Dodaj do ulubionych

brzuch po CC

22.09.11, 10:31
czy dłużej się wciąga niż po SN? 3 lata temu rodziłam naturalnie, ale już nie pamiętam jak długo mi się wciągał (nie chodzi mi o super wymodelowany brzuch, tylko już taki żeby nie wisiał). Teraz jestem niecałe 4 tygodnie po CC i ten "zwis" wink doprowadza mnie do szału!
Obserwuj wątek
    • czekolada85 Re: brzuch po CC 22.09.11, 11:21
      U mnie trwało to długo, nie pamiętam dokładnie ile ale na pewno kilka miesięcy.
      Mimo że do wagi z przed ciąży wróciłam po miesiącu (ogólnie przytyłam 9kg) tak brzuch długo i dosyć mocno się odznaczał co naprawdę doprowadzało mnie do płaczu.
      Ogólnie jestem szczupła i ten brzuch wyglądał jak ciążowy.
      Teraz moje dziecie ma 11m jest lepiej ale nie idealnie jak przed ciążą.
    • albertynaa Re: brzuch po CC 22.09.11, 11:48
      U mnie zdecydowanie dłużej.
      Taaaak...
      Dlaczego nikt nigdy nie pisze o tym, że po cc robi się koszmarny fałd skórny zwisający bardziej lub mniej... Wygląda to okropnie, więc brzuch po cc to żadna kosmetyczna rewelacja obojętnie jak płaski/ wystający jest brzuch. Nawis zostaje i już uncertain
      • jantarowo Re: brzuch po CC 22.09.11, 14:30
        mi tam zaden nawis nie zostal, a 4 miesiace po cc mialam plasciutki brzuch - pamietam bo wystapilam gdzies w takiej obcislej sukience tubie ... ach jak to bylo pieknie i dawno temu:p Dodam tylko, ze nosilam taki pas ciotki teresy czy jakos tak, miesni mi nie rozleniwil jak to mozna poczytac i swoje zrobil... teraz drugie cc przede mna i tez planuje przyjac podobna taktyke + moze ew. jakies cwiczenia bo jednak juz wiek nie ten i skora nie tasmile
      • archeopteryx Re: brzuch po CC 23.09.11, 15:42
        Mnie też żaden nawis nie został, ale muszę się pilnować. Tzn. jak trochę sobie pofolguję z jedzeniem to brzuch od razu mi wywala, chociaż tak na co dzień jest całkiem płaski. Nie pamiętam jak długo brzuch się wchłaniał, ale ja również używałam pasa poporodowego, a jak już można było to ćwiczyłam.
    • leneczkaz Re: brzuch po CC 22.09.11, 13:39
      Dłuuuugo. Ale nie zwis tlyko twardziel big_grin
    • czekolada85 Re: brzuch po CC 22.09.11, 14:08
      Dodam jeszcze, że ćwiczenia i masaże nic nie pomogły. Ćwiczyłam systematycznie (zaczęłam już m-c po porodzie) Ba, byłam nawet na diecie przez 3 miesiące to tylko aby zgubić ten okropny brzuch. (Mimo, że jestem szczupła i moja waga jak najbardziej mi odpowiadała) Niestety schudły wszystkie inne partie ciała ale brzuch nie! Fakt, że jest lepiej ale to nie to co bym chciała.
      W ubraniu może tego nie widać ale na plaży w wakacje nie czułam się z nim komfortowo.
      • hanka_n Re: brzuch po CC 22.09.11, 14:27
        uncertain kurka...no to mnie zdołowałaś... a która to Twoja ciąża była? U mnie to druga, więc pewnie będzie jeszcze trudniej pozbyć się tego zwisu...
        • czekolada85 Re: brzuch po CC 22.09.11, 14:29
          Pierwsza u mnie ;/
          No ale nie poddawaj się, ćwicz - może akurat u Ciebie będzie lepiej smile a może to ja przesadzam wink
    • naana26 Re: brzuch po CC 22.09.11, 22:21
      ja nie wiem czy forma porodu ma jakiś związek, przecież nie tną koło pępka żeby linia cięcia miała jakiś wpływ na brzuch... mam koleżanki z wielkimi brzuchami zarówno po cc i sn... ja mam płaski jak decha, normalny jak przed ciążą. miałam już jakoś dwa tygodnie po porodzie, to co zostało było tłuszczem który trzeba było zrzucić a nie napuchniętą macicą. trochę diety i brzuszek był płaski... tylko trzeba chcieć. a najlepsza była znajoma która twierdziła że mam taki "dzięki" cc - tak jakby mi ginekolog w ramach sympatii jeszcze na stole liposukcje zrobił za free smile
      • hanka_n Re: brzuch po CC 23.09.11, 08:29
        mam nadzieję, że wszystko wróci do normy jak po poprzednim porodzie...ale mam wrażenie że trwa to dłużej, chociażby dlatego że wszystko w środku jest chyba opuchnięte (brzuch twardy, a nie miękki jak po SN). Poza tym wydaje mi się, że w miejscu blizny brzuch będzie się inaczej "zachowywać"...ale pożyjemy, zobaczymy.
        tak swoją drogą to mogliby przy CC od razu plastykę brzucha robić wink
    • deodyma Re: brzuch po CC 23.09.11, 09:34
      mialam dwie cesarki, po pierwszej brzuch wchlanial mi sie ok 2 msc, po drugiej ok 2 tyg.
      chyba forma porodu nie ma tu nic do rzeczy, bo znam babki, ktore sa po psn i mimo wszystko maja brzuchy a od porodu minelo po kilka lat...
    • kijek82 Re: brzuch po CC 23.09.11, 09:49
      vacuum jet pomaga, ale ODRAZU odkad mozna (ok 6tyg-2mies), jak najwczesniej!
      • czekolada85 Re: brzuch po CC 23.09.11, 13:46
        kijek82 napisał:

> vacuum jet pomaga, ale ODRAZU odkad mozna (ok 6tyg-2mies), jak najwczesniej!

Kijek oświeć mnie co to takiego?
        • kijek82 Re: brzuch po CC 23.09.11, 15:54
          www.cellustop.pl/oferta,s,2.html
          wyglada na absurdalny wyciskacz kasy ALE naprawde dziala (przynajmniej na mnie i kolezanki po cc)...niezbyt przyjemne, ale trzeba sie przemocwink,ladnie ujedrnia
          • kijek82 Re: brzuch po CC 23.09.11, 15:55
            aha,zeby nie bylo, to nie kryptoreklama, po prostu nalezy wpisac vacuum jest w gugluwink

kijek82 napisał:

> www.cellustop.pl/oferta,s,2.html
            > wyglada na absurdalny wyciskacz kasy ALE naprawde dziala (przynajmniej na mnie
            > i kolezanki po cc)...niezbyt przyjemne, ale trzeba sie przemocwink,ladnie ujedrni
            > a
    • maja_2006 Re: brzuch po CC 27.09.11, 14:16
      Ja po 2 miesiącach miałam już płaski. Tzn. może jakby się przyczepić, to tuż nad szwem było takie lekkie zgrubienie, ale to chyba tylko ja widziałam. A dodam, że tuż po cesarce zwis miałam ogromny, do tego cały brzuch fioletowy i spuchnięty. wszystko minęło na szczęście, choć teraz przy drugiej ciąży mam straszny lęk przed tym, że znowu tak będzie.
      A, nie ćwiczyłam i nie stosowałam pasa. Pewnie to wszystko zależy od organizmu i predyspozycji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka