znajomych (srodowisko informatykow) jakas 1/4 ma kredytowki, reszta sie doskonale bez nich obywa. Naprawde da sie. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 20.04.09, 14:15 magia napisała: > > W moim otoczeniu tylko ja mam kredytowki, reszta nawet debetowych > uzywa sporadycznie, za to z oddzialow banku i wizyt w okienkach > regularnie. > > gratuluje wolnego czasu i pomyslow na jego spedzanie Wole ten czas spedzic z dzieckiem, o ile w ogole zdazylabym po pracy dojechac do placowki banku przed zamknieciem, bo koncza prace o 18. Nawet moi rodzice, lat prawie 70, nauczyli sie korzystac z kart, zeby nie tracic czasu przy okienkach Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 17.04.09, 22:43 aniaop napisała: > beata.londyn napisała: > > > Nie kazdy ma > > karte kredytowa w Polsce bo z tego co slyszalam (! a nie z tego co > > wiem) jest to droga sprawa. > > Boshe, nie znam czlowieka, nawet w PL, ktory nie ma karty > kredytowej! Kurcze, nie zyjemy chyba w jakims zascianku. Znasz - ja nie mam karty kredytowej Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 17.04.09, 22:45 wybacz ja nie pytam znajomych czy maja karty kredytowe, a w mojej rodzinie nikt takowej nie posiada, jezu skad oni sie urwali... Aniu, ja bym jednak znalazla sporo roznic jesli chodzi o W-we i Londyn ale wrocmy moze do tematu watku Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 17.04.09, 22:57 beata.londyn napisała: >> > Aniu, ja bym jednak znalazla sporo roznic jesli chodzi o W-we i > Londyn ale wrocmy moze do tematu watku > Spoko, temat na inna dyskusje, moglaby byc nawet osobista, bo czesto bywam w LON. BTW nie wiesz przypadkiem, czy wyprzedaz w tyn roku bedzie 18 czy 25 jul? Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 17.04.09, 23:20 Nie znam jeszcze terminu wyprzedazy ale mysle, ze raczej 25 lipiec... Ps. Aniu co innego bywac a co innego mieszkac Ja w Warszawie nie bywam ale ogolnie w Polsce zalatwiam pewne sprawy i po prostu krew mnie zalewa... no coz, temat rzeka, nie to forum Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 17.04.09, 23:01 aniaop napisała: > > Boshe, nie znam czlowieka, nawet w PL, ktory nie ma karty > kredytowej! Kurcze, nie zyjemy chyba w jakims zascianku. ???????????????????? np ja nie mam, bo po chorobe mi ona????? i raczej nie uważam się za zaścianek. Mój mąz nie ma, znajomi nie mają, chyba nikt ze znajomych nie ma. Czy piszesz o karcie kredytowej z pełną świadomością co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 17.04.09, 23:10 Ok, skonczymy te dyskusje. Przepraszam, jesli kogos urazilam lub poczul sie dotkniety Polska jako "zasciankiem", chociaz to bylo z przymrozeniem oka, bo jak napisalam, dla mnie w chwili obecnej Warszawka dorownuje innym swiatowym metropoliom. I tak, mam pelna swiadomosc, co to jest karta kredytowa, jakoze korzystam z niej od 10 lat Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 17.04.09, 23:34 a napisz, w jakim celu? pytam absolutnie nie złosliwie. Po co korzysta sie z kredytu na codzień? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 17.04.09, 23:49 IMO bo sie zyje wygodniej. I jeszcze cos gwoli wyjasnienia, bo meczy mnie to, ze chyba spac nie bede mogla Jakis czas temu byla zagorzala dyskusja na forum Podroze o kupowaniu biletow lotniczych w necie i wszyscy oczywiscie pisali, ze tak owe bilety kupuja. Ze to prawda nie mam najmniejszych watpliwosci, bo akurat tym palam sie zawodowo. Pytam wiec, jak Wy te bilety kupujecie, skoro macie tylko karty platnicze a linie lotnicze honoruja tylko kredytowe placac na stronie www czy przez telefon? Czy forum Podroze to jakis inny "target" niz forum zakupy??? I wlasnie o to mi chodzi Coronella w tej wygodzie zycia. Karta platnicza np nie zarezerwujesz hotelu (nie tylko w sieci, takze np faxem), nie kupisz biletu lotniczego, nie zamowisz kwiatow zagranice itp... Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 17.04.09, 23:54 mozna do tego mieć net kartę Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 17.04.09, 23:58 minkapinka napisała: > mozna do tego mieć net kartę a coz to jest takiego? Przyznam, ze pierwsze slysze i moj bank nie oferuje. Natomiast w/g dyrektywy UE chyba do 2011 musimy miec wszyscy karty z czipami > Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 18.04.09, 00:08 to jest tzw. karta internetowa, służy do płatności przez internet. Przelewasz pieniądze ze swojego rachunku na tę kartę i możesz bezpiecznie płacić w sieci. Mam rachunek w mbanku i multibanku i obydwa banki oferują taką kartę. Karta ma tę zaletę, ze przelewasz kwotę, jaka w danym momencie jest potrzebna, po zakończeniu transakcji, jesli na koncie zostaną jakieś pieniądze, możesz kartę rozładować i pieniądze wracają na głowny rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 18.04.09, 00:25 To w liniach lotniczych www/tel raczej nie skorzystasz Wlasnie jeszcze raz sprawdzialam i zwykle jest Mastercard, Visa, Dinners Club i Amercan Express "kredytowki". Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 18.04.09, 08:39 aniaop napisała: > To w liniach lotniczych www/tel raczej nie skorzystasz Wlasnie > jeszcze raz sprawdzialam i zwykle jest Mastercard, Visa, Dinners > Club i Amercan Express "kredytowki". alez jak najbardziej skorzysta. też mam karte tylko do płatności przez internet z mbanku i działa dokladnie tak jak opisała minkapinka. zasilasz na tyle na ile potrzebujesz. płaciłam w polskim merlinie, rezerwowałam przez net bilety na Norwegian i jakichś hiszpańskich liniach(nie pamietam), w sklepie w USA www.Gojane.,mam ja zarejestrowaną w PayPalu. wszedzie działała i nie bylo problemow. karta nie jest wypukła, jest z 3-cyfrowym kodem. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 18.04.09, 08:45 patatajowa napisała: > , rezerwowałam przez net bilety na Norwegian i > jakichś hiszpańskich liniach(nie pamietam w liniach low cost nie bedzie problemu, problem moze wystapic w liniach "tradycyjnych", zwlaszcza, przy platnosci przez telefon, gdzie dane karty trzeba wklepac do systemu rezerwacyjnego danej lini lotniczej Sorry, to moj konik i jestem spaczona zawodowo Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 18.04.09, 08:57 zarezerwowałam bilety w BA, a karty kredytowej nie posiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 18.04.09, 09:03 przez telefon? powaznie pytam, bo interesuje mnie to zawodowo A akurat na temat BA sie nie wypowiem, bo sa w innym aliansie Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 18.04.09, 09:05 nie, przez internet. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 18.04.09, 00:01 minkapinka napisała: > mozna do tego mieć net kartę > I jeszcze jedno, czy ona ma wypukle cyferki? Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 18.04.09, 00:29 ma wypukłe cyferki Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 18.04.09, 00:43 sorry karta nie jest wypukła, jest to karta debetowa. Karta posiada numer CVV. a to, czy mozna płacic tą kartą jak kredytową, zależy od banku. Mbank i multi umozliwiają płacenie kartami debetowymi w internecie. Moj mąż twierdzi, ze nie spotkał się z odrzuceniem płatnosci ekartą. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 18.04.09, 00:47 Aniop, akurat jest podchodze trochę inaczej do kwestii karty kredytowej, niż ty. tzn. dla mnie posiadacz karty kredytowej jest mniej wiarygodny i bardziej zasciankowy), niż osoba, która takowej karty nie ma. Jak byliśmy z mężem "na dorobku" posiadaliśmy karty krefytowe, bo nie było nas stac na wiele i musieliśmy posiłkować się kredytami z karty. W tej chwili kart pozbyliśmy się, co zresztą uczyniło większość naszych znajomych. posiadamy oczywiście karty debetowe (płatnicze) i wedlug obiektywnych zasad, to te osoby z kartami kredytowymi moga poczuć się urażone. Posiadanie karty kredytowej nie jest "trendy" (choć niektórzy tak uważają), a wręcz przeciwnie Osobiście daleka jestem od oceniania drugiej osoby przez pryzmat kart, jakie posiada, ale jesli juz mówimy o ogólnym postrzeganiu włąscicieli jednych, czy drugich kart, to właściciele kart kredytowych są raczej na straconej pozycji , bo to świadczy niejako o braku zaradności. Myśle jednak, że kontunuowanie tej dyskusji nie ma sensu, wszak nie nalezy ludzi oceniac po kartach w portfelu Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 18.04.09, 00:48 Przepraszam za literówki - przemęczenie Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 18.04.09, 08:36 anyx27 napisała: > Aniop, akurat jest podchodze trochę inaczej do kwestii karty > kredytowej, niż ty. tzn. dla mnie posiadacz karty kredytowej jest > mniej wiarygodny i bardziej zasciankowy), niż osoba, która takowej > karty nie ma. Jak byliśmy z mężem "na dorobku" posiadaliśmy karty > krefytowe, bo nie było nas stac na wiele i musieliśmy posiłkować się > kredytami z karty. To znaczy, ze wiekszosc pracownikow firmy, w ktorej pracuje jest zasciankowa, hehe, bo oprocz prywatnych posiadamy takze OBOWIAZKOWO karty kredytowe sluzbowe. BTW ciekawe, jak poradzilabys sobie z zameldowaniem sie w hotelu (podroze to wieksza czesc mojego zycia), skoro wiekszosc hoteli na swiecie wymaga przy check-in podania numeru karty celem gwrancji pobytu. Jezdzilabys np do dalekiej Azji (nie wszedzie nasze karty do bankomatu dzialaja) z gotowka w "zebach"? Sorry, ja tak nie funkcjonuje. Aha i nie zyje na kredyt. Ostatni kredyt, jaki posiadalam to byl samochodowy i splacony 11 lat temu i zawsze mialam i mam na koncie ustawiona automatyczna, comiesieczna splate karty, zeby nigdy zadnych kosztownych odsetek nie placic. Ale kazdy zyje, jak chce, ja cie nie oceniam, wiec ty tez mnie nie oceniaj. Milego deszczowego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
nat10 Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 18.04.09, 09:19 Aniu,wtrące ,nie na temat.Chyba pracujemy w tej samej wielkiej firmieDorota.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: ja zrobiłam zakupy w nextonline 18.04.09, 09:50 To milo mi Tez pozdrawiam. I wiem, ze jeszcze kilka osob na forum sie przewinelo przez te 6 lat, jak pisuje na forum Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn do aniaop 18.04.09, 13:33 aniaop napisała: > IMO bo sie zyje wygodniej. > I jeszcze cos gwoli wyjasnienia, bo meczy mnie to, ze chyba spac nie > bede mogla Jakis czas temu byla zagorzala dyskusja na forum > Podroze o kupowaniu biletow lotniczych w necie i wszyscy oczywiscie > pisali, ze tak owe bilety kupuja. Ze to prawda nie mam najmniejszych > watpliwosci, bo akurat tym palam sie zawodowo. Pytam wiec, jak Wy te > bilety kupujecie, skoro macie tylko karty platnicze a linie lotnicze > honoruja tylko kredytowe placac na stronie www czy przez telefon? > Czy forum Podroze to jakis inny "target" niz forum zakupy??? > I wlasnie o to mi chodzi Coronella w tej wygodzie zycia. Karta > platnicza np nie zarezerwujesz hotelu (nie tylko w sieci, takze np > faxem), nie kupisz biletu lotniczego, nie zamowisz kwiatow zagranice > itp... Nie wiem jak jest w Polsce ale w UK bardzo czesto firmy pobieraja oplate za uzywanie karty kredytowej. Np. w BA koszt za zakup biletow to £18!!! Za uzycie karty debetowej nie placimy. W innych firmach jest podobnie - ostatnio nawet rezerwowalam hotel on-line i debetowka znow byla free a za kredytowke oplata £1.50.... moge takich przykladow podac ci mase... Nie twierdze, ze posiadanie kart nie jest udogodnieniem - kazdy uzywa ich jak chce - a w LONDYNIE, moze cie zaskocze, bez oplaty rocznej Mysle, ze to jedna z wielu roznic miedzy np Warszawa a Londynem Odpowiedz Link Zgłoś
helginia ale oddaliłyście się od temartu :) 18.04.09, 14:33 hmmm, przeczytałam i też mnie zdziwiło, że fakt posiadania karty kredytowej wzbudza w dzisiejszych czasach tyle emocji. Ja tez z tych co myślałam, że wszyscy takowe posadaja, głownie z tego samego powodu co ja, czyli z wygody Ale to inna sprawa i nie chce mi się zajmowac tą dyskusją. Przeczytałam cały wątek i mam wrażenie, że wszystkie jesteście pośredniczkami w sprowadzaniu ubrań Next. Wiem, że sie mylę, ale juz prezentujecie takie negatywne spojrzenie na tę sprawę, że włos mi się jeży. Ja zamówiłam pewnie jako jedna z pierwszych zakupy i na dodatek jako (jak sie okazuje) jedna z niewielu. Mam nadzieje, że paka dojdzie. Uśmiechnę się do was jak dojdzie, bo wydaje mi się, że ilościowo (i co za tym idzie rozmiarowo) będzie atrakcyjnym kąskiem dla tych wszystkich pocztowych złodzieji o których pisałyście. Wiem jedno, jak dojdzie nie skorzystam juz wiecej z pośredników. Dlaczego? bo cenię sobie niezależność, wygodę i lubię mieć 100% pewność, że to co zamówiłam jest prosto ze sklepu. Od takie moje zboczenie. a co do ceny róznica kilku złotych wykazana przez kogoś wyżej naprawdę mnie rozbawiła. pozdrawiam, i mam nadzieję, że mimo wszystko wspieracie mnie w nadzieji, że przsyłka dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 do helginia 18.04.09, 14:46 Helginia, tutaj nie chodzi o pare złotych, tylko o pewność, ze przesyłka dotrze, a jak nie, bo i tak sie może zdarzyc, to, że odzyskam swoją kasę. Ja nie wiem, skad ty brałas te ciuchy, z enie miałas pewności, czy to na pewno ze sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: do helginia 18.04.09, 14:55 Helginia, ale ja cię w całej rozciągłości popieram tez wolę kupować osobiście i bez pośredników, jakoś po prostu wolę być niezależna, ale naprawdę tyle razy z pocztą się naciełam, że mam dosyć! To nie chodzi o te groszowe różnice Ale tobie życzę jak najlepiej, mam nadzieję, że paka dotrze! Hough Co do kart kredytowych też mam, lubię i uważam, że są dla ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn podsumowanie? :) 18.04.09, 14:56 Wydaje mi sie, ze ten watek jest dosc uzyteczny dla kazdego kto zastanawia sie: zamowic czy nie... Jest klika roznych czynnikow ktore mozna wziasc pod uwage wybierajac zakupy u posrednika lub bezposrednio on-line i mam nadzieje, ze tutaj wlasnie watlipowosci kazdego potencjalnego klienta zostana wyjasnione Osobiscie jestem bardzo szczesliwa z tego powodu, iz Polska nareszcie jest traktowana jako czesc Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: podsumowanie? :) 18.04.09, 15:07 Ja tez zamowilam i tez czekam na paczke i tez dam znac czy doszla Z posrednikow nie korzystam, wystarczy usmiechnac sie do kumpla ale mimo, ze tak to do tej pory robilam polska flaga na stronie ucieszyla mnie, bo podobnie jak ktoras forumka lubie wszystko zalatwiac osobiscie A podsumowujac roznice miedzy PL a UK, tutaj nie placi sie dodatkowych oplat za transakcje karta, li i jedynie przy wyjmowaniu gotowki z bankomatu karta kredytowa. Aha i oplata roczna za karte w zeszlym roku przez moj bank zostala zniesiona, sprawdzilam Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ilo9 Re: podsumowanie? :) 18.04.09, 15:54 Ja trzymam kciuki za Wasze zamowione paczki dziewczyny,mam nadzieje,ze bez problemow podochodza Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska255 podsumowanie 18.04.09, 16:10 1/ mieszkam w Polsce, nie mialam i nie mam karty kredytowej, uwazam ze jest ona mi niepotrzebna; mysle, ze gdybym ja miala, tracilabym więcej kasy; ale to moje zdanie; 2/ Next-zamawianie do Polski-kazdy zrobi jak chce; jeden kupi, drugi zostanie u posrednika; jednemu zginie paczka, drugiemu nie; jak z wszystkim-punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia... Jeden ma tyle kasy, ze nie zalezy mu na tym, gdzie jest taniej; a drugi dla zlotowki...zaryzykuje wszystkim; Takie to zycie jest; Polska, Europa...i tak jestesmy daleko daleko za murzynami...nie ma sie co oszukiwac i jedna flaga tego nie zmieni... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza_uk kredytowki i oplaty manipulacyjne 18.04.09, 20:32 No wlasnie - swiezo rezerwowalam wakacje w Thomas Cook: pobrali ponad £50 oplat manipulacyjnych za oplate karta kredytowa , za debetowa 0% oplat manipulacyjnych... BTW, odbiegajac od tematu jeszcze bardziej - Beata, czy zarejestrowalas sie na Quidco? jesli nie, to polecam - T Cook 'skradl' mi ponad £50, a quidco tyle samo oddalo za zakup przez ich strone! Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn do pyza_uk 18.04.09, 21:51 tak kochana, quidco jest super, co miesiac placa mi niezle pieniadze z racji duzych zamowien w Next Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Uprzejmie melduje, ze 20.04.09, 14:00 moja paczka dzisiaj przyszla, po tygodniu od zamowienia. Cala, zdrowa, nieruszona i w komplecie Przyznaje, ze trudno byloby ja naruszyc, bo z tego, co maz doniosl mi przez telefon zapakowana byla w jakby zgrzana reklamowke next, nie do rozerwania. Mloda ponoc zachwycona, bo naciagnela mnie na torbe a ja tez w dobrym humorze, wiec moze jeszcze z raz skorzystam Dla tych watpiacych w poczte polska- ja osobiscie na mojej sie nigdy nie zawiodlam, no chyba, ze ma znaczenie fakt, ze naszym listonoszem jest kolega klasowy z podstawowki meza,o. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Uprzejmie melduje, ze 20.04.09, 14:04 > moja paczka dzisiaj przyszla, po tygodniu od zamowienia. Dla mnie tak krótki czas od zamówienia to duży plus Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Uprzejmie melduje, ze 21.04.09, 09:16 moim zdaniem czas realizacji normalny, zamówienia z Boden tez przychodzą do 7 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuuu Re: Uprzejmie melduje, ze 21.04.09, 13:09 A co to ten Boden???...domyślam się że też jakiś "sklep"...możesz podać link...czy też wysyłają do Polski??? Odpowiedz Link Zgłoś
andy33333 Re: Uprzejmie melduje, ze 22.04.09, 10:13 Paczkę otwierałam w domu, ale ponieważ mieszkam w małej miejscowości i na poczcie mnie znają, udało mi się złożyć reklamację tak, jakbym paczkę otwierała przy pracowniku poczty. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuuu do andy33333... 27.04.09, 15:10 andy33333 napisał: > Paczkę otwierałam w domu, ale ponieważ mieszkam w małej miejscowości > i na poczcie mnie znają, udało mi się złożyć reklamację tak, jakbym > paczkę otwierała przy pracowniku poczty. ...a czy coś wiadomo w sprawie złożonej przez Ciebie reklamacji...pewnie jeszcze nie bo trwa to zawsze jakieś 2-3 tygodnie...daj znać jak coś będziesz wiedzieć na ten temat...a beata.londyn ma rację powinnaś koniecznie zadzwonić do Next i może tu coś zdziałasz...chociaż to zwykła przesyłka nie ubezpieczona(( Odpowiedz Link Zgłoś
basiaikarol Re: Uprzejmie melduje, ze 20.04.09, 14:17 faktycznie szybko napisz proszę , jaki był przelicznik euro przy Twoim zamówieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
helginia Re: Uprzejmie melduje, ze 20.04.09, 14:21 hmmmm, więc ja tez czekam spokojnie na swoją pakę super Odpowiedz Link Zgłoś
ziuuu Re: Uprzejmie melduje, ze 21.04.09, 08:26 ...właśnie bardzo byłam ciekawa jak pakują te przesyłki i jak są doręczane...teraz wszystko jasne...sama też zamówiłam , zapłaciłam i czekam...no i też mam nadzieję, że dojdzie niby dlaczego nie!!! Ta nasza Poczta Polska wcale nie jest taka zła i też jestem zdania że zaginięcia przesyłek częściej zdarzają się w większych Urzędach... ...dam znać czy doszło i jaki przelicznik... Odpowiedz Link Zgłoś
andy33333 Zawiedziona :( 21.04.09, 09:18 Dzisiaj dostałam paczkę i niestety jestem bardzo rozczarowana Nigdy nie było problemów z nasza pocztą (małe miasteczko) i wlasciwie nie wiem, kto zawinil. fakt jest faktem, że reklamówka (czarna, z napisem next) była rozerwana, po czym sklejona taśmą szarą. brakowało 5 rzeczy (z 14). myślalałm, że to może dlatego, że nie wszystko było dostępne od razu i doślą później, ale taka sytuacja dotyczyła tylko 1 rzeczy, czyli 4 zaginęły (( na fakturze były oczywiście, wiec to nie wina next złożyłam reklamację na poczcie, ale nie wiem, czy to coś da ((( Jestem bardzo zawiedziona. w sumie zaoszczędziłam dokładnie 9 pln na 14 rzeczach, bo taka była róźnica między samodzielnym zamówieniem, a cenami pośrednika, a straty o wiele większe (( na pewno juz nie skorzystam, bo co z tego, że dochodzi 9 paczek na 10? nie ma nigdy pewności, że ta jedna nie będzie nasza paczką Odpowiedz Link Zgłoś
basiaikarol Re: Zawiedziona :( 21.04.09, 11:50 a jaki przelicznik oferował Ci Twój pośrednik ? Odpowiedz Link Zgłoś
andy33333 Re: Zawiedziona :( 21.04.09, 15:01 basiaikarol napisała: > a jaki przelicznik oferował Ci Twój pośrednik ? ok. 6.2pln + wysyłka gratis Odpowiedz Link Zgłoś
basiaikarol Re: Zawiedziona :( 21.04.09, 16:39 współczuje Ci tej przykrej przygody z poczta pl. , mam nadzieje,że wszystko dobrze się skończy. Napisz jeszcze proszę jeśli możesz ile płaciłaś za przesyłkę tzn. czy 5 euro to opłata stała czy jednak zależy od wagi. Mam tyle pytań bo tez zastanawiam się nad zamówieniem Odpowiedz Link Zgłoś
ella111 Re: Zawiedziona :( 21.04.09, 22:41 5 euro to oplata stala (tak przynajmniej jest przy dostawie do innych krajow, pewnie do PL tak samo). 5 euro niezaleznie od tego czy wszystko przychodzi za jednym razem czy nie (ja przewaznie dostaje moje zamowienia w kilku czesciach) Odpowiedz Link Zgłoś
ziuuu Re: Zawiedziona :( 22.04.09, 06:33 Strasznie nie fajnie ze takie przykre doświadczenia zaraz przy pierwszym zamówieniu ((((...ale mam pytanie co do reklamacji...czy odebrałaś paczkę i w domu odkryłaś że brakuje tych 4 sztuk...???...czy odbierałaś paczkę na poczcie i tam sprawdzałaś zawartość komisyjnie z pracownikiem...???...w tym drugim przypadku może da sie coś osiągnąć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn do andy33333 27.04.09, 12:02 Zadzwon koniecznie do Next i poinformuj ich o calej sprawie, na pewno oddadza ci pieniadze za ukradzione ubranka! Mnie zdarzylo sie juz wiele razy, iz kurier nie dowiozl mi wszystkich rzeczy i Next bez problemu oddal pieniazki, co prawda dopiero po miesiacu ale rezultat byl zadawalajacy. Oni musza to sprawdzic i na pewno z poczta maja podpisana jakas umowe, ubezpieczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuuu Ja też odebrałam paczkę:))) 27.04.09, 14:56 ...właśnie listonosz doręczył mi przesyłkę z Next ))...zamówiłam w niedzielę 19 kwietnia a dziś dostałam...paczuszka była na szczęście cała i kompletna...muszę przyznać że to znacznie wygodniejsze niż zamawianie przez pośredników czy znajomych a cenowo praktycznie to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
bladyroz Moje zamowienie tez dotarło 28.04.09, 09:14 Zamówienie z 16 kwietnia(5 par butów), dotarło do mnie wczoraj w całosci Buty zapakowane były w foliowa reklamówkę "termozgrzaną". Odpowiedz Link Zgłoś
helginia wszystko ok 28.04.09, 12:40 zamówienie dotarło do mnie w 5 workach. w 2 dniach. Nic nie zginęło, nic nie uszkodzone, wszystko takie jak zamówione. 5 rzeczy będziemy zwracać - za duże. Mam nadzieje, ze ze zwrotem pieniędzy tez nie będzie problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: wszystko ok 28.04.09, 14:20 zwrot pieniędzy z next trwa ok. miesiaca, a koszt wysyłki do anglii tez mały nie jest nie oplaca ci sie bardziej sprzedac na allegro albo schowac do szafy na później? Odpowiedz Link Zgłoś
helginia Re: wszystko ok 29.04.09, 11:24 za duże są spodnie na męża. A ze chłop ma prawie 2 metry ale jest dość szczupły, to myślę, że sprzedaż tego na allegro nie będzie taka prosta. (zamówiliśmy kilka par). Myślę, że w najbliższym czasie mąż też do tych spodenek niedonośnie , hehe. No cóż, pocieszające jest to, że na mnie spodnie przyszły jak na miarę szyte Tak na marginesie, to na prawdę fajne są te nextowe ubranka. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: wszystko ok 29.04.09, 19:58 Możesz przeslac linki do tych męzowych spodni na moja gazetową? ja mam tez prawie 2-metrowca, tez niezbyt grubego, ale moze na niego byłyby OK i cos bym od ciebie odkupiła? Odpowiedz Link Zgłoś
ziuuu do helginia - rozmiar spodni 08.05.09, 06:53 witam serdecznie !!! Piszesz ze zamówiłaś sobie spodnie z Next i super pasują...jak to u nich jest z tym rozmiarem...miałaś już kiedyś ich spodnie czy poprostu zamówiłaś w ciemno???podoba mi sie kilka par i chętnie bym zamówiła ale....zamawiać po to żeby nie pasowały i zwracać Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: do helginia - rozmiar spodni 08.05.09, 11:04 ja zamawiam dla siebie spodnie z nexta -w sumie mam jakieś 10par i zawsze trafiałam z rozmiarem noszę 38, więc angielską 10, ale jestem dość niska i niektóre spodnie biorę "petite", czyli krótsze. przy niektórych rzeczach masz 4 opcje - regular (dlugosc nogawki od kroku 74cm), petite (71cm), long (79cm), extra long (84cm). Odpowiedz Link Zgłoś
ziuuu Re: - rozmiar spodni 08.05.09, 18:59 anyxy27 serdeczne dzięki bardzo mi pomogłaś...zamawiam zobaczymy co z tego będzie...aczej czy będzie pasować Odpowiedz Link Zgłoś
aniab28 Re: hmmm.... 30.04.09, 14:07 kurcze a mi od trzech dni nie ładuje się w ogóle stronka Next'a .... u Was też ?????? ciekawe..... Odpowiedz Link Zgłoś
patka_s Re: hmmm.... 30.04.09, 14:10 Mi się ładuje, ale niektóre ubranka gdy klikam by sprawdzić cenę wyświetlają się bez ceny, nie wiem czy mam rozumieć, że już się ich nie da kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
patka_s A jak sprawdzacie rozmiar? 30.04.09, 14:21 Już kilka razy chciałam coś zamówić ale ciągle się waham bo boję się, że nie trafię w rozmiar córki. Teraz nosi 92, ale w next 92 to 1,5-2 lata, a ona ma 2,5... Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: A jak sprawdzacie rozmiar? 30.04.09, 20:16 Chyba wszędzie 92 to 1,5 - 2 lata lub po prostu 2 lata. Moja najmlodsza tez ma 2,5 i tez nosi jeszcze wiekszość ubrań na 92 Nie wiem, co chcesz kupić, ale np. bluzeczki zazwyczaj są duze w Next i spokojnie możesz wziąć 92. Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: A jak sprawdzacie rozmiar? 30.04.09, 22:13 Sto razy juz o tej rozmiarówce Next tu na Zakupach było Przypomnę Dzieci angielskie statystycznie są wyższe od naszych, stąd ta różnica w oznaczeniu wieku do wzrostu. Za to należy się kierować podanym wzrostem, czyli jeśli twoje dziecko ma 92 cm wzrostu ubranka na 92 będą OK. Moja córka zawsze w 50 centylu nosiła rozm. 92 prawie do 3 lat Trzeba przyznać Next, że świetnie trzymają rozmiarówkę i zawsze trafiam z rozmiarem z metki do aktualnego wzrostu mojej małej. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: A jak sprawdzacie rozmiar? 30.04.09, 22:38 Trzeba przyznać > Next, że świetnie trzymają rozmiarówkę i zawsze trafiam z rozmiarem z metki do > aktualnego wzrostu mojej małej. A tu sie nie do końca zgodzę. Piżamki oddawałam, bo koszulka ogromna (bardzo szeroka!), a spodenki mikre, jakby były ze 2 rozmiary mniejsze. Równiez z rajstopek nie byłam zadowolona. Rajstopki na 3-4 lata sa dobre na moją 2,5-letnią córke ze wzrostem na 10. centylu. Równiez krótkie spodenki są bardzo wąskie w biodrach (za to w pasie potrafia być bardzo szerokie). Majteczki na 6-7 lat z next sa mniejsze od majtek na 5-6 lat z Mothercare. Tak naprawdę w ciemno kupiłabym u nich pewnie tylko bluzki (i to najlepiej z kr. rekawem) i moze sukienki. I żelowe sandałki Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: A jak sprawdzacie rozmiar? 30.04.09, 23:29 No widzisz, a ja kupuję od 4 lat mnóstwo rzeczy z Next (o wiele za dużo, jak mówi mój mąż)głównie tzw. konkrety i jeszcze nigdy! się nie pomyliłam z rozmiarem. Rajstopek Next też nie cierpię fuj. One są zawsze dobre co do wzrostu na moją małą, ale... do pierwszego prania, potem są drastycznie za małe, to dotyczy również rajstopek Mothercare. Nigdy nie kupowałam w Moth. ani Next majteczek bo wszystkie kupuję w H&M i uwielbiam je Piżamki mamy z kolei z GAP i Mothercare- są super. Więc pewnie z ta bielizną z Next masz rację, ja po prostu nigdy jej nie wypróbowałam Odpowiedz Link Zgłoś
ella111 Re: A jak sprawdzacie rozmiar? 01.05.09, 16:25 a ja tez zauwazylam ze rzeczy niby tego samego rozmiaru z nexta bywaja roznej wielkosci i czasami sa prawie za male a czasem o wiele za duze a z rajstopami z mothercare nie mialam nigdy problemu, trzymaja sie po wioelu praniach, podobnie jak z h&m. widocznie to zalezy jak sie trafi Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_val Re: A jak sprawdzacie rozmiar? 02.05.09, 08:14 ja byłam bardzo zdziwiona przy różnicy w rozmiarze pidżam - kupowałam w jedym rozmiarze (2-3 lata) i seria z listonoszem Pat'em jest w sam raz, a seria z dinozaurem jest po prostu mega wielka. Można się lekko zdziwić Poza tym przesyłka dotarła do PL w całości i jestem bardzo zadowolona z zakupów. Dużym minusem zakupów jest to, że część artykułów jest dla PL niedostępna Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulkaaa2 do mnie też doszło :-) 06.05.09, 15:36 po Waszych postach zaryzykowałam i dziś doszło zamowienie-całe i zdrowe )) Odpowiedz Link Zgłoś
aniasia Re: do mnie też doszło :-) 06.05.09, 16:32 Ja też dziś odebrałam dwie paczki z Nexta, zamówiłam m.in. lampę i doszła bez problemu, w jednej paczce lampa, w drugiej ciuchy. Paczki były w czarnych foliowych torbach z logo nexta. Czekałam 9 dni od momentu zapłaty. Ania i Dyzio (02.02.2005) Majka (07.09.2007) Odpowiedz Link Zgłoś
jje80 Re: do mnie też doszło :-) 06.05.09, 20:44 Ja mam pytanko czy sa opłaty za posiadanie konta w next?Wiem ze takowe mojego meza bratowa bedac w Anglii miała. Odpowiedz Link Zgłoś
helginia do agni79 07.05.09, 08:41 nie przeczytałam wcześniej twojego posta bo byliśmy na majówce. Spodnie odesłaliśmy na 2 dzień, więc w zasadzie już po sprawie, ale dzięki za odzew. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: do agni79 / agni71 07.05.09, 10:24 Nic nie szkodzi, poczułam sie mlodsza Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka7701 Zaczynam się martwić! 17.05.09, 11:08 Zakupy zrobiłam 6.05 i jeszcze nie mam przesyłki..... Żybym tylko ja nie była tą pechową do której paczka nie dojdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
kuczynska78 Re: Zaczynam się martwić! 18.05.09, 12:00 Spojnie, u mnie też to dość długo trwało. Zamówiłam 19 kwietnia, wysłali przesyłkę 25 kwietnia, otrzeymałam 11 maja. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
miniaxv Dostałam 18.05.09, 12:40 Ja zamawiałam 30 kwietnia, a 12 maja dostałam paczkę Przesyłka doszła w nienaruszonym stanie Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka7701 Wysłałam zapytanie :) 19.05.09, 18:47 Odpowiedzieli ,że jest szykowana do wysłania i za opóźnienia przepraszają Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka7701 Przyszła paczka :) 27.05.09, 18:25 Wszystko ok tylko buciki do wody za małe zamówiłam ( Odpowiedz Link Zgłoś
gosia244 hurtowe zakupy 28.05.09, 09:48 Chcialabymz akupic hurtowe ilosci ciuszkow dla dzieci w wieku od 6 miesiecy do 3 l;at, takich firm jak NEXT, ADAMS, GEORGE, DISNEY, LEGO WEAR, CHEROKEE, C&A, NAME IT, EARLY DAYS, GYMBOREE, LADYBIRD, OLD NAVY, MARKS&SPENCER, JUNIOR J, CARTER'S, CUTEYPIE, ORCHESTRA, TOMMY HILFIGER, TOM KIDDY, ST. BERNARD, CHILDREN COLLECTION. czy wiecie moze gdzie moglbym zakupywac , moze w jakis hurtowniach, a moze znacie jakiegos posrednika ktory moglby mi to sprowadzac? Odpowiedz Link Zgłoś
romarzena nie mogę zakończyć transakcji 28.05.09, 12:25 przy autoryzacji karty (mam VISA) pokazuje mi się komunikat, że mają problem z połączeniem z bankiem, mam spróbować później, próbowałam już 3 razy i klapa, miałyście taki problem? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia244 hurtowe zakupy 28.05.09, 14:36 odisalam juz na emaila, czekam na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuuu Re: Wysłałam zapytanie :) 04.08.09, 07:25 Na jaki adres e-mail wysłałaś zapytanie do Next???Zamówienie złożyłam 19 lipca i do dziś nic...czekam i się denerwuję...moje poprzednie zamówienia przychodziły w ciągu 7 dni...a teraz cisza???...??? Odpowiedz Link Zgłoś
tosieuda ziuuuu 04.08.09, 09:13 ja swoje zamówienie wysłałam 17 lipca, więc jeszcze wczesniej niz Ty, tez nic nie mam jeszcze, wczoraj do nich dzwoniłam, poinformowali mnie, ze do Polski paczka wyszła dopiero 24 lipca, więc ma prawo jeszcze iść...tez się trochę denerwuje przyznam, bo pierwszy raz bezpośrednio u nich kupuje, wczesniej załatwiałam to inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: ziuuuu 04.08.09, 09:21 zamówienie złożyłam 22 lipca i dostałam 3 sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
tosieuda Re: ziuuuu 04.08.09, 11:47 moje tez dziś dotarło, czeka na poczcie, moze dlatego później, ze bardzo duze było, musieli spakowac i wysłac w kilku workach tych swoich najwazniejsze, ze jest Odpowiedz Link Zgłoś
ziuuu Re: ziuuuu 05.08.09, 07:22 ...to moje zamówienie też nie było małe jakieś 18 stuk i pewnie do jednego worka też nie wejdzie...poprzednie były po 4 sztuki więc może jakoś szybciej to załatwiają ,sama nie wiem czy ma to jakieś znaczenie...a po za tym mają tam pewnie malutki kociołek nowa kolekcja i xxxx zamawiających... Odpowiedz Link Zgłoś
ziuuu Przesyłki odebrane:)))... 08.08.09, 07:06 ...no i w środę doszło moje zamówionko...w trzech worach))...całych, zdrowych i kompletnych!!! Data nadania na naklejce była 21.07...i teraz ciekawe czy to oni w Next przetrzymali czy nasza poczta??? Ciuszki śliczne...))...jak zwykle...!!!... A może orientujecie się kiedy pojawi się dodatek do kolekcji jesiennej??? Odpowiedz Link Zgłoś
piola1 problem z zamówieniem 08.08.09, 19:33 dziewczyny, dwa dni temu chciałam złożyć zamówienie i po wpisaniu numeru karty wyskakiwał mi jakiś błąd. Miałyscie tak tez? Odpowiedz Link Zgłoś
tosieuda Re: problem z zamówieniem 08.08.09, 20:47 tak miałyśmy, w osobnym wątku nawet jest o tym, trzeba spróbowac jeszcze raz, na pewno przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś