Dodaj do ulubionych

spuchnięte kostki nóg

04.03.04, 18:44
Witajcie.
Jestem w 37 tygodniu, czyli już prawie finał.
Mam jednak problem. Moje kostki, a właściwie całe stopy są bardzo spuchnięte.
Wyglądają jak "pontony"
Rano są troche mniej spuchnięte ale naprawdę tylko troche mniej, a im bliżej
wieczora coraz więcej.

czy to normalne, czy powinnam iść do lekarza?
Obserwuj wątek
    • mania2424 Re: spuchnięte kostki nóg 04.03.04, 20:26
      Może ktoś miał jednak ten problem i może mi pomóc?
    • bima5 Re: spuchnięte kostki nóg 04.03.04, 20:37
      Witaj, ja od dwóch dni mam spuchnięte kostki stóp a jestem dopiero w 17
      tygodniu. Czy to świadczy o zatruciu ciążowym?
    • koslovska Re: spuchnięte kostki nóg 04.03.04, 21:57
      Moje drogie ja walczę z obrzękami już jakieś 6 tyg. To co mówi mój lekarz to
      najlepsze jest: odpoczywanie, dieta bez solna - wysokobiałkowa, gdyż faktycznie
      taka opuchlizna nie jest dla dzidziusia najkorzystniejsza. A jeśli chodzi o
      zatrucie ciązowe to zwykle występuje białko w moczu i nadciśnienie (pow. 140/90)
      Odpoczywajcie więć jak najwięcej i najlepiej z nogami wysoko - to poprawia
      krązenie)

Pozdrawiam
      Marta na kilka dni przed terminem
      • dora1976 Re: spuchnięte kostki nóg 05.03.04, 09:17
        Też mam ten problem jestem w 37 tyg.i nie mam już zadnych butów które by
        pasowały na moje słoniowate stopy. Ostatnio obrzęki się nasiliły i mam je
        prawie cały dzień nawet jak wstaję rano. Od około trzech miesięcy dokucza mi
        opuchlizna o której mówiłam lekarzowi a on na to ze to normalne i pomoże mi
        tylko wypoczynek z nogami do góry. Nie pomagają mi nawet kremy na przemęczone
        nogi ani kąpiele w zimnej wodzie, ostatnio to staje się nie do zniesienia nawet
        kapcie są za małe, jeszcze trochę i mam nadzieję że wszystko wróci do normy.
        Czy macie może wrażenie że wasze stopy urosły? na długość oczywiście, mi się
        wydaje że mi urosły o jeden rozmiar.
        • tatumi Re: spuchnięte kostki nóg 05.03.04, 12:25
          Witam
          Jestem już w 38 tygodniu i obrzękniete mam nie tylko kostki unóg, ale i palce u
          rąk. Już od misiaca nie noszę nawet obrączki i jestem szczęśliwa, że udało mi
          się ją w miarę łatwo zdjąć. Nawet pisanie przychodzi mi z trudem, gdyż z bólem
          mogę poruszać palcami. Przez to czuję się jeszcze niezdarniej niż zwykle. Jesli
          chodzi o buty, to musiałam sobie kupić nowe , bo w żadne ze starych nie mogłam
          sie juz zmieścić.
          Wyniki jednak mam dobre, białka w moczu nie mam , a i ciśnienie 110|70, więc
          się zbytnio nie przejmuję. Widocznie tak już musi być.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka