dzidzia_ch 15.06.09, 19:18 wlasnie dzownilam do next i dowiedzialam sie ze dzis maja taka wyprzedaz ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agni71 Re: next zlote tarasy - 50% 15.06.09, 20:13 Pewnie od dzisiaj. A ja sie dopiero w środe wybieram i juz pewnie nic nie zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
wszystko_gra Re: next zlote tarasy - 50% 15.06.09, 21:48 eee pewnie już i tak resztki wyprzedają i raczej niczego rewelacyjnego nie będzie ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: next zlote tarasy - 50% 15.06.09, 22:33 2 lata temu byłam zaraz na poczatku wyprzedaży i nie powiem - kupiłam duzo. Rok temu chyba sie spózniłam (byłam w lipcu) i nie kupiłam nic. W sumie nie mam nic specjalnie upatrzonego, więc aż tak rozpaczac nie będę... A przy okazji moze wiecie cos o wyprzedażach w Mexx i Benettonie - zajrzałabym przy okazji, będąc juz w Tarasach... Odpowiedz Link Zgłoś
wszystko_gra Re: next zlote tarasy - 50% 15.06.09, 22:38 Ja już mam kupione przez pośredniczkę Tylko jak tak dalej będa "dodawać" nowości to mnie diabli wezmą....nie jestem już w stanie się połapać co zamówiłam;-( Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka2 Re: next zlote tarasy - 50% 15.06.09, 22:44 czy ktoś wie, od kiedy jest ta wyprzedaż? Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: next zlote tarasy - 50% 16.06.09, 09:54 Ja byłam w ZT w piatek i już było 50%. Z dziecinnych ubrań był jeden marny wieszak z chłopiecymi ubraniami. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: next zlote tarasy - 50% 16.06.09, 10:43 Jak wiosna, chyba w kwietniu cos tam kupowałam, to sprzedawczyni wspominała, ze wyprzedaże rozpoczną się 11 czerwca, wiec może faktycznie od tego 11? Odpowiedz Link Zgłoś
mariiiiiiiijka Re: next zlote tarasy - 50% 16.06.09, 12:27 O Matko! To straszne! Normalnie tragedia, że nie jesteś w stanie połapać się, co już zamówiłaś, a czego jeszcze nie! Bardzo współczuję! Odpowiedz Link Zgłoś
monika19782 Re: next zlote tarasy - 50% 16.06.09, 15:06 Też nie jestem w stanie pojąć tego szaleństwa na punkcie Next, jjakby to były jedyne na świecie dostępne ubrania dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: next zlote tarasy - 50% 16.06.09, 15:58 Ale, wiesz, jednak jakośc mają przeważnie bardzo dobrą. Własnie przed chwila prasowałam bluzeczke Next i jej 'podróbkę" z reserved. W tej Next cały przód podszyty jest taka miękką tkaniną, aby hafty nie drapały, w reserved podszycie owszem było, ale do pierwszego prania - teraz zostały ostre drażniace skóre wykończenia haftów. W bluzeczce Next brak śladów uzywania. Dlatego ja na wyprzedazy chetnie kupuje w Next, choc oczywiście nie jest to jedyna firma, z której mam ciuszki dla dzieci. Nawet nie dominuje w ich garderobie. Odpowiedz Link Zgłoś
beja11 Re: next zlote tarasy - 50% 17.06.09, 08:37 a wiesz, ja ostatnio oglądałam ubranka next w ZT i byłam niesamowicie zdziwiona ich szmatławym wyglądem. Nowe, a wyglądały jak kilka razy wyprane. Oglądałam różnego rodzaju bluzki bawełniane, spodnie i sukienki. Naprawdę zdjęcia katalogowe nie oddają ich rzeczywistego wyglądu. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: next zlote tarasy - 50% 17.06.09, 08:41 Zgadzam sie - bawełna często szmatawa. Dlatego tez nie lubie kupowac Next zdalnie, bez pomacania Odpowiedz Link Zgłoś
wszystko_gra Re: next zlote tarasy - 50% 17.06.09, 09:04 Ja zaryzykowałam "zdalne kupowanie" od pośredniczki w Anglii i wszystkie ubranka, przez nią przysylane są znakomitej jakości. Ale...kupiłam kilka razy na allegro i dwie rzeczy faktycznie były "szmatławej" jakości ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
wszystko_gra Re: next zlote tarasy - 50% 16.06.09, 16:22 Jakie tam szelaństwo, nie przesadzajmy. Po prostu fajnie do siebie te rzeczy wzajemnie pasują i jak już człowiek zacznie zamawiać to trudno mu się opamiętać i zaczyna się gubić Ale swoją drogą- jakość fajna i zazwyczaj używane ubranka sprzedać można na allegro za cenę zakupu albo niejednokrotnie wyższą. I to jest fajne, bo rzadko się na takiej transakcji traci. Odpowiedz Link Zgłoś
wszystko_gra Re: next zlote tarasy - 50% 16.06.09, 16:19 Widzisz, każdy ma prawo do własnej tragedii Jedni robią za dużo zakupów, inni nie mogą się zdecydować na model wózka, samochodu bądż koloru ubrania. I wolno im. Ja już przestałam się "martwić"- najwyżej "zdublowane" rzeczy sprzedam z zyskiem na allegro A swoją drogą, że też nie zorientowałaś się, że ów post był lekko ironiczny i prześmiewczy I współczucie wcale niepotrzebne ))) Odpowiedz Link Zgłoś
patka_s Re: next zlote tarasy - 50% 16.06.09, 19:12 A jak wygląda wyprzedaż na stronie next? Te rzeczy z kolekcji 2009 są poprzeceniane? czy tylko część? Odpowiedz Link Zgłoś
patka_s Re: next zlote tarasy - 50% 16.06.09, 19:13 Oczywiście pytam jak było do tej pory, wiem, że jeszcze takowej wyprzedaży nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: next zlote tarasy - 50% sytuacja na 16 czerwca 16.06.09, 23:01 bylam dzisiaj, praktycznie wszystko pzrecenione, tylko ze 3 tojaki z nowa kolekcja sa w normalnej cenia, a tak caly sklep zarowno dzieciece jak i dorosle rzeczy przecenione praktycznie wszystko o 50%. Chlopca w rozm 12-18 msc, obkupilam bez problemu, byla tego masa, poczawszy od blueczek z krotkim rek, do bluz, swetrow, pelno spodni i kompletow przeroznych. Acha kurtki tez byly swietne wiatrowki i wiosenno-letnie po ok 40-55 zl. Swietna jenasowa z kapturem po 55 zl. Spodnie jeasnsowe od 22 zl, swetry od 20 zl, sliczne komplety sweter elegancki rozpinany i pod spod podkoszulak po 33 lub 35 zl. Dziewczynka w przedziale 3-4 lata, niewiele rzeczy wiosennych, ale letnich ubran, bluzek spdoenke, sukienek sporo*(byl 2 pak suskienek polo po 46 zl), malo bluz i kurtek wcale, plaszczyki te niebieskie w kropy chyba po 70 zl. Dla dziewczynek od 0 do 3 lat mnostwo ubran sliczne sukienki jeansowe po czterdziesci pare zlotych, spodnie dresowe, spodniczki od 20 zl, jeansow sporo, sztrujksy tez widzialam, wielopaki bluzek, generlanie w tym przedziale duzo bylo rzeczy. Dla dziewczynek powyzej 5 lat chyba marny wybor ale pewna nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
tzka Re: next zlote tarasy - 50% sytuacja na 16 czerwc 17.06.09, 09:22 Bylam wczoraj, dla dzieci wlasciwie wszystko kupilam. Dla siebie jedynie pasek do spodni... Dla dziewczynek pow. 5 lat rzeczywiscie juz niewiele zostalo. Jakies nieciekawe bluzki z dl. rekawem. Bluz i swetrow - wcale. Kupilam kilka koszulek, 1 letnie spodnie i 1 dresowe. Zostaly jakies dziwaczne tuniki z getrami po 75 zl (!), brzydkie sukienki, duze bluzy dresowe, spodnie dresowe, dzinsy. Znalazlam 3-pack koszulek bez rekawkow, ale marnej jakosci, letnie spodniczki - drogie (80 zl). Dla chlopcow 2-3 lata (jak moj synek) rzeczy tez sa juz przebrane. Wzielam ostatnia kurtke na jesien w tym rozmiarze. Kompletow koszulka + sweter + spodnie, koszulka + sweter lub koszulka + spodnie/ogrodniczki juz nie bylo. Bluzy tylko brzydkie zostaly, swetry drogie same. Jest za to b. duzo dzinsow. Pizamki na wiekszych chlopcow. Spory byl jeszcze wybor dla maluszkow w przedziale 0-12 mies., wiekszy dla dziewczynek. Ogolnie zrobilam dosc solidne zakupy. Z ciuchow damskich nic mnie nie uwiodlo. W ogole z damskich to w tym sklepie kupuje jedynie dzinsy, bo bluzki maja takie jakies babciowate. Teraz na wyprzedazy z ciekawszych rzeczy byly spodnie lniane i inne, takie bardziej eleganckie, odprasowane w kant. Odpowiedz Link Zgłoś
tzka Re: next zlote tarasy - 50% sytuacja na 16 czerwc 17.06.09, 09:23 Zapomnialam dodac, ze wiecej dzieciecych ciuszkow, przeznaczonych na wyprzedaz, nie maja w magazynie. Beda dokladac jeszcze damskie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
katka761 Re: next zlote tarasy - 50% 17.06.09, 00:44 ośbędzie jechał do ZT - potrzebowałabym na chłopca kurtkę jesienną bądź zimowąna 98 lub 104? Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: next zlote tarasy - 50% 17.06.09, 08:37 jesienne, leckie widzialm tylko do 2-3 lat, zimowe byly ze dwie ale mala i na 86 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: next zlote tarasy - 50% 17.06.09, 11:54 Dzis byłam, kurtek niewiele, dla chłopców raczej wiosenne, dla dziewczynek więskzych dwa rodzaje puchówek - rózowa i jakas jasna. Sporo fajnych jeansów dla większych chłopców, koszulki, bluzy. Wieksza dziewczynka też nieźle, maluchy znakomicie, ja potrzebowałam dziewczynke 3-4 i kiepawo dwupak sukienek (typu dłuzsze koszulki) cos koło 50 zł. Fajne sukienki z kucykami żółte, ale do 92, nieco większy plecak z Hello Kity za 35 jak ktos potzrebuje. Dowieszali nowe rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: next - jeszcze warto sie wybrać 17.06.09, 17:36 Byłam dzisiaj i jeszcze da sie coś wybrac, nawet dla starszych dzieci. Na chlopców patrzyłam tylko pobieznie - szukałam jakiegos fajnego zestawu: spodnie koszulka i bluza lub sweterek na 9-12M i akurat w tym rozmiarze nie znalazłam Sa fajne cudeńka, ale dla maluszków 3-6 M, którym takie ciuszki malo przydatne... Kurtki dla starszych dziewczynek sa rózowe i szare ze srebrzystym połyskiem, raczej ciepłe, jesienno-zimowe. Po 50 zł ze 100 zł, przynajmniej ta różowa. Ale bez odpinanego kaptura, wiec sie nie skusiłam. Widziałam ładne jeansy po 35 zl, ale w rozm. 110 tylko. Sukienki szmizjerki brązowe po 30 zł - nie wzięłam i teraz troche żałuję... Wzięłam dwupak bluzeczek z kr. rekawem z motylami w r. 122 za 42 zł (z 60, więc nie jest to -50%), do kompletu 3-pak skarpetek za 11 zł (z 20), oraz cienkie spodnie dresowe na 128 za 25 zł (z 50). Oraz nieprzecenione legginsy... No własnie, przeceną objęte jest jakieś 50-60% towaru - pozostały asortyment chyba tez kiedyś przecenią, co? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkapie Re: next - jeszcze warto sie wybrać 08.07.09, 17:01 Bylam pare razy w Warszawie w Next,po ubranka dla synka,slyszalam ze jest taki duzy wybor i sa takie super ,mialy byc przeceny!!!!,a ceny ubran bardzo wysokie!!!!!!!!!,bardzo lubie ta firme bo jest swietna gatunkowo i kolezanka zaproponowala mi zebym przyjechala do niej do UK ,pojechalam po ubranka i przywiozlam troche dla znajomych,ubranka tak sie zaczely podobac ze zaczelismy je przywozic na sprzedaz,mamy ubranka dla dziewczynek i chlopcow w wieku od 0-15 lat,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: next - czegoś nie rozumiem 09.07.09, 08:51 Ja,czytając te wszystkie zachwyty nad Nextem,też już jakiś czas temu wybrałam się do Złotych Tarasów i chciałam coś zakupić dla 7-letniej córki,cóż weszłam sklepik mały wszystko poupychane i powiem szczerze za darmo bym tych rzeczy nie wzięła.Dla maluszków,to jeszcze,jeszcze,ale reszta tragedia.Myślałam,że akurat tak trafiłam i podczas kolejnej wizyty w stolicy,pojechałam tam znowu i zonk,ta sama lipa.W końcu weszłam sobie na angielską stronę nexta i obejrzałam ich kolekcję.No po prostu cudeńka,buty,kurtki,spódniczki,bluzeczki coś ślicznego,a w Polsce takie badziewie.Gdzie te śliczne rzeczy?Tylko w Angli można je dostać?Skoro to sieciówka to wszędzie powinien być ten sam lub zbliżony towar.Czegoś tu nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
anjazzielonego Re: next - czegoś nie rozumiem 09.07.09, 09:06 To JEST ten sam towar, widać, co moją sprawić świetne zdjęcia. W katalogu wszystko wygląda bajecznie – śliczne dzieci, ciuszki ładnie skomponowane, wyglądają na fenomenalne, ale w rzeczywistości wiele rzeczy jest znacznie brzydszych, niż na zdjęciach. Ja też byłam z Złotych Tarasach, i bardzo szybko wyszłam ze sklepu Next – rzeczy bawełniane kiepskiej jakości, zmechacone, bure kolory; tylko jeansy wyglądały tak, jak na zdjęciach, ale reszta rzeczy o wiele gorzej. Moje córki mają trochę ubranek z nexta, niektóre super, ale niektórymi byłam rozczarowana, jak doszła paczka. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: next - czegoś nie rozumiem 09.07.09, 11:40 Z Nextem w ZT jest tez tak, ze te ładniejsze rzeczy po prostu bardzo szybko sie sprzedają. Ostatnio kupiłam fajne butki plazowe, a 3 dni pózniej juz wcale takich nie bylo, albo zostały same malusieńkie rozmiary. Jak jestem w ZT to zwsze tam zagladam, ale kupuję ostatnio rzadko, bo po prostu nie trafiam na nic ciekawego - ale wiem, że bywają ładne, dobrej jakości rzeczy. Jednak specjalnie do tego sklepu nie jechałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
kajak75 Re: next - czegoś nie rozumiem 09.07.09, 14:00 Ja w nexcie kupuje tylko spodnie dla corki (sa swietnie uszyte) i polarowe bluzy. Swietnie znosza czeste pranie i suszenie w suszarce bebnowej. bawelniane rzeczy sa takiej sobie jakosci - duzo lepszy jest LOGGz H&M Wielopaki - generalnie jedna rzecz jest ladna, reszta taka sobie, wiec najczesciej odpuszczam Odpowiedz Link Zgłoś
fonula Re: next - czegoś nie rozumiem 09.07.09, 16:03 a już myslałam, że to tylko ja taka malkontentka jestem. Byłam w NEXT już niejednokrotnie i tez odniosłam wrażenie, ze to na pewno nie te same ciuchy co w katalogu. Jakość marniutka, wygląd taki sobie a ceny kosmiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: next - czegoś nie rozumiem 10.07.09, 09:02 Ok,zgadzam się ze znawczyniami tematu,ale proszę wytłumaczcie mi,gdzie w polskim Nexcie,są np. spódniczki,bluzeczki,kurtki z działu "back to school",które są na stronie oficjalnej Next w internecie.Ilekroć jestem w Nexcie nic takiego nie wiedziałam.Owszem zwykłe bawełniane mega kolorowe bluzki z nadrukami z przodu i styłu są.Ale np.oglądając aktualny katalog jak dotąd nie widziałam absolutnie żadnej rzeczy z tego katalogu w polskim Nexcie. To ja już wolę Zarę.Sorry, może ja mam tylko takiego pecha z tym Nextem. Odpowiedz Link Zgłoś