Dodaj do ulubionych

lozeczko podrozne?

05.01.04, 21:03
stoje przed dylematem - od urodzenia dziecka bede duzo podrozowac (w gre
wchodza raczej dlugie pobyty w kazdym miejscu). Czy lepiej jest kupic
lozeczko turystyczne (np. bebe confort?) czy standardowe i "taszczyc" je za
kazdym razem ze soba? Pozdrawiam k.
Obserwuj wątek
    • joana12 Re: lozeczko podrozne? 05.01.04, 21:07
      U nas łóżeczko turystyczne sprawdziło się w 100% i chociaż bardzo dużo nie
      podróżujemy, spełniało ono też rolę kojca-czyli chwilowego więzienia dla
      mojego urwisa smile)). Ma jednak jeden minus w stosunku do tradycyjnego, bo
      poprostu jest trochę mniejsze. My mieliśmy Graco. Polecam i pozdrawiam
      • kaate Re: lozeczko podrozne? 05.01.04, 21:27
        Dziekuje za podpowiedz! A cz Twoje dziecko spedzalo w lozku podroznym duzo
        czasu? Ja chcialam zeby bylo ono podstawowym miejscem do spania mojego Malucha.
        czy nie bedzie ono zbyt twarde i niewygodne na dluzsza mete?
        • joana12 Re: lozeczko podrozne? 05.01.04, 23:52
          Mały przesypiał w tym łóżeczku może ok. 10 tyg. w roku, więc niewiele, ale w
          normalnym łóżeczku ma materac podobnie twardy jak w tym turystycznym. Dziś ma
          już 3 latka i idealnie prosty kręgosłup i cała reszta też OK. Aha ja jedynie
          ze względu na to że materac w łóżeczku turystycznym był składany, podkładałam
          pod prześcieradło koc i tyle. Jeszcze raz pozdrawiam i dobrej nocy
    • lemona1 Re: lozeczko podrozne? 05.01.04, 22:45
      Sprawdz sobie łóżeczko turystyczne Arti (w nowym numerze Dziecka) albo na i ch
      stronie www.arti.pl
      Może to jest rozwiazanie?
      Pozdrawiam,
      lemona1
      • pinik Re: lozeczko podrozne? 06.01.04, 00:25
        Hej! My tez duzo podrozujemy i zdecydowalismy sie na lozeczko podrozne firmy
        ABC Design (model Holiday Soft z koleczkami i rozpinanym wejsciem dla dziecka)
        i jestesmy b. zadowoleni. Materacyk (ktory juz jest w komplecie) jest miekki i
        maly dobrze w tym lozeczku spi. na stale stoi u moich Rodzicow do spania, jak
        wnuczek ich odwiedza. Jestesmy z niego b. zadowoleni. Rowniez po0lecam.

Pinik
        • maginda Re: lozeczko podrozne? 06.01.04, 08:50
          My mamy łóżeczko turystyczne Chicco i jesteśmy bardzo zadowoleni. Nie mierzyłam
          go ale "na oko" wydaje się nawet nieco większe niż "łóżko stałe". Jedynym
          minusem jest to, że malec leży nisko nad ziemią i ciężej go wyjmować i wkładać
          np. do karmienia.
          • kasia-j Re: lozeczko podrozne? 06.01.04, 09:11
            My mamy Graco z taką wkładką dla noworodka (wtedy jak dziecko jest małe to nie
            musisz się schylać, żeby je wyjąć). Tą nakładkę zdjemujesz, jak maluszek
            zaczyna się podnosic i masz normalne turystyczne. Ja do turystycznego
            dokupiłam dodatkowo normalny materac (ten z kompletu składany jest jednak
            dosyć cienki, dobry może na krótkie wyjazdy wakacyjne). Teraz łóżeczko służy
            jako kojec i takie właśnie "wyjazdowe" smile.
            • kaate Re: lozeczko podrozne? 06.01.04, 10:19
              Wyglada na to ze czeka nas powazny "market research". Ze wzgledu na to, ze
              nasze dziecko bedzie sie chowalo w lozku turystycznym musi miec mieki materac i
              regulowana wysokosc. Bedziemy szukacsmile Dziekuje za wszystkie porady i
              pozdrawiam wszystkie Mamy i ich Malenstwa! k.
              • michalinka11 Re: lozeczko podrozne? 06.01.04, 10:33
                Nasza córcia sypia w łóżeczku turystycznym tylko u babci i na wakacjach -
                pozyczamy od męża brata. Oni maja je jako łóżeczko dodatkowe i stoi na stałe u
                babci, bo ich córeczka czasami tam sypia w ciagu dnia. Też obawiali sie o
                plecki i dokupili do tego zwykły standardowy materacyk kokosowy, który kładą
                na ten z kompletu i łóżeczko jest super wygodne. No a na wakacjach, żeby nie
                taszczyć dodatkowego materaca, to my też kładziemy na ten materac z kompletu
                gruby koc.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka