katrinko 26.02.04, 11:11 Jak mierzy się tętno płodu? Po każdej wizycie u ginekologa mam w karcie ciąży w odpowiedniej rubryczce coś wpisywane, ale nie zauważyłam żadnego badania, jak to jest?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kulka50 Re: Tętno płodu 26.02.04, 11:26 można zmierzyć podczas usg, odpowiednie wyliczenie na monitorze mnie mierzono za pomocą małego urzadzonka przykładanego do brzucha, ale raczej niemozliwe, żebyś tego nie zauważyłą, to nawet słychać Odpowiedz Link Zgłoś
katrinko Re: Tętno płodu 26.02.04, 11:44 Chyba zmienię lekarza ( Zwłaszcza że zaglądając w moją kartotekę, zauważyłam też inne dziwne rzeczy, np. badanie piersi, korego tam również, z całą pewnością mi nie robiono. Nie ma to jak chodzić do przychodni przyszpitalnej ( Odpowiedz Link Zgłoś
olga50 Re: Tętno płodu 26.02.04, 12:03 Tętno płodu powinno być mierzone przez lekarza po 14 tyg. ciąży przy każdej wizycie.Najbardziej optymalne to 140 (tak mi powiedział lekarz.Ja również chodzę do zwykłej przychodni, jednak lekarz zawsze mierzy tętno płodu. A co do badania piersi, to ja również nie miałam go robionego, a w karcie mam wpisane, że lekarz badał. A on tylko spytał, czy z pierśmi wszystko ok. i czy nie wyczułam w nich żadnych guzków. Tak to jest u tego państwowego lekarza, który nic nie wytłumaczy, a pacjęta chce jak najszybciej się pozbyć. Odpowiedz Link Zgłoś
katrinko Re: Tętno płodu 26.02.04, 12:09 Tak, i jeszcze mam wbitą pieczątkę "pouczona o zaletach karmienia naturalnego" Dzięki za info, będę się musiała upomnieć przy następnej wizycie. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka50 Re: Tętno płodu 26.02.04, 12:15 ja chodzę do ginekologa prywatnie a też wielu badań nie przeprowadziłby gdybym sie nie upomniała dużo sie naczytałam na temat ciąży i wiem o co należy zapytać, o co się upomnieć czasem zaskakuję mojego lekarza ale myślę, że dzięki temu traktuje mnie poważnie i stara sie bardzo dziewczyny, trzeba samej o siebie zadbać, bo żaden lekarz tego za nas nie zrobi!! Odpowiedz Link Zgłoś