Dodaj do ulubionych

aaa! moje dziąsła!!!

28.03.04, 23:14
szlag mnie juz trafia, bo przy kazdym szczotkowaniu strasznie krwawia, ale to
da sie przezyc... zaczely tez krwawic przy jedzeniu np. jablka sad dzisiaj
jeszcze napuchly, szczypia, pieka, czuje jak pulsuja...
dolega Wam cos podobnego??? moze macie jakies sprawdzone rewelacyjne metody
pozbycia sie kolejnej rewelacji ciazowej wink a! rutinoscorbin/rutovit nie
pomaga sad((

sciskam,
KaGS.
Obserwuj wątek
    • aniaop Re: aaa! moje dziąsła!!! 29.03.04, 08:36
      Hmm, mi ta dolegliwosc tez pojawila sie w ciazy (hormony), ale niestety nie
      minela po ciazy- a juz minelo 2 lata. Moja dentystka stwierdzila, ze sa to
      poczatki paradentozy, ktora czasami ujawnia sie w ciazy i niestety zostaje juz
      na cale zycie. Oprocz rutinoscorbinu dostalam witamine b, pp, specjalne
      plukanki i zele do dziasel oraz pasty do zebow. Polecam wiec wizyte u dobrego
      stomatologa.
      • kubbik1 Re: aaa! moje dziąsła!!! 29.03.04, 12:18
        no mnie pani dentystka przy takich nadwrażliwych dziąsłach zabroniła myc zęby
        wszelkimi "cudownymi" pastami wybielającymi, tudzież zawierającymi różnego
        rodzaju mikrogranulki itp.
        Za to poleciła mi pastę lacalut (tak się czyta ale nie pamiętam za bardzo jak
        się pisze) i powiem szczerze że jest naprawdę rewelacyjna, działa ściągająco na
        rozpulchnione dziąsła jest przy tym delikatna (fakt, że możn ją dostać jedynie w
        aptece i troche kosztuje , około 12 złotych).
        Na pocieszenie powiem , że mnie trochę problemy z dziąsłami przeszły po porodzie
        (nie tak od razu bo karmienei piersią też ma na to wpływ).
        Pozdrówka

Magda
    • weronikarb Re: aaa! moje dziąsła!!! 29.03.04, 14:08
      Witaj
      Ja tez to mialam w ciazy, dostalam od stomatologa zel na wrazliwe dziasla,
      niepamietam nazwy, spytaj w aptece napewno bede wiedziec o co chodzi jak
      powiesz ze jestes w ciazy. Nic mi nie mowila o paradontozie, powiedziala ze to
      jest normalne w ciazy. Przeszlo po porodzie smile
      Renata
      • aniaop Re: aaa! moje dziąsła!!! 29.03.04, 16:33
        Bo to nie musi byc paradentoza, moga to byc zwykle sprawy hormonalne. Wtedy
        przechodza po porodzie albo po okresie karmienia piersia. Ja tylko uczulam, ze
        zdarzaja sie tez poczatki paradentozy w ciazy i moze dobrze wtedy nie zwalac
        tego na hormony, ale od razu zaczac odpowiednie leczenie. Gdybym ja tak zrobila
        2 lata temu, teraz mialabym pewnie dziasla w lepszym stanie.
        • kags Re: aaa! moje dziąsła!!! 29.03.04, 21:12
          juz wiem... u mnie to nie parodontoza, a przekrwienie, rozpulchnienie sluzowki.
          od poczatku ciazy mam koszmarny katar, ktory tez jest z tego powodu... ech,
          czyli trzeba czekac... w ostatnich dniach zaczelam tez troche puchnac, tzn.
          nogi i dlonie, stad tez moze moje bardziej opuchniete dziasla, szczegolnie
          wieczorem. nie wiem jak moj niemaz zdola mnie przekonac na drugie dziecko wink.

pozdrawiam,
          KaGS.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka