Dodaj do ulubionych

angina ropna

01.02.10, 12:41
WITAM, jestem w 7 tyg. ciaży i dopadła mnie angina ropna, lekarz koniecznie
doradził mi antybiotyk czy Amotaks jest bezpieczny dla mojego dzidziusia? W
wielu wypowiedziach nie spotkałam się z takim antybiotykiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Łucja Re: angina ropna IP: *.tvkdiana.pl 01.02.10, 14:19
      Hej,
      jestem w 8-mym tygodniu, właśnie skonczyła mi się angina ropna. Bardzo szybko zwalczył ją bioparox, poleciła go moja ginekolog jako pewny-bezpieczny, szczegolnie że działa miejscowo (spray do gardła lub nosa, bo zależy co leczysz). Dodatkowo płukałam gardło tantum verde, dużo wit C (naturalnej) i leżenie w cieple. Po 5 dniach czopy zeszły, temperatura po dwóch, po trzech czułam się całkiem zdrowa.
      Pozdrawiam i życzę zdrowia
      Ł
      • zilaneczka-net Re: angina ropna 01.02.10, 15:32
        Hej! Też byłam w 8tc. gdy dopadła mnie angina ropna. Ja dostałam na to Augmentin
        i appap od gorączki-dwa dni i było po wszystkim. Pozdrawiam i życzę szybkiego
        powrotu do zdrowia.
        • Gość: boo-boo Re: angina ropna IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 01.02.10, 17:53
          Ciepłe okłady na gardło robić- ropa szybciej zejdzie. Ja na anginę ropną średnio
          co dwa miesiące chorowałam jak dzieckiem byłam. Bez przerwy zastrzyki i
          antybiotyki na początku były aż w końcu trafiła się pediatra z prawdziwego
          zdarzenia co dała mojej mamie babciny sposób na pozbycie się czopów z migdałów.
          Smaruje się szyję grubo jakimś tłustym kremem-wtedy tylko nivea był- na
          najzwyklejszą podpaskę (albo watę owiniętą ligniną-podpaska była najlepszym
          pomysłem) leje się kilka łyżek wrzącej wody 2-4 na to ze dwie łyżki czystego
          spirytusu, przykłada się na szyję w miejsce migdałków i obwiązuje szalikiem-ma
          dobrze grzać. Na drugi dzień po ropie śladu nie było. Jak ktoś zaryzykuje to
          pamiętać o posmarowaniu miejsca okładu kremem bo można sobie skórę odparzyć-no i
          ostrożnie podczas przykładania do szyi-pomału sprawdzić czy nie za gorący ten
          kompres.
          Wiem,że to z metoda w stylu "3 zdrowaśki do pieca"-ale zawsze działało i kłucia
          doopska unikałam.
      • funky2000 Re: angina ropna 03.02.10, 16:19
        ja mogę Ci polecić angin heel, to lek homeopatyczny, więc raczej nie
        jest szkodliwy dla kobiet w ciąży
    • julimama79 Re: angina ropna 01.02.10, 18:27
      Jest to lek bezpieczny w ciąży. Natomiast niebezpieczne jest nieleczone zakażenie.Radze słuchać lekarza a nie forumowych specjalistek.

https://lilypie.com/pic/090517/cfDh.jpghttps://b1.lilypie.com/O6cZp2/.png
    • Gość: gość Re: angina ropna IP: *.chello.pl 01.02.10, 19:36
      Amotaks jest bezpiecznym lekiem w ciąży,natomiast nie leczona angina lub leczona domowymi sposobami grozi poważnymi powikłaniami.Proponuję słuchać lekarza.
    • Gość: mamaeryka Re: angina ropna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.10, 19:56
      Witam. Jestem w 13 tyg. ciąży, w sobotę dopadł mnie ból gardła i gorączka ponad
      38 stopni, którą zbiłam paracetamolem.Dziś byłam u lekarza i okazało się, że to
      angina ropna i biorę właśnie antybiotyk AMOTAX. Oczywiście przed wizytą u
      lekarza rodzinnego skontaktowałam się z moją Panią ginekolog, która przeciw
      gorączce zaleciła mi paracetamol a gdyby była potrzeba zażyć antybiotyk to m.in.
      wymieniła AMOTAX jako lek zupełnie bezpieczny w ciąży. Nie mam żadnych obaw
      związanych z przyjmowaniem tego leku, ponieważ należy do grupy antybiotyków,
      których zażywanie jest bezpieczne w ciąży.Szkodliwa jest nieleczona infekcja a
      nie antybiotyk.Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowiasmile
      • Gość: myszka_ss1 Re: angina ropna IP: *.szczecin.mm.pl 02.02.10, 12:32
        Bardzo Wam dziękuję!!!
    • melpomenna Re: angina ropna 02.02.10, 14:39
      a lekarz robil Ci test Quickvue Strepo A , czy sam stwierdzil, ze to angina
      ropna? bo istanieja dwa rodzaje angin, jedna wirusowa (na ktora nie trzeba
      antybiotykow) i druga bakteryjna, objawy sa podobne i lekarz stwierdzając na oko
      zawsze może się pomylic, dlatego niektorzy robia testy wlasnie żeby się upenic.
      wynik jest w ciagu paru miniut a mozna mieć pewność tak ważna dla kobiet w
      ciazy. trzymaj sie cieplo i zycze zdrowia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka