Dodaj do ulubionych

SKRACAJĄCA SIĘ SZYJKA MACICY-POMOCY

13.05.04, 22:02
JESEM W 24 TYG.SKRACA MI SIĘ SZYJKA MACICY , CO GROZI PRZEDWCZESNYM
PORODEM.LEKARZ ZALECIŁ ZAŁOŻENIE KRĄŻKA. CZY POTEM BĘDZIE WSZYSTKO OK?POMOCY
Obserwuj wątek
    • juropka Re: SKRACAJĄCA SIĘ SZYJKA MACICY-POMOCY 13.05.04, 22:12
      Cześć! Sama nie mam jak na razie tego problemu, ale jest tu wiele dziewczyn,
      które będą mogły zaświadczyć, że to nie powód do paniki. Nie denerwuj się,
      wszystko potem będzie ok, musisz tylko zwolnić troszke tempa i zadbać o siebie.
      Głowa do góry, życzę powodzenia i pozdrawiam Aga i 25 tyg. bąbelek
    • korag Re: SKRACAJĄCA SIĘ SZYJKA MACICY-POMOCY 13.05.04, 22:53
      Cześć
      Nie martw się. Ten krążek to fajna sprawa. Ja go mam od 26 tygodnia, będę go
      teraz wyciągać ( tzn lekarz) Jestem teraz w końcu 36 tygodnia i wszystko ok
      mimo iż nie leżałam i nie jadłam tebletek na podtrzymanie mimo zaleceń.
      Myślę iż ten krążek znacznie zmniejsza zagrożenie.
      Jakbyś chciała o coś zapytać to pisz.
      Głowa do góry
      Aga i 36 tygodniowy Oskar
      • poziom_ka Re: SKRACAJĄCA SIĘ SZYJKA MACICY-POMOCY 14.05.04, 09:12
        Skąd wiecie, że skrócona? Bo tak się zastanawiam, czy są jakieś objawy. Gin
        powiedział 1,5 tyg. temu, że u mnie ok, szyjka ok, ale od wczoraj mam takie
        dziwne objawy.. sama nie wiem.
        • curara77 Re: SKRACAJĄCA SIĘ SZYJKA MACICY-POMOCY 14.05.04, 10:02
          Czesc jestem teraz w 38 tygodniu ciazy od 30 tygodnia mialam ten sam problem
          co Ty czyli skracajaca sie szyjka moj ginekolog zakazal mi robienia czego
          kolwiek czyli caly czas mialam lezec plackiem i jedyne co moglam zrobic to
          sobie herbatke lub isc do toalety przez szyjke skracajaca sie musialam tez
          zrezygnowac z przeprowadzki smile ale szczerze mowiac ciezko ciagle lezec wiec
          troche chodzilam po mieszkaniu oczywiscie nie dzwigalam i nie sprzatalam
          naprawde sie oszczedzalam i tak dotrwalam 38 tygodnia poczym pytasz mozna
          poznac ze szyjka ci sie skraca ja poznalam ze cos jest nie tak po bolu w
          okolicy lonowej tepy bol cos jak bys spadla na rame od rowera oraz ciagnacy bol
          przy dluzszym chodzeniu w pachwinach czasem mialam wrazenie ze dziecko mi zaraz
          wypadnie pozdrawiam Cie oszczedzaj sie i nie zamartwiaj sie wszystko bedzie
          dorze musisz wtrwac dla dobra dzieciatka przynajmniej do konca 35 tygodnia
          Powodzenia
    • mardinus Re: SKRACAJĄCA SIĘ SZYJKA MACICY-POMOCY 14.05.04, 10:09
      Hej
      Jeśli lekarz zaleca założenie krążka to się zdecyduj.
      Samo zakładanie trwa 5 minut i jest niebolesne .
      Daje poczucie bezpieczeństwa i jeżeli nie ma innych objawów ( np. skurczy) to
      nie trzeba brac leków i nie trzeba ciągle leżeć.
      Ja mam ząłożony krążek i jestem już w 32 tygodniu i jest ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka