carlascuzo 07.04.04, 13:51 Poród w jednoosobowej sali aż o 300 zł. Czy to nie przesada? A ile kosztuje cc na życzenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agni71 Re: WZROSŁY CENY W ZOFII!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.04.04, 15:52 carlascuzo napisała: > Poród w jednoosobowej sali aż o 300 zł. no wlasnie, tez widzialam ze teraz porod w jednoosobowej kosztuje az 1000zl!!! Mnie akurat na jednoosobowej sali nie zalezy, ale chcialabymzeby maz byl ze mna przy porodzie, a to jest w Zoffii chyba tylko mozliwe w sali jednoosobowej.... Ja w kazdym razie nie planuje za nic placic - pojade do Zofii (nie mam zadnych kontaktow z tym szpitalem, tj oplaconej poloznej, lekarza czy ukonczonej ich szkoly rodzenia), a najwyzej mnie odesla gdzie indziej (tyle, ze nie zamierzam jechac za wczesnie, postaram sie poczekac az juz raczej nie powinni mnie odeslac i tyle). aga Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: WZROSŁY CENY W ZOFII!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.04.04, 16:22 agni71 napisała: > no wlasnie, tez widzialam ze teraz porod w jednoosobowej kosztuje az 1000zl!!! Czy to jakaś prywatna klinika? Włos się jeży na głowie... 1000 zł? W Olsztynie w byłym szpitalu kolejowym porodówki są jednoosobowe i za darmo! Odpowiedz Link Zgłoś
polly6 Re: WZROSŁY CENY W ZOFII!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.04.04, 08:20 Ja tez zamierzam zrobić tak samo jak ty. Jestem związana z tym szpitalem poprzez szkołę rodzenia i wybrałam ją właśnie dlatego, że chcieliśmy mieć osobną salę do porodu. Przed 1 kwietnia kosztowało to 500,00 zł (ze zniżką z powodu szkoły) a teraz musielibyśmy zapłacić 800,00 zł. To jakiś skandal. Planuję wziąć zzo to razem musiałabym wybulić 1300,00 zł!!! Ile rzeczy dla dzidzi mogłabym za to kupić! Pojadę więc i będę chciała tam zostać a jak mnie odeślą to trudno, przecież w jakimś szpitalu muszą mnie przyjąć, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_mama_krzysia Re: WZROSŁY CENY W ZOFII!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.04.04, 10:49 Dziewczyny, uświadomcie mnie proszę, bo nie do końca rozumiem: rodziłam w Św. Zofii w czasach, kiedy powszechna była opłata za poród rodzinny i bardzo mnie ucieszyła informacja opublikowana później w GW (w ramach kolejnej edycji akcji :Rodzić po ludzku"), że mianowicie poród w Zofii staje się bezpłatny (taką deklarację złożył dr Puzyna), jako, że taki winien być standard, chcą dac przykład, pobyt męża przy porodzie nie generuje kosztów, itd (całkiem słusznie) Z tego, co piszecie wynika, że "bezpłatny" poród rodzinny jest możliwy jedynie w sali jednoosobowej (logicznie)a za nią trzeba sobie zapłacić i to słono... Przecież to szczyt hipokryzji!? Zwątpiłam właśnie w to, czy chcę tam rodzić po raz drugi Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
lilaa Re: WZROSŁY CENY W ZOFII!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.04.04, 11:00 I bardzo dobrze, moze da to kilku kobietom do myslenia. Ja was dziewczyny zupelnie nie rozumiem. Po co jedziecie do tego szpitala? Po co narazac sie na odeslanie ze szpitala? Po co w takiej chwili chanryczyc sie z personelem i zebami i nogami trzymac sie drzwi wejsciowych? Ja bardzo sie ciesze ze podniesli ceny, moze da to ludziom troche do myslenia i wezma mape Warszawy i zobacza ze nie tylko jeden szpital jest w tym miescie. Nikt z moich znajomych nie placil za porod rodzinny, znieczulenie tez jest za darmo jesli lekarz zleci, a ostatnio zlecaja bardzo chetnie. Uswiadomcie mnie, co was tak ciagnie do tego szpitala? Oczywiscie jestem z Warszawy wiec to tez jest polozony w centrum miasta mnie nie przekonuje... A moze ladne kafelki na scianach? No juz nie mam pojecia... Odpowiedz Link Zgłoś
emi73 Re: WZROSŁY CENY W ZOFII!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.04.04, 12:58 Mnie ciągnie to, że najzwyczajniej w świecie będzie mi najłatwiej dotzreć do tego właśnie szpitala. Mieszkam od niego 100 metrów, mogę w każdej chwili dojść sama na piechotę, niezależnie w dzień czy w nocy, a samochodu nie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: WZROSŁY CENY W ZOFII!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.04.04, 14:12 lilaa napisała: > Po co jedziecie do tego szpitala? Ja chcialabym rodzic w tym szpitalu wlasnie ze wzgledu na chyba najlepsze poza klinikami typu Damian) warunki "bytowo-higieniczne". Poltora roku temu rodzilam w IMIDz i lazienka mnie tam po prostu odrzucala. Niestety, personel rowniez nie naprawil zlego wrazenia jakie ten szpital na mnie zrobil. Po co w takiej chwili chanryczyc sie z personelem i > zebami i nogami trzymac sie drzwi wejsciowych? Hi, hi, tak nie zamierzam robic. Po prostu pojade, jak mnie nie przyjma to trudno, pojade pewnie znowu na Kasprzaka albo na Solec czy Inflancka. Jednak naleze do osob, na ktore ohydna lazienka strasznie zle dziala i chce sprobowac znalezc sie w szpitalu gdzie jest chyba czysciej (w sensie - nowiej) i ladniej. aga Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: WZROSŁY CENY W ZOFII!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.04.04, 14:00 A ja sie dowiedzialam ze od 5 dziecka za darmo )))) Co za zysk ))) Ze szczescia zaczelam nawet porod w Zofii rozwazac )) Odpowiedz Link Zgłoś
happy_em Re: WZROSŁY CENY W ZOFII!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.04.04, 14:37 Nie będę rodzić w Zofii, ale chodzę do polecanej przez nich szkoły rodzenia i mój lekarz też tam pracuje, więc mam informacje z "pierwszej ręki": Na pytaniem czemu jest tam tak drogo, mój lekarz odpowiedział, że to z powodu olbrzymiego zainteresowania szpitalem. Po prostu tyle pacjentek chce tam rodzić, że muszą wprowadzić jakąś barierę. Po drugie, twierdzi on, że osoba "z ulicy", w żaden sposób nie związana ze szpitalem (szkoła rodzenia, lekarz, położna) ma minimalne szanse na poród w Zofii. A to dlatego, że tych związanych ze szpitalem jest tak dużo, że nawet im nie gwarantuje się miejsca na 100 %. A te związane ze szpitalem mają zawsze pierwszeństwo. Acha, i te 1000 zł kosztuje poród rodzinny, na sali jednoosobowej. Znieczulenie - dodatkowo 500. Za darmo jest tylko poród na sali dwuosobowej (ojca tam nie może być) i bez znieczulenia. Odpowiedz Link Zgłoś
polly6 Re: WZROSŁY CENY W ZOFII!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.04.04, 09:11 a gdzie będziesz rodzila? Ja mam termin na 15 maja i nie wiem, gdzie mam rodzić. Myślałam o tej Zofii ale wiem, że odsylają. Rozważam Wolomin, co sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
lilaa Re: WZROSŁY CENY W ZOFII!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.04.04, 09:34 ja juz jestem po porodzie. Jesli wolno mi cos poradzic to idz rodzic tam gdzie pracuje twoj lekarz, oczywiscie jesli pracuje w szpitalu. Moj lekarz pracuje w szpitalu praskim i tez bardzo sie balam tego szpitala i balam sie warunkow ale zaufalam mojemu lekarzowi i urodzilam wlasnie tam. I porod i pobyt bede zawsze wspominac bardzo dobrze. Czego i tobie zycze Polly! Odpowiedz Link Zgłoś
elizazz Re: WZROSŁY CENY W ZOFII!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.04.04, 19:37 Wprawdzie na poród jeszcze czekam, ale z tego co wiem to w maju oddają oddział po remoncie w Bielańskim, za poród z mężem płaci się tylko gdy chcesz salę jednoosobową, w przeciwnym wypadku może być mąż na sali gdzie rodzi do trzech dziewczyn i za to nie płacisz. Ja się tam wybieram - a termin mam na 06.05. We wtorek jadę tam zobaczyć co i jak więc może wtedy będę wiedziała więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
ulala72 Re: WZROSŁY CENY W ZOFII!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.04.04, 20:10 wieczna-gosia napisała: > A ja sie dowiedzialam ze od 5 dziecka za darmo )))) > Co za zysk ))) > Ze szczescia zaczelam nawet porod w Zofii rozwazac )) Gosiu, z tego co wiem, to gratisowy jest poród 5 dziecka, ale po 4 rodzonych właśnie w Zofii. Więc ten zysk jest co najmniej problematyczny. A ja rodziłam w Zofii i było bardzo fajnie. I czysto. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś