Dodaj do ulubionych

kontrola z ZUS-u

13.01.06, 07:40
Witam wszystkich. Mam pytanie.
Właśnie jestem na L4 i muszę leżeć w łóżku. Mieszkam w wynajmowanym
mieszkaniu, a zameldowana jestem w domu rodziców. Oczywiście jeśli będę miała
kontrolę z ZUS-u to przyjdą pod adres rodziców, gdzie mnie nie zastaną. Czy
można coś zrobić w tej sprawie, a może któraś z Was jest w podobnej sytuacji.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • dasia_p Re: kontrola z ZUS-u 13.01.06, 09:44
      Ja też jestem ciekawa. Jeszcze pracuję, ale zamierzam iść na zwolnienie, a moja
      sytuacja nie jest najlepsza, dla ZUSU oczywiście, więc pewnie mnie odwiedzą.
      Zameldowana jestem u babaci, a mieszkam z mężem gdzie indziej.Zastanawiam się
      czy mam obowiązek powiadomić ZUS, gdzie przebywam w czasie ciąży. Jak myślicie
      muszę im powiedzieć czy poczekać, czy poczekać jak przyjdą do babci i wtedy
      wyjaśnić sytuację?
      • matylda.fm Re: kontrola z ZUS-u 13.01.06, 11:08
        U mnie w poradni połozna wypisuje zwolnienia na podstawie tego co lekazr wpisze
        w karte i kiedy powiedziałam że gdzie indziej mieszkam a gdzie indziej jestem
        zameldowana kazała mi na zwolnienie podać adres zamieszkania.
        Zus zasiłek przesyła, pani w okienku powiedziała że papiery sa ok a tam sa oba
        adresy więc chyba najprościej podac adres pod którym się rzeczywiście przbywa
        • zoska7777 Re: kontrola z ZUS-u 13.01.06, 11:12
          Wazne jest rowniez to, ze podczas zgloszenia do ubezpieczenia Twoj pracodawca
          powienien podac w papierach oprocz adresu zameldowania - adres zamieszkania.
          Wowczas nie byloby problemu, gdybys na zwolnieniach wpisywala adres
          zamieszkania, a nie zameldowania - to bylo juz poruszane wczesniej na watkach.
          Najlepiej wczesniej popros pracodawce, aby uaktualnil Twoje zgloszenie w Zusie,
          a pozniej telefonicznie poradz sie w ZUSie, ktory adres masz podawac na
          zwolnieniu.
          Pozdrawiam
    • llilly Re: kontrola z ZUS-u 13.01.06, 14:47
      Hej!Do wypisania L4 podajesz zawsze adres ZAMIESZKANIA, tak jest w druku Zus i
      wtedy nie ma problemu, to gdzie jesteś zameldowana nie ma tu nic do rzeczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka