blond37 06.04.04, 14:23 Proszę o informacje gdzie we Wrocławiu można zrobic test AFP , czy któraś z Was już robiła i jaka jest cena. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agata_to_ja Re: test AFP 06.04.04, 15:44 Przepraszam, może niepotrzebnie sie wtrącam, skoro nie znam ceny AFP we Wrocławiu. Ale chcę tylko zapytać: czy wiesz, po co robisz AFP i czy wiesz już, co zrobisz, jeśli wynik będzie niekorzystny? Jest to badanie określający tylko pewne prawdopodobieństwo wystąpienia wad cewy nerwowej, a nie pewnośc, nie daje odpowiedzi na żadne pytanie. Jeśli wynik będzie niekorzystny, staniesz przed dylematem - co robić dalej. Amniopunkcja? Ja miałam AFP, robiłam bez takich wcześniejszych przemysleń i świadomości, jaki to rodzaj testu. Przeżyłam bardzo ciężkie tygodnie mając niekorzystny wynik testu, bardzo, ale to bardzo wysoki. dziecko urodziło się zdrowe. Uważam, że badania prenatalne powinno się zaplanować w całości, to znaczy mieć plan, co zropbię, jeśli wynik będzie zły. czy w ogóle do czegoś potrzebuje tego badania? A jeśli tak, to do czego? Przepraszam za wtrącanie się w nieswoje sprawy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kacha791 Re: test AFP 06.04.04, 21:55 Witaj! Ja równiez robiłam test AFP i żałowałam, dlaego, że wynik był bardzo wysoki (naraziłam swoje maleństwo na taki stres!)Zrobiłam nie na zlecenie lekarza, a tylko dlatego, że sama chciałam. Mieszkam koło Rzeszowa i za test zapałaciłam 20 zł. Ale co mogę Ci poradzić: zmieniłam lekarza na lepszego, który mówił, że badanie to trzeba zrobić dokładnie od 16-20 tyg. i nie sam AFP ale najlepiej jest zrobić test potrójny AFP, bo sam wychodzi zwykle wysoki i niepotrzebnie sie bedziesz denerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
blond37 Re: test AFP 07.04.04, 11:24 Dziekuje bardzo za odpowiedź, może podświadomie własnie takich odpowiedzi oczekiwałam. Odpowiedz Link Zgłoś