15.05.04, 12:33
niestety strasznie sie przeziebilam i katar cieknie mi cały czassad(( w takim
razie kupilam sobie coldrex na przeziebienie i tylko wacham sie tak czy uzyc
go, no bo w składzie jest paracetamol a była juz mowa o apapie na forum i
mowiono ze kidy jest paracetamol(w lekach przeciwbolowych) to ok. wiec moze
jakis głosik za albo przeciw?

ada
Obserwuj wątek
    • tupelo Re: Coldrex! 15.05.04, 12:47
      Ale w Coldrexie jest tez chyba kofeina. Jak bylam chora kolo 20 tc, to moglam
      brac tylko paracetamol (goraczka 3 dni kolo 38,5), rutinoscorbin, Bioparox
      (miejscowy antybiotyk, nie wchlania sie, psika sie nim do nosa lub gardla) i
      domowe specyfiki: herbatka z malin, miod, cytryna itp.
    • ingutka Re: Coldrex! 15.05.04, 12:54
      Jeśli nie masz wysokiej gorączki to chyba powinnaś z niego zrezygnować. Ja też
      byłam chora (katar, zajęte zatoki, gardło) i używałam tego co tupelo, jeszcze
      dodałam do tego czosnek i cetebe (czyli wit. o przedłużonym działaniu), w
      krtytycznej sytuacji jeszcze osciloccocinum (homeopatyczne). W sprawie syropu
      na mój upiorny kaszel mój mąż radził się pań w aptece - wiem, że można tylko
      homeopatyczne - polecam Ci tam właśnie sie poradzić, jeśli nie możesz wybrać
      się do lekarza. No i trzeba się wyleżeć, wygrzaj i swoje odchorować.
      Życzę dużo zdrówka!
      ingutka&dyziątko
    • roxi_hart Re: Coldrex! 15.05.04, 15:46
      Absolutnie zadnego coldrexu! To jest lek zlozony moze byc szkodliwy w czasie ciazy. Podobnie jak Fervex czy inne. Najbezpieczniejszy jest paracetamol w czystej postaci-apap, panadol itp.
      Sama chorowalam niedawno i lekarz zabronil lekow zlozonych!
    • werata Re: Coldrex! 15.05.04, 19:27
      A ja też się rozchorowałam, bez gorączki, za to paskudny katar i gardło sad W
      aptece sprzedali mi do ssania Propolki, czyli propolis + 20mg wit.C. Wzięłam 2,
      ale jakos nie mam zaufania do tych Pań magister, co sie zowią.
      Więc jem czosnek, leżę w łóżku i gotuję rosół, który mam nadzieję, postawi mnie
      na nogi.
      Tpo moje pierwsze przeziebienie w ciaży, a to juz 38tc, nieźle się trzymałam i
      na końcówce takie paskudztwo sad
      Obyśmy szybko wyzdrowiały!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka