Dodaj do ulubionych

Tętno płodu

26.02.04, 11:11
Jak mierzy się tętno płodu? Po każdej wizycie u ginekologa mam w karcie ciąży
w odpowiedniej rubryczce coś wpisywane, ale nie zauważyłam żadnego badania,
jak to jest??
Obserwuj wątek
    • kulka50 Re: Tętno płodu 26.02.04, 11:26
      można zmierzyć podczas usg, odpowiednie wyliczenie na monitorze
      mnie mierzono za pomocą małego urzadzonka przykładanego do brzucha, ale raczej
      niemozliwe, żebyś tego nie zauważyłą, to nawet słychać
      • katrinko Re: Tętno płodu 26.02.04, 11:44
        Chyba zmienię lekarza sad( Zwłaszcza że zaglądając w moją kartotekę, zauważyłam
        też inne dziwne rzeczy, np. badanie piersi, korego tam również, z całą
        pewnością mi nie robiono. Nie ma to jak chodzić do przychodni przyszpitalnej sad(
        • olga50 Re: Tętno płodu 26.02.04, 12:03
          Tętno płodu powinno być mierzone przez lekarza po 14 tyg. ciąży przy każdej
          wizycie.Najbardziej optymalne to 140 (tak mi powiedział lekarz.Ja również
          chodzę do zwykłej przychodni, jednak lekarz zawsze mierzy tętno płodu. A co do
          badania piersi, to ja również nie miałam go robionego, a w karcie mam wpisane,
          że lekarz badał. A on tylko spytał, czy z pierśmi wszystko ok. i czy nie
          wyczułam w nich żadnych guzków. Tak to jest u tego państwowego lekarza, który
          nic nie wytłumaczy, a pacjęta chce jak najszybciej się pozbyć.
          • katrinko Re: Tętno płodu 26.02.04, 12:09
            Tak, i jeszcze mam wbitą pieczątkę "pouczona o zaletach karmienia
            naturalnego" smile
            Dzięki za info, będę się musiała upomnieć przy następnej wizycie.
            • kulka50 Re: Tętno płodu 26.02.04, 12:15
              ja chodzę do ginekologa prywatnie a też wielu badań nie przeprowadziłby gdybym
              sie nie upomniała
              dużo sie naczytałam na temat ciąży i wiem o co należy zapytać, o co się upomnieć
              czasem zaskakuję mojego lekarza
              ale myślę, że dzięki temu traktuje mnie poważnie i stara sie bardzo
              dziewczyny, trzeba samej o siebie zadbać, bo żaden lekarz tego za nas nie
              zrobi!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka