Dodaj do ulubionych

Ranking kremow na rozstępy

01.02.11, 10:05

W perwszej ciazy uzywalam fissa i mustella pod koniec ciazy dodatkowo oliwke dla dzieci - rozstepy na brzuchu wyszly w ostatnim miesiacu ciazy sad
Chce kupic teraz inne kremy - polecicie ??
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: Ranking kremow na rozstępy 01.02.11, 10:10
      To tylko placebo, jeśli masz skłonność do rozstępów to będziesz je miała nawet jakbyś wszystkimi kremami się smarowała, a jeśli nie masz skłonności do rozstępów to ich nie dostaniesz nawet jak Twoja skóra kremu nie dotknie.
      • deodyma Re: Ranking kremow na rozstępy 01.02.11, 13:53
        tu nie chodzi o kremiszcza, tylko o predyzpozycje do rozstepow i jesli je masz, nic Ci nie pomoze.
        kolezanka beda w ciazy miala bardzo duzy brzuch (wielowodzie), nie smarowala sie niczym w obu ciazach i ani jednego rozstepu nie ma.
        inna babka, ktora znam, ma maly brzuch, jest w 35 tyg ciazy a rozstepy i tak jej wylazly mimo smarowania.
        • gwen_s Re: Ranking kremow na rozstępy 02.02.11, 18:30
          podzielam zdaniem deodymy...
          ja używałam gerbera 3x dziennie i co mi po tym...
          W pierwszej ciąży wyszły mi z 3 rozstępy od blizny po kolczyku w pępku, obwód miałam 104 do porodu... Obecnie, 9mc a ja mam już 106 i przy tej granicy 103-4cm zaczęły pojawiać się nowe rozstępy, tak więc to była chyba górna granica rozciągliwości mojej skóry niestety sad
      • lalabamba Re: Ranking kremow na rozstępy Palmers 27.02.11, 15:16
        A ja się nie zgodzę! Zawsze warto się smarować, jestem tego przykładem. Po pierwsze, warto bo skórę trzeba nawilżać, choćby "zwykłym" balsamem, zanim nastąpi poporodowe niewolnictwo przy niemowlaczku, warto w czasie ciąży się porozpieszczać. Wracając do tematu - ja mam duuże tendencje do rozstępów, po okresie dojrzewania mam na piersiach, udach, tyłku, biodrach czyli prawie wszędzie gdzie można. Moja mama po dwóch ciążach ma brzuch cały w rozstępach. A ja się smarowałam od początku do końca balsamem i masłem Palmers dla kobiet w ciąży i ani jednego! Polecam serdecznie tę markę i życzę dużo szczęśliwych chwilsmile
    • kasica_1980 Re: Ranking kremow na rozstępy 01.02.11, 10:15
      wg mnie kremy nie mają nic do rozstępów. natłuszczają to na pewno prawda, ale poza tym mało wierze w te wszystkie notki uncertain. wszystko zależy od organizmu i skóry, tendencji do rozstępów lub nie. ja w I ciąży używałam zwykłych natłuszczających i to nie zawsze, rozstępów nie mam.
    • zuzinkas [...] 01.02.11, 10:31
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kasiak37 zuzinkas odbierz poczte n/t 01.02.11, 12:29
    • naana26 Re: Ranking kremow na rozstępy 01.02.11, 16:29

Przyczyną rozstępów jest wzrost kortyzolu we krwi. U niektórych kobiet większy u niektórych bardzo mały, co może zaowocować brakiem rozstępów.

Krem to placebo, nie powstrzyma tego procesu i nie ma na niego wpływu. A że u kobiet smarujących - nie mających tendencji - niby "działa" pojawiają się doniesienia o skuteczności tej metody a to bzdura.

Zaznaczam, ze wzrost kortyzolu również w różnych ciążach może być inny, dlatego jedne ciąże kończą się rozstępami a drugie nie - nawet u tej samej kobiety.

Dlatego najlepsza rada jest taka - za pieniądze które chciałabyś kupić krem - kup coś dziecku.
    • mrs.g Re: Ranking kremow na rozstępy 02.02.11, 13:27
      ja uzywalam tylko fissan i to jak mi sie przypomnialo, nie mam zadnego rozstepu, ale nie mialam duzego brzucha. Mysle , ze w duzej mierze to sprawa indywidualna, jak maja wyjsc to i tak wyjda, mozesz tylko zminimlizowac
      • milamala Re: Ranking kremow na rozstępy 02.02.11, 13:37
        o dobrze wiedziec, że to wszystko pic na wode. Ja używam zwykłego balsamu po kapieli i zastanawiałam sie, że zainwestowac w coś jeszcze. Ale pozostane przy tym swoim zwykłym baslamie - a za to kupie coś dzidziusiowi.
        • aliccja85 Perfecta Mama 02.02.11, 13:56
          Jestem zadowolona-wiadomo to 2ciaza i rozstepy juz byly ale nowych nie widze wink
    • kotkowa Re: Ranking kremow na rozstępy 02.02.11, 13:56
      ja mialam babydream z rossmanna, byl ok. moim zdaniem jak sie ma sklonnosci, to sie tego nie uniknie, a krem moze jedynie uelastycznic skore. nie widze roznicy miedzy tymi drogimi a tanszymi.
      • cheeringup Re: Ranking kremow na rozstępy 02.02.11, 14:05
        zgadzam się ze wszystkimi, jak ktoś ma skłonności to nic nie pomoże. tak samo jak z cellulitem... ale szczerze, to dla spokoju własnego sumienia smaruję się raz dziennie pharmacerisem..po co mam sobie później wyrzucać, że pożałowałam 30 zł.
      • fantaisie Re: Ranking kremow na rozstępy 02.02.11, 14:06
        na początku ciąży smarowałam się oliwką clarinsa potem odpuściłam z lenistwa, nie mam żadnych rozstępów a brzuch miałam gigantyczny! co tu mowić byłam gruuuuuubasmile
        • paniusia.aniusia Re: Ranking kremow na rozstępy 02.02.11, 16:50
          Ja niby używam ale i tak mam.
          Mojej szwagierce lekarz powiedział tak: "Prosze wziąć sobie reklamówkę, rozciągnąć ją we wszystkie strony, a potem wklepywać kremik i czekać aż stanie się taka jak przed rozciąganiem" wink
    • aniuta31 Re: Ranking kremow na rozstępy 02.02.11, 17:11
      Mój lekarz na pytanie o kremy jakie mogę stosować na rozstępy powiedział,że pomagają one jak umarłemu kadzidło...Pomimo tego co usłyszałam i tego że już miałam rozstępy przed ciążą stosowałam krem Pharmaceris i na brzuszku nie pojawił się ani jedem nowy.
    • bluemka78 Re: Ranking kremow na rozstępy 06.02.11, 10:10
      To chyba jednak w wiekszosci sprawa genow. Ja uzywalam musteli, ale tylko raz dziennie, bo mi sie rano nie chcialo. Zaczelam sie smarowac dopiero w 4mc i po bliznietach pozostala mi tylko blizna po cc. Moja mama po 3 ciazach tez zadnych rozstepow nie ma wiec to chyba zasluga genow.
    • mia_siochi Re: Ranking kremow na rozstępy 06.02.11, 10:14
      Pół rozstępu nawet nie mam, a brzuch mam gigantyczny.
      Przez całą ciążę posmarowałam sie 2 razy jakąś oliwką.
    • dzieciusie3 Re: Ranking kremow na rozstępy 06.02.11, 16:56
      Ja przy pierwszej i drugiej ciąży stosowałam krem na rozstępy z Gerbera i rozstępów ani śladów.Przy kolejnej ciąży też bym Go używała nie szukałabym czegoś innego!
    • agulag76 Re: Ranking kremow na rozstępy 06.02.11, 20:38
      Mam rozstępy na udach sprzed ciąży - w trakcie obu ciąż używałam Musteli i na brzuchu nie pojawił się ani jeden rozstęp
    • panna.w.drodze Re: Ranking kremow na rozstępy 06.02.11, 20:53
      mnie koleżanki polecały fissan
      • malgosiek2 Re: Ranking kremow na rozstępy 11.02.11, 21:41
        Nabijacie tylko kasę koncernom kosmetycznym.
        To sprawa genów i zawartości kolagenu w skórze.
        Jak mają być to i będą.
        • panna.w.drodze Re: Ranking kremow na rozstępy 01.03.11, 13:37
          zapewne, ale po przeczytaniu tego wątku do tej pory jakoś go nie kupiłam smile wykańczam "stare" balsamy
    • kijek82 Re: Ranking kremow na rozstępy 17.02.11, 12:45
      A ja tam lubię sobie kupować kosmetyki i dbać o siebie,nawet jeśli to placebo. Dopiero w 6tc a juz zakupilam:Bio Oil, rossmann babydream, Galenic Elancyl i Mustele na piersitongue_out. Lubię leżeć i pachnieć...
      • jeza_bell Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 12:54
        kijek82 napisał:

> A ja tam lubię sobie kupować kosmetyki i dbać o siebie,nawet jeśli to placebo.

To wiele wyjaśnia big_grin

> Dopiero w 6tc a juz zakupilam:Bio Oil, rossmann babydream, Galenic Elancyl i Mu
        > stele na piersitongue_out. Lubię leżeć i pachnieć

rossman?? Taka taniocha? Eee... co mi to za leżenie i pachnienie za 5 zł big_grin
      • 1matka-polka Re: Ranking kremow na rozstępy 21.02.11, 09:03
        kijek82 , to taki marketing szeptany?
        • kijek82 Re: Ranking kremow na rozstępy 27.02.11, 11:32
          Raczej wybrałam RÓŻNE FIRMY W RÓZNYM ZAKRESIE CENOWYMsmile
          Rossmann (i inne)ponieważ słyszałam dobre opinie. Na Wizażu podczytuję i koleżanki podsłuchuję - stąd takie a nie inne wybory...
    • karora7 Re: Ranking kremow na rozstępy 17.02.11, 13:24
      nie używam - typowych dla kobiet w ciaży, bo to moim zdaniem pic na wode...
      tak jak z uczesem weselnym i wyjsciowym - z gory zaplaci sie wiecej za ten "tematyczny".
      Uwazam tez ze to raczej kwestia genetyki i sklonnosci, niemniej trzeba dbac i nawilzac brzuch aby skora byla elastyczna.
      Uzywam bodybotter - kakao - z bodyshopu.
      Rozstepow - ciazowych nie mam, bo nie ma sklonnosci zarowno teraz jak i w pierwszej ciazy.
    • kijek82 Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 07:51
      Kurde, czuję się jakiświr używając tylu kosmetykówsmileCzy tylko ja je LUBIĘ?smileNie mówię o Szarym Jeleniu i szamponie Familijnym,krem Niveatongue_out
      • lukrecja34 Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 08:12
        ja w pierwsze ciąży używałam fissana-i brzuch cały w rozstępach uncertain
        w drugiej ciąży smarowałam brzuch ziajką dla ciężarnych-ale bardziej dlatego,że bardzo mi się łuszczyła i swędziała skóra na brzuchu-i żaden nowy rozstęp się nie pojawił big_grin
    • jeza_bell Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 10:59
      Wszystkie kremy i balsamy to odżywki dla spokojnego sumienia. Rozstępy jak mają być to i będą- GENETYKA smile
      • kijek82 Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 11:29
        Ciekawe czemu owe kremy (te górnopółkowe) USUNĘŁY mi rozstępy, bo to przecież nie zasługa tego,ze poszłam na pielgrzymkęna kolanach do Czestochowy...
        • karora7 Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 12:08
          mowimy o kremach ktore stosuje sie wq trakcie ciazy.
          Nie mozna sposowac kremow do usuwania istniejacych rozstepow w trakcie ciazy.
          Oczywiscie to zalezy od stopnia rozstepow (1,2,3).nie oszukujmy sie 3 stanu nie usuna żadne kremy, ew tylko w polaczniu z laseroterapia i zabiegami kosmetycnymi.
          Jesli chodzi natomiast o kremy w trakcie ciazy - aby sie rozstepy nie pojawily - to pic na wode foto-montaz.
          Jak sie aja pojawic to i tak `sie pojawia, zadnych czynnych skladnikow tam nie ma bo nie moze byc, jedynie chodzi o masaz i zawilzanie skory.
          Jak chcesz - to kupuj i smaruj - nikt ci nie zabroni, smile
          Ja wole sobie kupic fajne kosmetyki do np twarzy, niz zyc nadzieja ze superspecjalistyczny krem dla kobiet w ciazy wklepywany 2 razy dziennie - spowoduje ze nie bede miec rozstepow ktore i tak bede miec, bo np. genetycznie mam takie uwarunkowanie.
          Regularnie masowac, kremowac, nawilzać i robic lekki piling - np. zurawinowy - bardzo miekki - ale poprawiajacy krazenie skory brzucha przez co ulatwiajacy rozciagliwosc. smile
          • karora7 Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 12:10
            i jesc zdrowo i pic duzo wody smile
            AMen.
            ale rozumiem, ze ktos kto jest np w 1 ciazy chce miec fajne kosmetyki dla ciezarnych,
            sama tk robilam, wydawalam na to duzo kasy - ale tego wowczas potrzebowalam aby napawać się swoim stanem...
            teraz też sie napawam ale inaczej smile
            moja 2 ciaza po 7 latach smile
            • kijek82 Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 12:29
              Hmmm,usunęłam 15letnie głębokie rozstępy kremami...
              Do ciała nie, a do twarzy działają?Lekka niekonsekwencjawinkTu też przecież działają geny,odżywianie,styl życia...hahahhaha
              Moje znajome z tendencjami (rozstępy podobnie jak ja nabywane w okresie dojrzewania,tycia,chudnięcia - czyli MAJĄ predyspozycje)używały w trakcie ciąży Mustele czy Galenica i skóra jest gładziutka. Wydaje mi sie ,że być może jest to naciąganie koncernów (a czy mamuśki nie szaleją z zakupami np.ubranek i dupereli, też konsumpcjonizm), ale podejście "nie działa" z góry to zwykła oszczędność (dobre kosztują od 100 wzwyż) i lekkie niechlujstwo i lenistwo...
              • jeza_bell Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 12:47
                kijek82 napisał:

> Hmmm,usunęłam 15letnie głębokie rozstępy kremami..

To powinnaś nobla z dermatologii vel kosmetologii dostać https://emoty.blox.pl/resource/hahaha.gif
                • karora7 Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 13:00
                  jeza_bell napisała:

> kijek82 napisał:
                  >
                  >
                  > > Hmmm,usunęłam 15letnie głębokie rozstępy kremami..
                  >

No właśnie - toż to ewenement - nie liczy wiek a ich głębokość i stopień zaawansowania. Może miała je 15 lat ale były "niewielkie", bo tak jak mówię 3 stopnia nie usuniesz kremem smile i to jest fakt.

smile
                • kijek82 Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 19:57
                  mmm,ironia wysokiej klasy. Pokazać zdjęcia przed i po?Bardzo apetyczne piersi, nie powiemsmile
              • karora7 Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 12:56
                kijek82 napisał:

> ąganie koncernów (a czy mamuśki nie szaleją z zakupami np.ubranek i dupereli, t
                > eż konsumpcjonizm), ale podejście "nie działa" z góry to zwykła oszczędność (do
                > bre kosztują od 100 wzwyż) i lekkie niechlujstwo i lenistwo...

Kijeczku kochany, nie nzasz mnie i nie bede ciebie przekowanywać do tego co usłyszałam od kosmetologa i dermatolog smile
                nie uważam się za niechluja - tylko dlatego że nie używam kremów dla kobiet w ciąży smile
                chyba nie doczytałaś mojego posta, bo napisałam wyraźnie, że trzeba dbać o skórę i masować ją i to robię - dla mnie to cały rytuał.
                Lubie kosmetyki które używam od lat i rozstępów nie mam. Czy dzięki tym kremom ? Pewnie nie, bo gdyby tak było - to zapewne nie było kobiet z rozstępami.
                Porównanie kremów do twarzy i tych dla kobiet w ciąży co to mają magiczną moc przeciwcellulitowo-rozstępowom - nawet nie skomentuje, bo widocznie nie miałaś do czynienia z profesjonalnym gabinetem kosmetycznym i dermatologicznym.
                Po prostu pogadaj ze specjalistą - to ci wyjaśni tą "drobną" różnicę.

Czy kremy dla kobiet w ciąży mogą zatem usuwać już istniejące rozstępy ??? - otóż nie bo nie mogą zawierać tych samych składników aktywnych - bo ciąża to taki stan kiedy nie można ich używać.
                Mogą jedynie zapobiegać - poprzez regularny masaż i nawilżenie - a to już uzyskasz używając balsamu do ciała - i czy wydasz na niego 40 pln czy 120 - to twoja sprawa.
                Nie nazywaj kogoś flejtuchem i leniuchem - tylko dlatego b nie wierzy w ta samą "religię" co Ty.

Over&Out.
                • kijek82 Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 19:56
                  Hmmmm, przebywam dużo w środowisku nie kosmetycznym a dermatologicznym mojego miasta - wykonuję zawód związany mocno z środowiskiem medycznym. Widocznie w 600tyś. mieście sami laicy i mitomanismile!
                  Nię sądź innych swoją miarą - u ciebie/was na wsi dajom skwarki z boczku a u nos na wsi ze smolcusmile.
                  Zarzucasz mi odrzucanie innych idei a sama sprawiasz wrażenie osoby posiadającej wszelaką wiedzę na temat...
                • kijek82 Re: Ranking kremow na rozstępy 20.02.11, 20:00
                  Jeszcze jedno pytanie-czy ci dermatolodzy to twoi znajomi, czy przypadkowi lekarze? Może jakieś nazwiska? Czasem się widujemy zapewne na szkoleniach itp.
                  • karora7 Re: Ranking kremow na rozstępy 21.02.11, 09:48
                    wiesz co ?
                    zero merytoryki - za to szkolna pyskówka.
                    A na to jestem za stara.
                    Forum - dzieciowe to nie piaskownica smile
                    Pa i pozdrawiam ciepło!
                    • kijek82 Re: Ranking kremow na rozstępy 22.02.11, 16:22
                      Wybitnie merytoryczna odpowiedź na konkretne pytanie....
                      Ponieważ to TY ustalasz jakie powinno być to forum, no proszę...
                      • joe-76 Re: Ranking kremow na rozstępy 22.02.11, 18:59
                        Ja uzywalam oliwek z oliwek najlepszej jakosci. Nie mam ani jednego rozstepu a brzuszek gladki jak u niemowlaka.
                        • hanka45 Re: Ranking kremow na rozstępy 24.02.11, 15:04
                          smile Dopiszę się do wątku jako niewątpliwa posiadaczka genów odpowiadających za powstawanie rozstępów (mamie, babci i ciotce zostały po ciążach głębokie blizny).
                          W pierwszej ciąży smarowałam się mustelą od 4 miesiąca, codziennie wieczorem. Brzuch duuuzy, przenoszona ciąża. I ani jednego rozstępu.
                          Teraz (4 miesiąc) rozpoczęłam smarowanie (lubię to!) i tym razem, jako ze starsza jestem o 6 lat - smaruję też piersi i też sprawdzoną mustelą. Sama jestem ciekawa czy się pojawi jakiś rozstępol czy nie wink
                          • sabrina_30 Re: Ranking kremow na rozstępy 25.02.11, 21:40
                            ja tez dopisze sie do watku smile)) Ja smarowałm przy 1 i 2 ciązy brzusio piersi i nogi kremem Perfekta mama i rozstępy sie nie pojawiły, ale może to też efekt niedużego przytycia w ciązy. Do tego dla mnie rewelacja okazał sie krem tez s perfekty mama do biustu z wyciągiem z kapusty to był balsam na moje bolące piersi smile))
                            • levoonia Re: Ranking kremow na rozstępy 26.02.11, 22:48
                              ja wydałam juz kupe kasy na galenica ale nie żałuję. został jeszcze miesiąc do rozwiązania i na razie (odpukać) rozstepów brak. a zdecydowałam się zaryzykowac taką inwestycję bo rozstępów w innych miejscach ciała niz brzuch mam cała masę. śmiem twierdzić, że mam wyjątkową skłonnośc do rozstępów: wychodzą od okresu dojrzewania, gdy zmieniam wagę (troche tyje lub chudnę), w róznych miejscach łącznie z rejonem kolan i łokci! a teraz poraz pierwszy przez 8 miesięcy luz smile a przytyłam już ponad 20 kilo..
                              • kijek82 Re: Ranking kremow na rozstępy 27.02.11, 11:36
                                No proszęsmileUtwierdzasz mnie w słuszności wyboruwink A jak piersi?

Poza tym dieta - dużo białka, omega 3 i woda, pewnie też ma wpływ (każdy głupi zauważy że zmiany odżywiania wpływają na stan skóry).

Ja od 7tygodni mama niestety problem ze skórą..ale na głowie, nasiliło się atopowo itp....
                                • kasiak37 Re: Ranking kremow na rozstępy 27.02.11, 12:56
                                  jezei masz sklonnosci genetyczne(budowa skory wlasciwej i malo wlokien kolagenowych) to chocbys sie zlotem w plynie smarowala to rozstepy jak maja sie pojawic to sie pojawia.I nie ma sie co cieszyc ze nie ma ich na miesiac przed porodem i przypisywac ta cudownosc kremom przeciw rozstepom.Znasz powiedzenie "nie chwal dnia przed zachodem slonca"?Jeszcze wyjda jak maja wyjscwink
                                  • kijek82 Re: Ranking kremow na rozstępy 01.03.11, 20:20
                                    pewnie!Zamiast się cieszyć z cudzego szczęścia-zamartwiać i dołować...(nie, to nie jest racjonalizm)
                                    • oliwka2009 Re: Ranking kremow na rozstępy 01.03.11, 20:33
                                      Ja przez całą ciążę używałam Ziaja seria Ziajka "Mamma mia" i rozstępów prawie nie ma tylko troszkę na udach ale to już wcześniej miałam.
                                  • levoonia Re: Ranking kremow na rozstępy 08.03.11, 14:58
                                    nie chwaliłam dnia przed zachodem słońca heh tylko nieśmiało zaznaczyłam,że nie trace nadziei. na razie mam ku temu podstawy: 24 kilo na plusie, rozstępów na brzuchu i biuście brak... nie wiem tylko czy doczekam terminu więc pisze już teraz smile
    • calineczkazbajkii [...] 01.03.11, 11:37
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • karod Geny i dbalosc o skore 01.03.11, 14:48
      Mi sie zydaje, ze wszystko po trochu wplywa na rozstepy.
      Ja mam niby predyspozycje genetyczne do elastycznej skory. Moja mama nie ma ani jednego rozstepu, a w ciazy ze mna przytyla kolo 30kg, ale nie wiem jak bylo po stronie ojca (geny dziedziczy sie z dwoch stron).
      Ja mam mnostwo rostepow po okresie dojrzewania: piersi, biodra, uda. Za to po 1. ciazy mam tylko jednego 1.5cm na brzuchu.
      Kupowalam krem troche lepszy niz te marketowe, ale nie smarowalam sie regularnie, bo nie wierze bezgraniczne w cudowne dzialanie antyrozzstepowe. Bardziej jestem sklonna uwierzyc w dzialanie masazu "urabiajacego" skore. A ze krem dobry sam w sobie to go do teraz kupuje, (marketowe, nawet te drozsze wypadaja przy nim jak wodna emulsja - posmarujesz sie i po godzinie juz nie widac sladu kremowania), przy okazji poznikaly mi rozne drobne dolegliwosci wrazliwej skory. W dodatku corka ma tendecje atopowe, wiec uzywamy jednego balsamu do ciala.
    • misia_matysia Re: Ranking kremow na rozstępy 10.03.11, 16:33
      Mi po ciąży rozstępy pojawiły się na ... łydce smile i na boczku - tym w który wstrzykiwałam insulinę, ani jeden za to na brzuchu. Smarowałam i brzuch i resztę ciała - mustelą i kremami nawilżającymi i wszelkimi masłami, mleczkami nawilżającymi dla dzieci, zawsze 2 razy dziennie. Ale nawilżać skórę warto - zwłaszcza w ciąży.
    • mamusiaa21 Re: Ranking kremow na rozstępy 10.03.11, 17:32
      Polecam Pharmaceris albo Pharmacy reduce
    • ola.269 Re: Ranking kremow na rozstępy 14.03.11, 11:46
      Według mnie najlepszym kremem na rozstępy jest Mustela, jest drogi ale warto wydać trochę więcej pieniędzy!tutaj za niższą cenę Tekst linka Powiem tak, szukałam wiele opinii na temat kremów i na temat Musteli raczej większość jest na tak, dlatego się m.in zdecydowałam na kupno tego kremu!Każda kobieta jednak ma swoje zdanie!raczej można go dostać w dobrych aptekach, co też kusismileinnych kremów nie sprawdzałam więc nie mam porównania!ale z tego jestem zadowolonasmilepozdrawiam wszystkie mamy
    • kasiakropkak Re: Ranking kremow na rozstępy 15.03.11, 17:15
      Ja również obawiałam się rozstępów - niestety moja mama ma, a panuje opinia, że to sprawa genów. W ciąży stosowałam wyłącznie oliwkę. Zero rozstępówsmile
    • kot_kreskowy84 Re: Ranking kremow na rozstępy 18.04.11, 12:10
      Ja dopiero jestem w trakcie testowania wink Uważam, że największy wpływ na to, czy rozstępy się pojawią, czy nie, mają skłonności genetyczne (raczej nie mam) i regularne masaże skóry. Do tych masażów używam specjalnych kremów dla kobiet w ciąży, z uwagi na to, że są przebadane i bezpieczne - zresztą wybieram takie, które cenowo nie odstają od "zwykłych" balsamów.
      Stosowałam już krem AA, ale jak dla mnie był za gęsty; Gerber - bardzo fajny i teraz mam Pharmaceris - też bardzo jestem zadowolona, dobrze się wmasowuje, ma delikatny ładny zapach. Każdy kosztuje około 30 zł i starcza mi na około miesiąc.
      • ania23-2 Re: Ranking kremow na rozstępy 18.04.11, 19:43
        Nie wiem czy maja takie duże znaczenia genetyczne skłonności. Moja mama ma dużo rozstępów. Ja przytyłam 9 kg i nie mam rozstępów. Właściwe odżywianie się - nie należy wyznawać zasadę jeść za dwoje, kremik - ja stosowałam LeMaadr -ma badania kliniczne. Nie mam rozstępów.
    • pagaa Re: Ranking kremow na rozstępy 18.04.11, 12:18

to głównie geny o tym decydują czysą czy nie. mi w poprzedniej ciąży wystarczyło jak snmarowałam się perfectą dla kobiet w ciąży i nie miałam rozstępów. a teraz to kto wiewink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka