lopezka26 14.04.10, 11:07 Witam Jestem w 12 tyg ciązy Mam pytanie odnośnie ph moczu . Wynik moj to 7. Boję się że jest zły. Mam dzisiaj wizytę u ginekologa. Może któraś z was też miała tak w ciązy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ineska77 Re: ph moczu w ciazy 14.04.10, 11:30 też miałam taki i bakterie. Ważniejsze jest to czy są bakterie albo białko. Odpowiedz Link Zgłoś
lopezka26 Re: ph moczu w ciazy 14.04.10, 11:35 bakteri nie ma ( w opisie "nieliczne") i białak też nie ma. Są za to liczne forsforany bezpostaciowe i nabłonki wielokątne. Odpowiedz Link Zgłoś
kalipso30 Re: ph moczu w ciazy 14.04.10, 11:36 Ja mam pH &, ślad białka w moczu, bakterie nieliczne-jestem w 12 tc i lekarz powiedzial, ze jest ok...nastepne badanie moczu za 4 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gondziakoja Re: ph moczu w ciazy 14.04.10, 13:11 Mi na ostatnich wynikach też wyszło ph 7 i bakterie, ale bez białka. Lekarz przepisał mi 3 razy dziennie Femisept URO i powiedział, że po tym przejdzie. Więc biorę i czekam na kolejne badanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kalipso30 Re: ph moczu w ciazy 14.04.10, 13:15 Bo tak naprawde to najwazniejsze jest kontrolowanie moczu...pH fizjologicznie robi sie w ciazy zasadowe,slad białka rowniez...ale jak juz pojawiaja sie bakterie-wiecej niz pojedyncze nalezy zaregowac...dlatego tez jesli nie ma objawów to i tak bada sie profilaktycznie mocz przed kazda wizyta u lekarza.A na zakwaszenie moczu i wogole przeciwbakteryjnie fenomenalna jest herbata z żurawiny... Odpowiedz Link Zgłoś
asienka13 Re: ph moczu w ciazy 14.04.10, 13:40 Nie amrtw się Ja na początku ciązy miałam pH7, od 12tc mam pH8. I co? Żyję Bakterii brak, wszystko w porządku W ciązy pH zmienia się na bardziej zasadowe i jeśli stale jest w normie i nie wynosi np.10 to jest ok. I jesli dodatkowo nie ma żadnych bakterii to nie ma powodów do niepokoju. Jem żurawinę, dużo cytryny i nic Ciągle pH8. Odpowiedz Link Zgłoś