Dodaj do ulubionych

Poza cudem

08.09.11, 13:52
jest jeszcze jeden powód który pomógł mi donosić ciążę.
To że jestem wierząca i szwadron ludzi się za mnie modlił to jedno.
A drugie ( być może też siła wyższa) to to że miałam wypalankę nadżerki 2 razy i dzięki temu prawdopodobnie szyjka się nie rozwarła.
Jest jakaś włóknista i nie bardzo chce się rozwierać i podobno przez to mam takie bolące porody.
Do 6 cm rozwiera się bez problemu potem to już koszmar. Tylko że teraz rozwarła się jedynie do 4 cm i to po rozciągnięciu ręcznym ginki i dalej ani myśli. Może dlatego że miałam 7 lat przerwy no i jestem starsza.
Wczoraj bolesne skurcze co 7 minut dzisiaj co 5 minut i co? I nic. Spokój.
Pawełek postanowił jeszcze nie wychodzić, a ja już na prawdę mam dość tej ciąży. I boję się bo wymierzyła go już na 3458 cm. Jak ja go urodzę jak mi tak będzie rósł 20 dkg na tydzień?
Już bym go chciała mieć przy sobie.
Obserwuj wątek
    • maggieeee Re: Poza cudem 10.09.11, 11:30

• sanpja Re: Poza cudem 12.09.11, 09:02
        ale to jest wkurzjące. Bo teraz nic się nie dzieje. A już bym chciała urodzić. Mam dość.
        • mamba30 Re: Poza cudem 12.09.11, 09:09
          no cóż, w obydwu ciążach tak miałam, obie zagrozone. 1 poród 2 tyg po czasie, 2 na szczęście 2 przed - 38TC, ale skurcze takie na maxa miałam już od 2 tyg. i moim marzeniem było już urodzić smile
          • maggieeee Re: Poza cudem 12.09.11, 11:15
            laski! nie denerwujcie ciążowych lezaków smile przyjdzie czas - będzie poród smile
            • mamba30 Re: Poza cudem 12.09.11, 12:53
              ja tam nikogo nie chcę denerwować smile sama się wyleżałam jak dzika, od sierpnia do grudnia big_grin
    • stonkaaa Re: Poza cudem 12.09.11, 12:03
      Nie ma co się denerwować, trzeba leżeć i już, ja wczoraj pierwszy raz od lutego byłam na normalnym spacerze smile całe 20 minut smile ale zawsze, czułam się jak jakaś dzika pierwszy raz po tak długim okresie wśród ludzi smile
      • sanpja Re: Poza cudem 13.09.11, 08:16
        Ha ha, skąd ja to znam ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka