Dodaj do ulubionych

odstęp prawie 3 lata zrobią drugie cc ?

01.02.11, 14:43
dziewczyny jak sądzicie czy jest szansa na kolejną cesarkę , odstęp będzie prawie 3 lata (bez 4 m-cy ). czy będą namawiać na sn ?
Obserwuj wątek
    • bibi_online Re: odstęp prawie 3 lata zrobią drugie cc ? 01.02.11, 14:58
      Moja koleżanka miała cc po ok. 3 latach. Chciała rodzić sn, ale i tak skończyło się cc. A do następnej ciąży lekarz kazał czekać co najmniej rok bo macica w tym miejscu cienka. i mysli już o następnej ciąży a to na bank będzie cc( dwa nieudane sn).
      • aliccja85 Re: odstęp prawie 3 lata zrobią drugie cc ? 01.02.11, 15:29
        Mam wrazenie ze CC robi sie coraz mniej
        Co do Twojego pytania-bez wskazan /a okres 3lat nimi nie jest/ nie zrobia cc
        Wiem po sobie niestety
    • em.haa Re: odstęp prawie 3 lata zrobią drugie cc ? 01.02.11, 16:01
      Kochana znam przypadek że po 11 miesiącach zrobili.
    • naana26 Re: odstęp prawie 3 lata zrobią drugie cc ? 01.02.11, 16:18
      nie wiem czy mój gin coś pokręcił ale jest ordynatorem w szpitalu więc nie sądzę. Na moje pytanie co z kolejnym porodem powiedział jasno - niezależnie od tego dlaczego robili mi cc - decyzja o formie porodu należy do mnie - z czego cc mi przysługuje i mam do niego prawo i wskazanie, a jeśli będę chciała SN to on musi wyrazić zgodę bo wiążę się to z ryzykiem.
      • aliccja85 Re: odstęp prawie 3 lata zrobią drugie cc ? 01.02.11, 16:36
        Dziewczyny to ja juz nie rozumiem-dlaczego mi kazdy gin odmawia CC /nadcisnienie, gestoza ciazowa, 1CC klasyczne czyli od pepka w dol/ no przeciez cos jest nie tak
        Dzwonilam wczoraj do NFZ i do Organizacji broniacych praw pac. i WSZEDZIE powiedzieli mi ze pierwsze CC nie jest wskazaniem do nastepnego, ze pierwsze slysza o podpisywaniu jakis dok ze sie nie godze na sn. Od jednej pani uslyszalam ze to nie koncert zyczen
        • ziutka23 Re: odstęp prawie 3 lata zrobią drugie cc ? 01.02.11, 18:52
          To jest zapisane w wytycznych Polskiego Towarz. Ginekologicznego - że po cc kobieta ma prawo odmówić próby porodu siłami natury (dobrze to zrobić na piśmie). Problem w tym, że wiele szpoitali / personel ma gdzieś te wytycznesad
          • aliccja85 do Ziutka23 01.02.11, 19:48
            Mozesz podac mi link do tego zapisu?
        • deodyma Re: odstęp prawie 3 lata zrobią drugie cc ? 01.02.11, 19:27

aliccja85 napisała:

> Dziewczyny to ja juz nie rozumiem-dlaczego mi kazdy gin odmawia CC /nadcisnieni
          > e, gestoza ciazowa, 1CC klasyczne czyli od pepka w dol/ no przeciez cos jest ni
          > e tak

bo to chyba zalezy od lekarza i od szpitala...
          mnie ostatnio ordynator oddzialu gin-pol powiedzial, ze bym sie zastanowila, w jaki sposob chce rodzic a poniewaz wczesniej mialam cc, mam wskazania do kolejnej w 50% i kazda kobieta je ma.
          z tego co sie dowiedzialam, w naszym szpitalu nikt nie naciska na to, zeby kobiety po cesarce rodzily sn.
          • monaliska1985 Re: odstęp prawie 3 lata zrobią drugie cc ? 01.02.11, 19:56
            ja jestem po 2 cc, drugie ciecie po 22 miesiacach, nikt nie robil problemow, w sumie dziecko bylo duze i byla za krotka roznica od pierwszego cc. Ale w twoim wypadku moga cie namawiac na porod sn,bo minelo prawie 3 lata, ale masz prawo odmowic, bo pierwsze cc oznacza ze masz prawo wyboru do drugiego porodu, ale jak to respektuja niewiem, zmusic do sn nikt cie nie moze, nie mozna podac ci oxy , istnieje ryzyko pekniecia macicy etc..
            • bbacha Re: odstęp prawie 3 lata zrobią drugie cc ? 03.02.11, 14:36
              Ja będe rodzić po 3 latach. 2008 cc, teraz mój gin i jednocześnie ordynator oddziału ZAPYTAŁ mnie o to jak chcę rodzić, powiedział, że decyzja jest moja. To chyba zależy od szpitala po prostu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka