magda1104 05.09.09, 20:57 Macie już taką? warto? a w porównaniu np. do ośmiornicy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ju_mi Re: Ciastolina lodziarnia 05.09.09, 21:02 Mamy od 7 miesięcy. W porównaniu z innymi zestawami lodziarnia jest cały czas na topie, a synek ciągle wymyśla nowe kombinacje lodowe Odpowiedz Link Zgłoś
rybalon1 Re: Ciastolina lodziarnia 05.09.09, 21:05 tez mamy , mój 5-latek się tym bawi jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Ciastolina lodziarnia 05.09.09, 21:06 moim zdaniem to niestety bubel Kręcenie lodów idzie bardzo ciężko, zrobienie okruszków graniczy z cudem-nie wiem, jak trzeba używac tej maszynki żeby po dwóch obrotach nie wypadała cała "śruba"...Nie jest to najbardziej udana zabawka play doh.Pomyłs świetny, ale działanie zabawki pozostawia wiele do życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
beja11 Re: Ciastolina lodziarnia 05.09.09, 21:10 Ja nie polecam. Sam pomysł jest owszem, super. Ale dorosłemu ciężko jest przecisnąć ciastolinę przez to urządzenie, a co dopiero dziecku. Moim zdaniem niewypał. Odpowiedz Link Zgłoś
magda1104 Re: Ciastolina lodziarnia 05.09.09, 21:39 Tego się obawiałam, bo z ośmiornicą też nie jest łatwo. Od czego zależy więc, ze jedni polecają, a inni nie? od siły rodzica? Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: Ciastolina lodziarnia 05.09.09, 21:44 Pewnie od tego, czy ciastolina jest świeża bo jest miększa. Nam najbardziej sprawdził się zestaw fryzjer oraz zestaw foremek do wyciskania. Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Ciastolina lodziarnia 05.09.09, 22:15 W lodziarni nawet ze świeżutka ciastolina jest trudno Po prostu ta korbka, któtar obraca całe ustrojstwo ciężko chodzi. trzeba więc dobrze trzymać całość jedną ręką, a drugą mocno kręcić, żeby te lody ukręcić O posypce wspominać nie będę, bo jej wykonanie wymaga nawet od dorosłego sporo zręczności Jesli bawi się nią małe dziecko, któremu cięższe prace wykonuje dorosły, a dziecko tylko lód ozdabia tym co samo zrobi lub co wyciśnie ze zwykłej foremki, to pewnie użytkownicy sa zadowoleni(bo maluszkowi i tak musza przy każdej zabawie jeszcze pomóc). Ale dla kilkulatka, który jak najwiecej czynności chce robić sam, ta zabawka jest niewypałem. Odpowiedz Link Zgłoś
magda1104 Re: Ciastolina lodziarnia 08.09.09, 21:10 Dzięki Ale mam zagwozdkę teraz Odpowiedz Link Zgłoś
mewamac1 Re: Ciastolina lodziarnia 08.09.09, 22:40 My mamy. Moja 4-latka ja uwielba. Rzeczywiście wyciśniecie lodów nie jest łatwe, ale daje rade. Jeśli chodzi o posypkę trzeba dziecko nauczyć odpowiednio zahaczyć korbę (jest tam takie zamknięcie na "przekręcenie") i spokojnie może samo sobie tę posypkę zrobić. U nas to hit. Odpowiedz Link Zgłoś
amelia00 Re: Ciastolina - która? 17.09.09, 15:12 a którą ciastolinę z play doh polecacie dla 3-latka (fryzjer, dentysta, ośmiornica, ...)? Odpowiedz Link Zgłoś
magda1104 Re: Ciastolina - która? 17.09.09, 17:04 Ośmiornicą moja teraz 5,5 latka bawi się juz ponad 2 lata, chociaż wymaga to trochę sily. Na początku pomagał jej tata, teraz już sama daje radę. natomiast koleżanka ma dentystę, i twierdzi, ze to wyrzucone pieniądze, bo synek pobawil się 2 razy. Może zęby nie są tak ciekawe jak rybki? Odpowiedz Link Zgłoś
katka74 Re: Ciastolina - która? 17.09.09, 17:34 Mamy dentystę i fryzjera. Fryzjer zdecydowanie częściej w użyciu, choć 'zrobienie' fryzury wymaga pomocy rodzica, to efekty bardzo fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
mamachlopca1 Re: Ciastolina - która? 17.09.09, 23:47 moj syn -prawie 4-latek bawi sie namietnie takim zestawem z dinozaurami.to wyciaga dzien w dzien-doslownie!a do tego takie maciupkie foremki ze strazakiem samem na 3 urodziny dostal operacje-bawil sie tym baaaardzo dlugo-no ale teraz te dinozaury kroluja.w reklamie zobaczyl dentyste i chyba mu kupie-teraz w carfurze jest taniej-mam nadzieje ze to bedzie tez mu sie podobac. aha,ma tez taki zestaw my baby-jakby przestrzenny szpital.wyciaga ale takim hitem to nie jest jak myslalam ze bedzie. jeszcze taki malutki ma zestaw kulinarny-do robienia pizzy.bardzo go lubi Odpowiedz Link Zgłoś