kati27 13.05.04, 22:02 JESEM W 24 TYG.SKRACA MI SIĘ SZYJKA MACICY , CO GROZI PRZEDWCZESNYM PORODEM.LEKARZ ZALECIŁ ZAŁOŻENIE KRĄŻKA. CZY POTEM BĘDZIE WSZYSTKO OK?POMOCY Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juropka Re: SKRACAJĄCA SIĘ SZYJKA MACICY-POMOCY 13.05.04, 22:12 Cześć! Sama nie mam jak na razie tego problemu, ale jest tu wiele dziewczyn, które będą mogły zaświadczyć, że to nie powód do paniki. Nie denerwuj się, wszystko potem będzie ok, musisz tylko zwolnić troszke tempa i zadbać o siebie. Głowa do góry, życzę powodzenia i pozdrawiam Aga i 25 tyg. bąbelek Odpowiedz Link Zgłoś
korag Re: SKRACAJĄCA SIĘ SZYJKA MACICY-POMOCY 13.05.04, 22:53 Cześć Nie martw się. Ten krążek to fajna sprawa. Ja go mam od 26 tygodnia, będę go teraz wyciągać ( tzn lekarz) Jestem teraz w końcu 36 tygodnia i wszystko ok mimo iż nie leżałam i nie jadłam tebletek na podtrzymanie mimo zaleceń. Myślę iż ten krążek znacznie zmniejsza zagrożenie. Jakbyś chciała o coś zapytać to pisz. Głowa do góry Aga i 36 tygodniowy Oskar Odpowiedz Link Zgłoś
poziom_ka Re: SKRACAJĄCA SIĘ SZYJKA MACICY-POMOCY 14.05.04, 09:12 Skąd wiecie, że skrócona? Bo tak się zastanawiam, czy są jakieś objawy. Gin powiedział 1,5 tyg. temu, że u mnie ok, szyjka ok, ale od wczoraj mam takie dziwne objawy.. sama nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
curara77 Re: SKRACAJĄCA SIĘ SZYJKA MACICY-POMOCY 14.05.04, 10:02 Czesc jestem teraz w 38 tygodniu ciazy od 30 tygodnia mialam ten sam problem co Ty czyli skracajaca sie szyjka moj ginekolog zakazal mi robienia czego kolwiek czyli caly czas mialam lezec plackiem i jedyne co moglam zrobic to sobie herbatke lub isc do toalety przez szyjke skracajaca sie musialam tez zrezygnowac z przeprowadzki ale szczerze mowiac ciezko ciagle lezec wiec troche chodzilam po mieszkaniu oczywiscie nie dzwigalam i nie sprzatalam naprawde sie oszczedzalam i tak dotrwalam 38 tygodnia poczym pytasz mozna poznac ze szyjka ci sie skraca ja poznalam ze cos jest nie tak po bolu w okolicy lonowej tepy bol cos jak bys spadla na rame od rowera oraz ciagnacy bol przy dluzszym chodzeniu w pachwinach czasem mialam wrazenie ze dziecko mi zaraz wypadnie pozdrawiam Cie oszczedzaj sie i nie zamartwiaj sie wszystko bedzie dorze musisz wtrwac dla dobra dzieciatka przynajmniej do konca 35 tygodnia Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mardinus Re: SKRACAJĄCA SIĘ SZYJKA MACICY-POMOCY 14.05.04, 10:09 Hej Jeśli lekarz zaleca założenie krążka to się zdecyduj. Samo zakładanie trwa 5 minut i jest niebolesne . Daje poczucie bezpieczeństwa i jeżeli nie ma innych objawów ( np. skurczy) to nie trzeba brac leków i nie trzeba ciągle leżeć. Ja mam ząłożony krążek i jestem już w 32 tygodniu i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś