06.04.04, 14:23
Proszę o informacje gdzie we Wrocławiu można zrobic test AFP , czy któraś z
Was już robiła i jaka jest cena. Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • agata_to_ja Re: test AFP 06.04.04, 15:44
      Przepraszam, może niepotrzebnie sie wtrącam, skoro nie znam ceny AFP we
      Wrocławiu. Ale chcę tylko zapytać: czy wiesz, po co robisz AFP i czy wiesz już,
      co zrobisz, jeśli wynik będzie niekorzystny? Jest to badanie określający tylko
      pewne prawdopodobieństwo wystąpienia wad cewy nerwowej, a nie pewnośc, nie daje
      odpowiedzi na żadne pytanie. Jeśli wynik będzie niekorzystny, staniesz przed
      dylematem - co robić dalej. Amniopunkcja?
      Ja miałam AFP, robiłam bez takich wcześniejszych przemysleń i świadomości, jaki
      to rodzaj testu. Przeżyłam bardzo ciężkie tygodnie mając niekorzystny wynik
      testu, bardzo, ale to bardzo wysoki. dziecko urodziło się zdrowe. Uważam, że
      badania prenatalne powinno się zaplanować w całości, to znaczy mieć plan, co
      zropbię, jeśli wynik będzie zły. czy w ogóle do czegoś potrzebuje tego badania?
      A jeśli tak, to do czego?
      Przepraszam za wtrącanie się w nieswoje sprawy.
      pozdrawiam
    • kacha791 Re: test AFP 06.04.04, 21:55
      Witaj! Ja równiez robiłam test AFP i żałowałam, dlaego, że wynik był bardzo
      wysoki (naraziłam swoje maleństwo na taki stres!)Zrobiłam nie na zlecenie
      lekarza, a tylko dlatego, że sama chciałam. Mieszkam koło Rzeszowa i za test
      zapałaciłam 20 zł. Ale co mogę Ci poradzić: zmieniłam lekarza na lepszego,
      który mówił, że badanie to trzeba zrobić dokładnie od 16-20 tyg. i nie sam AFP
      ale najlepiej jest zrobić test potrójny AFP, bo sam wychodzi zwykle wysoki i
      niepotrzebnie sie bedziesz denerwować.
      • blond37 Re: test AFP 07.04.04, 11:24
        Dziekuje bardzo za odpowiedź, może podświadomie własnie takich odpowiedzi
        oczekiwałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka