Dodaj do ulubionych

Pierwsze objawy-pytanie.

04.07.11, 18:15
Hej. Mam do was pytanie , w jakim czasie od zapłodnienia miałyście pierwsze ` sygnały ` ?
Miesiączka skończyła mi się 13 dni temu..i 2 dni po niej współżyłam z chłopakiem..od kilku dni boli mnie brzuch , tak samo jak przed miesiączką , a przecież to jeszcze za wcześnie , jestem strasznie senna i pochłaniam olbrzymie ilości jedzenia..dziś mam zamiar zrobić test , ale wole najpierw sie was poradzić , odczuwałyscie w pierwszych dniach coś takiego?
Obserwuj wątek
    • mama-w Re: Pierwsze objawy-pytanie. 04.07.11, 18:28
      ja byłam senna i zmęczona od początku i jakoś w 4tyg czyli chyba 2tyg od zapłodnienia powiększyły mi się piersi. Daj znać jak zrobisz test.
    • julita165 Re: Pierwsze objawy-pytanie. 04.07.11, 18:46
      U mnie pierwsze objawy ciąży pojawiły się w połowie 6 m-ca...urósł mi brzuch smile
      Wcześniej nie miałam kompletnie żadnych objawów poza brakiem miesiączki także tymi objawami subiektywnymi typu nudności, senność, ból piersi itp itd nie ma co się w ogóle kierować
    • kasia_4646 Re: Pierwsze objawy-pytanie. 04.07.11, 19:11
      Test na co chcesz robić? skoro miesiączka skończyła ci się 13 dni temu to co jesteś w 17 dc? Proponuje poczekać do końca cyklu.
    • mama.olci Re: Pierwsze objawy-pytanie. 04.07.11, 20:26
      Witaj. Na robienie testu jest zdecydowanie za wcześnie. Najlepiej jeśli poczekasz przynajmniej do dnia w którym powinnaś dostać miesiączkę - choć i wtedy jeszcze nie ma pewności co do wyniku.
      Jeśli chodzi o pierwsze objawy... u mnie pojawiły się dopiero w 7 tc.
      • doral2 Re: Pierwsze objawy-pytanie. 04.07.11, 21:21
        do obliczeń nie jest ważne ile dni temu skończyła ci się miesiączka, tylko ile dni temu ZACZĘŁA.
    • 18_lipcowa1 minute po stosunku- nogi mi drżały 04.07.11, 21:46
      • tyssia Lipcowa 05.07.11, 07:27
        padłam big_grinbig_grinbig_grin
      • leneczkaz Re: minute po stosunku- nogi mi drżały 05.07.11, 12:07
        Ze złości? Znowu bez orgazmu...?
    • kotkowa Re: Pierwsze objawy-pytanie. 05.07.11, 08:54
      Twoje objawy o niczym nie świadczą. Pierwsze objawy ciąży, jak mdłości, osłabienie, senność, zmęczenie pojawiają się ok 6 tygodnia ciąży. Wcześniej poziom hormonów jest na tyle niski, że nie ma różnicy, czy jest się po prostu przed okresem, czy w bardzo wczesnej ciąży.
    • olinkaaa1234 Re: Pierwsze objawy-pytanie. 05.07.11, 11:47
      poczucie humoru niektórych jest naprawde zdumiewające.;]
      Poprostu z obliczeń wiem że miałam wtedy dni płodne..i moze dlatego popadam w jakieś niepotrzebne paranoje..ale macie racje , poczekam do dnia w którym powinien pojawić się okres.
      A za wszystkie inne ` dobre rady ` dziekuje wink
      • m.b.g Re: Pierwsze objawy-pytanie. 05.07.11, 12:45
        Masz dni płodne w okolicach 21 dnia cyklu?
      • kobietka_29 Re: Pierwsze objawy-pytanie. 05.07.11, 14:11
        Ale z jakich obliczen, jezeli z twojej wypowiedzi wynika, ze dni cyklu liczyc nie umiesz? Pozatym cykl nalezy obserwowac a nie liczyc.
    • jeza_bell Re: Pierwsze objawy-pytanie. 05.07.11, 12:52
      Test będzie wiarygodny kilka dni po spodziewanej miesiączce- o ile się nie pojawi wcześniej. To co opisujesz to schizy ciążowe, które niewiele mają wspólnego z owym stanem- na pewno nie na w/w etapie cyklu.
    • kobietka_29 Re: Pierwsze objawy-pytanie. 05.07.11, 14:08
      Mowienie tu o momencie zaplodnienia jest bledem. Nigdy nie mozesz przewidziec, kiedy do niego doszlo. Niektore kobiety, planujace ciaze, monitoruja cykl i wiedza wowczas z wieksza pewnoscia, kiedy dochodzi do owulacji. Ale moment owulacji nie rowna sie momentowi zaplodnienia, nawet jesli stosunek odbyl sie w korzystnym do tego czasie.
      Nie bede dluzej nudzic, wszystko mozna sobie wygooglowac.
      Tak czy siak, w takim wypadku powinno sie pytac o to, w jakim odstepie czasu od owulacji pojawily sie pierwsze objawy ciazy. U mnie w pierwszej ciazy juz tydzien po. Moge powiedziec, bo choc ekspertka w sprawach NPR nie jestem, to od prawie 2 lat obserwuje moj cykl.
      Ale skad Ty chcesz wiedziec, kiedy mialas owulacje? Piszesz o skonczonej miesiaczce. Kazda miesiaczka trwa roznie, wiec nie wiemy z opisu, w ktorym dniu cyklu jestes i w ktorym wspolzylas. A cykl liczy sie przeciez od pierwszego dnia krwawienia anie od ostatniego. Pozatym samo liczenie dni bez obserwacji cyklu nie ma sensu. Cykl moze z wielorakich powodow w kazdej chwili zostac zaburzony. A objawy zaburzen hormonalnych do zludzenia przypominaja objawy ciazowe.
      • monikaszymonz Re: Pierwsze objawy-pytanie. 06.07.11, 13:05
        W sumie to pytałaś jakie miałysmy objawy a tutaj widzę tworzą się wykłądy na temat liczenia dni płodnych itp. w każdym razie nie ważne, wracając do tematu ja do dziś dnia nie wiem kiedy począł się nasz synek, miesiączkę miałam bardzo regularną i obliczałam dni płodne, tym razem coś się poprzesuwało a składa się na to dość wiele czynników choroba, stres itp. no i mam mojego małego Szymka, co do pierwszych objawów to jeszcze nie wiedząc bardzo bolały mnie piersi, choć zawsze przed miesiączką odczuwałam jakiś tam ból teraz był on znacznie silniejszy, i coś kłuło mnie w dole brzucha jakby porównać do bólu pęcherza trudno określić w każdym razie nie dostałam miesiączki w planowanym terminie dzień później zrobiłam test i wynik zadziwiający dla mnie i męża pozytywnysmile potem po tygodniu byłam na wizycie u ginekologa który potwierdził wynik testu poprzez badanie.
        • nezu-chan Re: Pierwsze objawy-pytanie. 07.07.11, 10:37
          Pierwsze objawy to ból piersi tak po bokach i nagle kuchnia w pracy zrobiła się pełna zapachu zepsutego jedzenia wink No i raz zasapałam się zbiegając z drugiego piętra po schodach. Ale to w okolicach 4-5 tygodnia ciąży (licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki). Wtedy akurat nie myślałam o ciąży i się jej kompletnie nie spodziewałam, więc po prostu się dziwiłam, że ludzie przynoszą takie paskudne żarcie do pracy i że tracę kondycję smile. Kiedy wcześniej bardzo chciałam i bardzo nad tym pracowaliśmy to miałam i zgagę i brzuch mi rósł i byłam strasznie głodna i miałam zachcianki, ale to wszystko sobie wmówiłam.
          Spróbuj wyluzować i odczekać z testem przynajmniej do dnia spodziewanej miesiączki.
    • joszka30 Re: Pierwsze objawy-pytanie. 10.07.11, 08:48
      Pierwszym objawem byla zmiana smaku mojej ulubionej maslanki. wink
      Pomyslałam, że: -kurcze, zmienili recepturę i teraz nie smakuje jak dawniej..
      Nie wiedziałam, że jestem w ciązy..
      Po ciąży receptura i smak maslanki wrócily do normy wink
    • maluszek1991 Re: Pierwsze objawy-pytanie. 11.07.11, 12:59
      ja w czasie ciazy nie mialam zadnych objawow. Dowiedzialam sie o niej przez to ze nie dostalam okresu wiec zrobilam test ciazowy i wyszedl pozytywny. Wtedy udalam sie do ginekologa i on ciaze potwierdzil. 3 tyg temu urodzilam cudownego synka smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka