setorika 23.01.04, 15:01 Czy można robic takie zabiegi? Fryzjerka namawia mnie na zabieg prostowania włosów z uzyciem płynu do trwałej i trochę mam obawy... W poprzedniej ciąży w 5. miesiacu farbowałam włosy, ale później to już sie bałam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martaurb Re: Ciąża a trwała 23.01.04, 16:11 Ja wlasnie tydzien temu odbylam dluga rozmowe z moja fryzjerka i ona odradzila mi trwala i jakiekolwiek chemiczne farbowanie (jestem w 32 tyg). Skonczylo sie na obcieciu wlosow i juz , mimo ze bardzo chcialam "cos wiecej" z nimi zrobic (i w sumie to ona dzialala na swoja niekorzysc - robiac trwala i sciecie zarobilaby duzo wiecej niz tylko scinajac, wiec to dodatkowy argument) Opinie sa podzielone, w prasie czy ksiazkach (z racji miejsca zamieszkania czytam niemieckie lub francuskie) pisza zeby nie robic, ale chyba kazdy musi sam zdecydowac jak wiele warta i istotna jest dla niego nowa fryzura (bo ze poprawi nastroj to nie ulega watpliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Ciąża a trwała 23.01.04, 16:26 Po porodzie naturalna koleja rzeczy jest wypadnai włosów, więc ja bym nic z nimi nie robiła, nie obciążała ich dodatkowo. Odpowiedz Link Zgłoś