Dodaj do ulubionych

3 testy + a lekarka mówi nie

IP: 195.136.118.* 29.09.09, 20:17
20.09 miałam dostać @ lecz nie pijawiła się zrobiłam test w czwartek
test pozytywny powtórzyłam go w piątek nadal wynik pozytywny. tak
wiec zrobiłam bete test również wyszedł pozytywny 1.5-2 tyg. poszłam
dziś do lekarza a pani doktor stwierdziła że w ciąży nie jestem a te
testy apteczne są po to żeby okres wywołać a przy wyniku beta każda
dziewczyna może mieć taki. nie wiem co o tym myśleć . na dodatek
krwawię nie wiem czy jest to normalna @ czy może się coś dzieje.
wiem że może tak być że mogę mieć ostatnią @ ale martwię się ... czy
to możliwe żeby 3 testy sie myliły??
Obserwuj wątek
    • madziaraaa861 Re: 3 testy + a lekarka mówi nie 29.09.09, 20:41

• ciezaroofka Re: 3 testy + a lekarka mówi nie 29.09.09, 21:11
      krwawisz = dostałaś okres normalny?
      czy tylko podkrwawiasz? możesz iść do innego lekarza?
      • elkunia Re: 3 testy + a lekarka mówi nie 29.09.09, 21:55
        jak na normalną miesiączke ma to krwawienie .... jestem jej kumpelką. i tak może
        iść do innego lekarza smile ale czy to możliwe że testy 3 kłamią że lekarka tak
        powedziała...
        • Gość: Ewa Re: 3 testy + a lekarka mówi nie IP: *.gdynia.mm.pl 29.09.09, 22:15
          Dla mnie niemożliwe. Z miejsca poszłabym do innego gina.Lekarka
          najprawdopodobiej nie widziła jeszcze ciąży bo to za wcześnie-ale nie powinna
          móić mówić takich głupot: testy kłamią, beta kłamie...jakieś chore
          • elkunia Re: 3 testy + a lekarka mówi nie 29.09.09, 22:27
            właśnie też mi się to nie podobało ... jak ma zły humor niech się na pacjentach
            nie wyżywa.
        • lili-a31 Re: 3 testy + a lekarka mówi nie 30.09.09, 10:01
          Może być ciąża biochemiczna
          Zarodek na chwilkę się zagnieździł, betahcg zaczęło się wydzielać (testy+).
          Jednak ciąża bardzo wcześnie "poszła" (inaczej tego ująć się nie da).
          Natomiast krwawienie, mogące świadczyć o spadku progesteronu, nie wróży dobrze.
    • kavainca Re: 3 testy + a lekarka mówi nie 30.09.09, 06:43
      nie na metody aby potwierdzić ciążę (a w zaszadzie test ciażowy)
      przed 7tc
      może lekarka doszła do wniosku, że dziewczyna poroniła wczesną
      ciażę. Proponuję za parę dni powtóryć betę z krwi (moj ginekolog
      twierdzi, że sikańce są niewiarygodne) i sprawdzić, czy przyrost
      jest odpowiedni do poencjalnego wieku ciąży. Jeśli tak to iść do
      innego lekarza, który w 7tc powinien widzieć na usg bijace serduszko.
      • kotkowa Re: 3 testy + a lekarka mówi nie 30.09.09, 08:28
        3 testy nie moga sie mylic, podobnie jak beta hcg z krwi! Ten hormon
        wykrywany we krwi i w moczu jest wytwarzany tylko w ciazy i gdyby
        jej nie bylo, nic by nie wyszlo. Powtorz koniecznie bete z krwi -
        jesli przyrosla, to jestes w ciazy. Z krwawieniem poszlabym do
        innego lekarza, bo fakt, ze zdarza sie, ze ta pierwsza miesiaczka
        wystepuje, ale czasem bywa to grozne. Na usg moze jeszcze nie byc
        nic widac, mozesz tez zbadac poziom progesteronu - krwawienie moze
        sie brac stad, ze jest za niski i wtedy podaje sie Luteine lub
        Duphaston. Na pewno jestes w ciazy.. lub bylas we wczesnej ciazy,
        ktora poronilas, czego Ci nie zycze z calego serca. Potwierdzi to
        powtorny wynik bety (zrob 2x w odstepach 2 dni - przyrost powinien
        byc minimum 66% przy prawidlowej ciazy).
        • kavainca Re: 3 testy + a lekarka mówi nie 30.09.09, 09:17
          to niestety nie jest tak, że beta wykrywana jest tylko w ciaży!
          tak czy inaczej powtór betę z krwi aby sprawdzić przyrost!
          • zabcia35 Re: 3 testy + a lekarka mówi nie 30.09.09, 09:30
            Testy apteczne są po to by wywołac okres?
            Mozesz rozwinąć myśl, bo niewiem o czym rozmawiamy???????????
            Jaka wyszła Ci ta beta dokładnie ?
            Byłaś u lekarza czy u wróżki czarodziejki?
            Z fusów zobaczyła ze nie jesteś w ciąży chyba, bo na tym etapie
            ciąży lekarz moze ciążę stwierdzić z fusów w kawie.
            Załamałaś mnie Dziewczyno
            • elkunia Re: 3 testy + a lekarka mówi nie 30.09.09, 09:51
              żabcia była u lekarza i tak jej lekarka powiedziała. ale ona w to nie wierzy
              idzie do lekarza po powtórnym badaniu bety.za 3 dni. więcbędzie wiedziała.
              powiem ci że byłam z nią u tej lekarki i ona zdrowo popieprzona jest mnie np.
              zgoniła bo zapytałam o wkładki tz. te krążki antykoncepcyjne. tylko że ja sie
              usmiałam ale jak bym była w ciąży to nie wiem co bym zrobiła tu przecież nie
              chodzi już tylko o jej zdrowie ale i odziecka.
              beta wyszła 33.0
              i dwa testy apteczne 2 krechy.
              lekarka się zaśmiała w twarz i powiedziała że po co ona przyszła jak w ciąży nie
              jest nosz kur... jak by nie była lub coś sie nie działao to czemu testy wyszły??
              i powiedziała jej żeby przyszła jak będzie w prawdziwej ciąży a nie wymyślonej i
              że widzi że na siłe chce ktos miec dziecko.!!
              • elza10 Re: 3 testy + a lekarka mówi nie 30.09.09, 10:00
                Kiedy robiła testy apteczne, a po ilu dniach betę? Bo jesli najpierw
                apteczne, które ładnie wyszły, a po paru dniach betę i wynik bety
                był 33, a do tego dołączylo się reguloarne krwawienie, to niestety
                ciąża była, a beta we krwi jest pozostałościa. Beta na poziomie 33
                może być ok 10-11 dni po zaplodnieniu, czyli w ok 24-25dc przy
                cyklach 28 dniowych.
                • elkunia Re: 3 testy + a lekarka mówi nie 30.09.09, 10:20
                  test z czwartku ledwo widoczna ta druga kreska z piątku już lepiej była widoczna
                  wiec beta może być niższa z wyniku wychodzi 1.5.2 tyg.ale mi się wydaje że z
                  tydzień . koleżanka miała tak że podczas @ zrobiła test i wyszedł pozytywny
                  lekarka powiedziała że ciąża martwa a ona poleciał doinnego lekarza i jej syn
                  jest właśnie z tej niby martwej ciąży ma 13lat. jeszcze nic straconegosmile
              • elza10 Re: 3 testy + a lekarka mówi nie 30.09.09, 10:03
                Jest jeszcze ewentualnie szansa, że przesunęła jej się owulacja i to
                wyjaśniałoby taką niską betę. Ale krwawienie przy takiej niskiej
                becie dobrze nie wróży -czy jest silne, czy to tylko podplamianie?
                • elkunia Re: 3 testy + a lekarka mówi nie 30.09.09, 10:14
                  a więc testy robiła w czwartek i piątek następnie przed wczoraj bete.krwawienie
                  skąpe ale ona miesiaczki ma 3 dniowe więc są skąpe zawsze. miesiączka co 28 dni.
              • zabcia35 Re: 3 testy + a lekarka mówi nie 30.09.09, 15:08
                Toż mój gniew i ironia skierowana jest w sposób jaskrawy w stronę
                tej głupiej baby, która powinna zająć się sadzeniem cebuli w polu a
                nie położnictwem.
                Uciekajcie stamtąd czem prędzej.U szarej jest piękna ewidentna
                ciąża!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Z taką betą i
                potwierdzeniem z moczu nie ma wątpliwości
                A o co chodziło z tym wywołaniem okresu?
                • elkunia Re: 3 testy + a lekarka mówi nie 30.09.09, 15:21
                  że po tescie z apteki może jej zaproponować wywołanie okresu. nie wiem ale jak
                  dla mnie to to jest zero kompetencji lekarskiej bo na mój pusty leb ona ja
                  namawiała do tego żeby wzięła tabletkę wczesno poronną. a nie wiem czy nie
                  powinna wnieść skargi jak jej inny lekarz potwierdzi skargę do komisji lekarskiej
                  • zabcia35 Re: 3 testy + a lekarka mówi nie 30.09.09, 15:24
                    Ta osoba przejawia zachowania psychopatyczne.Ma ewidentnie jakiś
                    problem ze sobą.
                    Ona ma w ogóle jakieś stałe pacjentki?
                  • kotkowa Re: 3 testy + a lekarka mówi nie 30.09.09, 15:29
                    wg mnie nie ma watpliwosci, ze jest ciaza, jesli 3 testy pokazuja
                    kreski, a beta w labie wychodzi 33. Innym mozliwym przypadkiem, ze
                    jest beta wykrywana - jest zasniad groniasty lub powiklania po nim -
                    szczegolnego typu nowotwor! Nic innego bety w organizmie nie
                    wytwarza. Musi byc ciaza, albo musiala byc ciaza. Kolejna beta
                    potwierdzi, czy jest przyrost, czy spadek. Jak spadek, to ciaza
                    bardzo wczesnie obumarla. Lekarka moze nie widziec tak wczesnej
                    ciazy, bo nie wychodzi ona w badaniu ogolnym, a na usg tez moze
                    jeszcze nie byc nic widac. Ale normalny lekarz, jak mu sie mowi, ze
                    3 testy pozytywne, a na dodatek pozytywna beta z krwi, to oczywiscie
                    uznaje, ze to jest ciaza! Moj na tym etapie zapisal mi juz luteine,
                    chociaz tez byla to dopiero ciaza biochemiczna, czyli nie
                    potwierdzalna w badaniu lekarskim.
                    • zabcia35 Re: 3 testy + a lekarka mówi nie 30.09.09, 15:35
                      oczywiście tak powinna zrobić jak radzi kotkowa, po prostu sprawdzić
                      przyrost bety.
                      To ze jest niska nic nie znaczy, bo wartość bezwględna nie ma żadnej
                      wartosci diagnostycznej.Chodzi o przyrost.Jutro moze wynosić już
                      ładnie ponad 200mlU/ml
                      • Gość: szara33 Re: 3 testy + a lekarka mówi nie IP: 195.136.118.* 30.09.09, 17:00
                        Dzuękuję Dziewczyny za opinie. Jutro idę jeszcze raz powtórzyć BETE
                        i w piątek odbiore wynik i juz sie umówiłam z innym gine... na
                        wizyte. Trzymajcie kciuki. Jeszcze raz dziekuje kiss
                        • elkunia Re: 3 testy + a lekarka mówi nie 04.10.09, 16:14
                          niestety beta spadła 1.1 .. szara była u lekarza ciąza była 100% i gdyby
                          lekarka zareagowała dzidziuś by się rozwjał... przykro i smutnosad
                          • elkunia Re: 3 testy + a lekarka mówi nie 04.10.09, 16:16
                            dostała luteine od tej nowej lekarki i ma się starać jak tylko krwawić
                            przestanie.. oby się udało jestem dobrych myślismilesmilesmile .. mam pytanie ile
                            kosztuje luteina ta pod jezyk?????
                          • elza10 Re: 3 testy + a lekarka mówi nie 04.10.09, 18:55
                            Dużo ciąż ulega samoistnemu poronieniu tak wcześnie. Jeśli wyszły
                            dwa testy, a po paru dniach beta była 33, tzn, ze juz wtedy spadała -
                            ciąża była od poczatku nieprawidłowa. I nie ma takich leków, które
                            mogłaby dostać, które by ja uratowały na takim etapie. Chocby
                            lekarka była jak najmilsza i naładowala ją lekami, efekt był taki
                            sam. A kiedy Twoja koleżanka ma brać tę luteinę? Rozumiem, że
                            dopiero od kolejnego cyklu po owulacji? Bo jeśli będzie ją brała
                            przed owulacją, to owulacji w ogole nie będzie.
                            • kotkowa Re: 3 testy + a lekarka mówi nie 05.10.09, 08:30
                              Luteina podjezykowa jest tania, chyba kilka zl kosztuje. Co do tego
                              mikroporonienia - nie mozna nic przesadzac, wszystko zalezy jaki byl
                              jego powod, a na tym etapie raczej to pytanie pozostanie bez
                              odpowiedzi. Moglo byc tak, ze zarodek sam z siebie obumarl, bo byl
                              wadliwy i tak sie dzieje bardzo czesto, trzeba sie z tym jakos
                              pogodzic. Jednak jest mozliwosc, ze powodem byl niedobor
                              progesteronu i wtedy faktycznie lekarka mogla pomoc zapisujac
                              luteine od samego poczatku. Tak naprawde luteine powinno sie brac
                              juz po owulacji - wtedy ma szanse pomoc w utrzymaniu ciazy. Ja sama
                              jestem tego przykladem - mialam juz przed ciaza stwierdzona
                              niedomoge lutealna i bralam luteine po owulacji przez 10 dni, potem
                              test ciazowy, ktory juz za pierwszym razem wyszedl pozytywny. Mimo
                              luteiny pojawilo sie plamienie i bole brzucha, wiec lekarz zwiekszyl
                              mi dawke, wiedzac juz, ze jestem w bardzo wczesnej ciazy. I jestem
                              pewna, ze ciaza sie utrzymala dzieki luteinie, do tej pory
                              kontroluje progesteron.
                          • elkunia Re: 3 testy + a lekarka mówi nie 05.10.09, 15:45
                            chodzi o to że ona była we wczesnej ciąży. to nie był 4 -5 tydzień tylko 10
                            dni... wiem że często dochodzi do mikroporonień. ale przykro jest. ja też nie
                            wiem ile ja ciąż poroniłam starałam się o dziecko 4,5 roku do tego czasu ze 100
                            razy spózniał mi się @.. ale co innego jak ktoś jest świadomy że jest ciąża a
                            potem dowiaduje się że jej nie ma... szczerze współczuję takim osobom.
                            • kavainca Re: 3 testy + a lekarka mówi nie 05.10.09, 19:51
                              elkunia
                              ciażę liczy się od daty ostatniej miesiączki, więc to był 4-5tydzień
    • agnieszka.lojek Re: 3 testy + a lekarka mówi nie 05.10.09, 12:20
      Testy ciążowe strumieniowe z apteki wykrywają hoirmon. Aby
      potwierdzić ciążę należy wykonac test z krwi i USG jeśli są
      wątpliwości. Jeśli w trakcie badania nie stwierdza się cech ciąży to
      należy poszukiwać przyczyn podwyższonych wartości hormonu. Należy
      wykluczyć ciążę pozamaciczną. Może zaistnieć sytuacja że ciąża
      wcześnie została poroniona co objawia się krwawieniem i brakiem
      innych cech ciąży.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka