annda14 27.04.04, 19:16 Czy wiecie, czy w ciąży można używać samoopalacza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
esturka Re: samoopalacz w ciąży? 28.04.04, 09:51 sama chętnie poznałabym odpowiedź na to pytanie...nie chciałabym być latem biała ....myślałam że raczej nie ma przeciwskazań...ale kto wie ??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
praxi Re: samoopalacz w ciąży? 28.04.04, 12:46 Wydaje mi się, że można. Przecież one barwią tylko naskórek. Kremy nie powinny mieć witaminy A. O innych przeciwwskazaniach nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Re: samoopalacz w ciąży? 28.04.04, 13:02 Ja pytałam mojego gina i powiedział, że raczej nie powinno się używać samoopalaczy. Przecież to czysta chemia. Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: samoopalacz w ciąży? 28.04.04, 14:22 Można, przeciez działa tylko na poziomie naskórka. Nie przedostaje sie do skóry właściwej ani tym bardziej do krwi. A chemia? Jest wszędzie. We wszystkich kosmetykach, w jedzeniu, w powietrzu. Nie da się jej uniknąc, chyba że zamkniemy sie na czas ciąży w domu, w doniczkach zasadzimy warzywa, bedziemy piec chleb z pełnoziarnistej mąki (bez ulepszaczy, chociaz na szczęście taki można juz kupić), będziemy sie myły używając samej wody bez żadnych mydeł, żeli itp, żadnych kremów na twarz a na koniec przestaniemy oddychać bo powietrze jest zanieczyszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
roxi_hart Re: samoopalacz w ciąży? 28.04.04, 14:37 Krem czy balsam to tez czysta chemia. Przeciez samoopalacz nie wnika do skory wlsciwej, tym bardziej do krwiobiegu sie nie odstanie. Odpowiedz Link Zgłoś
maja.maja Re: samoopalacz w ciąży? 28.04.04, 15:28 Myślę że nie można wpadać w paranoję. Przecież my mamusie też musimy o siebie zadbać. Kiedy wyglądamy dobrze to dobrze się czujemy, a jak my jesteśmy szczęśliwe to i nasze dziecko. Ja farbuję włosy, używam samoopalacza, chodzę do kosmetyczki, depiluję nogi , bikini i pachy (depilatorem i woskiem), używam maseczek na twarz i kremów ujedrniających. Moje koleżanki, które już urodziły też stosowały w czasie ciązy różne zabiegi upiększające i dzieci mają zdrowiutkie!! Pozdrawiam wszystkie przyszłe piękne mamy Maja Odpowiedz Link Zgłoś