Dodaj do ulubionych

Święta, goście i choroby

21.12.23, 08:27
Młody wczoraj od rana z bolącym gardłem, wysoką temp 39,5 stopnia. Do tego wymioty. Za godzinę pediatra, pewno angina. Starszy syn zbudził się z bólem brzucha…. Córka w nocy chodziła po domu w poszukiwaniu kropli do nosa. Ech te święta, jak zwykle bez gości.
Obserwuj wątek
    • dwa_kubki_herbaty Re: Święta, goście i choroby 21.12.23, 09:21
      Nie mamy tego problemu, u nas w piżamce i szlafroku mozna siedzieć przy wigilijnym stole, można też leżeć w łóżku i ktoś poda herbatę i leki.
      Mamy stały skład 5 osobowy, jak się ktos rozchoruje to ze słoikiem barszczu, uszkami i krokietami w pojemnikach zawsze się zjawiamy.
    • miki.20105 Re: Święta, goście i choroby 21.12.23, 13:02
      No i angina jest. Lekarz trochę postraszył że może rozwinąć się szkarlatyna lub mononukleoza
      • go-jab Re: Święta, goście i choroby 21.12.23, 15:11
        Szkarlatyna - ok? Ale skąd mono jak to jest wywoływane EBV?
        • miki.20105 Re: Święta, goście i choroby 21.12.23, 15:48
          Lekarka powiedziała że obserwować dziecko bo ma dosyc powiększone i bolesne węzły chłonne. Nie stwierdziła że jest na mononukleozę chory ale też obserwować
          • go-jab Re: Święta, goście i choroby 21.12.23, 16:02
            Przy anginie powiększone węzły chłonne to nic dziwnego… jeszcze raz powtórzę - angina z mono nie ma nic wspólnego, chyba ze osłabiony organizm po zetknięciu się z osoba zarażona EBV złapie w bonusie mono…
            • ochbejbe100 Re: Święta, goście i choroby 21.12.23, 16:14
              Moze ma ropny nalot na migdalkach. Mialam przy mono. Mozna sie pomylic.
              • go-jab Re: Święta, goście i choroby 21.12.23, 16:23
                To nie jest standardem wykonanie szybkiego wymazu na Strep A?
    • simply_z Re: Święta, goście i choroby 21.12.23, 13:04
      Uroki macierzystwa big_grin
      • septembra Re: Święta, goście i choroby 21.12.23, 16:22
        Boki zrywać
    • karotka_plus Re: Święta, goście i choroby 21.12.23, 13:58
      Jakoś w tym roku przed świętami bardzo dużo osób z mojego i męża otoczenia jest chorych, co chwilę słyszę, że ten i ten chory, temu dziecko itd.
      Mnie samą od wczoraj coś bierze ale walczę. Mąż też nie do końca dobrze się czuje. Ale my w tym roku święta wyjątkowo w 3. Co mi bardzo odpowiada.
    • ruscello Re: Święta, goście i choroby 21.12.23, 14:12
      Od dzisiaj w domu wszyscy chorzy. Prawie wszyscy w najbliższym otoczeniu też chorują uncertain Całe święta mieliśmy spędzić poza domem, więc jeśli się rozłożymy, to będziemy kombinować z gotowcami na wigilię.
    • heca7 Re: Święta, goście i choroby 21.12.23, 15:27
      My rodzinnie przeszliśmy grypę żołądkową i teraz odchudzeni czekamy na wigilię wink
      • panirobak82 Re: Święta, goście i choroby 21.12.23, 16:21
        heca 😅😅😅
      • sol_13 Re: Święta, goście i choroby 21.12.23, 23:35
        W sam raz teraz pierozki z kapustą 😁

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka