vino_tinto 19.04.04, 21:08 mam krotki cykl czy to bardzo zle, jeden lekarz powiedzial ze moge nie donosic ciazy , dziewczyny jak u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olek771 Re: cykl 25 dni, która zaszła :( 19.04.04, 21:21 Witaj, ja mam wprawdzie długie cykle, ale wiem, że przy zachodzeniu w ciążę najważniejsze jest, żeby te cykle były prawidłowe, tzn. dwufazowe, z fazą lutealną 12 do 16 dni. Generalnie chodzi przecież o to, zeby sluzówka macicy po @ miała czas się odbudować, potem musi byc owu. i druga faza odpowiednio długa, zeby, jezeli doszło do poczęcia, zarodek miał czas się zagnieździć. Może spróbuj iść jeszcze do innego lekarza, znajdź najlepiej takiego, do którego będziesz miała zaufanie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
vino_tinto Re: cykl 25 dni, która zaszła :( 19.04.04, 22:00 niestety to nie wszystko, mam jeszcze problemy z jajowodami a na dodatek jestem daleko od ktaju i mojego lekarza chyba bede po prostu próbować . Dzieki za odpowiedz i zycze powodzenia z calego serca Odpowiedz Link Zgłoś
antresolka Re: cykl 25 dni, która zaszła :( 19.04.04, 22:04 nie sądziłam ze 25-cio dniowy cykl moze stanowić problem w zajściu. Pierwsze słyszę. Ja mam krótkie, nieregularne cykle i....bez żadnego problemu sie udało. Konczę szósty miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
antresolka Re: cykl 25 dni, która zaszła :( 19.04.04, 22:20 Kochana! Słyszałam już takie historie, że 'kalendarzyk małżeński' wysiada Skoro zdarzają sie kobiety, które potrafią zajść w ciążę W TRAKCIE miesiączki..... Odpowiedz Link Zgłoś
vino_tinto Re: cykl 25 dni, która zaszła :( 19.04.04, 22:51 e, ja to wole w trakcie okresu nie ryzykowac , raczej zapalenia jajnikow bym dostala, ale kto wie, jak bedzie trzeba to cos sie wymysli Odpowiedz Link Zgłoś
vino_tinto Re: cykl 25 dni, która zaszła :( 19.04.04, 22:09 czy to znaczy, ze jak teraz czuje ze mam lub bede miala owulacje - sluz i niska temp. w 7 dniu cyklu to zle czy dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: cykl 25 dni, która zaszła :( 19.04.04, 22:19 to dobrze, bo wychodzi, że druga faza będzie trwała tyle ile powinna - czyli około 14 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: cykl 25 dni, która zaszła :( 19.04.04, 22:17 a powiedział dlaczego? bo jak nie to kiepski lekarz - zmień go. Odpowiedz Link Zgłoś
vino_tinto Re: cykl 25 dni, która zaszła :( 19.04.04, 22:56 juz go olałam dawno, to znany hochsztapler warszawski, jak go okreslil moj lekarz, poszlam do niego zrozpaczona a on glupot naopowiadal, porobil badania bez sensu niektore bez pytania czy mam kase ,moj lekarz mowil mi ze to znany w srodowisku oszust, podobno kobiety złote obrączki zostawiają u niego jak nie mają pieniędzy, dajcie spokoj, przyjezdzaja z daleka z nadzieja czekaja a recepcjonistki siedza i tylko pilnuja zeby ze soba nie rozmawialy i nie wymienialy opinii, smutne Odpowiedz Link Zgłoś
vino_tinto do Elve 19.04.04, 22:57 Wiesz Elve, ja sie szybko zorientowalam co to za gosc, ale jakos ciagle o tym mysle, wiesz na pewno jak to jest Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f Re: cykl 25 dni, która zaszła :( 19.04.04, 22:27 Ja zaszłam w ciążę w 10 dc, tzn. cykl wychodziłby 24-dniowy Synek ma już roczek i jest najwspanialszy na świecie ) Więc głowa do góry - na pewno wszystko będzie dobrze! Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f Re: cykl 25 dni, która zaszła :( 19.04.04, 22:28 Aha, urodziłam 2 tyg przed terminem, ale baaardzo się o to starałam bo już miałam dosyć i chciałam wreszcie mieć maluszka w ramionach ) Problemów z donoszeniem ciąży żadnych nie było. Odpowiedz Link Zgłoś