iberka 18.07.04, 00:24 jak długo pracowdca może podpisywać z pracownikiem umowy o pracę na czas określony?Moja koleżanka podpisuje umowę na 2-3 dni i tak w kółko od kilku mcy?czy to zgodne z prawem? iza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frodo11 Re: umowa o pracę 20.07.04, 16:36 Umowa o pracę na czas określony może być zawarta dwukrtotnie. Trzecia umowa zawarta na czas określony będzie równoznaczna w skutkach prawnych jako umowa na czas nieokreślony. Tak jest jeżeli przerwa pomiędzy jedną a drugą umową nie przekracza 30 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: umowa o pracę 20.07.04, 20:48 dziekuje Ci bardzo.A masz moze jakas ustawe gdzie to jest napisane?Moze sa od tego jakies wyjatki.Pytam,bo trudno uwierzyc,ze wielka drukarnia tak wykorzystuje pracownika.MOja kolezanka pracuje u nich od kilku mcy ii jak pisalam co 2-3 dni podpisuja z nia umowe na czas okreslony.Ona boi sie zwrocic uwage w kadrach,zeby calkiem jej nie zwolnili.Jak zalatwic to delikatnie? iza Odpowiedz Link Zgłoś
julkaisyn Re: umowa o pracę 20.07.04, 20:50 wiem , ze tez umowy liczy sie od 1 maja - czyli wejscia do UE Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: umowa o pracę 21.07.04, 00:35 to ciagle nic nie zmienia,bo za sam maj ona ma 32 swiadectwa pracy iza Odpowiedz Link Zgłoś
frodo11 Re: umowa o pracę 21.07.04, 15:22 wszystkie informację zawarte są w kodeksie pracy. Koleżanka może też zadzwonić (anonimowo) do Inspekcji Pracy, oni tam naprawdę rzetelnie udzielają odpowiedzi na wszystkie pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
anies75 Re: umowa o pracę 21.07.04, 23:21 był czas ze tak mozna było krotko to trwało Odpowiedz Link Zgłoś