patrycja62 30.04.04, 09:17 Lekarz przepisał mi w ciąży Gynalgin - dopochwowo ,w ulotce jest napisane ,że w ciąży jest przeciwskazane , co robić ? brać czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tupelo Re: GYNALGIN DOPOCHWOWO W CIĄŻY 30.04.04, 09:37 Jesli jestes w III trymetrze, to nie boj sie. Gorzej, jesli w I. Ale lekarz nie jest glupi, przeciez nie przepisalby czegos, co mogloby zaszkodzic dzidziusiowi. Lepiej wyleczyc stan zapalny. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja62 Re: GYNALGIN DOPOCHWOWO W CIĄŻY 30.04.04, 09:50 Jestem w 13 tyg. ,wezmę ,ale w ulotce jest wyraznie napisane przeciwskazania : ciąża Odpowiedz Link Zgłoś
tupelo Re: GYNALGIN DOPOCHWOWO W CIĄŻY 30.04.04, 12:12 Wlasnie sprawdzam ten gynalgin w indeksie lekow. Pisza tu, ze brak danych potwierdzajacych bezpieczenswto stosowania w ciazy. Ale nie martw sie, pisza tak prawie na wszystkich lekach. Ja bralam w ciazy globulki Macmiror, potem Gynoxin i tez na obu bylo napisane, zeby nie stosowac w ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: GYNALGIN DOPOCHWOWO W CIĄŻY 30.04.04, 14:27 nie boj sie i bierz, pierwszy trymest mija wlasnie, nic sie nie stanie. lekarz wie, co robi. ja bralam wprawdzie pod koniec ciazy, ale jak tzreba to trzeba, to dla bezpieczenstwa maluszka, zeby nie przedostaly sie bakterie do macicy. pozdrawiam gaga forum.gazeta.pl/forum/72%2C2.html?f=621&w=10577948 Odpowiedz Link Zgłoś
mimik5 Re: GYNALGIN DOPOCHWOWO W CIĄŻY 30.04.04, 19:50 Ja jestem w 20 tyg. i bylam ostatnio kilka dni w szpitalu i tam wlasnie podawali mi gynalgin. Takze skoro z przepisu lekarza to nie boj sie tego stosowac. Odpowiedz Link Zgłoś