olafig2 15.06.09, 20:24 pomocy! czy znacie jakieś środki na kolki? moja córka ma gorsze niż mój syn(a mówią że dziewczynki mają słabsze albo wogóle) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edyta0 Re: kolki- Rtunku!!!!! 15.06.09, 20:53 forum.gazeta.pl/forum/f,572,Niemowle.html forum.gazeta.pl/forum/f,566,Male_dziecko.html?s=1 Odpowiedz Link Zgłoś
ewr Re: kolki- Rtunku!!!!! 15.06.09, 21:44 Moja koleżanka stosowała metodę na podrzucanie syna aż do sufitu, bo tylko przez tą jedną chwile gdy zawisała w powietrzu robiło mu się lepiej... Ale tak już na serio to polecam (sprawdzone) poduszeczki wypełnione pestkami czereśni, które nagrzewa się w mikrofali i przykłada do brzuszka (rzecz jasna nie wrzącą Moja znajoma kupowała innym koleżankom takie cos w Niemczech, ale myślę, że skoro teraz sezon na czereśnie, to spokojnie można wyprodukować takie cudo własnoręcznie. Nie jestem tylko pewna czy to na pewno czereśnie, czy też wiśnie, ale jeśli poniuchasz trochę po necie to na pewno dojdziesz o które pestki chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
berciunia1 Re: kolki- Rtunku!!!!! 15.06.09, 22:22 zamiastczereśni wystarczy termoforek poza tym u mojej córki super sprawdził się leżaczek z wibracjami- mała poc hcwili prukała i przestała płakać kupiłam używany a jak kolki minęły sprzedałam i nie straciłam na nim kasy a nawet 20 zł zarobiłam)) polecam takie rozwiązanie - jak u Was nie poskutkuje sprzedasz bez straty(oczywiście na używanym ) miałam coś takiego stosowałam też kropelki bobotic,ale dawałam 10 więcej niż w ulotce -lekarka powiedziała mi że mogę jeśli kolki sa naprawdę mooocne. Odpowiedz Link Zgłoś
kr.kr Re: kolki- Rtunku!!!!! 15.06.09, 22:34 > pomocy! czy znacie jakieś środki na kolki? moja córka ma gorsze niż mój syn(a > mówią że dziewczynki mają słabsze albo wogóle) tiaaaa prawda to byla! moja corka miala mega-giga kolki a syn raczej jakies wzdecia... z nia bylo wiecej problemow w temacie kolek ale moze temu ze u niego juz wiedzialam wiecej i szybcej reagowalam najlepiej sprawdzil sie u nas debridat - u corki i chusta - u synka, zaluje ze nie mialam wczesniej to i corke bym ponosila... lezaczek tez b.fajna sprawa, ale na kolki niestety nie pomagal Odpowiedz Link Zgłoś
viki711 Re: kolki- Rtunku!!!!! 15.06.09, 22:45 krople SAB SIMPLEX niestety nie ma ich w polskich aptekach, ja sprowadzałam z niemiec ale można też kupić w czechach, austrii lub na allegro?! naprawdę skuteczne Odpowiedz Link Zgłoś
irima2 Re: kolki- Rtunku!!!!! 16.06.09, 11:19 Bobotic ma ten sam skład co Sab Simplex. Polecam - u mojego synka świetnie się sprawdził. Odpowiedz Link Zgłoś
viki711 Re: kolki- Rtunku!!!!! 16.06.09, 11:43 irima2 napisała: > Bobotic ma ten sam skład co Sab Simplex. Polecam - u mojego synka > świetnie się sprawdził. ma inne proporcje i nie jest to, to samo co sab simplex, sprawdź w aptece, nie ma w naszych aptekach odpowiednika, są podobne leki. Odpowiedz Link Zgłoś
erichdaniken Re: kolki- Rtunku!!!!! 15.06.09, 23:05 też polecam sab simplex, pomagalby bardziej gdybym nie bala sie stosować w takich ilosciach jak tam podają)))ale przy pierwszym dziecku czlowiek traci zdrowy rozsądek Odpowiedz Link Zgłoś
may-xi Re: kolki- Rtunku!!!!! 16.06.09, 12:06 u nas poskutkował Bobotic, herbatka z kopru włoskiego pita przeze mnie, masaże brzuszka i duuuuużo przytulania i noszenia Odpowiedz Link Zgłoś
ricky300 Re: kolki- Rtunku!!!!! 16.06.09, 14:22 U nas jako jedyna metoda sprawdził się masaż ciepłym powietrzem suszarki do włosów, Zosia rozluźniona zasypiała. Niestety odkryliśmy go zbyt późno... Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: kolki- Rtunku!!!!! 16.06.09, 15:03 mogę ci kupić w niemczech i wysłać w poniedziałek (wiem ze dobry jest lefax, sab simplex nie stosowałam ale tez ponoc skuteczny) jesli chcesz to napisz na priva Odpowiedz Link Zgłoś
tymusia Re: kolki- Rtunku!!!!! 16.06.09, 17:04 U nas skutkuje sab simplex i ciepłe okłady nexcare(taki żel do podgrzewania w mikrofali-szybko i wygodnie) Odpowiedz Link Zgłoś
tymusia Re: kolki- Rtunku!!!!! 16.06.09, 17:06 I podawany regularnie Debridat(na receptę). Odpowiedz Link Zgłoś
olafig2 Re: kolki- Rtunku!!!!! 16.06.09, 19:21 dzieki wielkie dziewczyny!!!sab simplex mam z czech, ale nie za bardzo pomaga podaję tak jak powinno byc i nic. córka ma kolki po kazdym posiłku, wieczorem i rano są najgorsze, jedynie noc czyli od 21 do 5 jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś