magdak7 10.05.06, 17:24 Czy kobieta w ciąży może ukończyć taki kurs i zdawać egzamin? Kiedyś podobno tak, ale teraz chyba przepisy się zmieniły? Ktoś coś o tym słyszał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mag.koch Re: kurs na prawo jazdy 10.05.06, 17:27 nic sie nie zmieniło. Jestem w 31tc i w piątek mam egzamin. Odpowiedz Link Zgłoś
agata51881 Re: kurs na prawo jazdy 10.05.06, 17:28 Ja zdawalam niedawno i bylam w 5 miesiacu ciazy. Dodam ze egazminator widzac mnie w takim stanie staral sie nie wyjezdzac ze mna podczas egzaminu na trasy ktore mogly wywolac u mnie duzy stres ale to i tak nie pomoglo... Odpowiedz Link Zgłoś
magdak7 Re: kurs na prawo jazdy 11.05.06, 08:54 A czy zaczynałyście kurs będąc już w widocznej ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
pozioomek Re: kurs na prawo jazdy 11.05.06, 09:51 oczywiście, że możesz ale zastanów się czy warto - mimo zapewnień szkół to zazwyczaj trwa około pół roku od początku kursu do zdania egzaminu (zakładając, że zdasz za 2-3 razem). Wymaga to dużej koncentracji, uwagi i, przynajmniej dla mnie, było bardzo męczące i stresujące - zazwyczaj w samochodzie, jak prowadzisz, nie ma mowy o podjadaniu. Poza tym pamiętaj, że idzie lato i będzie upiornie gorąco. A nauka jazdy po łuku jest strasznie mozolna i irytująca - dla niecieżarnej - pomyśl, jak będziesz spocona, nogi będą Cię bolały (bo bolą od nieprzyzwyczajenia do sprzęgła), będziesz zmęczona a łuk za cholerę nie będzie chciał Ci wyjść. Ja się męczyłam nawet bez brzuszka. Ale jeśli się zdecydujesz - powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kredka_e Re: kurs na prawo jazdy 11.05.06, 10:14 Na pewno spokojnie mozesz zdrobić taki kurs, a co więcej nawet zdać z niego egzamin. Ja własnie dzisiaj ide odebrac prawo jazdy - egz. miałam 21 kwietnia byłam wówczas w 25 tyg. Pozdrawiam i zycze powodzonka Odpowiedz Link Zgłoś
yomama Re: kurs na prawo jazdy 11.05.06, 10:26 Witaj ja zaczynalam kurs..nie bedac w ciazy...ale kurs tak sie ciagnal (wlacznie z jazdami), ze egzamin bede miala w 5 miesiacu ciazy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yomama Re: kurs na prawo jazdy 11.05.06, 10:34 Zajrzyj tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=154&w=39259941&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
mag.koch Re: kurs na prawo jazdy 12.05.06, 11:19 zdałam dziś egzamin!!! udało się to był 4 raz i 8 miesiąc ciąży.Egzaminatorzzy nie są łaskawi z powodu ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
julia246 Re: kurs na prawo jazdy 12.05.06, 11:36 Możesz iść, może nawet spojrzą na Ciebie łaskawszym okiem)) Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
hekate_mw Re: kurs na prawo jazdy 12.05.06, 12:09 Z nauką jazdy to chyba zależy od tego jak się będziesz czuła za kierownicą i jak to będziesz znosiła psychicznie/fizycznie (zgagi, wymioty,upał, klimatyzacja, siusiu itp.) Co do przepisów to nie ma ograniczeń. Kurs możesz zawsze rozpocząć, jazdy ustalasz sama. Mnie ciąża zmotywowała żebym w końcu zrobiła egzamin. Kurs miałam skończony 4 lata temu, teraz brałam jazdy doszkalające a w 25tc miałam egzamin praktyczny. Też niedawno odebrałam prawo jazdy )) Odpowiedz Link Zgłoś
paytay Re: kurs na prawo jazdy 12.05.06, 14:14 Witam. Ja jestem w 33tc i w niedziele zdaje egzamin. Mam nadzieje, że zdam) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
aczka2 Re: kurs na prawo jazdy 12.05.06, 15:17 Hej! Ja miałam 2 egzaminy (niestety oblane) i szczerze odradzam zdawanie w 8 i 9 miesiącu. Akurat tak mi wypadły- bo trzeba teraz czekać miesiąc. Z dużym brzuchem to juz naprawdę jest dyskomfort, no i nerwy bardzo wpływają na dziecko. A poza tym, nie ma co liczyć na łaskawość egzaminatorów. Mój był bardzo miły, ale nie przeszkodziło mu to w 40 minucie jazdy po mieście (po zaliczeniu wszystkich wymaganych manewrów) wmanewrować mnie w wymuszenie pierwszeństwa (przez machnięcie ręką i przepuszczenie faceta, który mi ustępował pierwszeństwa-paranoja). Niestety nie miałam nerwów, żeby się wykłócić, więc odłozyłam egzamin na lipiec. I żałuję, że się zdecydowałam wcześniej, bo mogłam to od razu odłożyć i zaoszczędzić pieniądze i nerwy. Kurs możesz zrobić, bo to nie przeszkadza bardzo, ale egzamin radzę odłożyć na później. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaaleksandra Re: kurs na prawo jazdy 12.05.06, 15:42 Co za palant! Strzeliłabym go w łeb bez oglądania się na konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: kurs na prawo jazdy 12.05.06, 15:44 Heh, ja w 31 tyg. i juz po 1 egzaminie, w srode kolejny... To nawet fajne, bo instruktor patrzyl na mnie jakims laskawszym okiem, niz na inne, moze sie bal, zebym mu nie urodzila za kierownica... Tylko co z tego, jak ja taka noga z manewrow... Musial mnie oblac Zobaczymy jak teraz bedzie Odpowiedz Link Zgłoś