agnieszka911 01.06.10, 18:55 Witam. Jestem w 8 tygodniu ciązy. Wszystko jest niby dobrze, serduszko bije. Jednaak lekarz oznajmił mi, ze ciaza jest zagrożona, poniewaz płod jest mały. O czym moze to swiadczyc? Czy mojemy malenstwu cos grozi ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pola.cocci Re: Mały płód ? 01.06.10, 18:59 lekarz ci to oswiadczyl "na zywo" i ty go nie spytalas o co mu chodzi???!!! ja nie zrozumiem pewnych kobiet, lepiej teraz siedziec na forum i zastanawiac sie co bedzie... co ma byc to bedzie, a swoja droga dla mnie nijak sie nie ma jedno do drugiego (zagrozona ciaza do wielkosci plodu) Odpowiedz Link Zgłoś
livia25 Re: Mały płód ? 01.06.10, 23:55 moze poprostu do zaplodnienia doszlo pozniej i stad male rozmiary, pytanie tylko o ile one sa mniejsze??? lekarz nie powiedzial? to radze isc do innego, a najlepiej zrobic usg u innego, moze tamten sie pomylil bo jezeli znacznie mniejsze i po tygodniu sie nie wiele zmienia to faktycznie nieciekawie, ale jesli dziecko rosnie w dobrym tempie w odstepie tygodnia to znaczy ze jest ok, poprostu jest mniejsze a kiedy kazal powtorzyc badanie usg? Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 w 8 tyg. płód jest nie 02.06.10, 15:38 tyle mały, co go po prostu nie ma. W 8 tyg. jest co najwyzej zarodek, a jak lekarz mówi, ze jest (za)mały, to jak myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_bud Re: w 8 tyg. płód jest nie 02.06.10, 18:59 U mnie w 7 tygodniu zarodek też był za mały na dany okres, lekarz mówił, że możliwe, że rozwija się nie prawidłowo i trzeba za tydzień zrobić kontrolne usg. W 8 tygodniu już było ok, po prostu owu była później, a lekarze liczyli wiek ciąży na podstawie OM. Odpowiedz Link Zgłoś
kameleon_f1 Re: Mały płód ? 02.06.10, 20:36 byłam na pierwszym USG w 7tyg i 6 dni i mam zdjęcie małej larwy z USG i tam w opisie pomiaru jest 6t 2d ale jak się przyjrzeć to do zmierzenia jest jeszcze ze 2mm hehe... Nawet jakby było zmierzone do końca to i tak bym się nie przejmowała. Chodzę do znajomego i wiem, że jak jest serce to czy jest 6t2d a powinno być 7t6d to to za przeproszeniem jest w tak wczesnej ciąży gó... warte, ważny jest pomiar genetyczny między 11a14t.c. żeby się mieścił w normach i ważne jest genetyczne wczesne wykrywanie wad wrodzonych w 20t.c. żeby tam było wszystko co w noworodku być powinno. Jak czytam jak ktoś pisze jestem w 10t.c. a w USG wyszło 8t 5d to mi się śmiać chce, ŻADNE DZIECKO NIE ROŚNIE IDEALNIE WEDŁUG SZABLONU Odpowiedz Link Zgłoś