Dodaj do ulubionych

Chcę spać,a nie mogę!

03.05.04, 12:24
Dziewczyny,czy wy możecie spać?Jak wam się to udaje.Ja jestem w końcówce 30
tygodnia i kompletna klapa.Kładę się dzień w dzień coraz bardziej zmęczona i
nic.Przewracam się z boku na bok,spaceruje po domu, zmieniam pozycję i
nic.Pomóżcie!Napiszcie proszę co robić! Mi już nawet przychodzi do głowy,aby
poprosić mojego gina o jakieś tabletki czy coś.Może macie jakieś sprawdzone
sposoby na bezsenność w ciąży?Jak to jest u was?Z góry dziękuje za praktyczne
porady.Pozdrawiam.
Jagoda
Obserwuj wątek
    • betty1234 Re: Chcę spać,a nie mogę! 03.05.04, 14:23
      Cześć,
      U mnie to samo co u ciebie - dziś 31 t. i 2 d. a od jakichś czterech dni błąkam
      się w nocy po domu. Chętnie też poczytam co z tym zrobić.
      Pozdrawiam,
      Beata
    • olciaa26 Re: Chcę spać,a nie mogę! 03.05.04, 18:31
      Ja miałam podobne objawy ok 34-35 tyg, myślałam, ze urodzę wcześniej, że to
      syndrom wicia gniazdka, itp. Moze spróbuj herbatek ziołowych, np z melisy. W
      ciązy nie szkodzą a naprawdę działają relaksująco. Jeśli chodzi o coś
      mocniejszego, to podobno stosuje się relanium, ale dostępne jest tylko na
      receptę.
    • magdzik222 Re: Chcę spać,a nie mogę! 03.05.04, 18:39
      Ja jestem dopiero w 23 tygodniu ciazy, ale jak mialay z zasypianiem kiedys, to
      pomagaly mi dluuugie spokojne wieczorne spacery. Taka domowa terapia
      dotleniajaca. Moze Wam chcoc troszke pomoze. A o melisie tez slyszalam - moja
      przyjaciolka stosuje i bardzo sobie chwali.
      Zycze zasypiania bez problemow i kolorowych snow!
    • ester77 Re: Chcę spać,a nie mogę! 03.05.04, 18:51
      U mnie to samo.Chodzę po domu jak cień,gdy gdzieś przysiądę to wydaje mi się,że
      zaraz zasnę,ale gdy wracam do łóżka to koniec.Nie wiem co mam ze sobą
      zrobić.Może faktycznie pomoże melisa.Jutro kupię i spróbuję,może pomoże.
      Mam nadzieję,że ktoś poradzi coś jeszcze.Pozdrawiam.
    • aniolek187 Re: Chcę spać,a nie mogę! 03.05.04, 19:59
      Dziewczyny, myslę, że tylu bezsennych nocy ile miałam ja, nie przeszła zadna z
      was i absolutnie tego nie życzę! Zaczęło się od ok 20 tyg, skończyło (odpukać)
      jakieś 3 tyg temu-to już chyba z wyczerpania. obecnie jestem w 31 tc. Pomogło
      mi codzienne picie kubka mleka lub kakao przed samym pójsciem do łóżka.
      Oczywiście porada podsunięta przez babcię. Przez kilka dni nie skutkowało, ale
      nie poddawałam się i piłam, piłam... Teraz jest ok. Budzę się tylko do
      ubikacji. Zrobiłam eksperyment, ze może coś sobie wmawiam z tym mlekiem, że
      może już przeszło i...jak się okazało nie mogłam spać smile))) Teraz już zawsze
      pamiętam o mleczku. smile Aha, moja babcia mówiła , że tak samo może podziałać
      zjedzenie jabłka przed snem-ale tego nie praktykowałam. Może któraś z Was
      spróbuje mojej metody, życzę aby Wam również się udało. Pozdrawiam cieplutko!
      • betty1234 Re: Chcę spać,a nie mogę! 03.05.04, 21:45
        Ja na pewno spróbuję i mleka i melisy - byleby tylko pospać smile) Dzięki i
        pozdrawiam serdecznie,
        Beata
        • marta_km Re: Chcę spać,a nie mogę! 03.05.04, 22:25
          ja z zaśnięciem nie mam problemów, ale dzień w dzień od wielu tygodni budzę się
          ok.4-4.30 do toalety, po czym absolutnie nie udaje mi się zasnąćsad Zwłaszcza,
          że chwilę potem robi się już coraz jaśniej i ptaki świergolą jak szalonesmile
          • jamnica Re: Chcę spać,a nie mogę! 03.05.04, 22:49
            o boze, dokladnie ten sam problem. padam do wyrka kolo 11-ej, od razu zasypiam
            jak zabita, po czym poranna wycieczka do toalety, wlasnie kolo 4-ej, kompletnie
            wybija mnie ze snu. leze i przewracam sie z boku na bok zupelnie wykonczona, z
            uczuciem, ze za sekunde na pewno zasne, bo jestem tak zmeczona, a tu nic. po
            czym o 6-ej dzwoni budzik i tyle z tego mojego spania. jak wychodze do pracy
            kolo 8-ej, to juz jestem na ostatnich nogach. a jak tu przetrwac caly dzien?
            kto sobie poradzil z tym problemem? myslalam, ze taki trick, ze jak nie bede
            patrzec na budzik, zeby nie wiedziec, ktora jest godzina, i ile mi jeszcze
            zostalo tej nocki, pomoze, bo dawniej sie sprawdzal, ale teraz nie dziala.

pomocy!

jamnica i 24-tyg. frania
    • ester77 Re: Chcę spać,a nie mogę! 04.05.04, 11:46
      Właśnie wróciłam z apteki,gdzie pracuje moja koleżanka.Opowiedziałam jej o
      moich wycieczkach po domu przez całe noce i ona doradziła mi
      melatoninę.Przeczytałam na miejscu ulotkę i w końcu nie kupiłam,bo tam piszę,że
      to "hormon snu",a zażywanie w czasie ciąży może określić tylko ginekolog.Czy
      słyszałyście o czymś takim?W końcu kupiłam melisę,ale muszę przyznać że
      zastanawiam się nad tą melatoniną.Wizytę u gina mam dopiero za trzy tyg.,ale
      może któraś z was ma szybciej to zapyta o ten lek i podzieli sie z nami na
      forum co ich gin.o tym myśli.A potem porównamy informację?Pozdrawiam.
      • mewus Re: Chcę spać,a nie mogę! 04.05.04, 14:38
        Jestem w 37 tc i też mam problemy ze spaniem. Od dawna.
        Gdy w około 30 tc pytałam, mój gin powiedział, że mogę brać melatoninę, a te
        ostrzeżenia są trochę na wyrost.
        Niestety, ani melisa, ani melatonina, ani gorące mleko, czekolada, kąpiel
        relaksująca, itp. mi nie pomogły.
        Są noce, które przesypiam, a są takie, że przesiaduję w salonie, bo mój mężuś
        chyba by się ze mną wykończył. Kładę się i natychmiast mam wrażenie, że się
        duszę. Wstaję i wydaje mi się, że już jest dobrze i będę mogła zasnąć. Znowu
        się kładę i znowu nic. No i te wędrówki do toalety - koszmar!
        A myślałam, że trochę odpocznę przed urodzeniem maluszka i będę miała mnóstwo
        siły, żeby do niego wstawać. A tymczasem wyć mi się chce od tego niespania.
        Oby to się już skończyło...
        • jagoda1977 Re: Chcę spać,a nie mogę! 05.05.04, 09:49
          Ja idę kupić melisę i melatoninę.Wczoraj jak dzwoniłam do gin,bo moje maleństwo
          omal nie rozwaliło mi brzucha,zapytałam również o melatoninę.Lekarz
          stwiedził,że jest to bardzo dobry środek i nie widzi przeciwskazań,co do
          zażywania go w ciąży.Tak więc mam wielka wiarę w to,że wreszcie sobie spokojnie
          usnę.Pozdrawiam.
          Jagoda
          • aniasss Re: Chcę spać,a nie mogę! 05.05.04, 16:47
            Oo... musze zapamietac i przejsc sie do apteki. Bo jeszcze kilka takich nocy
            jak dotychczas i zaczne wyc do ksiezyca z nudow.
            Klade sie spac w miare wczesnie (maz zmeczony po pracy, wczesnie wstaje). I
            przewracam sie w miare mozliwosci z boku na bok srednio do drugiej w nocy.
            Kilka spacerkow, kilka lykow mleka. Potem po dwie godziny snu przerywane
            spacerkami do lazienki. O 6.30 wstajemy razem. Zaskakujace to ze wcale nie mam
            ochoty spac! A dzien spedzam (jak na 41 tydzien to bardzo) aktywnie.

Z wielka nadzieja ze Wiktor nie bedzie czekal do konca 42 tygodnia.. smile

anka
    • cebulka.dymka Re: Chcę spać,a nie mogę! 05.05.04, 19:14
      sa homeopatyczne wspomagaczesmile skuteczne i bezpieczne dla dziecka. Niewstety,
      nie wiem, jakie firmy homeopatyczne dzialaja w Polsce, ale zajrzyj na forum
      homeopatia forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 tam na pewno ktos wie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka