Dodaj do ulubionych

Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:((

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:10
Witam, prosze o poradę...O tym że jestem w ciąży dowiedziałam się w
przeddzień spodziewanej miesiączki i zaraz poszłam do gin. Pani
doktor stwierdziła że to 5tydz, macica w porządku, objawy są ale na
us powiedziała że widać na razie tylko miejsce w którym powstanie
pęcherzyk. Tydzień póżniej poszłam na kolejne usg(wczoraj) ale do
innego lekarza bo moja p. doktor jest chora. Stwierzdił że objawy są
ale to powinien być 6 tydz i spodziewał się zarodka ok 3mm a tu jest
4mm pusty pęcherzyk. Tak mnie zdenerwował- oczywiście powiedział że
może być tak że będzie z tego ciąża ale kazał przyjść na usg za 3
tyg- w żyiu tyle nie wytrzymam- bo oszaleje przez ten czas. Dodam że
w tym cyklu brałam antybiotyk i czy możliwe aby ciąża była młodsza
(może owulacja i zapłodnienie było później...)W piątek 2.10 robiłam
betę i wynosiła 787,81 a beta ze środy 7.10 3718,23 co wskazywałoby
na 4-5 tydzień ciąży. Czy to możliwe że ciążą jest młodsza i jeszcze
wszystko będzie dobrze? Proszę o odp. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: monia Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:26
      Dodam tylko9 że ostatni okres zaczął mi się 30.08.2009
    • maagdaamm Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( 09.10.09, 10:21
      Mialam podobna sytuacje. U mnie pusty pecherzyk zatrzymal sie na 5 tygodniu
      ciazy. W 8 tygodniu mialam lyzeczkowanie.
      Wiecej o tej historii przeczytasz tu:
      forum.gazeta.pl/forum/w,585,100947547,100947547,Pusty_pecherzyk_skomplikowana_historia.html
      Oczywiscie nie oznacza to, ze u Ciebie bedzie tak samo. Ciaza teoretycznie moze
      byc mlodsza. Mogla wystapic pozniej owulacja, plemniki tez mogly sobie troche
      pozyc w Twoim ciele. U mnie taka opcja raczej nie wchodzila w gre, bo dokladnie
      pamietalam date ostatniego stosunku i wiem, kiedy test ciazowy dal pozytywny
      wynik, co wykluczalo mlodsza ciaze.
      Historii z pustym pecherzykiem sa tysiace chyba. Na Twoim miejscu wstrzymalabym
      sie jeszcze z USG i poczekala. Ja latalam jak szalona po lekarzach, bo mialam
      dodatkowo krwawienia i plamienia. Gdybym ich nie miala, to tak jak mi zalecono
      po pierwszym USG czekalabym spokojnie 2-3 tygodnie do nastepnego.
      Co do bety, to tez nie ma za bardzo sesnu jej sprawdzac moim zdaniem. Normy sa
      bardzo "szerokie", moj wynik bety mogl wskazywac na 5 lub 6 lub 7 tydzien ciazy,
      wiec zadna to wartosciowa informacja. Inna sprawa, ze beta bedzie rosla nawet
      przy pustym pecherzyku, u mnie tak bylo, choc przyrost byl mniejszy niz powinien
      byc w normalnej zdrowej ciazy.
      Daj znac, trzymam kciuki, zeby wszystko potoczylo sie po Twojej mysli!
      • Gość: monia Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 11:02
        Magdo dziękuję za odpowiedź. Ja liczę na to że wszystko będzie
        wsporządku ponieważ przy pierwszej ciąży miałam usg w 7 tyg i był
        pęcherzyk, zareodek ale nie było słychać serduszka. Też przez 10 dni
        żyliśmy w niepewności a po tym czasie usłyszeliśmy pięknie bijące
        serce. Tak więc czekam i zobacze. Miałam nadzieję że może jakiś gin
        się wypowie... Ale spostrzeżenia dziewczyn z podobnym problemem są
        dla mnie bardzo cenne. Pozdrawiam
        • Gość: Lola Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( IP: *.master.pl 09.10.09, 14:28
          U mnie też tak było. Na pierwszym usg tylko pęcherzyk 7mm a po
          miesiącu (strasznie długo trwało to oczekiwanie) była już 3 cm
          dzidzia z bijącym serduszkiem smile Spokojnie, jestem pewna że wszystko
          będzie ok. Porostu do zapłodnienia mogło dojść trochę później.
          Trzymam kciukismile
          • kasiu.l.inka Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( 09.10.09, 18:15
            Kolezanka miala podobnie-podejrzenie pustego pecherzyka a lekarz kazaj jej
            przyjsc na nastepny tydzien a nie m-c czekac, na to usg poszla jeszcze w tym
            samym tyg i wiesz co????? Zobaczyla serduszko!!!!!!!!!!!!
            Moze zglos sie do innego lekarza, bo przez miesiac to sie wykonczysz nerwowo sad

Aniu bardzo sie ciesze!!!!!!!!! big_grinbig_grinbig_grin
            • Gość: monia Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( IP: *.chello.pl 09.10.09, 18:52
              dziekuje bardzo dziewczyny za odpowiedzi. To dla mnie bardzo ważne a
              wasze slowa daja mi wiarę że będzie dobrze- dlatego w przyszly
              czwartek umówiłam sie na usg i naprawde jestem dobrej mysli
              szczególnie że nie mam zadnych plamienień itdsmile)))
    • e-madziorka Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( 09.10.09, 20:44
      Witaj Monia!Jestem pewna że wszystko będzie jak należy,ale powiem że
      w zeszłym roku tez miałam pusty pęcherzyk i to 17mm. w 9 tyg.Lekarz
      nie dawał nadzieii ale pozwolił poczekać i niestety ale po tygodniu
      zaczęłam krwawic pojechałam do szpitala na łyżeczkowanie.Razem 4
      tyg.niepewności.Na koniec pani doktor powiedziała że nie spotkała
      sie z przypadkiem aby dwa razy sie to kobiecie zdarzyło.Jestem pewna
      że wszystko będzie tak jak trzeba.Trzymam kciuki!!!!!!!

Także za siebie jestem w 5 tyg.ciązy!
      • zabcia35 Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( 10.10.09, 15:51
        Zarodek powinien być widoczny w pęcherzyku >25mm.Twoja ciąża po
        prostu jest młodsza.Dopiero przy takim pecherzyku brak zarodka
        przemawia za patologią.
        Głowa do góry !
        • Gość: monia Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( IP: *.chello.pl 10.10.09, 17:04
          żabciu dziekuje.ćaly czas czytam w necie info na temat pustych
          pecherzyków...Mój gin stwierdzil jeszcze że mój pęcherzyk jest lekko
          wrzecionowaty (wydłuzony z jednej strony) i pewnie też dlatego mówił
          że pewnie z ttej ciąży nic nie będzie, chociaz dziewczyny piszą że
          zdarzało sie że mialy wydłużone pęcherzyki a ciąża rozwinęła się
          prawidłowo...
          • zabcia35 Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( 10.10.09, 17:17
            Moniu kochana, nawet nie masz pojecia jak bardzo z całego serca Ci
            zyczę, aby wszystko było dobrze mimo złych prognoz.
            Ja stałam się realistką po moich doświadczeniach ( straciłam 5 ciąż).
            Pamietam jak w sytuacji niepewnej gdy wszystko wskazywało na to, ze
            nie jest dobrze, szukałam brzytwy by móc się jej chwycić,pamietam
            jak pisałam posty i szukałam pocieszenia na forum, a potem ksiązkowe
            fakty okazywały sie bezlitosne.
            Wiem jak bardzo chce sie usłyszeć ze komuś zdarzył sie cud, gdy
            oczekiwanie na upragnioną ciążę wydłuża sie w nieskonczoność.
            Jestem z Tobą całym sercem i mocno trzymam kciuki za bład
            laboratoryjny w wyniku hcg, za pomyłke w usg, za to czego oczekujesz.
            Pamietaj jednak, ze jesli nawet los tym razem nie bedzie łaskawy,
            historia ma małe szanse sie powtórzyć.
            Jestem tego przykładem.
            Serdecznie Cie ściskam!
            • zabcia35 monia!!!!!! 10.10.09, 17:22
              Monia przepraszam Cie strasznie, pomyliłam wątki.Myślałam ze pisze
              do dziewczyny, której nie widać pęcherzyka przy wysokim hcg, bo
              przed chwilą odpisywałam na ten post.
              U Ciebie jest sytuacja zupełnie ,zupełnie .zupełnie inna.
              U Ciebie wszsytko wskazuje na ciążę młodszą jak wcześniej pisałam
              Koniecznie odezwij się jak powtórzysz badanie.I jeszcze raz wybacz
              tą fatalna pomyłkę !
              Chyba musze uciąc drzemkę, bo morzy mnie sen i robię się chaotyczna
              Pozdrawiam
              • Gość: monia Re: monia!!!!!! IP: *.chello.pl 10.10.09, 21:37
                Żabciu spokojnie zorientowałam sie że coś nie tak z tym postem. A
                pozatym doszlam do wniosku że nie ma co sie stresować przynajmniej
                póki nie odbiorę piątkowej bety w poniedziałek. Czuje sie ogólnie
                okropnie bo jestem przeziębiona a w tym stanie nie ma się czym nawet
                podleczyć ale mam ogromna nadzieje i nią żyję. Co prawda słyszałam
                że przy pustym pęcherzyku również beta wzrasta ale pozostaje mieć ta
                nadzieję...A własnie czy znasz sie na tym bo ja nie wiem czy te
                poprzednie bety rosły dobrze (pisałam jakie były wartości)- w
                odstępie 4 dni, możesz podpowiedzieć? Pozdr.
                • Gość: monia Re: monia!!!!!! IP: *.chello.pl 12.10.09, 13:03
                  niestety...beta w ciągu dwóch dni wzrosla niewiele (chyba) do
                  5222,23...dzis rano zaczęly mi po oddaniu moczy lecieć takie
                  delikatne skrzepki krwi- na 16 idę do lekarza i nie mogę sobie
                  wyobrazić co poczuję jak usłyszę że stracilam ta ciążę....płakać mi
                  się chce- lekarz coś mówiła że to nie musi byc poroninie , czasem
                  tak jest jak zarodek sie pojawia czy coś ale ta beta tez jest za
                  niska...
    • Gość: gosiablada Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( IP: 80.240.190.* 12.10.09, 13:57
      Spokojnie Monia, moja beta przez 48 h tez nie urosła o 66% tylko jakieś 25-30 i
      jest ok, serduszko bije i dzidzia ma ponad 2 cm. Tez wg OM ciąża powinna byc
      starsza bo regularne cykle a jednak tym razem było inaczej więc i TY sie nie
      denerwuj. Teraz męczą mnie mdlości, wymioty mega więc niedługo i TY będziesz to
      przezywałasmile
      • zabcia35 Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( 12.10.09, 15:00
        moniu,Zmartwiłaś mnie sad
        Jestem z Tobą !!!!!!!
        sad
        • Gość: monia Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( IP: *.chello.pl 12.10.09, 18:36
          Dziewczyny dziekuję za wsparcie. Idąc do lekarza bałam się że juz po
          wszystkim...chociaż tlila się nadzieja...
          Lekarz stwierdziła po usg że pęcherzyk ma 9,2 mm więc urósl i mimo
          że zarodka nie ma to widać miejsce w którym sie może utworzyć. Jutro
          ide po południiu do szpitala na parę dni na podtrzymanie- oczywiście
          krwawienie jest bardzo niepokojące ale ginekolog powiedziała że nie
          przekreśla ciąży bo beta i pecherzyk jednak rosną...Myślicie że jest
          nadzieja?
          • zabcia35 Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( 12.10.09, 19:22
            Monia, nadzieja??? Toz kamień spadł mi z serca smile Skoro beta rosnie
            i pęcherzyk rosnie to oznacza ze ciąza sie rozwija!!!!!!
            Musi być dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Moniu napisz mi czy wg Twoich obliczen pecherzyk rosnie 0,6-1
            mm/dobe? Jaki miałaś procentowy przyrost bety?
            • Gość: monia Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( IP: *.chello.pl 12.10.09, 19:37
              Żabciu jeśli chodzi o betę to w ciągu dwóch dni urosła ok 2000(
              robiłam w środę zeszła i było ok3700 a w piątek 5300 więc lekarz
              powiedzia że dobrze ale ja tu czytam o takich wysokich wskaźnikach
              że te moje 5000marne... Pozatym lekarz powiedziała że te moje
              plamienia to nie tyle krwawienie a to że w środku jedt macica w
              takich czekoladowych uplawach. jesli chodzi o pęcherzyk to urósł od
              czwartku z 4mm do 9,2mm więc średnio 1mm na dobę.
              • zabcia35 Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( 12.10.09, 19:42
                big_grin Wiesz, ze to bardzo dobrze rokuje ?
                Monia, ja czuje i wierze, ze wszystko bedzie dobrzesmile
                A plamienia ja też miałam z powodu krwiaka i to do 16 tygodnia.
                Póki są brunatne a nie zywoczerwone zwykle nie oznaczają nic złego,
                szczególnie na tak wczesnym etapie ciązy.
                Prosze Cie teraz sie wyluzuj, odprez i myśl tylko pozytywnie smilesmilesmile
                • Gość: monia Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( IP: *.chello.pl 12.10.09, 20:06
                  Żabciu twoje posty dają mi tyle nadzieji...Dziękuję i wierze że
                  bedzie dobrzesmile
            • Gość: mmaagdaamm Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( IP: *.stk.vectranet.pl 12.10.09, 20:11
              U mnie rosla i beta i pecherzyk. Beta rosnie i przy pustym pecherzyku. Niestety.
              Ja nie chce straszyc, ale tez nie nastawialabym sie na 100% na happy end.
              • Gość: monia Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( IP: *.chello.pl 12.10.09, 22:30
                mmmagdammm ja myslę że pozytywne myslenie to polowa sukcesu, a
                pozatym jakieś sanse przecież są a każdy przypadek jeste inny. Skoro
                lekarz dał nadzieje to wierze.
                • Gość: gosiablada Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( IP: 80.240.190.* 12.10.09, 22:45
                  ZABCIA zawsze pocieszy i coś w tym jest bo mi napisała, że wszystko będzie ok i
                  jestsmile dziękuję zabciukiss a Tobie też się uda!!!! wierzę w tosmile
                  • kotkowa Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( 13.10.09, 09:10
                    Dołączę do grona, bo u mnie nie było zarodka w 6 tc, w 7 tc nie byli
                    pewni, a nawet jeśli był, to wg lekarza za mały. Miałam plamienia
                    nie tylko brązowe, ale i żywoczerwone i dlatego właśnie jeździłam na
                    Izbę Przyjęć (mój gin był na urlopie). Brałam Luteinę na
                    podtrzymanie, bo pęcherzyk rósł i beta też przyrastała i wcale nie
                    66% co 2 dni, bo od 6 tc beta zwalnia i przyrasta wolniej... po
                    osiągnięciu 6000 zwalnia nawet tak, że przyrasta wolniej, niż 66% co
                    4 dni! Grunt to, że przyrasta i że rośnie pęcherzyk. Nie muszę chyba
                    mówić co przeżywałam przez kolejne 2 tyg. niewiedzy. W 8/9 tc
                    poszłam na USG do mojego gina i był już piękny dzidziuś 17mm, biło
                    serce, mocno i prawidłowo i wszystko jest w jak najlepszym porządku.
                    Wiem, że pęcherzyk musi być widać przy becie pomiędzy 1000 a 2000,
                    natomiast zarodek przy pęcherzyku o wielkości 2,5 cm! Także u Ciebie
                    ma prawo nie być widać. Czekaj cierpliwie, ja już teraz wiem, że
                    gdyby nie te plamienia, to na pewno odpuściłabym sobie USG przed 8
                    tyg., bo to jeden wielki stres. A lekarze zamiast mówić, że jest za
                    wcześnie, bardzo często niepotrzebnie straszą.
                    • zabcia35 Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( 13.10.09, 10:06
                      CUD JEST NAJUKOCHAŃSZYM DZIECKIEM WIARY! wink
                      Pamietajcie o tym kochane Kobitki!Wiem to z doświadczenia smile
                      Gosiablada strasznie sie ciesze razem z Tobą smilesmile
                      Moniu, teraz kolej na Twoje dobre wieści !
                      kiss
                      • Gość: monia Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.10.09, 12:55
                        witajcie, leże w szpitlu i nie mam dostępu do neta chyba że koleżanka użyczysmile niestety plamię ale beta z przedwczoraj 10224,23 więc rośnie a pęcherzyk miał 10mm. Na plamienie nic nie poradze ale nic nie jest przesądzone- wiezę cały czas żę to dzieciątko bedę miałasmile Pozdrawiam!
    • joan_majowa Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( 17.10.09, 23:07
      Monia, mam nadz., że u Ciebie wszystko będzie ok... trzymam kciuki wink

u mnie w środę stwierdzono pusty pęcherzyk - 17mm (z poprz. usg wiem, że rośnie
      ok.1mm/dobę)- książkowo podobno powinno być już coś widać. Wg OM to ukończony 7t
      ciąży, ale liczę że mogło być małe obsunięcie i dzidzia jest młodsza. Lekarka
      powiedziała, że "ona sugeruje od razu iść do szpitala na łyżeczkowanie, bo
      dziecka z tego nie będzie". Ponadto kazała odstawić duphaston, który brałam,
      gdyż od początku plamiłam.
      Skonsultowałam to jeszcze z innym lekarzem - i dał malutką iskierkę nadziei.
      Postanowiłam poczekać... duphaston biorę nadal... bhcg rośnie... chcę dać
      bejbisiowi szansę... mam ogromną nadz., że serduszko zabije i zobaczę je za parę
      dni.
      Życzę Ci jak najwięcej wiary i by wszystko było dobrze.
      Pozdrawiam.
      • Gość: monia Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.10.09, 09:48
        Joan nie wiem co ci napsać ale na peno są szanse że usłyszysz bijące serduszko, trzeba wierzyć. Ja miałam bete w środę i wynosiła ok 10000 a w piątek ok 12500 z tego co wyczytałam w necie to bardzo małe watośći...chociąz moi lekarze mówią że to prawidłowe wartości bo beta rośnie....Jutro bede miała usg i bardzo sie boje....
        • joan_majowa Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( 18.10.09, 13:06
          Monia stwierdzam, że gdybyśmy żyły w słodkiej niewiedzy, nie byłoby badań krwi,
          usg i innych wynalazków, to na pewno miałybyśmy więcej spokoju - a to bejbisiom
          chyba najbardziej służy.
          A tak - od samego początku stres - najpierw przy teście, potem przy bhcg i
          każdym usg...
          Jeśli chodzi o wyniki bety, to muszę przyznać, że Twoje są b.wysokie... i do
          tego rosną - a to zdecydowanie dobry znak wink

Wiem, że ciężko, ale jakoś trzeba się trzymać... i być dobrej myśli i wiary.
          3mam za Was kciuki.
          Pozdrawiam.
          • olenka1211 Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( 19.10.09, 00:21
            Joan, ja żyję w niewiedzy i wcale mi to nie pomaga. W Australii ciąży, nie prowadzi ginekolog więc nie ma żadnych badań ginekologicznych. Jestem w 8 tygodniu i dopiero robili mi morefologie. Pierwsze USG w 12 tygodniu bo wcześniej i tak można poronić. Czuję się źle (słabo sypiam, jestem słaba jak kot) i nic nie wiem o swoim dziecku.
            Nie mogę się doczekać tego USG.
            Pozdrawiam cieplutko,
            Ola
          • kotkowa Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( 19.10.09, 13:00
            Joan, ty poczekaj spokojnie, bo zarodek musi byc widac dopiero przy
            pecherzyku 2,5 cm! u mnie na poczatku 7 tc nie bylo widac zarodka
            ani tym bardziej serca. Zobaczylam to wszystko dopiero na przelomie
            8/9 tc! I moj gin nie zaleca wczesniej usg, bo sa takie nerwy. Ja
            polecialam sama na IP, bo mialam plamienie i strasznie sie pozniej
            stresowalam, bo tez sugerowali, ze puste jajo i nic z tej ciazy nie
            bedzie. A jest piekny dzidzius, wszystko prawidlowo sie rozwija. Nie
            rozumiem dlaczego lekarze tak sie spiesza z tym lyzeczkowaniem. Na
            tym etapie zarodek jest tak maly, ze to moze byc kwestia sprzetu
            albo niewprawnego oka. Nie rob zabiegu na pewno przed 8/9 tc.
            Trzymam kciuki!
            • Gość: monia Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( IP: *.chello.pl 20.10.09, 16:09
              Dziewczyny!!! Jestem już w domku, wczorajsze usg pokazało 15mm
              pecherzyk w którym zarodek mający 5 mm miał piękne echo!!!! Ciąża
              żywa, jestem bardzo szcześliwa. Pozdrawiam !!!
              • zabcia35 Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( 20.10.09, 16:14
                Hura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                Nareszcie smile
                Serdecznie Cie ściskam kiss
              • elza10 Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( 20.10.09, 17:07
                A nie mówiłam smile
              • lianis Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( 20.10.09, 17:09
                cudowna wiadomosc, takie historie daja ogromna nadzieje smile
                • agar2208 Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( 21.10.09, 00:46
                  Mi pozytywny test wyszedł 5 dni przed spodziewaną @. # dni przed @ poszłam do
                  lekarza, aby potwierdzic ciążę. lekarka powiedziała, ze jest pecherzyk ale nic w
                  srodku jeszcze nie widać , bo jest za wcześnie. Powiedziała, ze chyba jest to
                  około 5 tyg.
                  Poczekałam 2 tyg. i poszłam do mojego lekarza. Ten zrobił USG i nadal nic nie
                  było widać. On tez stwierdził, że jest to prawdo podobnie 5 tydz.
                  Była załamana ( nic mu nie mówiłam, ze byłam wczesniej u innego lekarza).
                  Pomyslałam, ze zarodek sie nie rozwija, bo powinien juz być 7 tydz a tu nic.
                  Następna wizyte miałam za kolejne 2 tyg. Szłam przerażona. A tu ku mojemu
                  zdziwieniu była już widoczna dzidzia ( taki mały "ptaszek).
                  Tak wiec z tymi poczatkami róznie bywa. Na poczatku jest cieżko dokładnie
                  okreslić, który to tydz. Lekarze liczą od ostatniej miesiaczki. Później, jak juz
                  można zmierzyc dokładnie, to tak naprawde wychodzi, który to tydzień.
                  • kotkowa Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( 21.10.09, 09:01
                    Strasznie sie ciesze!!! Super! Jak widac, nie ma sie co spieszyc z
                    takimi wyrokami! Zawsze warto poczekac, bo takich przypadkow sa
                    tysiace. Ja tylko wciaz mam zal do lekarzy, ze strasza na wyrost i
                    za wczesnie wysylaja na lyzeczkowanie.
                    • Gość: natchniuza Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( IP: *.stk.vectranet.pl 21.10.09, 13:36
                      Straszyc nie powinni, ale na zabiegi wysylaja przeciez dla dobra pacjentki.
                      Konsekwencje bezsensownego zwlekania moga byc bardzo grozne.
              • joan_majowa Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( 21.10.09, 18:53
                Monia!!! gratulacje!!! niech maleństwo zdrowo rośnie!

Pozdrawiam serdecznie.
          • Gość: monia Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( IP: *.chello.pl 02.11.09, 20:02
            niestety...2 godz temu miałam usg...brak echasad Pani doktor wcale nie chciała
            robić usg bo stwierdziła że książkowe objawy i wogóle wszystko w porządku, ale
            ja chcialam...jutro idę na badanie na lepszym sprzęcie ale nadzieja żadna...tak
            mi jest przykro
            • Gość: monia Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( IP: *.chello.pl 03.11.09, 17:12
              no i przykry koniec...dzis potwierdził lekarz brak bicia serduszka. W przyszlym
              tyg ide do szpitala na wywołanie poronienia. to strasznie bolesne przeżycie...
              • agnieszka_z-d Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( 03.11.09, 18:18
                Przykro misad
                Współczuję Ci bardzo.
                Zapraszam na forum poronienie. Jest tam nas więcej.
              • gabriela_n23 Re: Bardzo proszę o poradę- pusty pęcherzyk:(( 03.11.09, 18:23
                witaj wiem co w tej chwili przeżywasz, gdyż ja trzy lata temu byłam w podobnej sytuacji, jednak jedno ci powiem "że nawet po największej burzy przychodzi słońce" teraz moje słońce ma już dwa lata, więc głowa do góry (chociaż to trudne) i niedługo ty również będziesz szczęśliwa ps.mi pani doktor powiedziała, że i tak nie było planowane więc żadnej straty nie ma jednak jest i nadal ta sytuacja zostaje w mojej pamieci pozdrowienia, trzymaj się ciepło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka