Dodaj do ulubionych

Kiedy widac zarodek?

31.05.11, 14:06
Witam byłam na usg dopochwowym i lekarz zobaczył tylko pecherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym.Miesiączke miałam 19 kwietnia a owulacje miedzy 3-4 maja(cykl monitorowany)Lekarz powiedział że już powinno być widac zarodek i cos jest nie tak,podejrzewa puste jajo płodowe.Powiedział ze mam przyjsc za tydzien i jak nie będzie widac zarodka to wysle mnie na łyżeczkowanie.Według miesiaczki to jest ponad piaty tydzien a według owulacji trzeci.Czy jezeli za tydzien nie bedzie widac zarodka to powinnam sie zgodzic na zabieg.Czytałam ze u niektórych kobiet widac zarodek nawet w osmym tyg.
Dodam ze pierwsza ciąza mi obumarła w 9 tyg.I pamietam ze wtedy tez długo nie było widac zarodka.
Teraz mam często plamienia,biore tabletki na podtrzymanie ciązy,w ciąze tez zaszłam na tabletkach bo po porzedniej ciąży nie mogłam ponad rok zajsc.
Robiłam bete w dniu spodziewanej miesiączki i wynosiła 394 a po 48 h wyniosła 809.Czyli było wszystko ok.
Czy powinnam teraz zrobic bete i czy przy pustym jaju płodowy beta rosnie czy spada.I czy przy pustym jaju ma sie objawy ciążowe?
Obserwuj wątek
    • dagmaralodz77 Re: Kiedy widac zarodek? 31.05.11, 14:17
      orina... to zdecydowanie za wcześnie by mówić o pustym jaju płodowym. Poczekaj długi tydzień i z pewnoscia zobaczysz zarodek!!!
    • kahakasurdo Re: Kiedy widac zarodek? 31.05.11, 14:26
      Też myślę, że powinnaś poczekać. Ja przy pustym jaju nie miałam objawów ciąży, jedynie lekki ból piersi, poza tym nic. Może zrób jeszcze raz betę?
      • orina36 Re: Kiedy widac zarodek? 31.05.11, 14:32
        Zrobiłam bete.Wieczorem ide po wynik.
        Tez uwazam ze to za wczesnie.
        Tylko nie wiem czemu moj lekarz tak mi powiedział.
        Jest naprawde bardzo dobrym lekarzem.I dzieki niemu zaszłam w kolejna ciąze bo wczesniej chodziłam do innych lekarzy i nie mogłam zajsc.
        A u niego.Porobił badania hormonalne,przepisał tabletki i w pierwszym cyklu zaszłam.
        Nie chciałabym zmieniac lekarza ale jesli w piatek nie bedzie widac zarodka i bedzie kazał mi isc na zabieg.
      • orina36 Re: Kiedy widac zarodek? 31.05.11, 14:33
        kahakasurdo napisała:

> Też myślę, że powinnaś poczekać. Ja przy pustym jaju nie miałam objawów ciąży,
        > jedynie lekki ból piersi, poza tym nic. Może zrób jeszcze raz betę?
        A kiedy u Ciebie juz definitywnie stwierdzono puste jajo płodowe?
        • dzieciusie3 Re: Kiedy widac zarodek? 31.05.11, 15:11
          Mój lekarz czekał na potwierdzenie diagnoz o nierozwijającej się ciąży do 11 tyg.Bo obrał teorię o późnej owulacji i myliły Go tez objawy które cały czas miałam.Dawał dużo szansy na to że będzie dobrze,ale niestety w 12 tyg.miałam zabieg.Tak że czekaj bo ciąża jest młoda i nic nie można na tym etapie powiedzieć-trzeba czekać-będzie dobrze smile
    • leneczkaz Re: Kiedy widac zarodek? 31.05.11, 16:21
      Ja wiedząc kiedy miałam owu poszłam w 5t4d i było już echo zarodka. Tydz. później- serce.
      • orina36 Re: Kiedy widac zarodek? 31.05.11, 18:27
        Odebrałam wynik bety i wynosi 44915.Czyli beta rosnie prawidłowo.Ale czy napewno prawidłowa beta nie wyklucza pustego jaja?
    • kathrinn82 Re: Kiedy widac zarodek? 31.05.11, 16:56
      wiem że to będzie długi tydzień, ale musisz poczekać, nic innego już nie zrobisz. Mogłaś mieć później owu niż sądzisz, więc i ciąża może być młodszasmile będzie dobrze. Mnie robienie bety dodatkowo stresowało, więc dałam sobie spokój po trzecim raziesmile trzymam kciuki
    • tygrysiatko1 Re: Kiedy widac zarodek? 31.05.11, 19:15
      na dobrym sprzęcie zarodek można uwidocznić w 5-6 hbd... ale najlepiej iść koło 8...
    • jasia-mama Re: Kiedy widac zarodek? 02.06.11, 22:53
      U mnie w 5,2 tc też nie było widać zarodka, nawet pęcherzyka nie było. Leżałam w szpitalu z podejrzeniem ciąży pozamacicznej, dopiero po 4 dniach pokazał się pęcherzyk, kilka dni później było echo zarodka itd. Skończyło się na strachu.
      USG miałam robione chyba z 10 razy i na różnych aparatach, więc nie ma reguły, że na lepszym sprzęcie to już widać.
      Zaczekaj, miejmy nadzieję, że się pokaże. Jeżeli za tydzień nic nie wyjdzie, to proponuję konsultację u innego lekarza zanim zgodzisz się na zabieg. Lepiej sprawdzić 2 razy.
      • tomelanka Re: Kiedy widac zarodek? 03.06.11, 20:10
        u mnie w 5 tyg. NIC nie bylo widac, uszy do gory
    • mama_zofki Re: Kiedy widac zarodek? 04.06.11, 21:57
      Dokładny rok temu przeżywałam podobne historie - te same daty! Trafiłam do szpitala z plamieniem (ok. 5 t.c.), był tylko pęcherzyk. Lekarz mówił, że mam się jeszcze nie nastawiać na ciążę, bo może nic z tego nie wyjść. Po 3 dniach zbadali beta, wysłali migiem na usg, a tam - najpiękniejszy widok świata - bijące serduszko (6 t.c.), więc cierpliwości. Potem będziesz się non stop stresować wink
    • kotkowa Re: Kiedy widac zarodek? 07.06.11, 11:30
      U mnie na poczatku 7 tc tez lekarz nie widzial zarodka, albo nie byl pewien czy cos tam jest, serca nie bylo slychac. Tez bylo podejrzenie pustego jaja. W 8/9 tc bylo juz wyraznie widac dzidzie i pieknie bilo serce. Lekarze nie powinni tak straszyc, tylko mowic, ze jest po prostu za wczesnie.
      • mama-w Re: Kiedy widac zarodek? 07.06.11, 15:04
        pamiętam że z córką byłam w 7 tyg i też nic a teraz poszłam w 8tyg i już biło serduszkosmile
        • kasiak37 mama-w 07.06.11, 21:18
          wybierz sobie prosze inny suwak.Ten,ktory masz teraz jest sporo wiekszy niz zezwala regulamin forum.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka