Dodaj do ulubionych

Ból nerki

28.03.11, 13:48
Jestem w 24 tyg ciazy i od paru dni boli mnie nerka. Chciałam sie zapytac co moge wziac przeciwbolowego???
Obserwuj wątek
    • oliwia1936 Re: Ból nerki 28.03.11, 14:11
      Hejka ja miałam podobnie ale w 18 tyg,ból nie do zniesienia.Zadzwoniłam do mojego gin kazał zrobić badanie moczu,okazało się ze to piasek...Chciał mi zapisać antybiotyk ale odmówiłam gdyż ból przeszedł i dziękować nie powrócił do dzisiaj.Najlepiej skonsultuj sie ze swoim lekarzemsmilePozdrawiam życze dużo zdrówkasmile
      • dagmaralodz77 Re: Ból nerki 28.03.11, 14:16
        popieram oliwie... najpierw badania moczu... a pozniej działanie środkami!!! No i co najważniejsze konsultacja lekarska a nie forumowa wink
        • nk51 Re: Ból nerki 28.03.11, 16:25
          Tydzien temu mialam badanie krwi i moczu, wyniki byly dobre... nic nie wykryto. Wiec nie mam pojecia skad ten bol... Nie wiem tylko jakie tabletki przeciwbolowe moge brac.. ?
          • dagmaralodz77 Re: Ból nerki 28.03.11, 17:21
            jak sie tak uparłaś na ten ból i wziecie czegoś to mozesz wziac nospe!!! Ale co było tydzień temu a co jest dzisiaj to dwie różne rzeczy!!! Nadal bede upierac sie przy swoim: zrób badanie moczu!!!
            • korsyka2 Re: Ból nerki 28.03.11, 17:29
              też miewam takie bóle.
              robiłam usg nerki i okazało się, że mam tam kamień (fachowo znany złogiem) wielkości 1 cm.
              w razie bólu lekarka pozwoliła brać nospę, bo na razie i tak nie da się nic z tym zrobić.
              • nicola-is-me Re: Ból nerki 30.03.11, 10:59
                W poprzedniej ciąży też mialam ten problem. Mocz był ok. Dostałam leki ziołowe. Niestety nie pamiętam nazwy. Miały kolor specyficzny, turkusowy kolor... Podziałaly.
                • misiontko999 Re: Ból nerki 31.03.11, 10:22
                  Miałam kolkę nerkową. Byłam w 8tyg. Wykryli piasek. W szpitalu dawali No-spę, Papawerynę same rozkurczowe, bo nic innego nie wolno. W domu pozwolono mi brać No-spę i Buscopan (bez recepty), ale tylko w razie silnych bóli.

Dostałam skierowanie do urologa, ale mój lekarz powiedział, że w ciąży nawet urolog nie ma zbyt dużego pola do popisu, bo nic nie wolno brać. Kazał mi bardzo dużo pić. I jeśli po tygodniu ból nie minie, to dopiero do urologa.
                  Musisz więcej pić, nawet na siłę. Ja piłam 3 litry wody min. dziennie. Dolegliwości minęły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka