Dodaj do ulubionych

zabawki z USA

03.12.03, 08:51
W wątku o zabawkach Little People piszecie o kupowaniu zabawek w Stanach. Mam
pytanie: jak Wy te zabawki "transportujecie" ze Stanów do
Polski? Pocztą? Jakie są opłaty i co z cłem?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ursgmo Re: zabawki z USA 03.12.03, 09:07
      Przez znajomych mieszkających lub czasowo przebywajacych w Stanach. Ja przez
      znajomego poznanego przez internet , oczywiscie nie robi tego charytatywnie.
      Jeśli chodzi o "transport" , to pocztę odradzam ze względu na lepkie łapki
      pracowników ( do mnie paczki np. z allegro przychodzą prawie zawsze
      ponadrywane ), najlepiej firmą Doma lub Polamer. Cła jeśli podasz wartość
      paczki 100$ lub mniej nie ma. Jesli przez przypadek zginie lub coś się uszkodzi
      to zwrócą Ci tylko te 100$.
      Pozdrawiam
      Urszula
      • maginda Re: zabawki z USA 03.12.03, 10:30
        Czy te polecone przez Ciebie firmy działają na terenie całych Stanów? No i jak
        działają? Czy dostarczają "z domu do domu" czy np. ze swojej siedziby w US do
        swojej siedziby w Polsce? No i ile szacunkowo kosztuje taka przesyłka?
      • ursgmo Re: zabawki z USA 03.12.03, 10:38
        Te firmy o których napisałam to jedynie firmy przewozowe. Kupic i dostarczyć do
        tej firmy musi ktoś znajomy.
        • maginda Re: zabawki z USA 03.12.03, 11:11
          Wiem, że to tylko przewoźnicy, kiedyś nawet korzystałam z Polamera. Tylko że
          nie wiem czy wspomniane przez Ciebie firmy działają tylko w dużych miastach, o
          dużym skupieniu Polaków jak Chicago czy Nowy Jork czy w innych też. Moja
          rodzina mieszka daleko od takich miast i nie byłoby problemem z kupnem zabawek,
          to trudne może być ich przesłanie do Polski.
          • ursgmo Re: zabawki z USA 03.12.03, 11:25
            To tez nie problem , wysyła się do Polameru w większym mieścia a oni
            przekierowują do Polski.
            to cytat ze strony: www.naszpolamer.com/faq.asp

Jak mam wyslac paczke do Polski jesli w rejonie gdzie mieszkam nie ma waszego
            biura ? POWROT

Adres na ktory nalezy przesylac paczki do Polski to: POLAMER CARGO 5480
            N.NORTHWEST HWY. CHICAGO, IL 60630

Paczka musi byc dobrze zapakowana i zaklejona oraz powinien byc wpisany adres
            nadawcy i odbiorcy w Polsce, przy czym w miejscu gdzie wpisany jest odbiorca
            nalezy nakleic (tasma bezbarwna) koperte z adresem Polameru w Chicago(my to
            odklejamy i wiemy do kogo przeslac paczke).

Do koperty trzeba wlozyc deklaracje ("sciagnij" deklaracje: morska , lotnicza )
            z informacjami jaka jest zawartosc paczki, a takze CZEK lub MONEY ORDER na
            pokrycie kosztow przesylki.

Tak przygotowana przesylke nalezy nadac na poczcie lub wyslac przez UPS na nasz
            adres w Chicago.

PO WIECEJ INFORMACJI PROSZE DZWONIC 773 774-8855

Pozdrawiam
            Urszula
            • maginda Re: zabawki z USA 03.12.03, 11:33
              Dzięki za informacje. Weszłam na stronę Polameru i sprawdziłam też cennik.
              Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka