agag.2 23.06.09, 22:24 Czy ktoś uzywa? polecacie czy nie? jakiej firmy jeszcze sa dobre foteliki interesuje mnie 9-36kg , chodzi mi o najlepsze ,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonko1335 Re: fotelik kiddy comfort pro 23.06.09, 22:29 Eh, ja cały czas si waham... To też był mój typ a wystraszył mnie brak możliwości regulacji kąta nachylenia gdy dziecko już w nim siedzi Odpowiedz Link Zgłoś
sommer08 Re: fotelik kiddy comfort pro 24.06.09, 11:59 Pisalam juz nie raz o tych fotelikach (tez na tym forum); moj syn 6-letni jezdzi w takim (wtedy byl to Kiddy Life Plus 9-36kg) odkad skonczyl roczek i corce juz takiego nie kupilsimy, pomimo dalej dobrych wynikow w testach ADAC. Wady wg. mnie: -wlasnie wspomniany brak mozliwosci zmiany pochylenia fotelika podczas jazdy. Trzeba sie zatrzymac, rozpiac pasy itd... Teraz, jak Mala usnie w swoim Chicco Key1 to jedna reka ja odchylam. - "stolik" ktory niemowlakom przeszkadza (przynajmniej mojemu) i powoduje, ze sie strasznie poca. Przydal sie jak syn mial 2-3 lata i sie na nim bawil i juz nie przyslanial mu calej klatki piers. z brzuchem. Unieruchomienie dziecka wieksze niz w przypadku tradycyjnych fotelikow z pasami wlasnymi. - A teraz syn sie sam nie moze zapiac, bo pasy musza byc blokowane przy foteliku. Podobno w innych tak nie jest. Ma tez oczywiscie zalety a kupilismy go wlasnie ze wzgledu na bezpieczenstwo. Jest lekki; niebo i ziemia w porownaniu z naszym Chicco z isofixem ale my nie musimy przekladac z auta do auta. Odpowiedz Link Zgłoś
sommer08 Re: fotelik kiddy comfort pro 24.06.09, 12:01 A jesli chodzi o inne 9-36kg to zastanawialismy sie nad Storchenmule, takim: Odpowiedz Link Zgłoś