02.02.10, 19:41
Co możecie powidzieć na temat formowanek tetro? Czy są chłonne wystarczająco?
Czy wygodnie z tymi wiązaniami? Czy nie są zbyt pufiaste, szczególnie przy
noworodku?
Obserwuj wątek
    • asiunia_87 Re: Tetro 02.02.10, 20:02
      Witam,
      mojemu synkowi zakładam na dzień Tetro. Ma pół roczku i używam ich od jakiegoś
      tygodnia. Chłonności nabierają po około 8 praniach. Te pieluszki są raczej mało
      chłonne, bo są przeznaczone do treningu nocnikowego, ale ja ich używam, bo się
      ładnie i zgrabnie układają na pupce i z cienkim otulaczem nie tworzą "odwłoka" i
      nie krępują ruchów. Nie wiem, jak wygląda sprawa z noworodkiem. Moim zdaniem
      chyba wydajniejsza i ekonomiczniejsza będzie tetra, bo Tetro trochę kosztują, a
      przy noworodku musiałabyś ich mieć sporo... ja mam 15 szt. a codziennie
      praktycznie schodzi mi około 10 i muszę prać. A przy noworodku zużycie będzie
      większe.
      • uccello1 Re: Tetro 02.02.10, 23:37
        Ja mam jedną tetro na 1,5 jest fajnie dopasowana. Rzeczywiście chłonność
        przeciętna raczej jak na formowankę. Noworodek siusia często ale niewiele więc
        pewnie jest skuteczniejsza niż przy moim sikaczu.
    • alohaa Re: Tetro 05.02.10, 08:34
      Jak dla mnie tetro to bardzo fajna pieluszka. Na noworodku nie wiem jak leży,
      ale na starszych dzieciach leży zgrabnie. Chłonność jak na pieluszkę dzienną
      jest ok.
      • brzydkiekaczatko-is-me Re: Tetro 09.02.10, 21:13
        Dzięki za rady. Zakupiłam 4 (skusił mnie wygląd smile ). Jeszcze nie zdążyłam
        dobrze przetestować, ale faktycznie są zgrabne, myślę, że na noworodka też będą
        OK,.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka