Dodaj do ulubionych

Paździenikowe mamusie, odzywajcie sie !!!

29.04.04, 09:54
Co u nas tak cicho?Piszcie co u Was nowego? Mnie męczy strasznie niskie
ciśnienie i ogólna sennośc z tym związana. Planujecie coś na długi wekend?
Obserwuj wątek
    • kretka27 Re: Paździenikowe mamusie, odzywajcie sie !!! 29.04.04, 10:10
      u mnie nic nowegosmile)) Czuję się wspaniale, brzuszek powoloi rośnie, zaczęłam
      wreszcie więcej ważyć. Powoli kończę 17 tydzień.
      Pozdrawiam serdecznie
    • magdh26 Re: Paździenikowe mamusie, odzywajcie sie !!! 29.04.04, 10:15
      Witaj.
      U mnie samopoczucie w normie. Ostatnio coś nie mogę się wyspać, nie moge sobie
      miejsca znaleźć na łóżku, budzę się, a na dodatek non stop coś mi się śni sad
      Na długi weekend mam już zaplanowaną komunię big_grin
      Pozdrawiam, Magda i Maleństwo (15 t.c)
    • madziek77 Re: Paździenikowe mamusie, odzywajcie sie !!! 29.04.04, 10:27
      cześć mamuśkismile
      u mnie oprócz porannych zawrotów głowy, od początku żadnych dodatkowych "złych"
      objawów. Pojawił się tylko katar, ale to pewnie przez klimę w samochodziesad Już
      nie mogę się doczekać kolejnej wizyty u lekarza, żeby usłyszeć czy all jest ok.
      Na długi weekend zero planów jak na razie, od dziś mam urlop więc moge sobie
      powolutku posprzątać i takie tamsmile

Na razie jeszcze mieszczę sie w rzeczy, ale dziś idę pochodzić po sklepach za
      luźniejszymi spodenkamismile

Pozdrawiam wszystkie październikowe ciężaróweczkibig_grin

Miłego weekendu!!!!!!

Madziek i 16 tyg. Maleństwo
      • bozen78 Re: Paździenikowe mamusie, odzywajcie sie !!! 29.04.04, 16:27
        a ja jadę jutro raniutko do Zakopanego! i bardzo się z tego cieszę! i nawet
        oscypki moge zjeść (tak powiedziłą lekarz, a ja się go słucham...)
    • esturka Re: Paździenikowe mamusie, odzywajcie sie !!! 29.04.04, 16:47
      a ja nie jade nigdzie sad niestety ktoś musi prace licencjacką
      pisać...zazdroszcze wam bardzo...
      ogólnie samopoczucie mam nie złe...trzoszkę pobolewa mnie głowa noi niestety
      mam problemy z kręgosłupem...do tego jeszcze paskudna alergia...nie jest za
      ciekawie, ale mam nadzieję że będzie lepiej smile
      Brzuszek rośnie i z tego powodu bardzo się ciesze....

Pozdrawiam was wszystkie

sylwia i 17 tyg baby
    • nefria Re: Paździenikowe mamusie, odzywajcie sie !!! 29.04.04, 18:26
      U mnie też wszystko w najlepszym porządku. Czasem troche poboli głowa ale to
      jedyny negatywny objaw (naszczęście). Pozdrawiam wszystkie mamy
      Agnieszka i 16 tyg maleństwo
    • milinka Re: Paździenikowe mamusie, odzywajcie sie !!! 29.04.04, 19:26
      Witajciesmile
      U mnie jakoś kiepsko...boli mnie ciągle brzuch ale lekarz uspokaja że nic złego
      się nie dieje i tego się trzymam. Brzuszek tez mi się zaokrąglił no i
      dowiedziałam się że rośnie w nim synciowink)) Teraz mam problem jak mu dać na
      imięwink))))
      Na długi weekend chyba nigdzie nie wyruszę, ja mam ciągle dłuuugi wekend bo
      jestem na zwolnieniu na którym zresztą pozostanę do porodu. Pomimo zwolnienia
      tak bardzo chce mi się wyjechać gdziekolwiek, żeby poodychać innym powietrzem i
      przestac się wsłuchiwac w siebie, ciągle mnie martwią te bólecrying((
      Pozdrawiam i zyczę dużo słońca
    • female Re: Paździenikowe mamusie, odzywajcie sie !!! 30.04.04, 09:22
      U mnie też wszystko ok. Na ostatnim USG doktorek wynalazł "jajki" i wpisał
      nawet do karty ciąży "filius", ale czy będzie syn...W skrytości ducha powiem,
      że marzę o tym, bo w domku przechadza się 7 letnia śliczna panienka Magdusia wink
      Brzuszek powoli zaokrągla się i dzidziuś od kilku dni daje znać, że jest. Moja
      waga wzrosła o całe 0,5 kg od 1-szej wizyty u gin. Ciśnienie mam dobre (choć
      przed ciążą byłam niskociśnieniowcem, przeciętne c. miałam 70/40), ból głowy
      męczy mnie dosyć często, a senność pojawia się tylko wtedy, gdy wieczorkiem
      kładę się spać po godz. 23:00. Małżonek rozpieszcza mnie do granic możliwości,
      a ja to ...wykorzystuję wink Wiedźma ze mnie, co?! smile
      Córcia cieszy się na myśl bycia starszą siostrą. Zresztą to Ona wymodliła
      rodzeństwo (dokładnie rok modliła się o Dzidziusia w brzuszku mamusi).
      Codzinnie całuje Mieszkańca Brzuszka (przez brzuszek oczywiście) i rysuje tony
      laurek. Razem kupujemy dzidziusiowe ubranka i widzę, że sprawia Jej ogromną
      radość, jeśli pozwalam Jej na samodzielny wybór.
      Do pracy wróciłam w 13 tc, po 6 tygodniowym L4 i leżeniu w szpitalu.
      W pracy poinformowani są, że pracuję tylko do końca czerwca (w lecie trzeba
      troszkę odpocząć).
      Majowy weekend spędzimy zapewne u teściów, bo przyjechała siostra męża z
      dzieckiem i moja panieneczka, nie odpuści sobie łobuzowania z kuzynem.
      Miłego, słonecznego dnia.
      Bernadeta
      mama Madzi(05.02.97) i Mieszkańca Brzuszka(09.10.04)
    • gandzia4 Re: Paździenikowe mamusie, odzywajcie sie !!! 30.04.04, 09:48
      Ja się czuję nieźle. Maluch we mnie fika kozły a wczoraj zaliczyłam już nawet
      pierwszego kuksańca w żebro (nie polecam). Z powodu pewnych dolegliwości, które
      nie męczyły mnie gdy nosiłam synka, a dolegały mi przy ciąży z córą, zaczynam
      się zastanawiać czy aby to nie babsztylek rośnie sobie we mniesmile)) Wkrótce mam
      nadzieję się przekonam kto zacz.
      • kretka27 Re: Paździenikowe mamusie, odzywajcie sie !!! 30.04.04, 09:56
        Mój mąż chce znać płeć, a ja wolę niespodziankę. Ciekawe, jak to zrobimy smile))
        Dużo z was skarży się na bóle głowy.. Przed ciążą miałam częste migreny, ale od
        chwili "zajścia" ani razu, bardzo mi się to podoba smile
        14 czerwca zaczynamy zajęcia w szkole rodzenia, a wcześniej chcemy spędzić
        tydzień nad naszym morzem.
        Pozdrawiam,
        Kretka i niespodzianka 3.X.2004
        • gandzia4 Hej kretka27 30.04.04, 10:15
          ja też mam termin na 3.X. Co do znania płci to mój mąż nie był pewien czy chce
          wiedzieć, a ja chciałam. W trakcie USG właśnie prosiłam lekarza o zapisanie nam
          płci na karteczce, gdy małżonek krzyknął "czy to jąderka i siusiak?". Synek nam
          się tak pięknie wypiął, że nawet laik mógł dokładnie obejrzeć jego "klejnoty
          rodowe" i tyle miał kochany mężuś z niespodzianki.
    • martulinek Re: Paździenikowe mamusie, odzywajcie sie !!! 30.04.04, 11:02
      To i ja się dołączam. U mnie połowa 16 t.c. i samopoczucie coraz lepsze.
      Wymioty niestety zupełnie jeszcze nie ustały, ae zdarzaja się sporadycznie raz
      na dwa , trzy dni. Ciśnienie mi się obniżyło (ze 120/70 na 80/50), ale nie
      czuję się specjalnie senna - nawet od kilku dni dużo łatwiej mi wstawać rano.
      Juz wiem, że do końca ciąży będę na zwolnieniu...
      Co do płci, to mam chyba ten sam problem - ja chciałabym wiedzieć, a mój mąż
      nie bardzo. Sytuacja jest trudna, bo jak znam siebie, to nie dam rady utrzymać
      języka za zębami smile
      Płeć jest mi właściwie obojętna, choć zawsze marzyłam o córeczce. Ale już dwa
      razy śnił mi się mały synek (śliczny!) - czy wierzyć w sny? ;0)
      Pozdrawiam smile
      Marta i dzidzia z 20 X 2004

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka