madziuniunia 07.05.09, 09:55 Hej dziewczyny jaki termometr kupujecie dla swojego maluszka? Chodzi mi o termometry typu: ze smoczkiem, skroniowy, douszny, zwykły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prochottka1 Re: jaki termometr? 07.05.09, 10:00 > termometry typu: ze smoczkiem, skroniowy - to bezsensowne niedokladne wynalazki douszny, zwykły - dobrze spelniaja swoja role Odpowiedz Link Zgłoś
prochottka1 Re: jaki termometr? 07.05.09, 10:00 > termometry typu: ze smoczkiem, skroniowy - to bezsensowne niedokladne wynalazki douszny, zwykły - dobrze spelniaja swoja role Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: jaki termometr? 07.05.09, 10:00 uzywamy zwykly rteciowy, ktory mamy w domu "od zawsze". Tylko nie wiem, czy nie zostaly juz wycofane te termometry ze sprzedazy... Odpowiedz Link Zgłoś
lenka.i.maja Re: jaki termometr? 07.05.09, 10:19 Polecam elektroniczny z miękką końcówką, bo niemowlęciu najlepiej mierzyć temperaturę w pupce. Dousznych lekarze nie polecają dla takich maluchów (pomiar jest niedokładny i niemiarodajny, bo dziecko ma zbyt małe uszko i końcówka termometru się nie mieści). Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: jaki termometr? 07.05.09, 10:34 Ja polecam elektroniczny z miękką końcówką Baby Ono, maluchowi najłatwiej zmierzyć w pupie. Niedawno kupiłam na podczerwień (do ucha)i bez sensu wyrzuciłam pieniądze, bo nie mierzy dokladnie, moje bliźniaczki mają 1,5 roku i protestują. Lekarka powiedziała mi, że przewód słuchowy dziecka jest za wąski, kocówka jest za duża i stąd takie pomiary. Odpowiedz Link Zgłoś