Dodaj do ulubionych

odklejenie się łożyska- czy to możliwe

IP: *.147.213.70.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.01.10, 19:30
Witam,
czy podczas zjeżdżania z dzieckiem na sankach mogło dojść do odklejenia się łożyska? Jestem w 26 tygodniu ciąży i uważam że nic mi się nie stało, tym bardziej, że górka miała może 3-5metrów wysokości. Nie mam żadnych objawów, nic mnie nie boli i brzuch nie jest napięty. Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: odklejenie się łożyska- czy to możliwe 31.01.10, 20:42
      Ło matko........
      A skąd Ci to przyszło do głowy?
      Jesli nie upadłaś to bez przesady.
      Zjeżdżanie na sankach to nie zbrodnia i do niczego patologicznego
      nie prowadzi,a już na pewno do wyimaginowanego odklejenia łożyska.
      Weź wyluzuj kobietosmile
    • a_lex Re: odklejenie się łożyska- czy to możliwe 31.01.10, 23:25
      skoro uważasz, że nic ci się nie stało, to skąd ten pomysł?
    • Gość: boo-boo Re: odklejenie się łożyska- czy to możliwe IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 31.01.10, 23:48
      Czy zjeżdżałaś w kasku na głowie?
      • angela10086 Re: odklejenie się łożyska- czy to możliwe 01.02.10, 07:02
        idz do innego lekarza, ja 10 tygodni przelezalam plackiem bo mi konowaly mowili
        ze lozysko sie odkleja, caly czas plamiłam od 12 tyg ciazy i nikt tego nie
        przyjmował do wiadomosci. zastanowilo mnie ze zawsze plamilam po badaniu gin
        bardzo, a tak to tylko mialam 2 razy w tyg brudzenia minimalne. Poszlam do
        lekarz z bardzo dobrym sprzetem i sie okazalo ze łozysko mam wspaniale, a ledci
        z nadzerki lub z rozwarcia wewentrznego( ktore zlekcewazyli mimo ze mowilam ze
        dziecko mi napiera na szyjke) banda normalnie! w tym tyg ide do swojego lekarza
        z tym rozwarciem i sie dowiem co mi sfotografowal lekarz na 5,9 cm, co inny
        wprost wysmial... padaka normalnie
        • Gość: niepewna Re: odklejenie się łożyska- czy to możliwe IP: *.147.170.227.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.02.10, 10:53
          Pytam bo dowiedziałam się od mamy i ciotek,że popełniłam straszny błąd i jaka to ja niedobra jestem i zła. Wg mnie nic się nie stało,ale wolałam jeszcze kogoś o to zapytać.
          A pytanie o kask jest co najmniej nie na miejscu.
        • a_lex Re: angela10086 01.02.10, 12:08
          przeczytałaś w ogóle pytanie autorki? nie ma w nim słowa o opinii lekarskiej smile
          nie ma więc powodu do zmiany...
          takie gadanie kojarzy mi się z naprawą komputera - cokolwiek by się nie działo -
          sformatuj dysk! big_grin
          • ewio Re: angela10086 01.02.10, 14:34
            Mnie też zdarzyło się zjechać kilka razy na sankach z córką, zdarzyło mi się przy tym wywinąć niegroźnego orła na śniegu, zjechałam też na zjeżdżalni w takim klubiku dla dzieci smile
            Nie przejmuj się opiniami typu, że nie używasz mózgu... na tym forum to normalne.
            Myślę, że nie masz się co martwić jeśli nie ma żadnych niepokojących dolegliwości. Dziecko jest "amortyzowane" na wypadek ewentualnych urazów. Pozdrawiam serdeczniewink
            • Gość: niepewna dziękuję IP: *.147.136.186.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.02.10, 16:52
              za wszystkie wypowiedzi, zwłaszcza za te na temat smile
              Pozdrawiam
          • angela10086 Re: angela10086 01.02.10, 14:44
            chyba nie wiesz o czym mowisz.
            • malgosiek2 Re: angela10086 01.02.10, 15:51
              angela10086 napisała:

> chyba nie wiesz o czym mowisz.

To przeczytaj dokładnie pytanie autorki wątku.
              Ona NIE ma zdiagnozowanego odklejającego sie łożyska,ani NIE ma
              ł.przodującego,NIE ma plamień.
              Pytała się czy zjechanie na sankach spowodowało odklejenie się
              łożyska.

A to dwie różne sprawy.
              • angela10086 Re: angela10086 01.02.10, 17:26
                e tam nie macie problemow dziewczyny, jak ktos pisze o odklejonym lozysku to
                smiem przypuszczac ze to potwierdzone przez ginekologa.
                • a_lex Re: angela10086 01.02.10, 17:42
                  no widzisz, czasem wpadają nam ciężarnym do głów takie niedorzeczne pomysły wink
                  dlatego warto przeczytać wątek... zwykle okazuje się, że to nic groźnego smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka