asiulka1976 01.02.11, 10:05 W perwszej ciazy uzywalam fissa i mustella pod koniec ciazy dodatkowo oliwke dla dzieci - rozstepy na brzuchu wyszly w ostatnim miesiacu ciazy Chce kupic teraz inne kremy - polecicie ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurinko Re: Ranking kremow na rozstępy 01.02.11, 10:10 To tylko placebo, jeśli masz skłonność do rozstępów to będziesz je miała nawet jakbyś wszystkimi kremami się smarowała, a jeśli nie masz skłonności do rozstępów to ich nie dostaniesz nawet jak Twoja skóra kremu nie dotknie. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Ranking kremow na rozstępy 01.02.11, 13:53 tu nie chodzi o kremiszcza, tylko o predyzpozycje do rozstepow i jesli je masz, nic Ci nie pomoze. kolezanka beda w ciazy miala bardzo duzy brzuch (wielowodzie), nie smarowala sie niczym w obu ciazach i ani jednego rozstepu nie ma. inna babka, ktora znam, ma maly brzuch, jest w 35 tyg ciazy a rozstepy i tak jej wylazly mimo smarowania. Odpowiedz Link Zgłoś
gwen_s Re: Ranking kremow na rozstępy 02.02.11, 18:30 podzielam zdaniem deodymy... ja używałam gerbera 3x dziennie i co mi po tym... W pierwszej ciąży wyszły mi z 3 rozstępy od blizny po kolczyku w pępku, obwód miałam 104 do porodu... Obecnie, 9mc a ja mam już 106 i przy tej granicy 103-4cm zaczęły pojawiać się nowe rozstępy, tak więc to była chyba górna granica rozciągliwości mojej skóry niestety Odpowiedz Link Zgłoś
lalabamba Re: Ranking kremow na rozstępy Palmers 27.02.11, 15:16 A ja się nie zgodzę! Zawsze warto się smarować, jestem tego przykładem. Po pierwsze, warto bo skórę trzeba nawilżać, choćby "zwykłym" balsamem, zanim nastąpi poporodowe niewolnictwo przy niemowlaczku, warto w czasie ciąży się porozpieszczać. Wracając do tematu - ja mam duuże tendencje do rozstępów, po okresie dojrzewania mam na piersiach, udach, tyłku, biodrach czyli prawie wszędzie gdzie można. Moja mama po dwóch ciążach ma brzuch cały w rozstępach. A ja się smarowałam od początku do końca balsamem i masłem Palmers dla kobiet w ciąży i ani jednego! Polecam serdecznie tę markę i życzę dużo szczęśliwych chwil Odpowiedz Link Zgłoś
kasica_1980 Re: Ranking kremow na rozstępy 01.02.11, 10:15 wg mnie kremy nie mają nic do rozstępów. natłuszczają to na pewno prawda, ale poza tym mało wierze w te wszystkie notki . wszystko zależy od organizmu i skóry, tendencji do rozstępów lub nie. ja w I ciąży używałam zwykłych natłuszczających i to nie zawsze, rozstępów nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzinkas [...] 01.02.11, 10:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
naana26 Re: Ranking kremow na rozstępy 01.02.11, 16:29 Przyczyną rozstępów jest wzrost kortyzolu we krwi. U niektórych kobiet większy u niektórych bardzo mały, co może zaowocować brakiem rozstępów. Krem to placebo, nie powstrzyma tego procesu i nie ma na niego wpływu. A że u kobiet smarujących - nie mających tendencji - niby "działa" pojawiają się doniesienia o skuteczności tej metody a to bzdura. Zaznaczam, ze wzrost kortyzolu również w różnych ciążach może być inny, dlatego jedne ciąże kończą się rozstępami a drugie nie - nawet u tej samej kobiety. Dlatego najlepsza rada jest taka - za pieniądze które chciałabyś kupić krem - kup coś dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.g Re: Ranking kremow na rozstępy 02.02.11, 13:27 ja uzywalam tylko fissan i to jak mi sie przypomnialo, nie mam zadnego rozstepu, ale nie mialam duzego brzucha. Mysle , ze w duzej mierze to sprawa indywidualna, jak maja wyjsc to i tak wyjda, mozesz tylko zminimlizowac Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: Ranking kremow na rozstępy 02.02.11, 13:37 o dobrze wiedziec, że to wszystko pic na wode. Ja używam zwykłego balsamu po kapieli i zastanawiałam sie, że zainwestowac w coś jeszcze. Ale pozostane przy tym swoim zwykłym baslamie - a za to kupie coś dzidziusiowi. Odpowiedz Link Zgłoś
aliccja85 Perfecta Mama 02.02.11, 13:56 Jestem zadowolona-wiadomo to 2ciaza i rozstepy juz byly ale nowych nie widze Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: Ranking kremow na rozstępy 02.02.11, 13:56 ja mialam babydream z rossmanna, byl ok. moim zdaniem jak sie ma sklonnosci, to sie tego nie uniknie, a krem moze jedynie uelastycznic skore. nie widze roznicy miedzy tymi drogimi a tanszymi. Odpowiedz Link Zgłoś
cheeringup Re: Ranking kremow na rozstępy 02.02.11, 14:05 zgadzam się ze wszystkimi, jak ktoś ma skłonności to nic nie pomoże. tak samo jak z cellulitem... ale szczerze, to dla spokoju własnego sumienia smaruję się raz dziennie pharmacerisem..po co mam sobie później wyrzucać, że pożałowałam 30 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Ranking kremow na rozstępy 02.02.11, 14:06 na początku ciąży smarowałam się oliwką clarinsa potem odpuściłam z lenistwa, nie mam żadnych rozstępów a brzuch miałam gigantyczny! co tu mowić byłam gruuuuuuba Odpowiedz Link Zgłoś
paniusia.aniusia Re: Ranking kremow na rozstępy 02.02.11, 16:50 Ja niby używam ale i tak mam. Mojej szwagierce lekarz powiedział tak: "Prosze wziąć sobie reklamówkę, rozciągnąć ją we wszystkie strony, a potem wklepywać kremik i czekać aż stanie się taka jak przed rozciąganiem" Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta31 Re: Ranking kremow na rozstępy 02.02.11, 17:11 Mój lekarz na pytanie o kremy jakie mogę stosować na rozstępy powiedział,że pomagają one jak umarłemu kadzidło...Pomimo tego co usłyszałam i tego że już miałam rozstępy przed ciążą stosowałam krem Pharmaceris i na brzuszku nie pojawił się ani jedem nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
bluemka78 Re: Ranking kremow na rozstępy 06.02.11, 10:10 To chyba jednak w wiekszosci sprawa genow. Ja uzywalam musteli, ale tylko raz dziennie, bo mi sie rano nie chcialo. Zaczelam sie smarowac dopiero w 4mc i po bliznietach pozostala mi tylko blizna po cc. Moja mama po 3 ciazach tez zadnych rozstepow nie ma wiec to chyba zasluga genow. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Ranking kremow na rozstępy 06.02.11, 10:14 Pół rozstępu nawet nie mam, a brzuch mam gigantyczny. Przez całą ciążę posmarowałam sie 2 razy jakąś oliwką. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Ranking kremow na rozstępy 06.02.11, 16:56 Ja przy pierwszej i drugiej ciąży stosowałam krem na rozstępy z Gerbera i rozstępów ani śladów.Przy kolejnej ciąży też bym Go używała nie szukałabym czegoś innego! Odpowiedz Link Zgłoś
agulag76 Re: Ranking kremow na rozstępy 06.02.11, 20:38 Mam rozstępy na udach sprzed ciąży - w trakcie obu ciąż używałam Musteli i na brzuchu nie pojawił się ani jeden rozstęp Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: Ranking kremow na rozstępy 06.02.11, 20:53 mnie koleżanki polecały fissan Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Ranking kremow na rozstępy 11.02.11, 21:41 Nabijacie tylko kasę koncernom kosmetycznym. To sprawa genów i zawartości kolagenu w skórze. Jak mają być to i będą. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: Ranking kremow na rozstępy 01.03.11, 13:37 zapewne, ale po przeczytaniu tego wątku do tej pory jakoś go nie kupiłam wykańczam "stare" balsamy Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: Ranking kremow na rozstępy 17.02.11, 12:45 A ja tam lubię sobie kupować kosmetyki i dbać o siebie,nawet jeśli to placebo. Dopiero w 6tc a juz zakupilam:Bio Oil, rossmann babydream, Galenic Elancyl i Mustele na piersi. Lubię leżeć i pachnieć... Odpowiedz Link Zgłoś
jeza_bell Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 12:54 kijek82 napisał: > A ja tam lubię sobie kupować kosmetyki i dbać o siebie,nawet jeśli to placebo. To wiele wyjaśnia > Dopiero w 6tc a juz zakupilam:Bio Oil, rossmann babydream, Galenic Elancyl i Mu > stele na piersi. Lubię leżeć i pachnieć rossman?? Taka taniocha? Eee... co mi to za leżenie i pachnienie za 5 zł Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Ranking kremow na rozstępy 21.02.11, 09:03 kijek82 , to taki marketing szeptany? Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: Ranking kremow na rozstępy 27.02.11, 11:32 Raczej wybrałam RÓŻNE FIRMY W RÓZNYM ZAKRESIE CENOWYM Rossmann (i inne)ponieważ słyszałam dobre opinie. Na Wizażu podczytuję i koleżanki podsłuchuję - stąd takie a nie inne wybory... Odpowiedz Link Zgłoś
karora7 Re: Ranking kremow na rozstępy 17.02.11, 13:24 nie używam - typowych dla kobiet w ciaży, bo to moim zdaniem pic na wode... tak jak z uczesem weselnym i wyjsciowym - z gory zaplaci sie wiecej za ten "tematyczny". Uwazam tez ze to raczej kwestia genetyki i sklonnosci, niemniej trzeba dbac i nawilzac brzuch aby skora byla elastyczna. Uzywam bodybotter - kakao - z bodyshopu. Rozstepow - ciazowych nie mam, bo nie ma sklonnosci zarowno teraz jak i w pierwszej ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 07:51 Kurde, czuję się jakiświr używając tylu kosmetykówCzy tylko ja je LUBIĘ?Nie mówię o Szarym Jeleniu i szamponie Familijnym,krem Nivea Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 08:12 ja w pierwsze ciąży używałam fissana-i brzuch cały w rozstępach w drugiej ciąży smarowałam brzuch ziajką dla ciężarnych-ale bardziej dlatego,że bardzo mi się łuszczyła i swędziała skóra na brzuchu-i żaden nowy rozstęp się nie pojawił Odpowiedz Link Zgłoś
jeza_bell Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 10:59 Wszystkie kremy i balsamy to odżywki dla spokojnego sumienia. Rozstępy jak mają być to i będą- GENETYKA Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 11:29 Ciekawe czemu owe kremy (te górnopółkowe) USUNĘŁY mi rozstępy, bo to przecież nie zasługa tego,ze poszłam na pielgrzymkęna kolanach do Czestochowy... Odpowiedz Link Zgłoś
karora7 Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 12:08 mowimy o kremach ktore stosuje sie wq trakcie ciazy. Nie mozna sposowac kremow do usuwania istniejacych rozstepow w trakcie ciazy. Oczywiscie to zalezy od stopnia rozstepow (1,2,3).nie oszukujmy sie 3 stanu nie usuna żadne kremy, ew tylko w polaczniu z laseroterapia i zabiegami kosmetycnymi. Jesli chodzi natomiast o kremy w trakcie ciazy - aby sie rozstepy nie pojawily - to pic na wode foto-montaz. Jak sie aja pojawic to i tak `sie pojawia, zadnych czynnych skladnikow tam nie ma bo nie moze byc, jedynie chodzi o masaz i zawilzanie skory. Jak chcesz - to kupuj i smaruj - nikt ci nie zabroni, Ja wole sobie kupic fajne kosmetyki do np twarzy, niz zyc nadzieja ze superspecjalistyczny krem dla kobiet w ciazy wklepywany 2 razy dziennie - spowoduje ze nie bede miec rozstepow ktore i tak bede miec, bo np. genetycznie mam takie uwarunkowanie. Regularnie masowac, kremowac, nawilzać i robic lekki piling - np. zurawinowy - bardzo miekki - ale poprawiajacy krazenie skory brzucha przez co ulatwiajacy rozciagliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
karora7 Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 12:10 i jesc zdrowo i pic duzo wody AMen. ale rozumiem, ze ktos kto jest np w 1 ciazy chce miec fajne kosmetyki dla ciezarnych, sama tk robilam, wydawalam na to duzo kasy - ale tego wowczas potrzebowalam aby napawać się swoim stanem... teraz też sie napawam ale inaczej moja 2 ciaza po 7 latach Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 12:29 Hmmm,usunęłam 15letnie głębokie rozstępy kremami... Do ciała nie, a do twarzy działają?Lekka niekonsekwencjaTu też przecież działają geny,odżywianie,styl życia...hahahhaha Moje znajome z tendencjami (rozstępy podobnie jak ja nabywane w okresie dojrzewania,tycia,chudnięcia - czyli MAJĄ predyspozycje)używały w trakcie ciąży Mustele czy Galenica i skóra jest gładziutka. Wydaje mi sie ,że być może jest to naciąganie koncernów (a czy mamuśki nie szaleją z zakupami np.ubranek i dupereli, też konsumpcjonizm), ale podejście "nie działa" z góry to zwykła oszczędność (dobre kosztują od 100 wzwyż) i lekkie niechlujstwo i lenistwo... Odpowiedz Link Zgłoś
jeza_bell Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 12:47 kijek82 napisał: > Hmmm,usunęłam 15letnie głębokie rozstępy kremami.. To powinnaś nobla z dermatologii vel kosmetologii dostać Odpowiedz Link Zgłoś
karora7 Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 13:00 jeza_bell napisała: > kijek82 napisał: > > > > Hmmm,usunęłam 15letnie głębokie rozstępy kremami.. > No właśnie - toż to ewenement - nie liczy wiek a ich głębokość i stopień zaawansowania. Może miała je 15 lat ale były "niewielkie", bo tak jak mówię 3 stopnia nie usuniesz kremem i to jest fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 19:57 mmm,ironia wysokiej klasy. Pokazać zdjęcia przed i po?Bardzo apetyczne piersi, nie powiem Odpowiedz Link Zgłoś
karora7 Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 12:56 kijek82 napisał: > ąganie koncernów (a czy mamuśki nie szaleją z zakupami np.ubranek i dupereli, t > eż konsumpcjonizm), ale podejście "nie działa" z góry to zwykła oszczędność (do > bre kosztują od 100 wzwyż) i lekkie niechlujstwo i lenistwo... Kijeczku kochany, nie nzasz mnie i nie bede ciebie przekowanywać do tego co usłyszałam od kosmetologa i dermatolog nie uważam się za niechluja - tylko dlatego że nie używam kremów dla kobiet w ciąży chyba nie doczytałaś mojego posta, bo napisałam wyraźnie, że trzeba dbać o skórę i masować ją i to robię - dla mnie to cały rytuał. Lubie kosmetyki które używam od lat i rozstępów nie mam. Czy dzięki tym kremom ? Pewnie nie, bo gdyby tak było - to zapewne nie było kobiet z rozstępami. Porównanie kremów do twarzy i tych dla kobiet w ciąży co to mają magiczną moc przeciwcellulitowo-rozstępowom - nawet nie skomentuje, bo widocznie nie miałaś do czynienia z profesjonalnym gabinetem kosmetycznym i dermatologicznym. Po prostu pogadaj ze specjalistą - to ci wyjaśni tą "drobną" różnicę. Czy kremy dla kobiet w ciąży mogą zatem usuwać już istniejące rozstępy ??? - otóż nie bo nie mogą zawierać tych samych składników aktywnych - bo ciąża to taki stan kiedy nie można ich używać. Mogą jedynie zapobiegać - poprzez regularny masaż i nawilżenie - a to już uzyskasz używając balsamu do ciała - i czy wydasz na niego 40 pln czy 120 - to twoja sprawa. Nie nazywaj kogoś flejtuchem i leniuchem - tylko dlatego b nie wierzy w ta samą "religię" co Ty. Over&Out. Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 19:56 Hmmmm, przebywam dużo w środowisku nie kosmetycznym a dermatologicznym mojego miasta - wykonuję zawód związany mocno z środowiskiem medycznym. Widocznie w 600tyś. mieście sami laicy i mitomani! Nię sądź innych swoją miarą - u ciebie/was na wsi dajom skwarki z boczku a u nos na wsi ze smolcu. Zarzucasz mi odrzucanie innych idei a sama sprawiasz wrażenie osoby posiadającej wszelaką wiedzę na temat... Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 20:00 Jeszcze jedno pytanie-czy ci dermatolodzy to twoi znajomi, czy przypadkowi lekarze? Może jakieś nazwiska? Czasem się widujemy zapewne na szkoleniach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
karora7 Re: Ranking kremow na rozstępy 21.02.11, 09:48 wiesz co ? zero merytoryki - za to szkolna pyskówka. A na to jestem za stara. Forum - dzieciowe to nie piaskownica Pa i pozdrawiam ciepło! Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: Ranking kremow na rozstępy 22.02.11, 16:22 Wybitnie merytoryczna odpowiedź na konkretne pytanie.... Ponieważ to TY ustalasz jakie powinno być to forum, no proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
joe-76 Re: Ranking kremow na rozstępy 22.02.11, 18:59 Ja uzywalam oliwek z oliwek najlepszej jakosci. Nie mam ani jednego rozstepu a brzuszek gladki jak u niemowlaka. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka45 Re: Ranking kremow na rozstępy 24.02.11, 15:04 Dopiszę się do wątku jako niewątpliwa posiadaczka genów odpowiadających za powstawanie rozstępów (mamie, babci i ciotce zostały po ciążach głębokie blizny). W pierwszej ciąży smarowałam się mustelą od 4 miesiąca, codziennie wieczorem. Brzuch duuuzy, przenoszona ciąża. I ani jednego rozstępu. Teraz (4 miesiąc) rozpoczęłam smarowanie (lubię to!) i tym razem, jako ze starsza jestem o 6 lat - smaruję też piersi i też sprawdzoną mustelą. Sama jestem ciekawa czy się pojawi jakiś rozstępol czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
sabrina_30 Re: Ranking kremow na rozstępy 25.02.11, 21:40 ja tez dopisze sie do watku )) Ja smarowałm przy 1 i 2 ciązy brzusio piersi i nogi kremem Perfekta mama i rozstępy sie nie pojawiły, ale może to też efekt niedużego przytycia w ciązy. Do tego dla mnie rewelacja okazał sie krem tez s perfekty mama do biustu z wyciągiem z kapusty to był balsam na moje bolące piersi )) Odpowiedz Link Zgłoś
levoonia Re: Ranking kremow na rozstępy 26.02.11, 22:48 ja wydałam juz kupe kasy na galenica ale nie żałuję. został jeszcze miesiąc do rozwiązania i na razie (odpukać) rozstepów brak. a zdecydowałam się zaryzykowac taką inwestycję bo rozstępów w innych miejscach ciała niz brzuch mam cała masę. śmiem twierdzić, że mam wyjątkową skłonnośc do rozstępów: wychodzą od okresu dojrzewania, gdy zmieniam wagę (troche tyje lub chudnę), w róznych miejscach łącznie z rejonem kolan i łokci! a teraz poraz pierwszy przez 8 miesięcy luz a przytyłam już ponad 20 kilo.. Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: Ranking kremow na rozstępy 27.02.11, 11:36 No proszęUtwierdzasz mnie w słuszności wyboru A jak piersi? Poza tym dieta - dużo białka, omega 3 i woda, pewnie też ma wpływ (każdy głupi zauważy że zmiany odżywiania wpływają na stan skóry). Ja od 7tygodni mama niestety problem ze skórą..ale na głowie, nasiliło się atopowo itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Ranking kremow na rozstępy 27.02.11, 12:56 jezei masz sklonnosci genetyczne(budowa skory wlasciwej i malo wlokien kolagenowych) to chocbys sie zlotem w plynie smarowala to rozstepy jak maja sie pojawic to sie pojawia.I nie ma sie co cieszyc ze nie ma ich na miesiac przed porodem i przypisywac ta cudownosc kremom przeciw rozstepom.Znasz powiedzenie "nie chwal dnia przed zachodem slonca"?Jeszcze wyjda jak maja wyjsc Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: Ranking kremow na rozstępy 01.03.11, 20:20 pewnie!Zamiast się cieszyć z cudzego szczęścia-zamartwiać i dołować...(nie, to nie jest racjonalizm) Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka2009 Re: Ranking kremow na rozstępy 01.03.11, 20:33 Ja przez całą ciążę używałam Ziaja seria Ziajka "Mamma mia" i rozstępów prawie nie ma tylko troszkę na udach ale to już wcześniej miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
levoonia Re: Ranking kremow na rozstępy 08.03.11, 14:58 nie chwaliłam dnia przed zachodem słońca heh tylko nieśmiało zaznaczyłam,że nie trace nadziei. na razie mam ku temu podstawy: 24 kilo na plusie, rozstępów na brzuchu i biuście brak... nie wiem tylko czy doczekam terminu więc pisze już teraz Odpowiedz Link Zgłoś
calineczkazbajkii [...] 01.03.11, 11:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
karod Geny i dbalosc o skore 01.03.11, 14:48 Mi sie zydaje, ze wszystko po trochu wplywa na rozstepy. Ja mam niby predyspozycje genetyczne do elastycznej skory. Moja mama nie ma ani jednego rozstepu, a w ciazy ze mna przytyla kolo 30kg, ale nie wiem jak bylo po stronie ojca (geny dziedziczy sie z dwoch stron). Ja mam mnostwo rostepow po okresie dojrzewania: piersi, biodra, uda. Za to po 1. ciazy mam tylko jednego 1.5cm na brzuchu. Kupowalam krem troche lepszy niz te marketowe, ale nie smarowalam sie regularnie, bo nie wierze bezgraniczne w cudowne dzialanie antyrozzstepowe. Bardziej jestem sklonna uwierzyc w dzialanie masazu "urabiajacego" skore. A ze krem dobry sam w sobie to go do teraz kupuje, (marketowe, nawet te drozsze wypadaja przy nim jak wodna emulsja - posmarujesz sie i po godzinie juz nie widac sladu kremowania), przy okazji poznikaly mi rozne drobne dolegliwosci wrazliwej skory. W dodatku corka ma tendecje atopowe, wiec uzywamy jednego balsamu do ciala. Odpowiedz Link Zgłoś
misia_matysia Re: Ranking kremow na rozstępy 10.03.11, 16:33 Mi po ciąży rozstępy pojawiły się na ... łydce i na boczku - tym w który wstrzykiwałam insulinę, ani jeden za to na brzuchu. Smarowałam i brzuch i resztę ciała - mustelą i kremami nawilżającymi i wszelkimi masłami, mleczkami nawilżającymi dla dzieci, zawsze 2 razy dziennie. Ale nawilżać skórę warto - zwłaszcza w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiaa21 Re: Ranking kremow na rozstępy 10.03.11, 17:32 Polecam Pharmaceris albo Pharmacy reduce Odpowiedz Link Zgłoś
ola.269 Re: Ranking kremow na rozstępy 14.03.11, 11:46 Według mnie najlepszym kremem na rozstępy jest Mustela, jest drogi ale warto wydać trochę więcej pieniędzy!tutaj za niższą cenę Tekst linka Powiem tak, szukałam wiele opinii na temat kremów i na temat Musteli raczej większość jest na tak, dlatego się m.in zdecydowałam na kupno tego kremu!Każda kobieta jednak ma swoje zdanie!raczej można go dostać w dobrych aptekach, co też kusiinnych kremów nie sprawdzałam więc nie mam porównania!ale z tego jestem zadowolonapozdrawiam wszystkie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakropkak Re: Ranking kremow na rozstępy 15.03.11, 17:15 Ja również obawiałam się rozstępów - niestety moja mama ma, a panuje opinia, że to sprawa genów. W ciąży stosowałam wyłącznie oliwkę. Zero rozstępów Odpowiedz Link Zgłoś
kot_kreskowy84 Re: Ranking kremow na rozstępy 18.04.11, 12:10 Ja dopiero jestem w trakcie testowania Uważam, że największy wpływ na to, czy rozstępy się pojawią, czy nie, mają skłonności genetyczne (raczej nie mam) i regularne masaże skóry. Do tych masażów używam specjalnych kremów dla kobiet w ciąży, z uwagi na to, że są przebadane i bezpieczne - zresztą wybieram takie, które cenowo nie odstają od "zwykłych" balsamów. Stosowałam już krem AA, ale jak dla mnie był za gęsty; Gerber - bardzo fajny i teraz mam Pharmaceris - też bardzo jestem zadowolona, dobrze się wmasowuje, ma delikatny ładny zapach. Każdy kosztuje około 30 zł i starcza mi na około miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
ania23-2 Re: Ranking kremow na rozstępy 18.04.11, 19:43 Nie wiem czy maja takie duże znaczenia genetyczne skłonności. Moja mama ma dużo rozstępów. Ja przytyłam 9 kg i nie mam rozstępów. Właściwe odżywianie się - nie należy wyznawać zasadę jeść za dwoje, kremik - ja stosowałam LeMaadr -ma badania kliniczne. Nie mam rozstępów. Odpowiedz Link Zgłoś
pagaa Re: Ranking kremow na rozstępy 18.04.11, 12:18 to głównie geny o tym decydują czysą czy nie. mi w poprzedniej ciąży wystarczyło jak snmarowałam się perfectą dla kobiet w ciąży i nie miałam rozstępów. a teraz to kto wie Odpowiedz Link Zgłoś