Dodaj do ulubionych

KTG a prywatny lekarz

10.09.10, 10:20
Witajcie
Moim lekarzem prowadzącym jest lekarz z LIMu. Powiedział, że już czekamy na poród, mam nie przychodzić na wizyty, tylko czekać...
Co jeśli zacznę się przeterminowywać? Mogę w dniu terminu iść do szpitala na IP i poprosić o zrobienie KTG, jeśli nie mam skierowania od lekarza? Jak to wygląda od strony formalnej?
Obserwuj wątek
    • cytrynowa.lemoniada Re: KTG a prywatny lekarz 10.09.10, 10:26
      Wiesz co, ja też "prowadze" ciąże w Lim-ie i nóż się po prostu w kieszeni otwiera jak się słucha o tych konowałach. Oczywiście ze możesz chodzić na kontrolne kg do szpitala, nie musisz mieć skierowania i jeśli jesteś ubezpieczona to nie będziesz za to płacić. I co te debil Ci powiedział, że masz czekać w nieskończoność??
      • next_baby Re: KTG a prywatny lekarz 10.09.10, 10:31
        dr.Pietraszewska
        • cytrynowa.lemoniada Re: KTG a prywatny lekarz 10.09.10, 13:54
          to nie kojarze. chodze do dr Janika, ktory ostatnio mnie zapytał "czy chce Pani żebym Panią zbadał?" a zaznacze ze badał mnie tylko raz, podczas 1 wizyty. Wstyd, ze cos takiego nazywa sie "lepszą", prywatną opieką medyczną. Chodze tam tylko dlatego ze mam i tak abonament z firmy i robie tam wszystkie badania krwi, a dodatkowo chodze na konsultacje do normalnego lekarza.
    • kotkowa Re: KTG a prywatny lekarz 10.09.10, 21:53
      lekarz powinien ci powiedziec kiedy i jak czesto masz miec robione ktg, najczesciej zaczyna sie robic jak minie termin porodu. roznie reaguja na IP - ja musialam mowic, ze np slabiej czuje ruchy dziecka. w innych szpitalach ponoc robili bez problemu, czasem za oplata ok 25 zl.
      • mikaaan Re: KTG a prywatny lekarz 14.09.10, 19:59
        Ja też prowadziłam ciążę w LIMie. W terminie porodu stawiłam się na IP ze skierowaniem (wskazanie do przyjęcia na oddział - cukrzyca ciążowa).
        Odesłali mnie i kazali przyjechać jak się akcja zacznie - nie przejęli się że cukrzyca i ciąża nie powinna się przeterminować. USG nie wykonali.
        Spytałam o KTG to dostałam odpowiedź - a w LIMie nie robią?
        Robią, ale za kasę i to nie małą - mój abonament KTG nie obejmował.
        Na szczęście jeszcze tej samej nocy akcja się zaczęła a o 8 rano już synka tuliłam smile.
    • joasia_44 Re: KTG a prywatny lekarz 16.09.10, 11:05
      To chyba zależy od szpitala, na Raszei w Poznaniu trzeba mieć skierowanie a i tak się płaci smile Teraz chodzę zupełnie prywatnie i Bogać dzięki doktorka ma KTG w gabinecie. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka